Şimdi Ara

Buzdolabı Motoru Start Almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Buzolabı ile ilgili bir sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Buzdolabı normalde belli bir periyotta kendi kendine çıt diye bir sesden sonra start alıp motoru çalıştırması gerekiyor. Fakat son zamanlarda bu çıt sesinden sonra motor başlamıyor. Dolayısıyla soğutma da yapmıyor. Son zamanlarda motor devreye girerken gelen bu çıt sesi bir defadan daha fazla tekrar etmeye başladı. Yani önceden tek çıt sesi gelikten sonra motor hemen devreye giriyorken bu defa 2-3 çıt sesinden sonra devreye girmeye başladı. Artık 5-6 defa bu ard arda çıt çıt diye ses gelip motor devreye girmiyor.

    Bu çıt sesi muhtemelen röleden geliyor. Yani bence röle çalışıyor ama motor start almıyor. Sizce sorun neden kaylaklanıyor olabilir. Buzdolabı 10 yıllık bir dolap. Bana sanki motor arızası değil de başka bir parçadan kaynaklanıyor olabilirmiş gibime geliyor.

    Sizce sorun hangi parçadan kaynaklanıyor olabilir?








  • Bana göre motor gitmiş. Kalkış yapamıyor motor. Motorun rulmanı sorun olabilir. İçini açınca sorun belli olur ama bu seferde kullanılmaz hale gelir.


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Buzdolaplarımızın kalbi olan kompresörler bazen takılı kalır ve çalışmaz. Böyle bir arıza meydana geldiğinde motor değişiminden önce şoklama işlemi yapılarak motorun tekrar çalışması sağlanır ya da denenir. Çalışırsa motor hayatına devam eder çalışmazsa içte yardımcı sargı ya da ana sargıda bir sorun olmuştur diye düşünülür. Bazen kompresör rotor ya da stator kısmında sorun olabilir. Presli bir yapıya sahip olduğundan içi açılmadan görülmez açılırsa da tekrar toplanmaz. Videomda buzdolabı kompresörüne yani motoruna nasıl şoklama yapılır onu gösterdim ve şoklama sonrasında eğer kompresör çalışmıyorsa arızası hakkında bilgiler verdim. Buzdolabı kompresörü nasıl şoklanır konulu detaylı anlatım videomun linki https://www.youtube.com/watch?v=2sFD8MpMF6g&feature=youtu.be Buzdolabı Kompresörü Nasıl Çalışır? (2 Eylül 2022 Tarihinde Yayında) https://youtu.be/FdiwfOaYPr8 Kompresör sağlamlık testi (Arıza Tespiti) nasıl yapılır? (9 Temmuz 2022 Tarihinde Yayında) https://youtu.be/LN2IoDMJYdE Buzdolabı Kompresörü Parçaları (5 Temmuz 2022 Tarihinde Yayında) https://youtu.be/yCDfB4xlZRE Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #şoklama #buzdolabı #pratik
    https://www.youtube.com/watch?v=2sFD8MpMF6g&feature=youtu.be
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Hocam biraz araştırma yaptım internette. Baya bir video falan baktım.

    Anladığım kadarıyla dediğiniz gibi sanırım motor arızası olma ihtimali yüksekmiş gibi duruyor bence de.

    Bilmiyorum ne kadar doğru olur ama ben çok az da olsa termik ya da röleden de olabileceğini düşünüyorum ama olasılığın büyük kısmı gene de kompresörde tabiki.

    Dediğiniz gibi yapacağım ama her nedense kompresöre giren röle gibi yardımcı elemanlarının bağlı olduğu üzerine plastik kutu koruması geçirilmiş o kutuyu sökemedim. Baya bir uğraştım ama açamadım kutuyu. Bir tırnak falan da göremedim kanırtıp kutuyu açabileceğim. Kutuyla birlikte geri çekmeyi denedim, tornavida ile falan kanırtıp kutuyla birlikte hepsini geri çekmeyi denedim ama az da olsa geri gelmedi maalesef...

    Alan da dar gerçi ,her tarafnını çok iyi göremedim. Acaba kutunun alt tarafında falan göremediğim bir tırnak falan mı var açabileceğim. Kutunun görünen tüm vidalarını da söktüm ama...





  • Motordan bağlantısını söküp direkt olarak şoklama yapılabilir. Çalışırsa termik gitmiştir çalışmazsa motor gitmiştir. Sonuçta o kutu 3 tane bacakla motora bağlı. o kısımdan şoklanabilir. Dikkatli olmak lazım sonuçta elektrik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.