Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.998
Cevap
86
Favori
303.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Problem olmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar merkezi yerden ısıtmalı bir yerde oturuyorum 14 katlı binanın 13. katı. daire girşişinde portmanto içine yanyana bir sürü mavi vana yapmışlar. bir de hem sıcak su hem soğuk su tarafında ana vanalar var. onları kapattım ev çok sıcak diye tamamen. oda vanalarına dokunmadım.

evde kombi yok. payölçerler de nerede bilemiyorum. bu şekilde kapatmama bir engel yok sanırım? ya da benim pay ölçerlerim nerededir?

evimde termostatik vana ya da duvarda oda termostatı vs yok. böyle şeyler ekleme imkanım olabilir mi? bina 2025 yapımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamav4 -- 27 Kasım 2025; 9:22:37 >
  • Yerden ısıtma bi dairede oturuyorum ve oturma odası diğer odalara göre çok ısınıyor bende reglaj yapmak için kollektör den kırmızı vanayı kapatıp 1 tur geri açtım mavi vana ise tamamen açık bu yaptığımın kombi yada pompaya zararı var mı bide bu yaptığım işlemden fayda görür müyüm bazı yorumlarda yerden ısıtma da reglaj fayda etmez tarzı yazılar okudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nopanick kullanıcısına yanıt

Reglaj işe yaramaz diye bir şey yok, bir oda diğerlerine göre daha fazla ısınıyor ise oraya giden hat kısılacak ki dengelensin. Reglaj işe yaramıyor olsa idi debimetreli kollektörler olmazdı. Sadece 1 odanın vanasını kısmak kombi yada pompaya bir zarar vermez.

Benimde ev 150m2 dubleks yerden isitma, 800m2 civari boru dosendi. Kombi yeni taktik honeywell t3r 22.5 derece oda sıcaklığı, kombi kazan 40 derece ayarli.

Her pencerenin onunen az 30 cm buz gibi sanki oralardan boru gecmiyor

Solon 26 metre kare 2 toplamda 7 metre si pencere dipden tavana kadar

Diğer odolarm 23 derece iken salon 21 derece kombiyi 60 da cikartam salon 23 olmuyo istiamiyorum salonu

Asıl merak ettiğim olay pencere kenarlari dış cephe tarafları 30 cm içeri doğru buz gibi normalde oralara hortum cekilmiyormu yoksa bizim ustami malzemeden çalmış

40 derecede o sıcaklığa ulaşmanız çok iyi. Ancak yaşadığınız yer ılıman ve apartman ise olabilir. ben max 48 e aldım kombiyi. Ev müstakil dubleks. Geceleri eksi 3-4 arasında bizim burada. Üst kat 22 alt kat 23.5 ayarlı. Isınmada sorun yok ancak t3r in bazen kafası karışıyor. Sebebi şundan dolayı. Alt kat fayans ve çok hızlı set değerine ulaşıyor ve uzun süre sıcaklığı koruyor. Kombi ise haliyle Üst kat için çalışıyor. T3r Üst katta. Bazen alt kat sıcaklığı geceleri düşünce t3r nasıl olsa ısıtırım diye fazla çalıştırmıyor kombiyi. Bu durumda su hem alt hem üste gidince Üst kat set değerine ulaşmıyor. Günlük tüketimde soğuklarda 14-15 m3 arasında. Daha altına düşüremedim maalesef.

Ford Kuga Stline
  • kankan44 kullanıcısına yanıt
    Peki kombi kapa aç yapıyor musunuz yoksa sürekli çalışıyor mu
    Ben şu aralar 35'te çalıştırıyorum ama hiç kapatmıyorum iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum
    Aşağıdaki lavuk komsu da yakmıyor doğal gazını

Ford Kuga Stline
  • cogman kullanıcısına yanıt
    Kombiyi kapatip acmaniz ozellikle yerden isitmada onerilmez, en cok dereceyi düşürürsünüz

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    İdeal derece kac acaba
    35 de bende hep evde 21 derece falan oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sahhhhhin

Merhaba arkdaslar , benim ev 3+1 110 metre kare ,

Her pencerenin onunen az 30 cm buz gibi sanki oralardan boru gecmiyor

Solon 26 metre kare 2 toplamda 7 metre si pencere dipden tavana kadar

Diğer odolarm 23 derece iken salon 21 derece kombiyi 60 da cikartam salon 23 olmuyo istiamiyorum salonu

Asıl merak ettiğim olay pencere kenarlari dış cephe tarafları 30 cm içeri doğru buz gibi normalde oralara hortum cekilmiyormu yoksa bizim ustami malzemeden çalmış
    Yokmu bilen anlayan

Hocam tesisatın nasıl döşendiğini üstü örtüldükten sora kimse bilemez, muhtemelen o kısımlar bir nedenle ısı köprüsü oluşturup soğuyor, sonuçta dış duvar, koca beton kiriş donatı var ve orası daha fazla ısı kaybı yaşıyor olabilir. Ya da o kısıma kenar bantı mı deniyordu onlar konmamış olabilir ama artık bunları bilme şansımız yok.

Üstadım birebir anlattığın sorunu yaşıyorum kendi dairem de bu 2.kış mevsimim bi çözüm bulamadım bir yol bulursan bana da söylermisin çıldıracağım artık.

• Arkadaşlar acil yardım. Yeni bir dublex eve geçeceğim. Daire sıfır, alttan ısıtma. Tasinacagim diye, 3 gündür kombiyi açtım. Evin alt kısmı çok güzel ısınmış ama üst kat hiç ısınmamış. Yani hiç! Biraz bile yok, acaba hangi ayarların olması gerekiyor. Ne yapmam lazım.

Üst kat kollektörün vanalarını kontrol edin kapalı değillerse alt kat kolllektörü neredeyse kapatacak kadar kısın. Vana kapalı değilse su sadece alt katta dönüyordur, bunun çözümü alt kat vanalarını ciddi şekilde kısmaktır. Eğer kollektör debili değil ise bunu da deneme yanılma ile bulacaksınız maalesef.

Teşekkür ederim, öyle bir deneme yapacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bende de aynı şekilde yerden ısıtma mevcut ve kombi mutfakta takılı. Kombiye en uzak pek ısınmıyor. Bu yüzden de kombimin derecesini artırıyorum fakat bu defa da mutfakta durulmuyor sıcaktan. Eğer kollektör aracılığıyla mutfağı kısarsam en uzak odaya fayda sağlar mı? Ya da kısaca uzak odayı ısıtmak için ne yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.