Şimdi Ara

Yer Çekimi YOKTUR!(İspatı içeride) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: trolenyum

güldür güldür izleyip konu açmayın

Alakası yok dostum, ben güldür güldürde yayınlanmadan çok önceden bu konu hakkında konuşuyordum. Ayrıca güldür güldür gibi bir saçmalığı izlemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Dünyanın şekli kutuplardan basıktır. Ekvator dünyanın merkezine daha uzaktır. Bu yüzden kutuplarda zıplandığında ekvatorda zıplamaya oranla daha az yükseğe zıplarsın. Gök itimi olsaydı tam tersi olurdu.
    Çürüttüm, +larımı isterim.
    Düzenledim.

Dostum ben zaten yer çekimi yok demiyorum. Yer çekimi denen kuvvet zaten kütle çekiminden kaynaklanıyor. Demek istediğim yer çekimi gök itimi yanında ihmal edilebilecek düzeyde az. Ayrıca ekvator ve kutuplarda gök yüksekliği aynı olsa bile oluşan ağırlık farkının ihmal edilebilecek düzeyde olan yer çekiminden kaynaklandığını söyleyebilirim.

• Vardir. Hatta Newton icat etmiştir.

• Yerçekimi diye birşey yok zaten. Kütle çekimi diye birşey var. Teorik olarak sen bir cismin çok çok yakınına gidersen dünyanın kütle çekiminden kurtulup senin kütle çekimine kapılır.
  • Başlıkta yer çekimi yoktur yazıyon mesajında yoktur demiyorum diyorsun.
  • Koçum yer çekimi dediğin olay Kütle/Çekimdir atomların bütünlüğünün kütlesidir.

Maddeler hiç bir zaman birbirini itmemiştir aksine düzensizlik sonucunda yıldız bir tane değil sistem olarak oluşmuştur.

Yer çekimi yok gök itimi var demek yörüngemizde saturn kadar bi kütle olması demektir bizde bu durumda saturn un yörüngesinde oluruz.

Yani kısaca gökün seni itmesi için gök dediğin şeyde kütle olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aimstein -- 10 Mayıs 2016; 19:40:09 >
  • http://www.log.com.tr/einsteinin-yer-cekimi-dalgalarina-iliskin-100-yillik-teorisi-ispatlandi-video/

daha 1 ay olmadı.boş boş konusacaginiza biraz bilimi takip etseniz her sorunuza teker teker cevap alabileceginizi görürsünüz

• Iyyy ne kadar da itici
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Yer çekimi dediğimiz şey zaten uzay-zaman sürekliliği adı altında kütlenin uzayı bükmesidir.zamanı 4.bir boyut olarak düşünürsek kütle bu düz çarşaf gibi duran 4. Boyutu üzerine atılan bir bilye gibi bükmektedir.

Var yani

Konu kilit üye ban

İyide bu yerçekimi değildir kütlenin uzayı bükmesi dolayısıyla uzayda doğrusal bir yol izleyemeyen cisimler yani bizler dünyanın çevresini denizdeki girdap gibi sayarsak o girdap bizi dünyanın yüzeyine yapıştırıyor ve buda yer çekimi değildir ama yerçekimi deyipte açıklasan sorun çıkmaz sadece benzetim yaparak açıklamış olursun yani ses dalgalarını deniz dalgalarıyla açıklamak gibi, birde standard modele göre gration parçacığı ileri sürüldü ama bulunamadı ve bulunamazda çünü yerçekimi yoktur uzayın bükülmesi vardır einstein'ın izafiyet teorisine göre.

Yer Çekimi YOKTUR!(İspatı içeride)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 10 Mayıs 2016; 19:53:07 >

• Arkadas. Ayni konulari tekrar tekrar acmayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PusLu1

Başlıkta yer çekimi yoktur yazıyon mesajında yoktur demiyorum diyorsun.

Yer çekiminin gök itimi yanında ihmal edilebilecek düzeyde olduğunu varsayıyorum dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Yer çekimi dediğimiz şey zaten uzay-zaman sürekliliği adı altında kütlenin uzayı bükmesidir.zamanı 4.bir boyut olarak düşünürsek kütle bu düz çarşaf gibi duran 4. Boyutu üzerine atılan bir bilye gibi bükmektedir.

Var yani

Konu kilit üye ban

İyide bu yerçekimi değildir kütlenin uzayı bükmesi dolayısıyla uzayda doğrusal bir yol izleyemeyen cisimler yani bizler dünyanın çevresini denizdeki girdap gibi sayarsak o girdap bizi dünyanın yüzeyine yapıştırıyor ve buda yer çekimi değildir ama yerçekimi deyipte açıklasan sorun çıkmaz sadece benzetim yaparak açıklamış olursun yani ses dalgalarını deniz dalgalarıyla açıklamak gibi, birde standard modele göre gration parçacığı ileri sürüldü ama bulunamadı ve bulunamazda çünü yerçekimi yoktur uzayın bükülmesi vardır einstein'ın izafiyet teorisine göre.

Yer Çekimi YOKTUR!(İspatı içeride)

Aynı şeyleri söylüyoruz aslında.uzayın bükülmesi halk arasında yerçekimi olarak biliniyor zaten.arkadaş konusunda yercekiminin (yani uzaydaki bükülmenin ) tersinin olduğunu iddia etmiş.ben de yerçekimi denen kavramın aslında uzaydaki bükülme olduğunu,tersinin olmayacağını(günümüzdeki bilgilere göre) ifade etme çalıştım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.