Şimdi Ara

Yerli otomobil üretmemizi Koç engellemiş ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
4.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

Koç fanatikleri ve avukatları alarm pozisyonuna geçmiş. En ufak eleştiriye tahammülleri yok, istiyorlar ki herkes onlar gibi düşünsün.

Senin dusundugun tek sey

Akp giderse , Audi nin yakitina param yeter mi jetta ya falan mi duserim vs vs

Adam hakli bize saglam ekomiye sahip ulke lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baslık koc akp değil ki

Ama bazı firmalar insanlara ucuz ürünleri kaka ladılar ! bu net !
  • Devlet yapın der tabi. Çünkü kendi yapmıyor. Birisi parayı verecek, tesisleri kuracak, bayi-servis oluşturacak araba satacak. Bu işe kim girer ki?
    Bazı arkadaşlar galiba hala devlet üretime giriyor sanıyor. Yok öyle birşey devlet üretimden çekileli çok oluyor. Sen tesisi kurarsın en çok vergi indirimi falan alırsın, zamanı gelince devlet vergisini alır keyfine bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

sayın başhekim,
    oğlum mustafa'nın geçtiğimiz perşembe günü acil servisinize getirilmesi sırasında doktorlarınızın gösterdiği olağanüstü gayrete rağmen maalesef kendisini kaybettik.
    allah'ın takdiri demekten başka çare bulamıyorum.

zatıalinizin, doktorlarınızın ve çalışanlarınızın gösterdikleri çabaya ailem ve şahsım adına candan teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

m. rahmi koç

not: herhangi bir konuda borcumuz varsa görevlendireceğiniz arkadaşlarınızın aşağıda telefon ve e-maili yazılı vkv amerikan hastanesi'nin
    genel müdürü dr. erhan bulutçu ile irtibata geçmelerini rica ederim."

Rahmi Koç bu mektubu Mustafa Koç'un vefatından sonra Beykoz Devlet Hastanesi başhekimine yazıyor.
    Şimdi soruyorum Türkiye'de kaç kişi böyle bir acıyı yaşayıp bu mektubu yazabilir.
    Bizdeki genel zengin tayfası o hastaneyi birbirine katardı, zaten vatandaşlar habire Doktor öldürüyor hemşire dövüyor.
    Biraz parası olan kendini dev aynasında görürken Rahmi Koç gibi adam kalkmış bu mektubu yazabilmiş.

Türkiye'nin otomobil üretmesini Koç engelledi diyenler kimler biliyor musunuz; İşte hastanede doktor öldürüp hemşire döven, bütün gün tesbih sallayıp
    kahvede pinekleyenlerdir. Ne ekonomi bilirler ne iktisat ne de üretim.

Sen dostum; Madem Atatürkçüyüm diyorsun, sen bu örnek verdiğim insanlardan olma.

Hocam yanlış anlamazsan bir şey söylemek istiyorum.

O kahvedeki siyasi partilere ya tapan ya da ana bacı düz giden tayfadan değilim. Ben partilerden haz etmiyorum.

Fakat şu bilinmeli. Koç grubunun bu ülkeye tek faydası Çin vb. gibi ülkelerin yaptığı montaj işlerini, yani modern amelelik hizmetini Türkiye'de uygulamasıdır. Bunun dışında bir faydaları olması imkansız zira ülke adına değil kendi adına çalışan şirketler bunlar ne yazık ki.

Ülkesine fayda sağlayan şirketler ülke içerisinde teknoloji,arge,marka,presitj oluşturup yurt dışına bunu satanlardır. Aynı zamanda içerisinde bulunduğu ülkenin ihtiyaçlarını karşılayıp ülke içerisindeki gelirin dışarı kaçmasına engel olmaktır lakin koç grubu ne yapmakta. Hazır teknoloji almakta. (Vergiler için en uygun hangi konumda alınabiliyorsa artık programlama modülünü ayrı sipariş ver, sensörünü,donanımını ayrı ayrı sipariş ver - yani ayrı paketlerde getirt vb. ) Bulabilecekleri en az maliyetli en kolay ve en az vergili yöntemi bulup bu şekilde kendilerine en büyük kâr payını bırakacak konumda en kolay işi yapmaya çalışıyorlar.

Ülkeyi,ülkesinin gelişimini,doğa düzenini düşünen gidip tüpraşı ihale ile kapmaya çalışmaz. Tüpraşa alternatif yapar. Boş yatan dağlarda tarıma başlar biyodizel, etanol ürettirir. Türkiye'de sattıkları araçlara bu yakıtları çalıştırabilmesi için motorlarına ek donanımlar üretilir veya sahip oldukları devasa sermaye ile üretime başlanır. En kötü biyodizel normal mazotla aynı fiyata satılsa bile (ki yerli olmasından temiz yakıt olmasından dışarı para kaçmayacağından ötürü kesinlikle vergisinin az olması gerekir) sırf egzozdan az çıkacak olan dumanlar için bile tercih edilir.

Azıcık düşünseler , ticari üniversiteler açmazlar. Koç üniversitesinin senelik ücreti 30-40 bin lira. Sonra mezunlarına Atatürkçülük, Laiklik, Gelişeceğiz biz sizin için varız diyorlar. 40 bin liradan sonra daha ne vatan düşünmesi? Sen 40 bin lira ile zaten amacını,niyetini belli ediyorsun resmen . Zenginlere okul yapalım biz zenginiz garibanlarla ne uğraşacağız mantığı.

İnşaatlarda namuslu bir şekilde milletin karısına,kızına küfür etmeden yan gözle bakmadan çalışıp kazandığı parayla evine karısına,çoluğuna,çocuğuna ekmek götüren adam benim için daha değerlidir.

Koç grubu olmasa Ford ve Fiat araçlarında %5-10 fiyatlar düşebilir. Zira Ford ve Fiat kazanıyor, Devlet kazanıyor bir de hiçbir şey yapmadıkları halde Koç grubu kazanıyor.

Dikkat ederseniz zaten bazen Osmanlı ile iligli sempatizm içeren davranışlarda bulunuyorlar, bazende Atatürkçülük ile ilgili söylemlerde bulunarak o alandada kendilerini sevdiriyorlar.

• zaten bızım bu kadar gelışmemız mucize. Engelledıyse ıyı yapmış adam. Dandık arabalara bınmektense kalıtelı arabalar uretılıyor memlekette koc sayesınde. Gerçi kalıtelı derken kotunun ıyısı yanı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.