Şimdi Ara

Yeniçeri vs Samuray (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
3
Favori
15.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yeniçeri vs Samuray

(En Son Oy Tarihi: 15.11.2025)
Giriş
  • Neye göre, kime göre? İşkembeden sallayın anca.

Orijinalden alıntı: -Agrippa-

quote:

Orijinalden alıntı: requiemfordream

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: requiemfordream

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nakuğod

quote:

imzamdanda anlayacağın gibi ortaçağ savaşları hayranıyım.bu yüzden bütün bilgimle açıklıyorum.yeniçerilerin kılıçları eğridir.samuray kılıcıyla yeniçerinin kılıcına vurduğu zaman samurayın kılıcı kırılır.çünkü yeniçerinin kılıcının ucu konudaki yeniçeri resmindede görüldüğü gibi eğridir.ve eğri parçanın bulunduğu noktaya herhangi bir parça gelirse o parça ayrılır.youtubeda bir video izlemiştim.bir domuza düz kılıçla vurmuşlardı.hiçbirşey olmamıştı.eğri kılıçla vurmuşlardı ortadan ikiye ayrılmıştı.yani yeniçeri silah bakımından bir adım önde.üstelik yeniçerilerin elleri çok serttir ve bir insanın kafasına sert bir şekilde tokat attıkları zaman beyin travmasına hatta ölüme yol açabilirler.yani yeniçeri samurayın boşluğunu bulduğu an tokadı çakarsa samurayın işi biter.ayrıca yeniçeriler samuraylardan çok daha yetenekli ve eğitimlidirler.bunun sebebi safkan türk olmalarıdır.türkler ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kılıç kullanan insanlarıdır.bu yüzden yeniçeri yener.

Yeniçeriler safkan türk değildir. Hıristiyan çocukların 8-18 yaşlarında alınarak yetiştirilmesi (devşirme) ile oluşturulmuştur . KAYNAK

Bu arada soruya gelirsek samurayların çok daha seri ve teknik olduğunu düşünüyorum. Bu gibi durumlarda kas gücünün pek bir önemi olmadığını düşünüyorum.

eğer öyle olsaydı Osmanlı hiçbir savaşı kazanamazdı.çünkü Osmanlı Avrupalı asker kullansaydı Avrupalılar türkler kadar iyi kılıç kullanamadığından bütün savaşlarda yenilirdi.hem yeniçeriler bıyıklarıyla meşhurdur.sen hiç pala bıyıklı bir Avrupalı gördün müdediğim gibi yeniçeriler safkan TÜRKTÜR!!!

yeniçerlier devşirme hristiyan çocuklardır sen yanlış biliyosun.. ama 17. yy dan sonra ordunun buyumesi sonucu daha fazla askere ihtiyaç duyan osmanlı türk çocuklarınıda ocaga almıştır

hayır 17. yüzyıl değil.yeniçeri ocağı kurulduğundan beri hep Hristiyan ve türk çocukları aynı anda yetiştirmiştir.

Yanlışın var vikipediden de araştırabilirsin yeniçeri ocağını

vikipedine herkes yazabiliyor.ben bunu Osmanlı sultanları isimli ansiklopediden okumuştum.

arastiricam dogruluk payi var soylediginin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: seyahet

Neye göre, kime göre? İşkembeden sallayın anca.

Kardeş adamlar Jujitsu,Aikido gibi sporları yaratmışlar öğrenmemişler yani yaratmışlar bir çok savunma sanatı biliyorlar Tokatmış boymuş güçmüş hikaye onlar o eli kırar diğer eline koyar o samuraylar.Üstlerde video paylaştım şuanki yaşayan samuray bir adam 320 km hızla gelen mermiyi havada 2 ye ayırdı birde zamanının samuraylarını düşün.
    Yeniçerilerin çoğu zaten gavur onu geçtim Yeniçeriler ordu savaşlarında üstün taktik bilgileriylede öne çıkmışlardır 1 e 1 dövüşlerde değil Meydan savaşında gerekli olan niteliklere sahiptirler taktik bilgisi,güç,dayanıklılık gibi ama Samuraylar daha çok ruh üzerinde eğitim alırlar felsefeleri farklıdır ordu halinde savaşmazlar 1 e 1 de rakibinin saldırılarını en kısa sürede durdumak için eğitilirler kullandığı silahlar Yeniçerilerin aksine daha çok kıvraklık,hız,kabiliyet üzerinedir 1e1 de Yeniçerinin bir Samurayı yıkması çok zor
    Birde Yeniçeriler 500 yıl gibi bir süre var oldular sonra maaşdı,evlenmekdi,rahat hayattı gibi şevklere kapıldılar yapılan yenilikleri engellediler yok oldu gittiler çünkü inançları tam değildi savaşda bırakıp gidenler oluyordu ama binlerce yıldır şuan bile Samuray felsefesi devam etmekdedir Yeniçeriler sadece bir asker grubudur Samuraylık bir yaşam tarzıdır bunun ayrılması lazım.

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Orijinalden alıntı: all06

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: all06

Dostum bu çinlilerinde yokmuydu dövüş sanatları kılıçları ondamı yaptılar çin settini sanmıyorum yeni çerinin karsısında durabilsinler

ohaaa yoruma bak
    adam çin seddini yeniçeriler için yaptı ya la

olm anlamanmı kıt aynı bölgenin insanı degilmi bunlar savas yöntemleri savunma sanatları birbirlerine çok yakın nasıl ki avrupa savaslarında hem bizans askerlerinin agır zırlı olması avusturya askerlerinin de agır zırhlı olması gibi bir ilişki

benim anlamam kıt değilde senin bilgin kıt be kardeşim
    yeniçeriler osmanlının feth ettiği yerlerden türk olmayan ailelerden küçük yaşta alarak eğittiği askerlerdir.
    orta asyadaki türklerle alakası yok , çin seddi yapıldıktan bilmem kaç yüz sene sonra ortaya çıkmış bir birliktir yeniçeriler. yani yeniçeriler türk değildir. onun için orta asyadaki türklerin çinlilerle olan savaşı ile yeniçeri samuray benzetmesi tamamen saçma

arkadaşım düşünce ve bilgilerin güzel ama bir yerde yanlışın var.yeniçerilerin hepsi Avrupalı değildi.safkan türklerde yeniçeri ocağına gönüllü olarak alınıyordu.yani normal halktan bir türk yeniçeri ocağına gönüllü girip yeniçeri olabiliyordu.bu yeniçeri ocağı kurulduğundan kalktığına kadar hep devam etmiştir.hatta bazen türk yeniçerilerin sayısının Avrupalı yeniçerileri geçtiği görülmüştür.

Orijinalden alıntı: Yenijerry

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bizene samuraydan yeniçeriden. ikiside bizi ilgilendirmez , gerçek bir yeniçeri TÜRK DEĞİLDİ ZATEN

böylede düşünenlar var demek

kardeş yeniçerilerin çok az bi kısmı türklerden oluşuyordu. müslümanlık ile türklüğü karıştırma . düşünce değil ayrıca bu gerçekler.....

Türklüğü,kürtlüğümı kaldı kardeşim ? Padişahlarda saf kan türkmüydü sanıyorsun ? Bu askerler vatan için toprağa düşmüş senin için benim için meydanlarda parçalanmış askerler biraz vefalı olalım...

olayı farklı yerlere çekmek istemiyorum ama 1-2 örnekle demek istediklerimi anlatayım
    1.si insanları bağlayıcı kılan din değil ırktır. eğer din ırktan daha bağlayıcı olmuş olsaydı bugün müslümanlar birbirini öldürüyor olmazdı . veya avrupada tonla ülke olmazdı sonuçta çoğu hristiyan .
    2.si osmanlı inancına göre ırk yani soy babadan geçer anne önemsizdir , ama türklerin geleneklerine göre ise ırk hem anne hemde babadan geçer.

şimdi gelelim türklük vs meselesine , yeniçeriler müslüman olmuş farklı ırklardan gelen kişilerden oluşur. aslında bi zaman kadar (kanuni zamanına kadar aşağı yukarı ) bu sistem çok güzeldi ancak , bi süre sonra yeniçeri ocaklarındaki değişmeler gelen sözde devşirmelerin aslında devşirilmeyecek yaşta olması ve devşirilememesi sorunları arttırdı ve savaşlarda yeniçerilerin eski gücünde ve kudretin değillerdi. nedne mi çünkü yaşı geçmişti . eskiden 9-10 yaşından büyük çocuk alınmazken sonradan bu 18 yaşına kadar çıktı. 18 yaşına gelmiş bir gençten dinini değiştirmesini bekleyemezsin veya alışkanlıklarını . din için , vatan için , padişah için savaşmasını bekleyemezsin ve böylede oldu.

vatan için , benim için , senin için savaşan yeniçeriler değildi ... dediğim gibi kanuni zamanına kadar din için savaştılar (devşirme mantıgı çok iyi işliyordu o zamana kadar ondan sonra bozuldu) sonradan para için savaştılar.
    ayrıca osmanlı ordusunu sadece yeniçeriden ibaret değildi bunu hepimiz biliyoruz osmanlı ordusunun asıl ve en etkili gücü atlı süvarilerdir. ve bunlarda hakiki türk soyundan gelmişlerdir.
    evet hepsi öyle yada böyle kan döktüler eyvallah dinimiz için , topragımız için , bizim için döktülerde allah rahmet eylesin şehitlik mertebesine erdirsin hepsini . ama yeniçerilerin özelliklerini bilmeden ,osmanlı askerlerinin yapısını kimin ne oldugunu bilmeden , tüm osmanlı askerlerini yeniçeri olarak görmek yanlıştır. yeniçeriler savaşın ilk piyonlarıdır her zaman , iri yarı olan yeniçeriler savaşın ön birliklerini oluşturur , düşmanı vücut yapılarıyla , görüntüleriyle , korkutan sersemleten yapıya sahiptiler. ama savaşı asıl bitiren ise sipahilerdir yani süvarilerdir.

Hocam evvela şunu kabullen , insanı bağlıyıcı kılan ne din ne ırk'tır sadece ÇIKARDIR. ( ayrıca din ırk'dan daha bağdaşdırıcıdır) bu bütün dünyada kabul görmüş bir değerdirZaten olayı sözlerinle çok farklı bi yere çektin.Ayrıca yeniçeri ocağı hakkında tam olarak veya yanlış bildiğin bişeyleri tespit ettim , devşirmede avaraj yaş 15'dir nadiren 18'e çıkar yani genelde çoğunluk olarak 10/9 veya 10/8 kadar 15 altı alınır.Devşirmenin 18 yaşından alınmasından kaynaklı osmanlıda yeniçeri kaynaklı hiçbir sorun olmamıştır yeniçeri sorunları yönetimin bozulmasıyla ve ekonominin çökmesiyle sosyo-ekonomik isyanlardır...Bak ben yeniçerilerle ilgili bir sürü ansiklepodik bilgiyi,makeleleri okumuş ve çocukluğumdan beri merakım olduğumdan araştırdığım için anlatıyorum yoksa kuru milliyetçilik yok bende ne dersem açıklamasını şak veririm.Seninde dediğin gibi Osmanlıda ordu sadece yeniçeriden oluşmuyordu ama yeniçeriler çağın ve osmanlı ordusunun en elit birliğiydi , tabiki bozulmayla gerek yeniçeri sistemi çöktüğünden yeniçerilerde gerek tımar sistemi bozulduğundan sipahilerdende verim alınamadı burda ordunun en iyi olduğu dönemde en parlak birlik bir gerçek ki yeniçerilerdir.Ayrıca osmanlı askeri yapısınıda savaş zamanı diziliminide çok iyi biliyorum kardeşim,yeniçeriler savaşın ilk piyonu değildir kardeşim buna emin olabilirsin.En önemli meydan savaşlarında ve en önemli kale kuşatmalarında orduda en etkin ve bitirici görev yeniçerilerdedir ( ordunun ve devletin en parlak olduğu dönemlerde )

bazı konularda hayranlık olayları farklı yorumlamaya neden olur ... senin yazdıklarına göre yeniçeri ocagı hiç bozulmadı ama tımarlılar bozuldu . peki tımar sistemi neden bozuldu ? veya yeniçeriler sırf cülüs bahşişi alabilmek için neden sık sık şehzade ayaklanmalarını desteklediler ? fazla hayranlık iyi değildir . dediğim gibi kanuni zamanına kadar süper bi sistemi olan yeniçeri ocagı o devirden itibaren bozuldu ....

Güzel kardeşim ben tamamen tarafsız yazdım ki yazdığım'dada ocağın bozulduğunu apaçık beyan ettim neyden bahsediyorsun :) ben sana yanlış biliyorsun diyorum sen gene olayı çok farklı yönlere çekiyorsun :)

neyi yanlış bildiğimi yazarsan bende ögrenmiş olurum ....

yeniçeriler müslüman olmuş farklı ırklardan gelen kişilerden oluşur. aslında bi zaman kadar (kanuni zamanına kadar aşağı yukarı ) bu sistem çok güzeldi ancak , bi süre sonra yeniçeri ocaklarındaki değişmeler gelen sözde devşirmelerin aslında devşirilmeyecek yaşta olması ve devşirilememesi sorunları arttırdı ve savaşlarda yeniçerilerin eski gücünde ve kudretin değillerdi. nedne mi çünkü yaşı geçmişti . eskiden 9-10 yaşından büyük çocuk alınmazken sonradan bu 18 yaşına kadar çıktı. 18 yaşına gelmiş bir gençten dinini değiştirmesini bekleyemezsin veya alışkanlıklarını . din için , vatan için , padişah için savaşmasını bekleyemezsin ve böylede oldu.

Bu sözün kattiyyen yanlış kardeşim yaştan kaynaklı hiçbir sorun olmamıştır,yok dinini değiştiremezsin yok sonrasında 18 yaşına çıktı felan tamamen yanlış bilgilerdir.Yeniçeriden çıkan sorunlar siyasi-ekonomiktir

ayrıca osmanlı ordusunu sadece yeniçeriden ibaret değildi bunu hepimiz biliyoruz osmanlı ordusunun asıl ve en etkili gücü atlı süvarilerdir. ve bunlarda hakiki türk soyundan gelmişlerdir.

Osmanı ordusu tabiki yeniçerilerden ibaret değildi ama en etkili kuvvet atlı süvari felan değildi,en kuvvetli en etkili birlik ateşili silahları kullanan yeniçerilerdir.Misal mohaç savaşında kanununi yeniçerilere ateşli silahları entehre etmiştir ki dünyanın en kanlı ve kısa meydan muharebesi olmuştur.Bunun gibi birçok örnek verebiliriz ama tabiki süvari ve sipahilerde işe yaramıyor demiyorum yerine göre yeniçerilerden daha vahim görevler vahim başarılar alıyorlar ama genel olarak elit birlik yeniçierilerdir ki padişahı bile yeniçeriler korur...bu yazdıklarım tamamen ordunun ve devletin en parlak olduğu dönemleri düşünerek yazdım...devlet bozulunca hiçbirşey sağsalim kalmadı herşey bozuldu eskisi gibi olmadı.Ve bunların türk soyundan kalması hiç önemli değildir çünkü osmanlı ordusunda askerler maneviyatını dinden alır kuru milliyetçiliğe gerek yok kardeşim

osmanlı askerlerinin yapısını kimin ne oldugunu bilmeden , tüm osmanlı askerlerini yeniçeri olarak görmek yanlıştır. yeniçeriler savaşın ilk piyonlarıdır her zaman , iri yarı olan yeniçeriler savaşın ön birliklerini oluşturur , düşmanı vücut yapılarıyla , görüntüleriyle , korkutan sersemleten yapıya sahiptiler. ama savaşı asıl bitiren ise sipahilerdir yani süvarilerdir.

bu yazdıkların tamamen yanlış , savaşın ön birlikleri yeniçeriler olmamıştır,o dediğin düşmanı korkutan ürperten yapıları yeniçelerin değil delilerindir,deliler ordunun başında bulunur...intihar komandosu gibi bişeydir bu...Gene savaşı bitiriciği genelde yeniçerilerle olmuştur...En önemli fetih nedir tarhimizde ? İstanbulun fethi dimi ? son 3 saldırının sonuncusu yeniçerilerle olmuş ve şehir alınmıştır , yanlış anlama fethin direk yeniçerilere bağlamıyorum başta fatih ve diğer askerler elbet etkili olmuştur

farklı ırklar mı?yeniçeriler arasında türk olmayan yeniçerilerin hepsi ermeni rum ve makedondu.aralarında hiçbiri Avrupa devletlerinden gelipte yeniçeri olmadı.zaten Osmanlı avrupada viyanaya kadar ilerleyebilmişti.viyanaya kadar olan Avrupa devletleri arasında sadece Macaristan ve Avusturya olduğu içinde bu iki devletten Müslüman olanlar çıkmadı.çünkü bu ülkenin halkları dinlerine çok düşkündü.

Orijinalden alıntı: FullFlavour

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

quote:

Çırpınma abisi batıyorsun iyice.

sıkıyorsa gel kılıç düellosu yapalım seni sudan çıkmış balık gibi çırpındırmassam banada agrippa demesinler.kafanı kılıçla kopartır havada 1 km uçurturum lan vücudundaki bütün uzuvları kopartır bütün iç organlarını çıkartırım.

Tamam gel yapalım.

tamam lan adres ver geleyim.seni öyle bir yenicem ki ayaklarımın önünde sürünerek öldür beni diye yalvaracaksın

abi ne olur espri yapıyorum de şaka de

hayır espri yapmıyorum.ortaçağda yaşasaydık arkadaşa neler yapabileceğimi anlatıyorum.bu yazdıklarımı gerçek anlayanın aklından şüphe ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: FullFlavour

quote:

quote:

quote:

quote:

Çırpınma abisi batıyorsun iyice.

sıkıyorsa gel kılıç düellosu yapalım seni sudan çıkmış balık gibi çırpındırmassam banada agrippa demesinler.kafanı kılıçla kopartır havada 1 km uçurturum lan vücudundaki bütün uzuvları kopartır bütün iç organlarını çıkartırım.

Tamam gel yapalım.

tamam lan adres ver geleyim.seni öyle bir yenicem ki ayaklarımın önünde sürünerek öldür beni diye yalvaracaksın

abi ne olur espri yapıyorum de şaka de

hector vs achilles olmuş hocam bu

eminim beni achilles olarak görmüşsündür

Orijinalden alıntı: FB_ArDa

Çok saçma anket olmuş, samuray yeniçeri'den 10 gömlek üstün savaşçıdır. Ne yazıkki çekik gözlüler her zaman her konuda bizden ileridedir.

sana şimdi bir şey derdimde neyse.konuya geleyim türkler çekik gözlü insanlardan kıyas bile edilemeyecek kadar üstündür.türkler çekik gözlülerden hem güç hem yetenek olarak 10 adım öndedir.zaten çekik gözlü insanlara sinir oluyorum.elime bir kılıç verseler çin seddine tırmanır önüme gelen çekik gözlüyü doğrarım

Yeniçeri vs Samuray

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Kardeş adamlar Jujitsu,Aikido gibi sporları yaratmışlar öğrenmemişler yani yaratmışlar bir çok savunma sanatı biliyorlar Tokatmış boymuş güçmüş hikaye onlar o eli kırar diğer eline koyar o samuraylar.Üstlerde video paylaştım şuanki yaşayan samuray bir adam 320 km hızla gelen mermiyi havada 2 ye ayırdı birde zamanının samuraylarını düşün.
    Yeniçerilerin çoğu zaten gavur onu geçtim Yeniçeriler ordu savaşlarında üstün taktik bilgileriylede öne çıkmışlardır 1 e 1 dövüşlerde değil Meydan savaşında gerekli olan niteliklere sahiptirler taktik bilgisi,güç,dayanıklılık gibi ama Samuraylar daha çok ruh üzerinde eğitim alırlar felsefeleri farklıdır ordu halinde savaşmazlar 1 e 1 de rakibinin saldırılarını en kısa sürede durdumak için eğitilirler kullandığı silahlar Yeniçerilerin aksine daha çok kıvraklık,hız,kabiliyet üzerinedir 1e1 de Yeniçerinin bir Samurayı yıkması çok zor
    Birde Yeniçeriler 500 yıl gibi bir süre var oldular sonra maaşdı,evlenmekdi,rahat hayattı gibi şevklere kapıldılar yapılan yenilikleri engellediler yok oldu gittiler çünkü inançları tam değildi savaşda bırakıp gidenler oluyordu ama binlerce yıldır şuan bile Samuray felsefesi devam etmekdedir Yeniçeriler sadece bir asker grubudur Samuraylık bir yaşam tarzıdır bunun ayrılması lazım.

Osmanlı tokadı aikidodan daha üstündür.yeniçeri samurayın yumruğuna ya da tekmesine tokat atarsa samurayın kemiği kırılır.ayrıca günümüzdeki samuraylar samuray sanatı tıpkı teknoloji gibi geliştiğinden önceki samuraylardan çok daha iyidir.

Orijinalden alıntı: Big Red

2 Ay önce yaptırdığım dövme fikrimi belli ediyordur herhalde

Yeniçeri vs Samuray

kalıcı mı?

quote:

Orijinalden alıntı: Big Red

2 Ay önce yaptırdığım dövme fikrimi belli ediyordur herhalde

Yeniçeri vs Samuray

kalıcı mı?

gitmiş oyundaki çizilen yeniçeriyi yaptırmışsın biraz daha estetik bir dövme olabilirdi beğenmedim
  • Arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle kendinizi tatmin ediyorsunuz. Söylediklerinizin hiçbir mantığı yok. Osmanlı'da kullanılan yaylar at üzerinde kullanmak üzere tasarlanmıştı. Uzun yaylara göre daha küçük ve menzili daha azdı. Uzun yaylar ise yaya kullanımı için tasarlanmıştı. Senin 845 m atış yapıldı dediğin boş araziye ok sallamaktır. 800 metreye bırak nişan alıp ok atmayı, orada ne olduğunu göremezsin. Şu an kullanılan modern keskin nişancı tüfeklerinin rekoru bile 2,478m dir. Sen hala 850 metre ötedeki adamı ok ile vurabileceklerine mi inanıyorsun.

Uzun yaylılar muharebe alanında ortalama 200 metre ile okçu avlarlardı. O aptal İngiliz yaycıları dönemin en çok rağbet gören askerleri idi. Çünkü uzun atış mesafesi ile karşısında duracak okçu birliği yoktu. Eğitimleri çocukluktan başlar, avcılıkta ve muharebe alanında devam ederdi. Çocukluktan beri yay çekmekten sağ kolları ve köprücük kemikleri daha uzundu.
    Ayrıca Longbowman'lar işaret, orta ve yüzü parmaklarını kullanarak yay çekerlerdi ki bu yayı daha fazla germe ve daha uzun menzile ulaşımı sağlardı. Ayrıca şu an kullanılan genel teknik de budur.
    Türk yayını, 2000 yıl önce icat edildiğini söylemişsin. Gülsem mi ağlasam mı...
    Yay muhtemelen şu an dünya üzerinde yaşayan her millet tarafından kullanıldı ve bu 2000 yıl önce değil binlerce yıl önce kullanılmaya başlandı.
    Emin ol Türk yayı imal eden birine gidip de Türk yayı mı İngiliz yayı mı daha iyidir diye sormam. Şu boş milliyetçiliği bir kenara bırakıp öyle konuşun cidden komik duruma düşüyorsunuz.

Orijinalden alıntı: subsub

Arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle kendinizi tatmin ediyorsunuz. Söylediklerinizin hiçbir mantığı yok. Osmanlı'da kullanılan yaylar at üzerinde kullanmak üzere tasarlanmıştı. Uzun yaylara göre daha küçük ve menzili daha azdı. Uzun yaylar ise yaya kullanımı için tasarlanmıştı. Senin 845 m atış yapıldı dediğin boş araziye ok sallamaktır. 800 metreye bırak nişan alıp ok atmayı, orada ne olduğunu göremezsin. Şu an kullanılan modern keskin nişancı tüfeklerinin rekoru bile 2,478m dir. Sen hala 850 metre ötedeki adamı ok ile vurabileceklerine mi inanıyorsun.

Uzun yaylılar muharebe alanında ortalama 200 metre ile okçu avlarlardı. O aptal İngiliz yaycıları dönemin en çok rağbet gören askerleri idi. Çünkü uzun atış mesafesi ile karşısında duracak okçu birliği yoktu. Eğitimleri çocukluktan başlar, avcılıkta ve muharebe alanında devam ederdi. Çocukluktan beri yay çekmekten sağ kolları ve köprücük kemikleri daha uzundu.
    Ayrıca Longbowman'lar işaret, orta ve yüzü parmaklarını kullanarak yay çekerlerdi ki bu yayı daha fazla germe ve daha uzun menzile ulaşımı sağlardı. Ayrıca şu an kullanılan genel teknik de budur.
    Türk yayını, 2000 yıl önce icat edildiğini söylemişsin. Gülsem mi ağlasam mı...
    Yay muhtemelen şu an dünya üzerinde yaşayan her millet tarafından kullanıldı ve bu 2000 yıl önce değil binlerce yıl önce kullanılmaya başlandı.
    Emin ol Türk yayı imal eden birine gidip de Türk yayı mı İngiliz yayı mı daha iyidir diye sormam. Şu boş milliyetçiliği bir kenara bırakıp öyle konuşun cidden komik duruma düşüyorsunuz.

Allah aşkına daha fazla konuşma. Yukardaki video'yu izle yay'lar 8000 yıldır kullanılıyor ama parçalı yay yani türk yayı 2000 yıl önce doğmuştur boş konuşma komik duruma düşende sensin ingiliz yayı ile 4 yılda üretilen türk yayını kıyaslayacak kadar bilgisizsin. Benide türkleri arabistandan geldi sanan ülkücü geçinenlerden sanma git biraz araştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 13 Ekim 2013; 23:19:50 >
  • Adam aptal ingilz yayı ile menzili (270 metredir) nerdeyse 1 kilometre menzili olan türk yayını kıyaslıyor ya sonrada miliyetcilik yapman vs çok bilmişlik yapıyor ne adamlar varya Kardeşim burda menzilden bahsediyoruz dediğine gelince tabiki 850 metre uzakdaki bir insanı öldürebilir eğer isabet ederse neyse gerek yok boş muhabbet dinlemeye
  • Uzun yaylar 2 yıl kurutulmuş ağaçlardan yapılırdı, yapımları ortalama 4 yıldı. Bilmediğin konuda atma. Eğer uzun yayın kaç yılda yapıldığını bilmiyorsan bu konuda yazma, bu kadar basit. Yukarıdaki video hangi otoritenin ürünü? Çıkıp bana Stv'den belgesel gösteriyorsun ve bunu ciddiye almamı mı bekliyorsun? Bu konuda senden bilgisiz olduğumu düşünmüyorum, boş boş konuşmuyor bizzat okçulukla ilgileniyorum. Çocuk atarı yapacağına söylediğim bilgilere kanıtla cevap ver, verecek cevabın yoksa üste çıkmaya çalışma.

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• quote:

Orijinalden alıntı: subsub

Uzun yaylar 2 yıl kurutulmuş ağaçlardan yapılırdı, yapımları ortalama 4 yıldı. Bilmediğin konuda atma. Eğer uzun yayın kaç yılda yapıldığını bilmiyorsan bu konuda yazma, bu kadar basit. Yukarıdaki video hangi otoritenin ürünü? Çıkıp bana Stv'den belgesel gösteriyorsun ve bunu ciddiye almamı mı bekliyorsun? Bu konuda senden bilgisiz olduğumu düşünmüyorum, boş boş konuşmuyor bizzat okçulukla ilgileniyorum. Çocuk atarı yapacağına söylediğim bilgilere kanıtla cevap ver, verecek cevabın yoksa üste çıkmaya çalışma.

Kardeşim yukardaki otorite türk yayını ürten tek otorite türkiyede kendisi uzun araştırmalar sonucunda bunu başarmıştır uzun yay iki yıl kurutuluyormuş bizim bahçecde 5 yıldır duran bir kaç ağaç var işe yarar herhalde. Bak güzel kardeşim yukardaki videoyu izleyince nasıl çuvalladığını anladın şimdi sallıyorsun git araştır türklere deil almanlara ingilizlere korelilere sor onlar sana söyler. Öyle millliyetcilik yapıyoruz vs ayağına yatma klişe laflar bunlar. bu konuda g.t olmaya mahkumsun çaresi yok

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Osmanlı tokadı aikidodan daha üstündür.yeniçeri samurayın yumruğuna ya da tekmesine tokat atarsa samurayın kemiği kırılır.ayrıca günümüzdeki samuraylar samuray sanatı tıpkı teknoloji gibi geliştiğinden önceki samuraylardan çok daha iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.