Şimdi Ara

Yerli arama motoru 'Geliyoo' aslında sandığınız kadar 'yerli' değil! [Güncellendi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
5
Favori
26.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sitenin arkasinda kim var, 10 milyon tl harcandigi iddia edilmis iddia makami kimdir, habere kaynak paylasabilir misiniz, konunun ulastirma bakaninin aciklamasiyla bir ilgisi var mi, projede ne kadar devlet destegi soz konusu?



    Asagidaki kaynakta bu bilgiler yer aliyor ancak toplam 741k eur harcama yapildigi belirtilmis, aradaki ucurum nereden kaynaklanmakta?


    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Geliyoo

  • Yerli arama motoru 'Geliyoo' aslında sandığınız kadar 'yerli' değil! [Güncellendi]


    Arkadaşlar logosu da hazır sanırım :/

  • Kaynak kodlarına bakmak o kadar zor değil beyler, chrome kullanıyorsanız sitenin herhangi bir yerine sağ tıklayıp incele deyin,
    developer tools açılır. Yukarıdan sources'e tıklayın. Tüm dosyalar solda sıralanır. Js klasörünü açın, altındaki app.js dosyası sözde motorumuz. Sağ tarafta tüm kodları ortada. Kodlara bakın aşağı doğru, if arama resimse ilgili googleapisine bağlan, if arama video ise ilgili googleapisine bağlan hepsi yazıyor.

    Sanırım bir de sitede açılan popup varmış. Onu da magnific-popup.min.js dosyasında görebilirsiniz. Onu da sağolsun burada
    http://dimsemenov.com/plugins/magnific-popup/

    dimitry semenow yapmış, bedava paylaşmış. Oradan almışlar. Hani orada demoları da mevcut, resme tıklayınca etrafın koyulaşıp resmin büyümesi olayı. Hani yerli motorda böyle bir şey görürseniz vaov bizimkiler yapmış demeyin, dimitry'e teşekkür edin.




  • Anladigim kadari ile yandas tabir ettigimiz firmalar kaldirim kaldirim nereye kadar diyip sabah aksam zekalarinin yettigi kadar html derleri kasip kursa gidip bu islerede el atip bu ihaleleride goturmeye baslamlamislar. Ben haberden bunu cikardim. Onlar icin buyuk mu buyuk bir adim iken turkiyemiz icin ayni sey mi "" Evet "" diyemiyorum maalesef.

  • Google api kullanılıyor. 10 milyon TL. OKUL PROJESİ gibi!!!! Gene birilerini zengin etme çabaları ve gene üretememek!!!!!

  • godaddy indirim kuponuyla .com domain 10 tl
    hazır psdyle logo = beleş
    google clone temasıyla biraz css değiştirme = beleş

    10 milyon tlymiş yav yürüyün gidin.
  • "Bu kadar eleştirilmemeli.."

    Aksine, az bile yazılmış haberde. 'Yorumlar' kısmı böyle zamanlarda çok işe yarıyor. Hele de laf salatası yerine basit ifadelerle mevzuya katkı sağlayanlar..



    Not: Ben olsam Google daki "Kendimi şanslı hissediyorum" yerine "10 milyon liraya yaptık lan!" yazardım. En azından dikkat çeker..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 17 Ocak 2017; 19:45:9 >
  • 10 milyon lafı gerçek mi devletten destek aldılar mı bilmiyorum ancak proje geliştireceğim diye devletten para alıp sonra o parayla gidip araba vs. alıp en sonunda yarım yamalak bir şeyi olmadı bu ya diye sunan çok kişi var.
  • Eğer bu adamlar bu işten para aldı ise, o içini boşalttığımız vatan hainliği içi boş olmadan buraya oturur. Parayı alanda verende yargılanmalıdır. Devletten tek kuruş aldılar mı çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer söylendiği gibi 10 milyon tl bu tarayıcı için devlet tarafından verildi ise bu tarayıcı için harcamaların ciddi anlamda denetlenmesi gerek sonuçta bir ülkeyi temsil ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi philosopher07 -- 17 Ocak 2017; 22:26:37 >
  • Denedim site komedi gibi valla isim gucum olmasa sunun aynisini yapar hatta daha iyisini sonrada al buda maliyeti derim.
    Mybb ve newspaper hele tam fiyasko

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 trilyon eski para ile yani 10 milyon TL miz çalındı. Türkiye işte böyle harcıyorlar sözde yerli .

  • Logosu da bana explorer logosunu hatırlattı :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Bu sitenin arkasinda kim var, 10 milyon tl harcandigi iddia edilmis iddia makami kimdir, habere kaynak paylasabilir misiniz, konunun ulastirma bakaninin aciklamasiyla bir ilgisi var mi, projede ne kadar devlet destegi soz konusu?



    Asagidaki kaynakta bu bilgiler yer aliyor ancak toplam 741k eur harcama yapildigi belirtilmis, aradaki ucurum nereden kaynaklanmakta?


    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Geliyoo

    Enteresan olan verdiğiniz wikipedia linkinde zaten bu geliyoo projesinin google apisini kullandığı ve ie logosunu kopyaladığı belirtilmiş. Wiki deki bu sayfayı kim düzenlemiş acaba? Firma kendisi düzenlese sanırım bunu yazmazdı. Öyleyse yabancılar taa epeydir bunun basit bir google apisi kullanan proje olduğunu biliyordu.

    Bir de Cumhurbaşkanına mektupta şu ana kadar 4,5Milyon lira harcadık 5 senedir bu projeyi ayakta tutmak için falan demişler. Kafayı mı yemişler. Google'a bağlanmak için basit bir yıllığı 100-200TL olan sunucu yeter. Zaten bilip de siteye girip, sürekli girip sunucuyu meşgul edecek kimse de yok.

    Hadi Haberleşme Bakanlığı'nın teknolojiden zaten pek haberi yok, bizim Tubitak zaten kurbağalı dereye bile içme suyu kalitesinde diyecek kadar başkalaştı son 10 senede. Hani bunlar dışında hiç mi bir danışman falan yok, projenizin mevcut kaynak kodlarını gönderin bir inceleyelim diyecek? Basketbolcu, futbolcu danışmanlar alınacağına bir tane Haberleşme Bakanlığına teknoloji gurusu bir danışman falan alınsa. Yoksa kalemi iyi olan, iyi bir pazarlamacı habire her şeyi yutturur.

    Arama motoru sıfırdan nasıl yapılır hiç bilmiyorum ama hiç bir sosyal medya apisi ya da hazır script kullanmadan 0'dan %100 yerli, iyi ama kötü, başta bir çok özelliği tam olmasa da Facebook gibi yazılım yapmaya başlayabilirim. Şimdi bende yazsam bakın Facebook Türkiye'den bu kadar para götürüyor, ben senelerdir kendimi php ye js ye css 'e verdim. Türkiye'nin yerli sosyal medyasını yapalım. Hem istediğimiz her veriye de sahip olabiliriz. İstediğimizi açar, istediğimizi kaparız :D Bana milyonlar verirler mi? Hem bunların geliyoo su gibi değil, gerçekten 0 dan php, mysqli, js, css kullanarak yazarım. Büyük ihtimalle jquery de kullanırım. Onda bir sıkıntı yok zaten. Arada belki Ajax gerekebilir. Onu da kullanırım.




  • Rezalet, bu projeye para verenin aklına gerçekten şaşarım. Cumhurbaşkanından süslü mektuplarla destek arzetmeleri başlı başına farklı bir konu.

    Kaldı ki sağtuş incele dev tools gibi zahmetlere hiç gerek yok. Firefox üzerinden arama yaptığınızda alt tarafta google.com bekleniyor yazısını, haberler ve görsellere geçecek olursanız alttarafta googleapis.com beklniyor yazısını görebilirsiniz.
    Yazık.

  • Yerli fiş yapmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Ne olursa olsun yerli bir girişimi böyle ağır eleştirmeyi donanımhaber'e yakıştıramadım. Donanımhaber önce kendini düzeltsin. 10 milyon bütçe ile google kadar başarılı bir arama motorunun çıkacağını düşünmek zaten cahillik, dünyanın en iyi bilgisayar mühendisleri, algoritma geliştiricileri google'da çalışıyor. Daha geçen yıl google kaynak kodlarını yayınladı, "neden yayınladın" diye soranlara, "biz her gün hızlanıyoruz, ama kimse bu kodlar ile bizden hızlısınız yapamayacak" dediler. Her ne olursa olsun böyle bir girişimi eleştirmek donanımhaber'e düşmez, kınıyorum seni Cihan Pehlivan.

    Ya anlamıyorsunuz ya da bu sözde arama motorunu yapanlardan birisi geldi siteye.

    Tamamen bir skandal söz konusu. 10 Milyon resmen iç edilmiş ama kim ya da kimler tarafından acil bu soruşturulmalı.

    Google kadar başarılı arama motoru demişsiniz, konuyu hiç anlamamışsınız. Ortada arama motoru yok, bilgiyi zaten motorsuz direk googledan alıyor.

    Google Motoru çalıştırıyor, sonuçları sıralıyor ve geri bunlara gönderiyor. Olay bu.

    Yani yine açıklayayım çünkü hiç anlamamışsınız. Birisi bu yerli arama sitesinde bir şey yazdığında, bu site gidip google a soruyor diyor ki bana bunu sordular, cevabı nedir. Google da al cevaplar bu diyor, bu geri dönüp cevapları gösteriyor.

    Hani web sitelerinde iletişim bölümünde google haritası olur ya, şirketin yerini gösteren. Bu o şirketin öyle bir harita sistemi oluşturduğunu, google maps a rakip olduğunu göstermez. Çünkü google 'ın apisi sayesinde zaten sitesinde o harita sistemi ile yerini göstertebilir.

    Hele wordpress, bbforum falan ortaokul çocuklarının, ev hanımlarının kendilerine blog açmak için falan kullandıkları sistemlerdir. En basit cms sistemi. Bu da gösteriyor ki ilgili arkadaşlar kendi yönetim panellerini hazırlayabilecekleri kadar bile php bilmiyor. Tam skandal.

    Bana 10.000 verseler, ben onlara googleapisinden bilgi çeken arama motoru artı wordpress artı bb kurulumu yapardım. Ki benden ucuza yapacaklarda bulunur, bir liseli falan 500TL ye yapar :D

    Pişt ben liseli değilim ama yanaş bakalım yanıma o dediklerini Linux tabanlı 500 mb hosting ver bedava yapayım 10.000 nedir

    Konunun özüne dönecek olursak yazık diyorum sadece!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Umarım devletten kimse bunlara inanmaz. Şaka gibi yüzleri de kızarmıyor devletten destek isterken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaBr2 -- 17 Ocak 2017; 20:11:4 >
  • ahmet. haberi olsa yüzde 100 milli yerli ulusaldı bu

    Cihan Pehlivan iyi ki once davranmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu projeye 5 milyon mu harcamislar ? Bildigin google lan bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.