Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: philadelphos , since
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.005
Cevap
384
Favori
767.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 15.5.2025)
Giriş

Hangi togg hocam. Gösterde alalım😀.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenin bugün teslim almış. 1 ay gecikmeli aldı.
    Memlekete gittiğimde bir sürerim artık.

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    C suv, içine oturdum. Kalite olarak ben beğendim. Ancak mesela bir tesla’daki sivri burun gibi tasarrufa yönelik bazı ayrıntılar yok. Bence iş yapar. Sonraki modeli daha iyi olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şuana kadar standart menzil araç teslim alan var mı? Hep uzun menzillerin mi teslimatları yapılıyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sırası gelince parası yetmeyen hakkını başka birine satabiliyor mu ?

• TOGG Ekim ayında 3,567 otomobil teslim etmiş.

Toplamda da 9,171 adet TOGG üretilip teslim edilmiş.

Fabrikada geçen hafta vardiya artışına gidilmişti ve üretim adeti günde 280 aracı bulmuştu.

Yollarda çok sayıda görmeye başladım zaten. 10,000 sınırına dayanmışlar.

Kasım ayında üretim ve teslimatlar daha da artacaktır.

• Arkadaşlar teslimatı gelip sistemde dijital finansmanı aktif olan kimse var mı? Şu an banka teklifleri nasıl?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabalar,

togg'u dün teslim aldım. uzun menzil ve cam tavan istemiştim, meridyen ses sistemi istemedim.

teslim sürecinden genel olarak memnunum. az önce bir anket linki geldi orada 5 üzerinden 3'ü seçmiş olmamın bir sebebi anket sistemindeki yoruma istediğimi yazamamış olmamdı.

genel olarak süreçte yaşadığım memnuniyet ve şikayetlerimi paylaşmak istiyorum:

- ödeme süresi 5 iş gün deniyor ama sistemsel bir problemden dolayı ben talep etmeden 8 iş gününe kadar (31 ekim son) uzatıldı. bu güzel bir durumdu.

- kredi için sistem üzerinden başvuru yapamıyordum (uygulama güncellendiği için geçici bir problem olduğu söylendi). bunun için banka şubesine gitmem gerekti; ama bu da iyi oldu çünkü uygulama üzerinden başvuruda hayat sigortası olmadan kredi çekemiyorsunuz. herkese hayat sigortasız verirler mi bilmiyorum ama bana verildi ve faiz oranı hayat sigortalı olan ile aynıydı. 2küsürlük bir faiz oranı ile 36 ay vadeli kredi tam fatura rakamının yarısına çıktı.

- ödeme çıktığını uygulamadan görüp hazırlığımı yapmaya başlamıştım. ertesi gün arandım. gerekli vekalet ve evraklarla ilgili bilgilendirildim ve onları hazırladım. e-devlet üzerinden alınan ikametgah, cep telefonum ile çektiğim kimlik resmim ve noterden çıkardığım vekaletname gayet sorunsuz uygulama üzerinden yüklendi.

- aklıma takılan birkaç şeyi sormak için çağrı merkezini aradım. "beklemek istemiyorsanız size dönüş yapmamız için 1e basın" diyordu. birkaç aramamda bu özelliği kullanmak istedim ama dönüş olmadı. günler sonra öğrendim ki bu sistem çalışmıyormuş. son görüşmemde bunu dile getirdiğimde aslında sistemin çalıştığını ama yoğunluktan dönüş yapamadıklarını söylediler.

- ay sonuna denk gelmesinden dolayı 1 gün opsiyon istedim, veremeyiz dediler. kural kuraldır dedim ve bir kısmını kredi kartımdan yüklemek istedim, başarısız oldum. uygulamada 2.500.000'a kadar yükleme yapılabileceği söylense de (ben 50bin denemiştim) bu çalışmadı. ama 25000'ini kredi kartından ödeyebildim. sonrasında aldığım hatalarda "aylık 2.5milyon yükleme limitini doldurdunuz" hatası gülümsetti :)

- "bu aşamada ödenmesi gereken" kısmını 31 ekim sabahı yükledim ve o gün başka ödeme yapıp yapmayacağım ile ilgili çağrı merkezini aradım, 44 kişi bekliyor diye 1'e bastım. son basışımdı. öğleden sonra kesin olsun diye bekleyerek başka bir müşteri temsilcisi ile konuşup "tescil ödememi maaşım yattıktan sonra 1 veya 2 gün sonra yapabilir miyim" sorusunu sordum, tabii olabilir dedi. akşamına aradılar ve faturamın tescil ödemesini yapmadığımdan kesilemediği ile ilgili sitem dolu bir konuşma yaptım. bu konuyu bilseydim onu ayarlardım ama bana dönüş yapmadınız dedim. o noktada öğrendim 1in çalışmadığını.

- faturam yanlış hatırlamıyorsam 2sinde kesildi. tabii ben 1inde tescil ve trafik sigorta ödemesini de yaptım. kasko konusunda kararsız kaldım ama zaten uygulamadan tekliflere bakanlar çok da alternatif olmadığını ve togg garantisi geçerli olan sigortayı göreceklerdir. başka sigortacılardan da kasko teklifi aldım ama muadili uygunlukta bir şey bulamadığım için en yakışıklı olanın ihtiyari mali mesuliyetini en üste çekip ikame araç süresini de en alta çekip (evde bir aracımız daha var diye, bu kişiden kişiye değişebilir) kaskomu teslim alacağım gün uygulama üzerinden yaptırdım. trafik sigortası ve kasko trumore uygulamasından çoğu karta 9 taksit ile yaptırılabiliyor.

- son uygulama ile yaşadığım sürpriz tüm ödemeleri söylendiği rakamlarda yapmama rağmen "bugünkü satış fiyatı" ve "toplam ödeme" arasında 6000 liralık bir fark gözükmesi idi. çağrı merkezini aradım, uzunca bekledim (1 çalışmıyor ya) ve bu sürpriz 6000 liralık rakamın ne olduğunu sordum. sorup soruşturdular ve "uygulamadaki bir hata olmalı başka bir ödemeniz yok" dediler. uygulama sebepli yaşadığım sürprizlerle ilgili benden sonrakilere faydası olur diye bir şikayet kaydı oluşturmalarını, bu hataların giderilmesini rica ettim. müşteri temsilcisi "bunu uygulama üzerinden siz yapabilirsiniz" dediğinde "peki uygulamanın orası çalışıyor mu?" diye sorduğumda gülüştük ve teşekkür edip kapattım.

- müşteri temsilcim çok kibar ama muhtemelen amirlerinden gelen tazyik sebepli biraz acele ettirici biriydi. ama netliği üslubu ve bilgisi çok iyiydi.

- 3 kasımda özel plaka fişini girmediğimi söylediler. ben de özel plaka istemediğimi bir karışıklık olabileceğini söyledim. "tamam durum öyle ise bugün tescile gönderiyoruz" dediler. 6 kasımda da öğlen arayıp akşama teslimat randevusu verdiler. eve teslim istememiştim. teslimat konusunda da çok yoğun oldukları için geç vakitte de olsa teslim almamı rica ettiler. ben de akşam iş çıkışı gidip aldım.

teslim süreci çok rahat oldu. randevu saatimden sonra 20-25 dakika kadar bekledim; ama bekleme salonları konforlu hatta tuvaletleri dikkat çekici derecede temizdi. teslim alalı 24 saati biraz geçti. 50-60km yaptım. bir sorun yaşamadım diyeceğim ama zaten bu süre içinde de bir sorun yaşanmasını beklemiyorum. aracın genel konfor ve performansından memnunum. menü geçişleri biraz yavaş geldi ama sorunlu değil.

buraya çok girmem, ama en çok okunan yerlerden biri diye özellikle buraya yazmak istedim. umarım sürece henüz başlamamış olanlar için faydalı olur.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanmoral -- 7 Kasım 2023; 18:46:37 >

• gokhanmoral G kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun,

gayet güzel açıklamışsınız teşekkürler ,bir kaç sorum olacaktı

1-Aranmanız ile ödemeniz gereken zaman aralığı 5 gün mü ? (para borsada ise T+2 var :) ) ,mevcut aracı satma durumu olacaksa mesela ? sıranız geldi 5 gün içinde peşinat + krediyi halledin mi diyorlar ?

2-Kasko kişiye göre değişse de ne kadar tuttu ?

3-%50 kredinizin çıkan aylık geri ödemesi ne kadar ve hangi bankadan ?

4-Sıranız kaçıncıydı ? asilmiydi ? tahmini teslim tarihi size bildirilmişmiydi ? (2-3 ay öncesinde)

• alfa-x kullanıcısına yanıt

1- evet 5 iş günü içinde akıllı cihaz ödemesi ve kredi işlerinin tamamlanmasını istiyorlar. kredi 1 günde çıktı. benim de ödeyeceğim para fonlardaydı. bir günlük "neyi satsam" düşüncesi sonrası verdim emirleri. ama bahsettiğim sistem aksaklığından dolayı 5 gün 8 olmuştu. mücbir sebep olmadığı sürece bu 5 kalır diye düşünüyorum.

2- kaskoya 18050tl verdim, ilk teklif 18995di. bu teklife en yakın teklif 24bindi. başka sigortacılardan 20-22bin arası teklifler alsam da kapsamı togg'a özel sunulan sigorta teklifinden daha dardı. bir ilgim yok diye belirterek yazayım, doğa sigortayı seçtim. togg garantili teklif sadece ondan gelmişti. ihtiyari mesuliyet 2milyondan 4 milyona çıkardım ve ikame araç desteğini yılda 2 kez 7 güne indirdim.

3- ziraat vakıf ve halk bankalarında togg kredisi var. ben ziraat bankasından çektim. hepsinde faiz oranları aynı. aylık ödemem 36bin civarında.

4- asildi, 12binlerdeydi. ama sıradan bağımsız seçilen donanıma göre bir teslimat planı olduğunu duymuştum. belki meridyen seçmediğim için çok gecikmedi, sırası benden önce ve full paket seçen bir ağabeyim hala beklemekte. teslim tarihi ağustos-eylül maili gelmişti ilk olarak. sonra eylül-ekim oldu ve ekimde teslim edildi. açıkçası bana sürpriz oldu, çünkü tekrar erteleme olabilir diye düşünüyordum. doğru mu bilmiyorum ama yılbaşından sonraya kalan asiller için de 4x4'e güncelleme opsiyonu verileceği dedikodusu geldi kulağıma.

Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

Bilgilendirme için teşekkürler.

• McLaren64 kullanıcısına yanıt

Günde 280 araç değil günde 150 araca bile henüz ulaşılamadı ki bu durum bile gayet normal. 280 aracı nereden uydurdunuz ?

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Uydurmak derken siz nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Şuan hazirlik o yönde oldugu ve bir kac hafta sonra, belkide bir ay belli olmaz, günlük 280 arac uretimine baslanacagi hakkinda bir cok haber çıktı. Ikinci vardiyayi tam olarak yakinda baslatilacak denildi.

Belki hedefe ulasamazlar yil sonuna ama cokta fark kalmaz eğer Kasim, Aralik aylarinda 280 uretirlerse.

• virtue28 kullanıcısına yanıt

Adım gibi eminim hocam üretim sayısı hakkında. O kadar söyleyebiliyorum.

Evet vardiya da yakın zaman içinde başlayacak ama henüz başlamadı. Yıl başından sonra anca başlar gibi duruyor.

Kasım-Aralık aylarında 280 imkansıza yakın diye biliyorum.

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Uretim uzadikca alacak kisilere zam olarak geri donuyor. Saglam olsun bir iki ay gec olsun denebilir ama boylede bir durum var.

Bana yedek de cikmadi, pek umursamiyorum :)

Teslimat yeri seçimi için tercih yapmam gerektiğini bildiren bir mesaj aldım Trumore uygulaması üzerinden. Bu bildirimden sonra ödeme ve teslimat işlemleri sizde kaç gün sürdü?

Tercihimi hemen yaptım. 15 Kasım'a kadar bu adımı tamamlamanız gerekiyor deniliyordu.

Tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAYRI -- 8 Kasım 2023; 17:1:36 >
  • Teslimat yeri seçimi ile ilgili mail bulamadım o sebepten kesin bir tarih veremeyeceğim ama hatırladığım kadarı ile 2 hafta sürdü ödeme isteği öncesi. Teslimat yeri seçimi öncesi bir mail gelmiş yakında 5 iş günü içinde ödemenizi isteyeceğiz diye.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.