< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (326. sayfa)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 15.5.2025)
-
-
Allah razı olsun hocam, Allah nasip etsin hayırlısıyla.
Benim de imkan yok gibiydi ama Allah kısmet etti şartları zorladık aldık çok şükür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sizin kısa menzil mi hocam?
Bizde düşünüyoruz ama bizim için uzun menzil imkansız şuan.
sizce kısa menzil togg mu yoksa 100 km de 10 ila 15 kw gibi değerler veren Hyundai kona veya Citroen ec4x , Peugeot 208 e mi tavsiye edersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 11 Ağustos 2024; 2:16:20 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun menzil araç hocam.
Kısa menzil olsa aynı yerde yaklaşık yüzde 50 şarj yerdi. Uzun menzil yüzde 31 yedi, 27kw yapıyor. Kısa menzil aynı yerde 52kw olduğu için yüzde 97 den yüzde 47 ye düşmüş olurdu. Uzun menzil 97 den 66 ya düştü. 140 km mesafede.
Ben de ilk başta kısa menzil düşündüm elimdeki nakit ona yeter diye ama uzun yolda sıkıntı olur alma dediler. Bir süre daha bekleyelim uzun menzil alırım kısmetse dedik, kısmet oldu çok şükür. Ben sabredin uzun menzil almaya bakın derim ama şartlar çok çabuk değişebiliyor maalesef, kısmet olur ya da olmaz bilmek zor.
Bu arada Doğu Karadeniz turu elektrikli araçla çok rahat, şarj sıkıntısı yok, adım başı şarj istasyonu var. Yaylaya çıksan uzungöl yolunda maçkada, ayder yaylasında ve gidiş dönüş yolunda Çamlıhemşin de şarj istasyonu var. Zaten şehirler birbirine yakın, Akdeniz sahili gibi mersin Antalya arası 500 km değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
anladım hocam inşallah bizim gönlümüz togg da tabi alırsam uzun menzil alırım. Çünkü kullananların deneyimlerine göre Peugeot 208, Hyundai kona, Citroen ec4x kısa menzil togg dan çok daha fazla menzil veriyor.Yani kesinlikle togg kısa menzilli almam.
Peki sizin ortalama maksimum menzil km niz nedir?Ortalama kaç kw tüketiyor?
YouTube da oldukça fazla inceleme videosu izliyorum ama bir yanlışları var %20 ile %80 şarj arasında kullanıyorlar.Yahu şunu en azından %10 ile %100 arası kullanın yani.Ayda bir en azından bataryalar da tazelenmiş olur.Nasip olur elektrikli araç alırsam uzun yola çıkmadan %100 şarj ederim.Tabi iyice %10 lar riskli olur ama başlangıç şarjı önemli.Biz Edirne ve Trakya dışı çıkmayı düşünmediğimiz için çok önemli değil.Ama ileride tabi ki Akdeniz Karadeniz turu yaparız çok özledik daha önce turla gittik inşaallah şahsi elektrikli aracımızla da nasip olur.Ne güzel sizden duyduk her yerde şarj istasyonu varmış artık sayılarıda gittikçe artıyor ben elektrikli araca karşı olan arkadaşlara bile diyorum artık bakkallarda marketlerde olacak alışveriş yapmadan önce takıcax şarja sonra yola devam🤓😀
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
En önemli konu 140 sabitteki batarya durumu
140 km süratle 300 menzil yapıyorsa şahane bir şey bu
300km de bir zaten mola verirsin uzun yolda
Şu an elektrikli araç kullanıcısı değilim ama alırsam özellikle uzun yolda %90'dan %15'e kadar normal kullanır, %15 ile %10 arasında da illa ki bir şarj istasyonu bulurum.
İzlediğim videolara göre tam dolu iken rejeneratif fren tam çalışmıyormuş.
Batarya çok doluysa kısıtlı rekenerasyon uyarısı veriyor. Alet bataryasını çok sıkmıyor, doğrusunu yapıyor zaten. Hatırladığım kadarıylaYüzde 90 üzeri şarjda veriyor o uyarıyı TOGG
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
doğrudur hocam da zaten şehir içi çıkış yapana kadar %5 gider, rejen de zaten 5 km de en fazla %5 bile doldurmuyor .Sağlıklı kullanım için tabi ki %80 max doğrudur ama testleree bari %100 den başlasalar.Misal togg kullanıcısı biri hiç %100 den şarj etmeden en azından %10 na kadar kaç km menzil aldı, ortalama kw ve hız kaç gibi merak ediyorum.
250 gibi düşün 300de pil sıfır olur herhangi bir durumda yolda kalırsınquote:
Orijinalden alıntı: en1gmaEn önemli konu 140 sabitteki batarya durumu
140 km süratle 300 menzil yapıyorsa şahane bir şey bu
300km de bir zaten mola verirsin uzun yolda
Uzun yokda zaten rejeni kapatıyoruz negatif etkisi oluyor şehiriçinde zaten nmc piller 20-80 arası şarj edilmek zorunda pilin yapısı gereğiquote:
Orijinalden alıntı: Sanal BellekŞu an elektrikli araç kullanıcısı değilim ama alırsam özellikle uzun yolda %90'dan %15'e kadar normal kullanır, %15 ile %10 arasında da illa ki bir şarj istasyonu bulurum.
İzlediğim videolara göre tam dolu iken rejeneratif fren tam çalışmıyormuş.
ne gibi negatif etkisi oluyor hocam?Akan bir trafikte 3 km de kadar bayır aşağı yol olursa negatif bir etki mi yapıyor?Birde rejen nasıl kullanıyor?Otobüslerdeki retarder gibi kolu mu var düğmesi mi?Kaç kademesi var?
İçten yanmalılar gibi değil sanki bir yelkenli gibi süzülüyor rejen kapalı bile olsa hem araç yakmıyor hem de yine pili dolduruyor rejen açık olunca araç ayağıni gazdan çekince frenliyor sonra sen yine hızlanmak için basıyorsun daha fazla enerji tüketmene neden oluyor rejeni kapatıp yokuşlarda salınca daha faydali oluyor rejenin 3 kademesi var vitesin önünde düğmeleri var elle kademeler arası geçiş yapabiliyorsun dik yokuşlarda 3e alıp normalde 2de kullanıyorum ben zaten bu aracı rejensiz kullan bir yerden uçarsın öyle böyle değil ele avuca sığmaz bir şey😂
Arkadaşlar merhaba 950-1m nakit para ile togg v2 uzun menzil olan versiyonunu alabilir miyiz? Full paket alsak 1m civarı kredi çıkıyor mu ve sıfır faiz mi oluyor acaba?
rejen kapalı da olsa şarj ediyor m göstergede?
Yani bu beygir gücüne bir kontrol şart😀
400 bin tl 12 ay 0 faiz 33.333,34 TL taksit
ya da
800 bin tl 30 ay 2,99 faiz 45.631,43 aylık ödeme seçenekleri var ağustosta
full paket ekstralarla 1.923.000 TL (Meridian ses, cam tavan, kış paketi ve 22 kw sarj kapasitesi )
-
Evetquote:
Orijinalden alıntı: meeb
rejen kapalı da olsa şarj ediyor m göstergede?
Yani bu beygir gücüne bir kontrol şart😀
Rejen açıktır ama en düşüktedir.
-
Togg'um yok demiştiniz nereden biliyorsunuz açık olduğunuquote:
Orijinalden alıntı: Sanal BellekRejen açıktır ama en düşüktedir.
Togg da rejen kapalı da olsa fren yapınca ilk rejen yapıyor
Rejen kapalının ,rejen açık 1. Kademeden tek farkı , kapalı da gazdan çekince otomatik frenleme yapmıyor,yani sadece fren yapınca rejen aktif oluyor ,ama açıkken gazdan çekince otomatik devreye girip frenleme yapıp şarj ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X