Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gurcan007

tyler78 sen hangi motorlusunun siparişini verdin? dizel mi? bu arada bende bu arabadan alacam dizel terra. fiyatı 28,350 ytl. alan arkadaşlar acaba ne kadara aldı bu arabayı bilgilendirirseniz sevinirim. indirim yaptılarmı?

ben aynı aracı 4 tane çelik jantla birlikte 27.900 aldım,tanış bulursanız indirim yapılabilir....
  • Ben 1.4 D-4D Terra aracımı 27.700'e indirebildim en fazla..
    Pek indirim yapmamaları yönünde Toyota'dan uyarı gelmiş güya servislere..

Zaten şu anda bile eş performansa sahip tüm dizellerden ucuz.. Buna 90hp Punto; Polo, Clio, C3 falan da dahildir.
  • bence YARİS den şaşma
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyler78

Sanırım arkadaş corolla almış o fiyata.. yanlış konuya mesaj atmış :D

Bu arada yine birileri çıktı 28.000 çok dedi..
    28.000'e, 90 hp motor, 10.7 sn hızlanma, 38 mt fren mesafesi, NCAP 5 yıldız, cd/mp3 çalar, merkezi kilit, yol bilgisayarı, ABS+EBD, brake assist falan olan başka bir araba daha var mı?

Benim bildiğim daha iyi hızlanma ve fiyat sunan araç 27.500'lük Kia Rio. Onun da fren mesafesi 42.4 mt! Güvenlik soru işareti, Kia markası tam soru işareti.. Arada da maksimum 1000 YTL fark var.

Diğer sözde rakipleri arasından Grande Punto'nun 90 hp dizel aracı daha pahalı, daha yavaş ve daha uzun fren mesafesi sunuyor! Clio3 için 90 hp zaten yok daha herhalde. Olsa da belli ki daha yüksek olacak fiyatı.

Polo'nun ABS olmayan baz modeli bile daha pahalı!
    Ford Fiesta'nın gürültülü motorlu eşdeğer performans/donanımlı modeli de çok gerilerde.

2-3 ay sonra kasa değiştirecek olan, 8 senedir her adım başı karşınıza çıkan ve kasa tamamen değişeceği için fiyata damping yapılan peugeot 206 mı alınacak yani?

Zaten bu sınıfta geriye bi Hyundai Getz kalıyor. Onun da klimalı, çift airbagli abs'li versiyonu neredeyse aynı fiyat. Toyota 5 yıldızıyla dururken Hyundai alınmasına ben anlam veremem zaten...

Neyse yine çok yazdım...
    Kimse aldığı/alacağı arabayı kötülemez. Dünya para veriyoruz herkes gece rahat uyumak ister.
    G.Punto alan arkadaşlara da, Kia Rio alanlara da, Toyota Yaris'i seçenlere de kazasız sürüşler dilerim.

+1

bu gidişle bende yaris alacam sanırım... en mantıklı seçim...

• Kia Rio 1,5 CRDi HB Adv. sahibiyim. Eski otomobilim Yaris 1.3 Sol 2004 idi. Çok memnundum, fakat perte çıktı, Çelik Motor indirimi ile Rio aldım. Performans konusu herkesin dediği gibi çok çok güzel. İçi açık renk olanı seçtim o bakımdan içi de bana gayet hoş geliyor. Fren 42,4 metre deniyor fakat bu veri ABS'siz önler disk arkalar kampana Comfort modeli içindir. Advanced modelde 40 metre ve ön/arka disktir. Kia Türkiye websitesinde verilen bilgi de yakın zamanda güncellenir.

1.4 D4D Yarisin de bunun kadar olmasa da benzer performans sunacağını düşünüyorum. İçi zaten çok değişmemiş ama malzeme eskiye oranla gayet iyi. Tüketim, motor, yürüyen aksam gibi konularda hiçbir problem çıkacağını zannetmiyorum. Toyota güvenilirliği herkesce biliniyor. Eski aracımda tıkırtılar bol idi, yeni modelde herhalde düzeltilmiştir. Arka cam neden otomatik alınamıyor onu anlamış değilim tabi :).

• yarisle kıyaslamamalısın bile c2 'yi, c2 nin olabilecek tek farkı biraz daha az tüketim.. ama konforu yeterli değil, plastik kalitesi de pek parlak sayılmaz.. ikisi arasında kesinlikle kıyaslaanmayacak kadar fark var
  • Arkadaşlar ben toyota plaza olmayan bir şehirrde oturuyorum yaris almayı düşünüyorum fakat bu terra modelinin konsolunun fotosunu bulamadım.. bana otomatik klima olmayan yarisin orta konsol resmini koyabilirmsiniz.......
  • Terra modelinin konsolunda hiç bir fark yok.1.0 terralarda MP3 yok oda müzik setindeki 2 tuşu fark ettiriyor geri kalan tıpatıp aynı.1.3 yada dizel terra alacaksan onlardada MP3 olduğundan internetteki konsolun aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 4 Nisan 2006; 0:14:47 >
  • Bu arabanın motoru gerçekten performanslı.Aynı motor koca corrolayı bile taşıyor.Bu arada 90 beygir 1050 kilo bazı 110 beygir olan araçların kilosu fazla orantı yaparsan Yaris ile aralarında beygir gücü bakımından fark olmadığını görebilirsin.Nereden bakarsan bak yarise bu motor GTİ tadı veriyor.Devir yükseldikçe bayılmakonusunu anlamadım doğrusu zaten dizel motorun karekteristiği 2000 il 3000 devir arasında alırsın gücü.Bu yorumu yapan bundan haberi olmadan yazmış sanırım.
    quote:

arkadaşlar bende yaris almaya karar verdim ama aklıma bir soru daha takıldı. bu arabayı kullanan arkadaşlar söyleyebilirmi ara hızlanmaları nasıl d-4d motorunun? mesela 3. viteste normal devirde giderken bir anda gaza yüklenince araba fırlıyormu bir anda? arabam.com adresinde araç hızlanmada iyi fakat devir yükseldikçe bayılmaya başlıyor diyor. ben d-4d düz vites terra almayı düşünüyorum acaba bu arabada böyle sorunlar olurmu kullanan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

• bence siyahtan şaşmamalısın :)
  • Ne demek getirmeyi düşünmüyor sen istersin o siparişini verir.Elindekini vermeye çalışıyordur.Hangi şehirdesin.
  • bende c.tesi bayide yakından test ettim. ön kaput çok küçük motor yanlamasına oturtulmuş,içi bu yüzden çok geniş sürücü koltuğuna oturduğunda üst sınıf hissi veriyor. kapıları kapattığında kaliteyi anlıyorsun. sınıfındaki arabaların kapılarını kapattığında boş teneke gibi ses verirken yaristen tok bir ses duyuyorsun.yan kapılardaki şişe koyma yerleri çok iyidüşünülmüş,iki taraftada torpido gözleri çok kullanışlı. cüzdanını saklasan arabayı tanımayan birisi bulmakta zorlanır. gösterge paneline baktığımda çok şaşırdım sanki göstergeler metrelerce uzakta duruyormuş gibi gözüküyor, gözleri yormamak için düşünülmüş sanırım, gözlerimiz yola ve göstergelere bakarken uzak ve yakın ayrımı olmadığından daha az yorulacaktır. benzin deposunun kapağını içirden açabiliyorsun.
  • quote:

bayiye sordum siyah yokmuş ve getirmeyide düşünmüyorlarmış. daha çok saten gümüş, kozmik mavi varmış. siyah olsa bencede daha karizmatik dururdu. siyah harici ne renk olabilir? ateş kırmızısıda yok bayide.

benim aracım kozmik mavi ilk başta benimde içim pek ısınmamıştı ama şimdi iyiki bu rengi almışım diyorum,çok dikkat çekici ve asil bir renk ,görenlerde aynı şeyi söylüyor zaten
  • Yaris d-4d ciler!
    artik bu araçlari biraz zorlasak mi? zamani geldi mi acaba?
    benimki 2000 km olmak üzere geçen gün biraz bastim, 165 km hiç zorlanmadan rahat gördü. fakat önceden dizel kullanmadim, ilk 5000 de fazla zorlama deniyor. ama araç durmuyor ki yerinde....bu konuda deneyimi ve bilgisi olan varsa bir zahmet paylasalim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iamnotsuperman

Terra modelinin konsolunda hiç bir fark yok.1.0 terralarda MP3 yok oda müzik setindeki 2 tuşu fark ettiriyor geri kalan tıpatıp aynı.1.3 yada dizel terra alacaksan onlardada MP3 olduğundan internetteki konsolun aynı.

yaris dizel terra almayı düşündüğüm için otomatik klima yok diye biliyorum.. sadece otomatik olmayan klima nasıl görünüyor onu merak ettim....
  • Otomatik klima olmayan modellerde, 2 digital ekran yerine yine aynı boyda yuvarlak butonlar var. Onun dışında da hiç fark yok zaten.
  • Yaris'in dizaynı ile ilgili bir eleştirim var..
    Yol bilgisayarı butonunu ne diye sadece gösterge paneline koymuşlar, direksiyondan kumanda edilebilmesi çok daha mantıklı olurdu.
    Mesela silecek koluna içe doğru basıldığında da aynı işlevi görebilirdi..
    Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?
  • Yaris'İn iç mekanında erişimi zor olan tek düğme yol bilgisayarı düğmesi zaten. Yorumuna katılıyorum ama çok da önemli değil bence.
  • Arkadaşlar liste fiyatı 25.350 olan Yaris 1.3 Terra'yı 24.750'ye buldum alayım mı ne dersiniz? Fiyatları artarmı bu arabaların? Ya da düşer mi? Dizel almak isterim ama malum ekonomik durum. Bir de 1.3 motor 80-120 olayını 1.4 dizele nazaran çok mu geride tamamlar. Ya da eski 1.6 POLOya göre çok mu yavaş tamamlar, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Eski arabam 96 1.6 POLO 75 BG, Yarisin performansı beygir olarak daha yüksek ama POLOnun tork değerini ve maksimum beygir ve torka hangi devirde ulaştığını bilmiyorum. Bi sıkıntı olur mu uzun yolda sizce?
  • Ben de aynı durumdaydım sizle.
    1998 1.6 Polo HB arabamı satıp Yaris 1.4 D-4D dizel aldım.
    Benzinli le ilgili hiçbir bilgim yok ancak test ettiğim dizel aracın ara hızlanmaları falan Polo'dan çok iyiydi. Ben hep düşük beygire ragmen 75'lik polo mu seri olarak düşünürdüm. dizel yaris ondan çok daha seri. Uzun yolda ise zaten Polo bence çok kasılıyordu ve yol tutuşu güven vermiyordu. Yaris uzun yolda her halukarda 96 Polo'dan iyidir bence
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.