|
-
-
Maalesef ben de kullanırken en rahatsız eden şeydi. Özellikle parktan geri çıkışta ya da çok hareketli cadde kenarlarında arka çaprazlardaki yaya koruma sensörleri hassas hatta sorunlu çalışıyordu bence. 3-4 ay önce tiguani satmistim yeni gelen tiguanlardan aldı arkadaşım hiçbir sorun kalmamis denedim çapraz sensörler kırmızıya da dönse gelen yaya veya araç çarpma mesafesi kadar yakın olmadıkça frenleme yapmıyor, ben de güncelleme gelecek diye 6-7 ay beklemiştim. Güncelleme ile düzelir mı bilemiyorum sensörlerde bi sorun var gibi. Arada asistan hataları da alıyordum ama tiguan çok güzel araç bu segmentte rakibi yok. Glb amg 4matic bakıyorum şu an, tipini içime sindirmeye çalışıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Dolaşım yapan en hassas yerden basınçlı sıcak su kendini dışarı atar eski arabamdan biliyorum. Kapağı tamamen sıkıp kitleseniz boruları patlatıyor. Bu kadar yeni araçlarda olmaması gereken şeyler.
Yeni gelen tiguanlarda bu durumun olmaması yazılımlamı yoksa sensörlerlemi alakalı acaba. İlginç...
GLA Reno motor, Hyundai dct şanzıman,
GLB sanırım Mercedes motor, Hyundai dct şanzıman. GLB inceledim biraz,2024 tiguanı almadan önce. Tip çok demode ve basit geldi bana.
GLC safkan Mercedes motor ve şanzıman, o da pahalı, 2.eli 4milyondan başlıyor.
Mercedes C den başlar diye boşuna demiyorlar. İmkan varsa 2.el C200 AMG 4matic veya GLC AMG 4 matic bakın, bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL. -
Bütçe 3m olunca seçenek çok az oluyor premiumda. SUV a alismamis olsam c200 düşünürdüm ama zaten normal bi sedana göre bile çok alcak c200. Glc bu fiyata 5 yaşında anca alınabiliyor o da baya eski ve demode içi. Açıkçası x1-Glb arasında gidip geliyorum. Glb konusunda haklısınız tip gerçekte kötü profilden. 3-4 yaşında x3 de alıp geçebilirim. Kafalar karışık bakalım.
İlk çıkan tiguani ben de 6-7 ay kullandım gerçekten arka sensörler bıktırmıştı beni de. Tam alıştım artık diyordum farklı bir yerde parktan çıkışta yine aynı şok. Aralık gibi değiştirdim hiçbir sorun yok rahat bırakmışlar sensörleri sonunda. Umarım yazılımdır sorun da diğer araçlar da düzelir. Aslında 3 milyon bandında da en mantıklı suv tiguan bence. Premium giriş seviyesi sizi tatmin etmez diye düşünüyorum. Tiguandan sonra alınacak SUV yine tiguandir :) ben öyle yaptım elegance- rline değişimi yaptım şu an çok memnunum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bende de 2460 yazılımı. Güncelleme gelse de bir güncelleseler. Güncelleme için bir gün aracı almaları da çok tuhaf. Beceremediler bir tesla gibi yapmayı. Volswagen bile böyleyken togg a laf atanlar var..
GLB tipini hiç sevemedim. Tiguan’dan X3’e geçilebilir ama onlar da arkadan itişli diye kafamda soru işaretleri var. Ben güvenli liman Tiguanımla devamquote:
Orijinalden alıntı: E2aMaalesef ben de kullanırken en rahatsız eden şeydi. Özellikle parktan geri çıkışta ya da çok hareketli cadde kenarlarında arka çaprazlardaki yaya koruma sensörleri hassas hatta sorunlu çalışıyordu bence. 3-4 ay önce tiguani satmistim yeni gelen tiguanlardan aldı arkadaşım hiçbir sorun kalmamis denedim çapraz sensörler kırmızıya da dönse gelen yaya veya araç çarpma mesafesi kadar yakın olmadıkça frenleme yapmıyor, ben de güncelleme gelecek diye 6-7 ay beklemiştim. Güncelleme ile düzelir mı bilemiyorum sensörlerde bi sorun var gibi. Arada asistan hataları da alıyordum ama tiguan çok güzel araç bu segmentte rakibi yok. Glb amg 4matic bakıyorum şu an, tipini içime sindirmeye çalışıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 7 aydır R-Line kullanıyorum ve frenine hala alışamadım, dozajlaması tam bir facia, yavaş yavaş basıyorum basıyorum basıyorum needeeen sonra kazık frene yakın durmaya başlıyor, Golf ten sonra çok tuhaf geldi, yakında hanımla papaz olacağız, önündekini görmüyormusun da son anda frene basıyorsun diyor :) bilmediğim bir ayarı mı var? Böyle giderse aracı değiştirmem gerekecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, yeni kasa R line alalı yaklaşık 5 ay oldu. Fren konusunda bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşamıyorum. Fren pedalı ile ilgili bir sorun olabilir bu şikayet ile servise gidin bence.
_____________________________ “Otomobilsever” -
Araç ayarlarından geri kazanım diye bir özellik olması gerek onu düşük veya kapalı seçeneği var ona ayarlayıp bir de öyle deneyin.
Bende o ayar yüksek, muhtemelen bundan dolayı oluyor, yüksek olduğu için ayağımı gazdan çektiğim zaman araç yavaşlıyor, ilk fırsatta o ayarı değiştireyim. Teşekkür ederim.
_____________________________ -
Ben de öyle yapabilirim bir de rline ın tadına bakabilirim :) bir de volvo dışında donanımları çok eksik zaten premium araçlarda.
Güncelleme bekleyen veya park yerinden geri geri çıkarken ani sert frenden muzdarip olan arkadaşlar burada yazmakla paylaşmakla sorun çözülmüyor. Vw müşteri hizmetlerini arayıp güncelleme/ sorun/şikayet kayıt oluşturun. Ben öyle yaptım şahsen. Başka türlü bu iş çözülmez gibi. 3 milyonluk araçlara biniyoruz, basit şeylerden muzdarip oluyoruz. Doğuş çözüm bulsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL. -
Aracı ilk aldığımda gerçekten de zırt pırt fren yapıyordu araç. Misal 2-3 metre öteden karton toplayıcı geliyordu ben sola kırıp park yerinden çıkacağım ama adamı algılayıp zınk diye yapıştırıyordu aracı. Ekim sonu yapılan toplu güncellemeden sonra bir daha öyle saçma sapan fren yapmadı. Garaj girişine park ediyorum bazen yanda emlakçı var uzun bayrak flama takmış garajın çıkışına araç geri geri çıkarken çarpmamasının imkanı yok ama bez kumaş olduğu için sıkıntı yok. Ben orda test ettim aracı gazla ani çıkış yapmak istersen durduyor aracı ama ayak frende sakin sakin çıkarsam sensör kırmızı oluyor sürekli ötüyor ama bayrağı araçla sıyırıp geçiyorum fren yapmıyor. Ayağınız frende sakin çıkmayı deneyin.
Biliyorum, bazen unutuyoruz, sert fren yapıyor. O şekilde yapmakta aslında kesin çözüm degilki. Yeni gelen araçlarda yokmuş bu durum, bi arkadaş yazmıştı, önceki mesajlarda. Güncel yazılımla geldiğindenmi, yoksa sensörlermi güncellendi, her neyse işte. Servise soruyorum, yeni yazılım yok diyor, bekliyoruz diyor vs, savsaklıyorlar gibi.
Sizdeki yazılım nedir, paylaşırsanız.
Modüllerdeki yazılımı araç üstünden görme imkanımız yok malasef ancak obd ile bağlanıp görebiliriz. 2073059/5 tpi kodu ile ekim sonu yapılan güncellemeydi hatta geçmiş mesajıma baktım fren kontrol ünitesi üzerinden yapılmış güncelleme muhtemelen frenlerle alakalı iyileştirmeyi de kapsamış güncelleme.
_____________________________ -
2025 Mart çıkıştı 2024 de bi iki defa yaptı bana sonra hep kapattım ama bi yerde kalibrasyon süreci var yazılmıştı belki yapay zeka gibi öğreniyordur denemek lazım ama insan korkuyor ben her şeyi kapatıyorum
Bugün vw müşteri hizmetlerini aramıştım, güncelleme ve park yerinden geri geri çıkarken ani sert fren ile alakalı kayıt açmışlardı. Biraz önce aradılar konuyla ilgili, sanırım yetkili biri. Bu durum Avrupa standartlarına göre normalmiş. Yazılımla düzeltilecek veya sensörlerin hassasiyeti ile düzeltilecek bir şey yokmuş. Yeni gelen araçlarda bu şekildeymiş. Güvenlik amaçlı bir durummuş. Daha önceki tiguanımda bu kadar hassas değildi ve bu kadar sert fren yapmıyordu dedim. Yapacak bir şey yokmuş. Bu şekildeymiş. Vw Almanyanında yapacağı bir şey yokmuş, bu şekildeymiş ve normalmiş.
Ya her defasında park yerinden geri çıkarken asistanları kapatacağız, yada ayak fren üzerinde hafif trene basarak çıkacağız. Yada....
Biliyorum, bende Ekim ayı sonunda Arca servise gittiğimde laptop ile araca bağlandılar, mmedya ve frenle ilgili güncelleme varmış, onları guncellemişlerdi. Benim sıkıntım genel bir güncelleme veya geri geri park yerinden çıkarken ani sert fren yapması.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

slhsyn55
1 iOS
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt