Şimdi Ara

YENİLEME ve YENİ EHLİYET İÇİN HARÇ ÜCRETİ NE KADAR VE HANGİ BANKAYA YATACAK DİYENLER!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
187.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AŞAĞIDA YAZILANLAR B SINIFI EHLİYET İÇİNDİR.

    NOT: Aşağıdaki Harç ücretleri her yıl artmaktadır güncel harç ücretlerini kontrol edip paranızı ona göre ayarlayınız.
    2017 Yılı için B SINIFI HARÇ ÜCRETİ: 433,10 TL + KART BEDELİ: 117 TL + VAKIF PAYI: 22 TL


    Ocak'ta direksiyon sınavına girip yeni nesil ehliyetimi 3 mart 2016 tarihinde almış bulunmaktayım.Tabi bu süreç bilgi kirliliği ve yetersizlikten dolayı zorlu bir süreç oldu benim için.
    Öncelikle belirteyim kurstan dosyanızı aldıktan sonraki işlemleri anlatacağım.Ondan önceki işlemleri zaten kurs hallediyor, ki halletmiyorsa bence kursunuzu değiştirin.Bazı kurslar sağdan soldan bilmem ne odasından dosya toplamanızı istiyormuş, kayıt olmadan önce bunu öğrenin, ona göre kaydolun, çünkü bu saçmalık resmen.Benim dosyam herşey hazır şekilde verildi. 700 TL KURS ÜCRETİ + 531 Emniyet işlemleri +30-40 ıvır zıvır toplam 1300 lira civarına B Sınıfı Ehliyeti aldım.

    Sadece dosyaya eklemeniz gerekenleri sıralıyorum;

    1-Dosyayı aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey;https://surucurandevu.egm.gov.tr/ adresinden randevu almak olacak.
    2-Dosyanızda 2 adet ''biometrik'' fotoğraf olacak.Özellikle buna dikkat edin 5x6 arka fon beyaz olmak zorunda, kesinlikle zorunda.
    3-Sürücü Belgesi Dosyası, Nüfus cüzdanı, Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası, Sürücü Sağlık Raporu.(Bunlar zaten kurs tarafından dosyanın içine koyulmuş olacak dolayısıyla size sadece kontrol etmek düşüyor.)
    4- En önemli konu burası burayı dikkatle okuyunuz.
    Sürücü Belgesi Harcı, Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz.Bu olay biraz karışık çünkü sistem tam oturmamış.Çoğu kişi ücretleri yanlış yatırmakta.

    SIFIRDAN YENİ EHLİYET ALACAKLAR İÇİN

    Sürücü Belgesi Harcı, Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli ve Sürücü Belgesi Hizmet (Vakıf Payı) Bedeli

    Sürücü Belgesi Harcı = 433,10 lira olan bu ücreti Halkbank'a yatırabilirsiniz.Eğer bankaya yatırmada sorun çıkarsa en kesin çözüm Vergi Dairesi'ne gidiyorsunuz ve Harçlar veznesi hangi katta ise o kattaki vezneye 433,10 lira olan harç bedelini ödeyip makbuzu alıp dosyaya ekliyorsunuz.

    Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli = 117,00 lira olan bu ücreti yine Halkbank'a yatırabilirsiniz.Alternatif olarak yine Vergi Dairesi'nde harçlar veznesinden yatırabilirsiniz.

    Sürücü Belgesi Hizmet (Vakıf Payı) = Arkadaşlar bu ücreti yatırmak için 5 banka gezdim ve tecrübelerimi aktarıyorum.Bu ücret de Halk Bank'a sorunsuz bir şekilde yatırılabiliyor.Bu ücreti yatırırken vezne memuruna ''Ehliyet için Türk Polis Güçlendirme Vakfı'na 22 lira yatırmak istiyorum'' demeniz yeterlidir.Ehliyetini daha önceki yıllarda almış olanlar ve yenilemek için başvuranlara ise bu ücret 2 liradır.Karıştırmamak adına tekrarlıyorum.Sıfırdan ilk defa ehliyet alacaklar 22 lira yatıracak, yenilemek isteyenler ise 2 lira yatıracak.Bu konu önemli çoğu sıfırdan alacak kişiler, vezne memurunun yanlış yönlendirmesiyle bu ücreti 22 lira yerine, 2 lira olarak yatırıyorlar aman dikkat.

    YENİLEMEK İÇİN BAŞVURANLAR İSE ;

    EHLİYET HARÇ ÜCRETİNİ ÖDEMİYOR. Yalnızca Vakıf Bank'a değerli kağıt bedeli olan 13 lira ve vakıf payı olan 2 lirayı yatırıyorsunuz(Sıfırdan alacaklar için bu ücret 117 lira karıştırmayın, sadece yenilemek isteyenlere indirimli, yalnızca 13 + 2 lira veriyor yenileyecek olanlar. Ziraat Bankası bu ücreti yatırmıyor boşuna gitmeyin.Direk Vakıf Banka gidin. vezneye ''Ehliyet için değerli kağıt bedelini yatırmak istiyorum deyip 13 lirayı yatırıyorsunuz. Sonra ''Ehliyet için Türk Polis Güçlendirme Vakfı'na 2 lira yatırmak istiyorum'' diyip vakıf payını da yatırıyoruz.(2 lira olduğunu belirtin yoksa memur, sıfırdan yeni ehliyet alacağınızı sanıp 22 lira yatırabilir.) vakıf payını da ödedikten sonra işiniz bitiyor. Böylece toplam 15 lira yatırıp ehliyet yenileme işlemleri için ücretleri halletmiş oluyorsunuz.



    5- KAN GRUBU KARTI
    Arkadaşlar kan grubunu bilenler gidip boşuna hastane köşelerinde sürünmesin.Bilenler için bu karta gerek yok.Dosyanızdaki kimlik fotokopinizin altına Kan grubumun şu şu olduğunu beyan ederim yazıp, imza atmanız yeterlidir.Bazıları herkes için gerekli falan demiş, tecrübeyle sabit, bilenler için gerek yok uğraşmayın boşuna.
    6-İKAMETGAH
    Emniyetin sitesinde yazmıyor fakat gerekli mi emin değilim.Şöyle ki kurstan bana ikametgah alıp dosyaya koymam gerektiğini söylediler.5 dk sürmez, alın koyun ne olur ne olmaz. (İkametgah artık E-Devletten alınabiliyor, almayan kalmasın :))

    Evet arkadaşlar gerekli olan şeyleri elimden geldiğince yazdım, aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 31 Mart 2017; 15:45:9 >







  • Halkbank hepsini aliyordu bos yere ugrastirmislar sizi. Ben ve esim daha yeni yeniledik ve halkbank hepsini kabul ediyor. Bizde b sinif vardi a sinif ekledik, b sinif icin 20 tl , a sinif icin de 242 tl toplam da 262 tl odedik.
  • Bizzat tecrübe etmiş birisinden bilgiyi bizzat almak her zaman iyidir konu için teşekkürler. Bu çarşamba bende bütün herşeyi halk bankasında yatırmayı deniycem. Olmadı vergi dairesinin yolunu tutucaz gibi duruyor. Aslında para yatırma işlerini geçen çarşamba halletmeyi umuyordum ama bir mektup gönderimi için Pttde 7 kişi sıra beklemem gerekti. 10-15 dakika bekleyeceğimi düşünürken 1 saat bekleyince mesai bitişine yaklaşınca bankaya gitme işi yalan olmuştu
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    Halkbank aliyor hatta istanbul kadikoy carsi subesinden esim icin, kasimpasa subesinden de kendim icin odemeleri yaptim, bu arada b sinif yenileme a sinif ekleme toplamda 4 makbuz verdiler. Haberiniz olsun. Sadece tek bir sinif icin de 3 makbuz olmasi lazim. Simdiden hayirli olsun.
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ilk defa cıkartıyorum 3 makbuz ile gidicem. Sakarya merkez Halkbank şubesine gideceğim.
  • Hocam çok saol. Bende dün direksiyon sınavını geçtim. Bu hafta dosyam hazır olacakmış. Şindiden bu işlemleri nasıl halledeceğimi düşünüyordum.
  • Kotyora kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

    Hayirli olsun ;)
    Arkadaşlar bu sabah yarın için Ankarada boş yer buldum. o heycanla hemen tuttum. E-postamı doğru girmeme rağmen.
    Telefonumu yanlış girdim. sitede eksi Bilgi veya yanlış bilgiyle yapılan başvuru iptal edilir diyor. Sizce olurmu?
  • gokhan1997 G kullanıcısına yanıt
    Tekrar sistem uzerinden degisebiliyordu sanirim, ama telefon ile ilgilk pek bi durum yok sadece ptt icin randevu esnasinda istiyorlardi yanlis hatirlamiyorsam.
  • eline sağlık hocam burada halkbankası yok vakıftan veya şekerden yatmaz mı?
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    Vakifbank da aliyor ikinci secenek olarak ingbank i da tercih edebilirsiniz.
  • Konu gayet faydalı olmuş emeğinize sağlık. Bende dosyamı teslim aldım, şimdi gerekli bir kaç evrak ve yapmam gereken ödemeleri tamamlamak kaldı. Randevu işini de online olarak hallettim. Hayırlısı bakalım inşallah kısa zamanda sorunsuzca hallederiz.
  • Mickey Goldmill kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hakkinizda
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mickey Goldmill

    Teşekkür ederim
    arkadaşlar ben bugün geçtim direksiyon sınavından, kurs hocası haftaya hazır olur sertifikan dedi. ben şimdiden randevu almalı mıyım sizce?
  • Şekmi Şarraki kullanıcısına yanıt
    Eger iki hafta sonraya randevu alabiliyorsaniz en garantisi olur alin bence. Hayirli olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 28 Mart 2016; 4:05:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

    Eger iki hafta sonraya randevu alabiliyorsaniz en garantisi olur alin bence. Hayirli olsun.
    Ben şimdi sertifikamı aldım ve hemen randevu aldım emniyetten.Bir yerde bankaya para yatırdıktan sonra randevu alacaksınız denmiş.Bunun bir geçerliliği yok değil mi ?
  • crywolf34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayirli olsun oncelikle, tabiki gecerliligi yok, son gune kadar hatta randevunuz gec saatte olsa o gun dahi odeme yapabilirsiniz ama randevu almadan, oncesinde odeyeni hic görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 6 Nisan 2016; 5:12:12 >
  • Konuyu üste taşıyayım millet arıyor ne ne yapılıyor diye buyrun bakın arkadaşımız güzelce anlatmış.
  • Internette parmak izi için randevudan yarım saat erken gidin yeter demişler. Doğrumu bu yoksa önceden gidip parmak izi vermem lazım mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.