Şimdi Ara

YERDEN ISITMA SİSTEMİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimizi yeni eyniledik ısıtma sistemi yerden ısıtma sistemi ile yapıldı bina yeni bina evim dubleks ve kombiyi 15-16 saat önce çalıştırdık ancak laminant parke olan bölgeler henüz ısınmadı ılık bir yüzey var fayanslar sıcak. Kombide yada tesisatta bir problem varmı diye düşündüm ama sanırım yok. Doğal olarak taş çabuk ısınır laminat parke yani ahşap yüzey daha geç ısınabilir fayans yüzeye göre. Bu sistemin normal seyrine yani rejenerasyon süresi ortalama nedir. Bu süre içerisinde sistemdeki su sıcaklığını kaç derece ne kadar süre tutmak gerekir (komple şapın ve tabanın ısınması için süre ve derece nedir).

bu sistemi kullanan arkadaşlar tecrübelerine dayalı bilgileri paylaşırsa çok sevinirim.

• bilgisi recrübesi olan arkadaşlardan cevap yokmu ???
  • Hiç yerden ısıtma deneyimim olmadı ama ister yerden ister radyatörle ısıtma olsun, ilk ısıtmada iç ortamdaki havanın ısınması için belirli bir süreye ihtiyaç olur. Sizin önce zemin ısınacak sonra duvarlarınız ve en son ısıyı emecek tüm duvar vb yüzeyler ısınınca sıra iç havanın ısınmasına gelecek. Bizim ısınma diye algıladığımız odalardaki havanın sıcaklığıdır. Genellikle 20-21C dereceden itibaren ılık-sıcak bir ortam oluşur. Sizin gibi yeni ısıtılan evlerde bu süre mekanın ısı ihtiyacına göre değişmekle birlikte ortalama 2-3 günü bulabilir. Güneş kazancı varsa süre kısa olur.
    Kolay gelsin ve hayırlı olsun...
  • temenniniz için teşekkürler...

bende dedğiniz gibi ev yeni olduğu için kombiyi 60 derecelerde falan çalıştırıyorum. fakat dediğim gibi yerden ısıtmalı sistemde parke ve fayanslı alanlar arasındaki zaman-sıcaklık değeri fayansa göre daha uzun. kafama takılan parkeli alanlarda hissedilir ortamı ısıtıtan ısı fayanslara göre daha azmı olacak yoksa zaman içerisinde rayına girecekmi. yani örneğin fayans şu anda havayı 10 birim ısıtıyorsa parkeler 6 birim ısıtıyor ama harcanan güç aynı bu matematiği çözemedim. keşke heryeri fayansmı yapsaydık yerden ısıtmada ......
  • MERHABA.
    BENİM EVİM DE YERDEN ISITMALI. SİZİN DE DEDİĞİNİZ GİBİ FAYANS OLAN ZEMİNLER HAMAMLARDAKİ GÖBEK TAŞI GİBİ ISINIYOR. PARKE OLAN ZEMİNLER İSE ILIK OLUYOR. BU GAYET NORMAL. PARKE OLAN ZEMİNLERİ ISITMAK İÇİN SAKIN KOMBİNİZİ 60 DERECEYE FALAN ÇIKARTMAYIN. EĞER KOMBİNİZ YOĞUŞMALI İSE 35 DEREDE SÜREKLİ ÇALIŞTIRMANIZ YETERLİ OLACAKTIR. BENİM EVİM EN ÜST KAT, KUZEY CEPHE. ONA RAĞMEN KOMBİMİ EN KISIKTA ÇALIŞTIRINCA EVİN İÇİ SÜPER SICAK OLUYOR. TABİ UNUTMAMAK LAZIM Kİ KISIKTA AMA DEVAMLI ÇALIŞTIRMAK LAZIM. KEŞKE BEMİN YAPTIĞIM HATAYI YAPMAYIP LAMİNANT PARKE YERİNE MASİF PARKE YAPTIRSAYDINIZ. O ZAMAN VERİM DAHA YÜKSEK OLURDU.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.