Şimdi Ara

Yerli malı yurdun malı demeyenlere kızıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurdumuzda en iyisi üretildiği halde halen yabancıların üretmiş olduğu beyaz eşyaları almaya çalışıyorsunuz ya... İşte sizlersiniz bu ülkenin işsizliğinin ve geri kalmasının sebebi malesef.

Kardeşiniz mi işsiz, dayınız amcanız mı geçinemiyor; bunun sebepleri sizlersiniz. Bu ülkenin Vesteli,Arçeliği,bekosu, gurundigi,regali,altusu,arzumu vs... varken gidipte Lg nin samsung un bosch un simensin vs... buzdolabı,çamaşır makinesi, beyaz eşyasını alan arkadaşlar sizler sayesinde geri kalıyoruz. sizler yüzünden bu ülkenin insanları gelişemiyor.

Nasıl mı işsiz kalıyorsunuz: siz yurdun malı markaları kullanmazsanız o markalar için çalışan yetenekli insanlar gider sizin veya dayı,amca vs nizin çalışacağı yerlere girer sizleri işsiz bırakırlar. Onlar üretmedikçe sizlere iş imkanları sağlanmaz. 50 tane mühendis sayesinde 2000 kişinin ekmek sahibi olduğu kurumlar kapanır. 100-200 kişi zaten boşta kalmaz ama enaz 1500 kişi evine götürecek ekmek bulamaz. Yani siz aslında kendi kendinize etmiş olursunuz en büyük kötülüğü ki bunuda bilmeden yaparsınız.

Not: Son ekonomi bakanlığının ithalat raporlarına bakınca ve buradaki yabancı malları kullanmayı öven yazıları okuyunca insanın gerçekten canı sıkılıyor.

• Sizin onları düşündüğünüz kadar o üreticiler de kendi müşterilerini düşünse keşke.

O zaman aldığım Arzum fırın Çin üretimi çıkmazdı.
    O zaman burada 1500TL'ye satılan bir Beko çamaşır makinesi İngiltere'de 600-700TL'ye satılmazdı.
    Sizin yerli sandığınız ürünler Çin'den ithal edilen parçaların montajlanmış hali de olmazdı. Ünlü markaların taklidi de olmazdı.

Benim için yerli veya ithal mal yoktur, kaliteli mal vardır.
    Ürüne para veriyorsam karşılığında performans ve kalite beklemek hakkım. Bu da Arçelik ve Vestel'de yok. Keşke 3. başka bir firma olsa da o kaliteli üretse.
    Burada ithal olup da asla önermeyeceğim, hatta kimisi Arçelik ve Vestel'in çok gerisinde olan ithal markalar da var.

Ha bu arada 12 yıldır kullandığım Siemens ocağım, Aralık'ta aldığım Bosch buzdolabım vb. bir çok ürünüm yerli. Demek ki ithal takıntım da yok.

Bunların tartışması defalarca yapıldı. 2007, 2008 yıllarındaki sayfaları okuyabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Sizin onları düşündüğünüz kadar o üreticiler de kendi müşterilerini düşünse keşke.

O zaman aldığım Arzum fırın Çin üretimi çıkmazdı.
    O zaman burada 1500TL'ye satılan bir Beko çamaşır makinesi İngiltere'de 600-700TL'ye satılmazdı.
    Sizin yerli sandığınız ürünler Çin'den ithal edilen parçaların montajlanmış hali de olmazdı. Ünlü markaların taklidi de olmazdı.

Benim için yerli veya ithal mal yoktur, kaliteli mal vardır.
    Ürüne para veriyorsam karşılığında performans ve kalite beklemek hakkım. Bu da Arçelik ve Vestel'de yok. Keşke 3. başka bir firma olsa da o kaliteli üretse.
    Burada ithal olup da asla önermeyeceğim, hatta kimisi Arçelik ve Vestel'in çok gerisinde olan ithal markalar da var.

Ha bu arada 12 yıldır kullandığım Siemens ocağım, Aralık'ta aldığım Bosch buzdolabım vb. bir çok ürünüm yerli. Demek ki ithal takıntım da yok.

Bunların tartışması defalarca yapıldı. 2007, 2008 yıllarındaki sayfaları okuyabilirsiniz.

İşte böyle düşünenler yüzünden geri kalıyoruz, bunlar kazansın ki diğerleri işsiz kalsın, ülke geri gitsin umurlarınndamı, bunlar akıl çeldirmekle görevliler zaten. Şöyle ki; yazı geçmişinden kullanıcımı yoksa satıcımı olduğu ortaya çıkanlar zaten ellerinden ekmekleri gitmesin istiyip böyle yazıcaklardır, sözlerim mal alıcaklara satıcılara değil zaten. Onlara gerekli teknik cevaplar başka yazıların altında verilecektir.

O kalitesini övdüğünüz markaların halkları nasıl geldi bu günlere:

Buy American(amerikan malı al):ABD’li Vilyam, kendisi “Amerikan Malı Alın” örgütü Başkanı olur diyor ki: “Amerikan malı satın alırsanız okul, yol, köprü, polis ve yargı istasyonları, sosyal hak, güvenlik ve Amerikalılara iş satın almış olursunuz.”

Almanya’da ise otomotivde dünya markası olan bir otomobil üreticisi, fabrikasının duvarına tüm çalışanların rahatça okuyabileceği biçimde şu yazıyı yazdırmıştır; ” Japon araba almayı düşünen gitsin kendine Japonya’da iş arasın.”

Windows 7 işletim sistemi yapmak için önce unix sonra dos sonra windows 3.1 gerekiyor. Eğer sen adı türk malları olanıı alıp,teknoloji ve patentleri %100 yabancı olan, sana satış kar payı veren ve ana parası yabancının cebine giden malı alırsan işsizliğinde ekonominde geleceğinde ipotek altında olur.

Biraz kendimize güvenelim, 19 yıldır kullandığımız çamaşır makinesi 14 yıldır kullandığımız buzdolabı ve 13 yıldır kullandığımız bulaşık makinesi hepsi türk malı ve 1 kere bile arıza dahi vermediler. Hepside vatan toprakları üzerinde üretilmiş %100 türk mallları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treex -- 18 Şubat 2012; 13:09:09 >

• 19 yıldır kullandığınız çamaşır makinesinin markası ne acaba?
  • Sizin gibi düşünenler yüzünden halkımız yıllardır 5. sınıf ürünlere 1. sınıf ürün parası ödediler. O yerli sandığınız malların ithal teknolojiye sahip olduğunu da her türlü kanıtlayabilirim.

Şimdi Arçelik ve Vestel alın, kaç yıl kullanabileceksiniz?

Ben 6 yıla yakındır DH aracılığı ile doğru ürün almak isteyenlere zevkle yardımcı oluyorum. Bugüne kadar da çıkarı olan onlarca satıcıyla mücadele ettim. Hiçbiri de karşımda duramadı.

Hatta benim beğendiğim malı bile ticari kar yüzünden övmeye çalışanların 2. yüzünü ortaya çıkarmışlığım çoktur.

İyi ürünün milliyeti olmaz.

Ben yolunacak kaz değilim kimse kusura bakmasın. O üreticiler tüketicilerinin menfaatini düşünse zaten onların ürünlerini alıyor olurduk.

Daha dün arkadaşımın 3 yıllık Beko çamaşır makinesinden ilallah ettiğimden 2. el olarak sattım ve 6 yıllık Siemens aldım. Siemens'in boşalttığı su olamaz Beko. Aradaki farkı görünce oh be dedim.

Ben çürük mala 3 katı değerini verip satın almam. Alana da karışmam, herkesin kullandığı ürün kendine.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

...O yerli sandığınız malların ithal teknolojiye sahip olduğunu da her türlü kanıtlayabilirim.

Şimdi Arçelik ve Vestel alın, kaç yıl kullanabileceksiniz?

....Bugüne kadar da çıkarı olan onlarca satıcıyla mücadele ettim. Hiçbiri de karşımda duramadı.

... 2. yüzünü ortaya çıkarmışlığım çoktur.

.......İyi ürünün milliyeti olmaz.

....Siemens'in boşalttığı su olamaz Beko. Aradaki farkı görünce oh be dedim.

Cevap yazan iki kullanıcının da yazım geçmişine bakınca kim oldukları ve neler için çalıştıkları ortada, sizlere model numaraları vericek kadar satıcılar...

Alıntıladığım yazının uslübuna bakınca da birilerinin tezgahına çomak sokmuşum hissi uyandırdı, doğru yapmışım demek ki. Türk yaparsa en kötüsünü yapar, türk bir işi beceremez diyor, haddine düşmeden.

Onları normal karşılıyorum, onlar ticaret yapıp ellerindeki sermayeden olmak istemiyorlar. Vatan millet meselesi paranın aldığı yerler onlar için, yoksa ceddinin kanıyla sulanmış topraklar değil ki türk malını bukadar kötülüyor.

Mustafa Kemal Atatürk şunları söylemişti: ’’Türk yurdu, Türk iktisadı, Türk eliyle, Türk tarihiyle yükselir. Türkler, TÜRK MALI alınız, TÜRK MALI kulanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın. ’’.

Onların kötülemelerine tektek cevap vermiyorum, onların görevi konunun özünden uzaklaştırmak ve para kazanmak. Bu vatan gelişsin değil. Yoksa Türk malı beyaz eşyalar dünya da listelere girecek kadar kalitelidir; internette vatanımıızın makalarını aratın görürsünüz. Beyaz eşyada en çok patent sahibi markaları araştırın görürsünüz bu vatan evlatlarının neler yaptıklarını.

Özetle: Aynı ürünün daha kalitelisi veya eşdeğeri ülkemde üretilirken gidipte başkasının ürettiği malı almak ülkemin gelişmesine çelme takmaktır benim için. Gerçek milliyetçilikte tüm milletler için budur.

En son arnica süpürge aldım ondan da çok memnunum. O da bu vatanın malı. Bu vatanın evlatları kazansın yeter ki.

• burda herkes kimin ne oldugunu biliyor...

vatan-millet-sakarya soslu kuru gürültü içeren milliyetçiliğe de herkesin gözü tok..isteyen dandik ve yerli malı beyeaz eşya aslın, isteyen yerli ve kaliteli alsın, isteyen de ithal-kaliteli isteyen de ithal-dandik alsın...ama lütfen yazdıklarınız azıcık ama azıcık bilgi içersin...fikir değil...bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yüzünden bu toplum böyle cahil kalıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çin'de Cihaz Ürettirmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • harbiden çok dar bir bakış açısıyla yazılan bir yazı, maalesef ne arçelik ne de vestel kalite açısından bosch siemens yada electrolux gibi markaların yanına dahi yaklaşamıyorlar buna rağmen maşallah fiyatlar neredeyse aynı.bununla birlikte bir insanın asıl görevi ilk olarak ailesini düşünmektir.ben aynı paralara kalitesiz yerli üretim alıp mağdur olacağıma çok daha kaliteli ürünler alırım hem huzurum olur hem maddi açıdan sıkıntı yaşamam. önce yerli üreticiler kaliteli ürünü makul fiyata üretmesini öğrensinler sonra halk onlara hak ettikleri desteği muhakkak verecektir.(arçelikle ilgili yaşadığım sıkıntıları buraya yazsam forumda sayfa kalmaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: treex

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

burda herkes kimin ne oldugunu biliyor...

vatan-millet-sakarya soslu kuru gürültü içeren milliyetçiliğe de herkesin gözü tok..isteyen dandik ve yerli malı beyeaz eşya aslın, isteyen yerli ve kaliteli alsın, isteyen de ithal-kaliteli isteyen de ithal-dandik alsın...ama lütfen yazdıklarınız azıcık ama azıcık bilgi içersin...fikir değil...bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yüzünden bu toplum böyle cahil kalıyor...

O kadar dar bir görüş ki ülkenin çıkarlarını düşünmek, çok geri kafalılık demi :) Koca amerikan başkanının yerli malı haftasında önünde serili amerikan malları ile yaptığı konuşmayı ve resimlerini görünce dünyanın süper güçleri nasıl geri düşünceli insanlar ile süper olmuş şaşırıyor.

Herkesin birbirini bilmesine gerek yok, yazı geçmişinden herkesin kimin hesabına çalıştığını insan çok çabuk öğreniyor.

Sizin için sos ve kuru gürültü olan Bu ülkenin kurucularının, cepheden cepheye savaşan bu vatan için canını veren insanların sözleri, ama biz alışığız içimizdeki sizlere. 2-3 mal satacak diye ülkesinin dünyada ismini duyurmuş mallarını kötüleyecek kadar da gözleri dönmüştür bunların.

Kalkmış bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla suçlayan zihniyetin; ülkesinin markalarını 3-5 kuruş kazanıcak diye, kendi çıkarı için zerre kadar bilgi sahibi olmadan nasılda saldırıyor. Arat bakalım interneti koca vestel 7 milyon tv yi kime sattı geçen sene, bak bakayım avrupanın en çok tercih edilen ilk 3 sırasındaki beyaz eşya markası hangisi, araştır bakalım dünyada en çok patent başvurusu bulunan ve dünya da en düşük enerji tüketim değerlerine sahip hangi ülkenin malları. İlk aramada karşına gelicektir; İngilterenin en çok satan buzdolabı markası kim mesela. Hatta bak bakalım satıcılığını yaptığın markalar o beğenmediğin yerlerde üretiliyor olmasın....

Bu arkadaşlar görevlerini ifa ediyorlar, takılmamak lazım. Fikrini başkalarının ağzından değil, okuyarak oluşturursan bu tip akıl çeldirmeyle görevli, insanlara gram itimat etmezsin.

size acil şifalar diliyorum..başka bişey diyemicem...

kim ki biri diğerinin hesabına çalışıyor diye iftira atıyorsa, Allah'ından bulsun. ben sizi bu konuda Allah'a havale ediyorum. size hatta kimseye kendimi ispatlamaya mecbur değilim..zaten şu yazı şekliniz, üslubunuz ve yazınızın içeriğinden ne derece sağlıklı bir ruh haline sahip olduğunuz belli..

geçmiş olsun. acil şifalar. tez zamanda iyileşmiş olarak dönersiniz inşallah...

size ben ne desem anlamazsınız...

sizin bu sığ görüşlerinize zaten kimse takılmıyor. merak etmeyin. herkes artık araştırıyor ve en doğruyu buluyor...

yazık....bu hastalıklı ruh halinden biraz önce kurtulup, üslubu içeriği düzgün mesajlarla gelirsiniz inşallah...

iftira atanlar da attıklarını ispatlayamayanlar da şeref yoksunudur. bunu da bilin...

• kim demiş bilmiyorum ama kalitesiz ürün alıcak kadar zengin değilim dye bir laf var...geçmişte kaldı artık o 15 senelik makinalar...
  • Bilgisi olmadan fikri olan, her sene numunelik çıkan sendromlardan bir tanesi.

Boş tenekeyi sarmış bilgisizliğin tıkırtıları. Oysa at gözlükleri atılsa dolmaya da müsait.

Ancak insanda artniyet hakim olunca dolamıyor, meyvesi de böyle mide bulandırıcı oluyor.

Bilgisizliğin boşluğunu ahkam kesmek, şak şak alkış toplayacak klişe sözler sarfetmek ve iftira atmak dolduruyor.

Benim açıklama yapmama gerek yok. Gerçekler zaten ortada.

Ama şunu söyleyemeden gerçekten geçemeyeceğim. Ticari bir amacım olsa zaten Arçelik grubunu pazarlardım, neden yüzlerce ürünü yakinen inceleyip değişik ürünler önermeye çalışayım ki, direkt pazar payı geniş ürünü satardım bol bol. Bunu bile anlayamayacak kadar sığ bir mantık, söyleyecek söz bulamıyorum.

• quote:

Yurdumuzda en iyisi üretildiği halde halen yabancıların üretmiş olduğu beyaz eşyaları almaya çalışıyorsunuz ya... İşte sizlersiniz bu ülkenin işsizliğinin ve geri kalmasının sebebi malesef.

Kardeşiniz mi işsiz, dayınız amcanız mı geçinemiyor; bunun sebepleri sizlersiniz. Bu ülkenin Vesteli,Arçeliği,bekosu, gurundigi,regali,altusu,arzumu vs... varken gidipte Lg nin samsung un bosch un simensin vs... buzdolabı,çamaşır makinesi, beyaz eşyasını alan arkadaşlar sizler sayesinde geri kalıyoruz. sizler yüzünden bu ülkenin insanları gelişemiyor.

Nasıl mı işsiz kalıyorsunuz: siz yurdun malı markaları kullanmazsanız o markalar için çalışan yetenekli insanlar gider sizin veya dayı,amca vs nizin çalışacağı yerlere girer sizleri işsiz bırakırlar. Onlar üretmedikçe sizlere iş imkanları sağlanmaz. 50 tane mühendis sayesinde 2000 kişinin ekmek sahibi olduğu kurumlar kapanır. 100-200 kişi zaten boşta kalmaz ama enaz 1500 kişi evine götürecek ekmek bulamaz. Yani siz aslında kendi kendinize etmiş olursunuz en büyük kötülüğü ki bunuda bilmeden yaparsınız.

Not: Son ekonomi bakanlığının ithalat raporlarına bakınca ve buradaki yabancı malları kullanmayı öven yazıları okuyunca insanın gerçekten canı sıkılıyor.

yurdumuzda işsizlik sorununu yerli-ithal beyaz eşya olayına bağlamışsınız ya...pess

ben en son yerli olan bir beyaz eşyayı alıp defalarca sorun yaşadıktan sonra,kendisi ithal ancak servisi yerli bir cihazla değişimini yaptım...evime gelen yerli servis ile garanti uygulaması hakkındaki konuşmamda bu ürünlerin 7 yıllık garanti uygulama durumu,7 yıl kullan at.şeklinde bir açıklama yapması oldu.halbuki aldığım ithal cihazın diğer bir markada sadece 10 yıl motor garantisi uygulama durumu var sizin yerli bildiğiniz markalar bile bir zamanlar ithal dediğiniz markanın lisansı ile ürünlerini satıyordu :) siz hiç merak etmeyin,türkiyede herkes ithal ürün tercih edip kullanıyor diye bir durum söz konusu değil.iyi markayıda tercih eden var kötü markayı da.sonuçta herkes bir ürün alırken detaylı araştırmasını yapıp almıyor.bu denge sayesinde hiç kimse de işsiz kalmaz,kurumlar vs de kapanmaz.

• quote:

..

iftira atanlar da attıklarını ispatlayamayanlar da şeref yoksunudur. bunu da bilin...

Ülkesini ve değerlerini ayak altına alıp, O kadar dünyada ün yapmış, bu ülkeye katmadeğer getiren ürünlerini 2-3 kuruş kaznacak diye ayaklar altına alan, Türkler birşeyi beceremez, Türkler iyi mal yapmaz zihniyetindeki malesef bu vatanın ekmeğini yiyen sizlere cevap yazmak benim nekadar sağlıklı olduğumu gösteriyor, meydanı boş bırakmamak lazım. Bu cevapların verilmesiyle de nekadar doğru bir iş yapıldığını gösteriyor. Biz sizinle şeref yarıştırmayız, siz herşeyin yokluğunun önünde gidenisiniz varlık neyinize. Allah vatanına kara çalanlara, ekmek yediği yere tüküren zihniyete gerekeni yapacaktır, merak etme :))

• quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk

yurdumuzda işsizlik sorununu yerli-ithal beyaz eşya olayına bağlamışsınız ya...pess

Yurdun işsizlik sorunu cari açığın artmasıyla tetiklenir,dışarının aldığın her ürününün satıcıları kar paylarını alırken esas para direk marka sahibinin olduğu ülkeye gider. Yani senin paranın sahibi o olur. Nekadar çok ürün satarsan o ülkeye o kadar o ülkenin parasına sahip olur ve o ülke sonra kalkar bağımıslıktan söz etmeye başlar :) Yerli üretimi desteklemedikçe ne ekonomin düzelir nede sen ben ferah şekilde yaşayabiliriz. Şuan kore başbakanı istifa etse siyaset karışsa ne olur? Emin ol hiçbirşey olmaz. Çünkü ellerinde senin ülkenin milli geliri kadar geliri olan 2 markası ile yollarına devam ederler. Her gün senin evine mal sokarak aslında senin cebindeki paradan kendi ülkelerine ferah sağllarlar.

Kore ye gidince göreceğiniz birşey var; O da adamlar herşeyi kendi yapıyor. Asansör ü bile samsung marka. Ve herkes samsung kullanır. Ama asansörde dünyanın en iyileri Almanlar dır. Ancak bir koreliye alman malı kulllandıramazsın kendi malı varken. Yollardaki araballarına bakarsın neredeyse tümü kore malı dır. Oysa almanı, amerikalısı ve japonu çok uygun fiyata verdikleri halde öncelik kore malıdır. Oysa koca dünya savaşından dümdüz olarak çıkmış bir ülke iken nasılda bukadar geliştiler, hep kendi mallarını kullandılar. Kötü yapa yapa iyiyi öğrendik derler zaten.

Veya gidin bakalım Almanya da kendilerinin olmayan bir malı satın, almazlar. Alman malı üretilmişi varken gidipte kore malını-japon malını satamazsınız. Adamlar fabriklarının duvarlarına kendi malınızı kullanın diyecek kadar milliyetçidirler. Adamlar sizinle ingilizce bile konuşmayacak kadar dillerine sahip çıkarlar.

Evet bizim ülkemizin beyaz eşya üreticileri artık çok yol katetmiştir. Sony tv leri koca avrupa ya kim üretmiştir? Ve dünyada ki üretim sonrası en az hasarlılık ödülünü kim almıştır. Dünyanın tüm kıtalarına ürün satan ülkemizin markalarını desteklemiycekte kimi destekliycez. Sorunlu ürünler için hangi markada yok, forum içerisinde dolu o savunduğunuz markaların sorunları var.

Mesele ülkene ve insanlarına sahip çıkma meselesi, başkalarının cebine giren 3-5 kuruş para değil. Emin olun bu ülke o 3-5 kuruş cebine girsin diye elinden geleni ardına koymayan insanlara artık meydan bırakmıycak kadar geride kalmış ve kafasını kaldırmış bir milletten oluşmaktadır.

• quote:

quote:

..

Ülkesini ve değerlerini ayak altına alıp, O kadar dünyada ün yapmış, bu ülkeye katmadeğer getiren ürünlerini 2-3 kuruş kaznacak diye ayaklar altına alan, Türkler birşeyi beceremez, Türkler iyi mal yapmaz zihniyetindeki malesef bu vatanın ekmeğini yiyen sizlere cevap yazmak benim nekadar sağlıklı olduğumu gösteriyor, meydanı boş bırakmamak lazım. Bu cevapların verilmesiyle de nekadar doğru bir iş yapıldığını gösteriyor. Biz sizinle şeref yarıştırmayız, siz herşeyin yokluğunun önünde gidenisiniz varlık neyinize. Allah vatanına kara çalanlara, ekmek yediği yere tüküren zihniyete gerekeni yapacaktır, merak etme :))

yarıştıramazsınız.. sizde olmayan birşeyi yarıştıramazsınız çünkü...

tutturmuşsunuz yerli malı ayaklar altına alınıyormuş, Türkler birşeyi beceremez deniyormuş..kafanızda kin-nefreti dolduurp doldurup burda kusmuşsunuz. kime ne zaman bu ifadeleri kullanılmış...dervişin fikri zikri meselesi sanırım...sizin milliyetçilik anlaışınızla bizimkiler çok farklı..milliyetçilik körü körüne birşeyleri savunmak değildir....açın da milliyetçilik nedir, bağnaz-yobazlık nedir, ne değildir, öğrenin..bilgi sahibi olmadan burda kin-nefret kusmayın...

böyle beylik laflarla kendinizin ne mal olduğunu gösterdiniz zaten...siizn gibi zavallılarla ben aşık atamam...meydan siizn gibi kof ve örümcek beyinlilere kalmaz...siz de merak etmeyin...

burda böyle boş milliyetçilik laflarıyla kendi seviyenizi belli ettiniz zaten...

ben cahilden korkarım..hele ki kendii cahilliğinin farkında olmayan, hem bilgisiz hem de ukala olanlarla tartışacak birşeyim olamaz...bundan sonra siz istediğiniz kadar yazın..size cevap vermeye tenezzül etmicem..tartışmak güzel birşeydir, ama Ruminin dediği gibi:

Kör cehalet cirkeflestirir insanlari !
    Suskunlugum asaletimdendir...
    Her lafa verecek bir cevabim var...
    Lakin bir lafa bakarim laf mi diye,
    Bir de soyleyene bakarim adam mi diye...

Acil şifalar....

umarım en kısa sürede Akdeniz Üniversitesi'nin muhteşem Türk doktorları, el-kol ve yüz naklinden sonra beyin naklini de gerçekleştirmeyi başarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 19 Şubat 2012; 11:40:29 >

• Bu kadar yerli mal savunucusu iseniz neden yabancı nick aldınız? Sizin gibi yabancı nick kullananlar yüzünden internet sektörü yabancıların elinde. Onlarca yerli kaliteli nickimiz var. Böyle türkçe isimler varken yabancı isimler kullanları, yediği kaba pisleyenleri kınıyorum.

• beyaz eşyada yerliyi savunan şahıs, arabaya gelince peugeot 308e biniyor...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

tamam yerli malı otomobil yok ama yerli montaj olanlar var...değil mi? fiat bazı modellerini Bursada montajlıyor...yan aksamı da Türk tedarikçilerden sağlayarak Türk işçiler montajlıyor. Ford da aynı şekilde...neden Ford ya da Fiat değil de gidip tamamı Fransız olan Peugeot kullanılıyor? Hele ki Fransız senatosundan geçen Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasadan sonra? siizin milliyetçilik anlayışınız bu demek? o kadar döktürülmüş burda ithal mal-ekonomi-bağımsızlık-işsizlik diye ama bunu yazanlar tutup Fransız malı arabalara biniyorlar...

binsenize yerli montaj onlarca model var.....

daha çok şeyler yazılabilir ama gerek yok..herşey ortada...
    bu kadar boş bir tartışmanın içinde olduğum için kendime kızıyorum...
  • quote:

quote:

quote:

..

yarıştıramazsınız.. sizde olmayan birşeyi yarıştıramazsınız çünkü...

tutturmuşsunuz yerli malı ayaklar altına alınıyormuş, Türkler birşeyi beceremez deniyormuş..kafanızda kin-nefreti dolduurp doldurup burda kusmuşsunuz. kime ne zaman bu ifadeleri kullanılmış...dervişin fikri zikri meselesi sanırım...sizin milliyetçilik anlaışınızla bizimkiler çok farklı..milliyetçilik körü körüne birşeyleri savunmak değildir....açın da milliyetçilik nedir, bağnaz-yobazlık nedir, ne değildir, öğrenin..bilgi sahibi olmadan burda kin-nefret kusmayın...

böyle beylik laflarla kendinizin ne mal olduğunu gösterdiniz zaten...siizn gibi zavallılarla ben aşık atamam...meydan siizn gibi kof ve örümcek beyinlilere kalmaz...siz de merak etmeyin...

burda böyle boş milliyetçilik laflarıyla kendi seviyenizi belli ettiniz zaten...

ben cahilden korkarım..hele ki kendii cahilliğinin farkında olmayan, hem bilgisiz hem de ukala olanlarla tartışacak birşeyim olamaz...bundan sonra siz istediğiniz kadar yazın..size cevap vermeye tenezzül etmicem..tartışmak güzel birşeydir, ama Ruminin dediği gibi:

Kör cehalet cirkeflestirir insanlari !
    Suskunlugum asaletimdendir...
    Her lafa verecek bir cevabim var...
    Lakin bir lafa bakarim laf mi diye,
    Bir de soyleyene bakarim adam mi diye...

Acil şifalar....

umarım en kısa sürede Akdeniz Üniversitesi'nin muhteşem Türk doktorları, el-kol ve yüz naklinden sonra beyin naklini de gerçekleştirmeyi başarır.

emrahsnr size katılıyorum...inan hiç cevap yazarak zaman kaybetmek istemiyorum.herkes herşeyin farkında nihayetinde hayırlı günler.

• quote:

beyaz eşyada yerliyi savunan şahıs, arabaya gelince peugeot 308e biniyor...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

tamam yerli malı otomobil yok ama yerli montaj olanlar var...değil mi? fiat bazı modellerini Bursada montajlıyor...yan aksamı da Türk tedarikçilerden sağlayarak Türk işçiler montajlıyor. Ford da aynı şekilde...neden Ford ya da Fiat değil de gidip tamamı Fransız olan Peugeot kullanılıyor? Hele ki Fransız senatosundan geçen Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasadan sonra? siizin milliyetçilik anlayışınız bu demek? o kadar döktürülmüş burda ithal mal-ekonomi-bağımsızlık-işsizlik diye ama bunu yazanlar tutup Fransız malı arabalara biniyorlar...

binsenize yerli montaj onlarca model var.....

daha çok şeyler yazılabilir ama gerek yok..herşey ortada...
    bu kadar boş bir tartışmanın içinde olduğum için kendime kızıyorum...

Ben arkadaşın profiline bakmaya gerek bile duymamıştım, görünce de hiç şaşırmadım ama. Böyle yerli mal diye ahkam kesenlerin genelde evleri ithal ürünlerle doludur.

Kendisi Doğan SLX alsın kullansın :))))))) Gerçi o bile yerli değil ki, İtalyan Fiat'ın 20 yıl boyunca makyajlanmış bir hali :)

• İnanın bu şekilde konuşupta sonunda faul olanlar kadar komik bir şey yok şu dünyada yerli ürünü savun, diğerlerine ekmek yediğin yere pisle de hakaret et sonrada peugeot kullan bu kadar olmaz yani pes diyorum, arkadaşlar gerekli yanıtları fazlası ile vermişler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.