Şimdi Ara

Yerli araba üretilse alır mısınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
5.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen yerli bir araba alma fikri açıkçası beni düşündürüyor. Yılların araba üreticisi tecrübeli firmalarda bile zaman zaman arabaları geri çağırmaya varacak derecede sorun çıkarken sıfırdan üretilmiş bir aracın denemeleri son kullanıcı üzerinde yapılacaktır gibime geliyor. Millet biraz alıp kullansın eğer memnun kalırlarsa bende alabilirim
  • Kuş serisi gibi tutulacağına inanıyorum bende hele sağlam, ekonomik ve ihtiyaçları karşılayan bir araç olursa ben de alabilriim 1 adet..........
  • Ben almam ama cok alicisi cikar parcasi ucuz vs. Nedenlerdin
  • Kuş serisi gibi uygun fiyatlı bişey olursa , balığa giderken arazide kullanmak için bir tane alabilirim. Kırıp kırıp bakkaldan parçasını alırım.
  • bu arabalar ülkemizde üretilir ama devlet onlara da özel vergiler uygular gümrük vergisini felan aratmaz tek avantajı yeni bir ürün olacagı için piyasada yer edinmek için biraz ucuz olur ama birde tutulursa hyundaiden de reanulttan da pahalı olur kesin . ayrıca üretilecegine ben hala ihtimal vermiyorum
  • Üretilecek araç diğerlerinin yarı fiyatında falan olmasına gerek yok, alırken devlete ödenen ötv, kdv vs. vergiler bu araca mahsus alınmasın, sadece araç fiyatı alınsın yeter, zaten fark edecektir. Ayrıca aracında ilk başta bir Vw, bir Ford olması beklenemez, Linea gibi bir sedan üretilsin, dizel olsun, zaten halk böyle bir aracı yapılan teşviklerle alacaktır.
  • Eminim saçma sapan yorum yapanların bir çoğunun yaşı ehliyete bile tutmuyordur. Bence ilk etapta 2 veya 3 modelle piyasaya girerler ve ortalama bir B sınıfı 20-23 bin arasında ortalama bir C sınıfı ise 28-30 bin civarında satışa sunulur. Benim beklentim Albea'dan Symbol'den biraz daha yüksek hemen hemen yeni Aveo ve Cruze ayarında araçlar ortaya çıkaracaklarını ve yine Chevrolet ile benzer satış stratejisi üzerinden ilerleyip alıcı kitleye çok fazla opsiyon tanımayacaklarını düşünüyorum. Yani baz model ile bir üst model arasında fiyat olarak aman aman bir fark bence olmaz.

Piyadada şaşkınlık yaratmaları, oluşturacakları marka değerleri ve devamlılıkları için şart. Bunun için de araçların kalite yönünden beklentilerin biraz üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum.
  • Ben her araba alışımda devlete de bir tane aldım. Yerli araba çıkınca devlet kendi araçlarını yerli olanlarla değiştirsin sonra sıra bana gelir.
  • Gelir düzeyimiz üst sınıfta olmadığı için bütçemize uygun olursa tabiki de alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Üretilecek araç diğerlerinin yarı fiyatında falan olmasına gerek yok, alırken devlete ödenen ötv, kdv vs. vergiler bu araca mahsus alınmasın, sadece araç fiyatı alınsın yeter, zaten fark edecektir. Ayrıca aracında ilk başta bir Vw, bir Ford olması beklenemez, Linea gibi bir sedan üretilsin, dizel olsun, zaten halk böyle bir aracı yapılan teşviklerle alacaktır.

zaten o bahsettiğin kazıklar olmasa araçların fiyatı %45 düşük olur . yani onlar alınmasa diğerlerinin yarı fiyatı olur zaten

• Gerçekten fiyatını hak ediyorsa neden olmasın. Öyle ahım şahım bir tasarım bile istemem. Sadece zamanın gerisinde olmasın yeter. B,C ve D sınıfları için özel araçlar üretsizler. Misal B sınıfının ortalama donanımlı bir aracı 20 bin, C sınıfı 30 bin, D sınıfıda 40 bin anahtar teslim fiyat koysunlar, peynir ekmek gibi gider.

Birde marka prestij için güzel bir araba üretirse (tamamen farklı bir tasarım olacak ve ortalamanın üstünde donanım ve performans sunacak. Zaten bu aracın çok satmasına gerek yok. Sadece konu mankeni olacak. Yani "Biz acemi bir marka değiliz. Hertürlü deneyimimiz var. Sadece halkı düşündüğümüz için alt seviye araç üsretiyoruz. İstesek yaparız. Adam olun!" mesajı verecek ) bence baya yol kat ederler.

Devlet vergilerde kıyak geçsin yeter. Zaten fiyat baya düşer

• BENDE ALMAYA ÇALIŞIRDIM..YERLİ ARABAMIZ OLDUKTAN SONRA NEDEN YABANCIYA GİTSİN PARAMIZ..İNŞALLAH GÜZEL BİR YERLİ ARABAMIZ OLACAK..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

alıp almamak, üretilecek arabaya bağlı...

aynen öyle..sırf birileri para kazansın,destek görsün diye halk binbir zorlukla kazandığı parasını heba etmez.
  • ucuz olsa belki aksi halde asla almam
  • Almam.
  • Yok abi yok, mümkün değil..
  • olma ihtimali bile heyecanlandırıyor ama fiyatı bence özel olmalı.bir de bu araç büyük firmalara mı ürettirilecek mesela ford a sen özel model mi yap denilecek. ,
    galiba karsan v1 i Türkiyede üretecekmiş bakalım nasıl tepki alacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Üretilecek araç diğerlerinin yarı fiyatında falan olmasına gerek yok, alırken devlete ödenen ötv, kdv vs. vergiler bu araca mahsus alınmasın, sadece araç fiyatı alınsın yeter, zaten fark edecektir. Ayrıca aracında ilk başta bir Vw, bir Ford olması beklenemez, Linea gibi bir sedan üretilsin, dizel olsun, zaten halk böyle bir aracı yapılan teşviklerle alacaktır.

zaten o bahsettiğin kazıklar olmasa araçların fiyatı %45 düşük olur . yani onlar alınmasa diğerlerinin yarı fiyatı olur zaten

Hocam devletin teşvik amacıyla yerli arabamızdan vergi almaması gerekir diye düşünüyorum, haklısınız vergiler o kadar zamlandıki araç fiyatının büyük bir kısmı vergi.

• yerli malından neden bu kadar korkuluyor.

kendinizden başlayın ve standartlarınızı bir kontrol edin.

hangi işte ne kadar eksik ve kalitesiz kullandım veya eksikti diye..

araba yapanlar sanki herşeyi kendilerimi yapıyor

fren sistemi bosch
    boya bilmem kim marka motor deseniz yine öyle

liste uzar gider.

hepsini toparladınızda marka ve model çıkıyor ortaya.
  • Kesinlikle almam kapitalizm milletlere değil bireylere çalışır çünkü. 40 yıldır otomobil aldığınız Koç grubu ne iyilik yapmıştır bu ülkeye. Dolayısıyla para benim gözümde yine bir yabancıya gidecek. Ülkeye dönmedikten sonra harcadığımız parayı kime verdiğimizin ne önemi var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.