Şimdi Ara

Yerli arama motoru 'Geliyoo' aslında sandığınız kadar 'yerli' değil! [Güncellendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
572
Cevap
5
Favori
26.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi çoğu insan anlamayıp olsun sonuçlar iyi çıkıyorsa destekleriz kafasına girebilir.

    Bende web yazılımcı olduğum için dediklerinizi çok iyi anladım. Ama bunları çoğu insanın anlamayacağı basitlikte izah etmeniz gerekirdi.

    Kısaca bir web sitesi açıp, iframe ile o siteyi kendi sitende göstermek gibi diyeceğim ama iframe i de bilmez çoğu.

    Daha basiti ortada bir arama motoru yok. Bu adamların 10 milyon alıp sözde yaptıkları şeyi her basit webci google ın apisi ile zaten 1 saatte hazırlayabilir.

    Yani her şeyi google yapıyor, google çalışıyor, google sıralıyor, google gösteriyor, sadece sol üstteki logoyu siz google yerine kendi logonuzu gösteriyorsunuz.

    Yani google api kullanımını kapatıyorum dese ortada sözde yerli arama motoru falan yok. Fetönün oyunu arama motorumuzu çökertti derler. Ama alakası da yok.

    Hani bu bazı sitelerde merkez bankasından doviz bilgilerini çekmek gibi, ya da googlemaps api si sayesinde sitenizin iletişim bölümüne haritanızı koymanız gibi.

    Zaten wordpress gibi en dandik, en çok açığa sahip, en bilmeyenlerin kullandığı açık kaynak kodlu cms sistemini haberler bölümünde bir de hazır tema ile kullanmalarından belli. Sürekli wordpress i takip edip hacklenmemek için güncelleme çıktıkça onu mu güncelleyecekler.

    Ya birisi fena halde Haberleşme Bakanlığını düdüklemiş. Ya da öbür türlüsü daha fena, devleti bakanlığın dolandırmasına girer.

    Ya maalesef ülkemizde gerçek anlamda teknolojik bilgi sahibi çok az olduğundan, az buçuk bir şey bilen kendini nasa mühendisi sanıyor, milleti kekleme yollarına giriyor. Dün Muğla/Fethiye'de bir bilgisayarcı laptobuna ram satın almak isteyen babama, onu siz takamazsınız önce bizim ram i bir formatlamamız lazım diyerekten ekstra ram + hizmet parası almaya çalışmış. Yani ultra cahil cüheyla, rezil herif. Babam zaten anlar, gülmüş çıkmış, ama bu adamlar sözde kendilerini çok zeki sanıp böyle yüzlerce adamı kandırıyorlar. Mesleğin yüz karası diyecem ama aslında meslekleri de yok. Sözde bi ram, anakart, ekran kartı takmayı öğrenip kendilerini ordinaryus bilgisayarcı sanıyor. Ula bu bilgisayarcılık değil ki. Aslında adamın mesleği yok haberi yok ama havalar beş bin. Zaten satın aldığın her donanımda o donanımın nasıl monteleneceğini sayfalarca, resimleriyle anlatıyor tüm firmalar. Okumayı sevmeyen bir millet sayesinde, hazır yazıyı okuyup anlayabilen einstein oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 17 Ocak 2017; 19:3:12 >




  • Maşallah arayüz dahil Google'ı "kopyala yapıştır" yapmışlar
  • Ben hep 50tl lik arama yapıyorum.

    ABD'yi yeni arama motoru korkusu sardı !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Ne olursa olsun yerli bir girişimi böyle ağır eleştirmeyi donanımhaber'e yakıştıramadım. Donanımhaber önce kendini düzeltsin. 10 milyon bütçe ile google kadar başarılı bir arama motorunun çıkacağını düşünmek zaten cahillik, dünyanın en iyi bilgisayar mühendisleri, algoritma geliştiricileri google'da çalışıyor. Daha geçen yıl google kaynak kodlarını yayınladı, "neden yayınladın" diye soranlara, "biz her gün hızlanıyoruz, ama kimse bu kodlar ile bizden hızlısınız yapamayacak" dediler. Her ne olursa olsun böyle bir girişimi eleştirmek donanımhaber'e düşmez, kınıyorum seni Cihan Pehlivan.

    Ya anlamıyorsunuz ya da bu sözde arama motorunu yapanlardan birisi geldi siteye.

    Tamamen bir skandal söz konusu. 10 Milyon resmen iç edilmiş ama kim ya da kimler tarafından acil bu soruşturulmalı.

    Google kadar başarılı arama motoru demişsiniz, konuyu hiç anlamamışsınız. Ortada arama motoru yok, bilgiyi zaten motorsuz direk googledan alıyor.

    Google Motoru çalıştırıyor, sonuçları sıralıyor ve geri bunlara gönderiyor. Olay bu.

    Yani yine açıklayayım çünkü hiç anlamamışsınız. Birisi bu yerli arama sitesinde bir şey yazdığında, bu site gidip google a soruyor diyor ki bana bunu sordular, cevabı nedir. Google da al cevaplar bu diyor, bu geri dönüp cevapları gösteriyor.

    Hani web sitelerinde iletişim bölümünde google haritası olur ya, şirketin yerini gösteren. Bu o şirketin öyle bir harita sistemi oluşturduğunu, google maps a rakip olduğunu göstermez. Çünkü google 'ın apisi sayesinde zaten sitesinde o harita sistemi ile yerini göstertebilir.

    Hele wordpress, bbforum falan ortaokul çocuklarının, ev hanımlarının kendilerine blog açmak için falan kullandıkları sistemlerdir. En basit cms sistemi. Bu da gösteriyor ki ilgili arkadaşlar kendi yönetim panellerini hazırlayabilecekleri kadar bile php bilmiyor. Tam skandal.

    Bana 10.000 verseler, ben onlara googleapisinden bilgi çeken arama motoru artı wordpress artı bb kurulumu yapardım. Ki benden ucuza yapacaklarda bulunur, bir liseli falan 500TL ye yapar :D




  • "Bunu mu demek istediniz" kısmını yapamamışlar, pardon çalamamışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 Milyon TL mi şimdi bu işlem ?
  • Benim merak ettiğim 10 dolarlık hazır paketi alıp yerli motor diye kaktırdılar, 10 milyonu kime yedirdiler? Ayakkabı kutusundan çıkmasa bari.

  • "EN FAZLA" 100 dolara bundan çok daha iyi, hazır scripte sahip arama motoru satın alabilirsiniz. Bu ücrete 1 yıllık alan adı ve barındırma dahil bu arada. Yani 10 yıldır geliştirip bir de üzerine 10 milyon lira verildiyse o paralar, ben hakkımı helal etmiyorum haram olsun.

  • Özenti ve çalıntının adı yerli olmuş ...hass.. Ordan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahaha ülkemim hali yapıçak bişey yok :d:d:D bi 10 milyon liraylada tarayıcı yaparlar bizim lisede Visual basicle yaptımız gibi tamamdır.

  • yaklaşık şu kadar sonuç bulundu kısmı niye ingilizce bütçe onu düzeltmeye yetmedi heralde nice yerli
  • Ne biliyim ülkede aslında web üzerinde sağlam bilgi birikime sahip kişiler var. Ufak hatalar çıksın başta kim yadırgar? Gerçekten oldu bittiye gelmiş bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 17 Ocak 2017; 19:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel telefonlarda bari standart arama operatörü olsun. Yerli yerli birbirilerini eylerler :D

  • akıyoo yapsalarmıs keske

    Yerli arama motoru 'Geliyoo' aslında sandığınız kadar 'yerli' değil! [Güncellendi]
  • Devletin verdiği teşviklerden tırtıklamak için olabilir mi acaba.
  • http://www.kucukgoogle.com



    Şu site desteklense daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam çakma çıktı desenize googledan şaşma.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Surpentor

    />


  • Ben size söyleyeyim eğer bu komediyi, rezaleti hükümet yerli arama motoru olarak resmi olarak yayınlamaya kalkarsa, illaki yabancı basınlar bunu görür, en az donanımhaber kadar inceler ki kolay iş sağ tuş incele :D Chrome Developer tools zaten herşeyi gösteriyor :D Ve kesin haber yaparlar bunu. Fena dalga geçerler. Rezil rüsva oluruz. Çünkü dünyada arama motoru sayısı belli, illaki gerçekten yeni bir şey çıkıyor mu diye incelerler.

    Hayır 10 Milyonumuzu zaten çaldınız bari dünyaya bizi rezil etmeyin.

    İşin komiği gördüğüm kadarıyla js dosyası da apaçık ortada. Tenezzül edip bir Obfuscation bile uygulamamışlar. Tabi o da decode edilebilir ama en azından biraz daha zaman alırdı :D Neyse şimdi kesin bunu okuyup gidip basit bir şifreleme satın alıp onu uygularlar. Ama o da çözülüyor merak etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.