Şimdi Ara

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: slhsyn55 , slhsyn55
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
5.356
Cevap
182
Favori
481.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş

Kapatabildiginize göre konforlu açma kapama aktif resetleyin düzelir. Ön arka camların hepsini açın dördünü aynı anda yukarı basili tutun kapandıktan sonra 4-5 saniye daha bekleyip bırakın düzelir. Açarken cam tavan perdesi ve sanroof arka kısmı da açılıyor keşke onu kapatmanın bir yolu olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aracım 2024 kasım çıkışlı 7000 kmde . Yağ seviyesi 4 çizgi kalmış gözüküyor. Sizin araçlarda durum nasıl ? Bu araçlarda yağ eksiltme sorunu mu var ? Servise mi gideceğiz yoksa kendimiz mi yağ ekleyeceğiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Selamlar, her 1000-1500 km de bir çizgi seviye düşecek, benim aracımda 14.000 km de yağ seviyesi çok düşük uyarısıyla karşılaşmıştım zaten bakıma girdi ve hallettim. Fabrika çıkışı yağı tam doldurmadıklarını ve bakıma 3000-4000 km kala uyarı alabileceğimi söylemişlerdi, endişelenecek bir durum yok. Takip edin. İlk bakımda zaten yağ değişikliği olacaktır. İsterseniz servise gidin 1 lt yağ ekletin.

Merhaba. Düz bir zeminde motoru normal çalışma sıcaklığına ulaşana kadar çalıştırın. Stop edin, 2-3 dk kartere süzülmesini bekleyin. Yarım kontak yapıp seviyeyi tekrar kontrol edin. 0w-20 yağ çok ince bir yağ, biraz eksiltme yapar. Performanslı kullanımda daha fazla eksiltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 10 Mayıs 2025; 8:54:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • travel assist olan araçlara navigasyon gelirse.(gelmeyecek dediler, değişiklik oldu mu bilmiyorum) araç otopilotta iken, virajın büyüklüğüne göre hızını düşürerek. virajdan çıktıktan sonra tekrar eski hızını gelecek özellik aktif olur mu? yurtdışında sanırım böyle bir özellik var.

Tayron opsiyonlu olanlara sormak gerek onlarda navigasyon ekli büyük multimedya ile geldi. Tiguanda navigasyon gelme imkani yok maalesef.

Meşhur motor suyu arızasını benim araç da yaptı, yolda kaldım. İstanbul’dan Kocaeli istikametine giderken 20 derece dış sıcaklıkta ani bir uyarı motor çok sıcak hemen servis konumuna geçin diye uyarı verdi. Sağa çektim durdum, açtım motor kaputunu. Motor suyu kabının kapağı çıkmış, motor suyu çok çok azalmış. Dün de yıllık bakımını yaptırmıştım doğuş oto Kartal’da. Yol yardım teknik elemana bağlandı,Su ekleyin geçer dedi. Ekledim 1 km sonra aynı uyarı çektim sağa, baktım bu sefer kapak hiç görünürlerde yok. tekrar aradım yol yardımı çekici gönderiyoruz dediler. Bekliyorum otoyol kenarında.
    İyi ki eşim dostum yoktu yanımda, acil bir işim yoktu, sollama filan yapmıyordum.
    Tiguan pişman etmeye devam ediyor…

Geçmiş olsun hocam. Meşhur demişsiniz whatsapp, yabancı ve yerli face grubu ki çok aktifler takip ediyorum böyle bir sorunu ilk defa sizden duydum. Yukardaki arkadaşın yazdığı gibi muhtemelen servis kontrol ederken sıkmayı unutmuş kapağı veya yanlış birşey yapmışlar. Servislerde kablo geri takma, kapak sıkma vs. şeyleri atlayabiliyorlar bakımlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 11 Mayıs 2025; 20:47:10 >

Bakımda ki elemanlardan birinin iş güzarlığı soğutma sıvısının kapağını tam kapatmamışlar veya oturtmamışlar anlaşılan. Yetkili servislerde kalifiyeli elemanlar azalıyor.

Güncel durum nedir? Ne gibi işlem yapıldı veya yapılmadı?

Yeni tiguan mı bu araç? İlk defa duydum bu sorunu. Anlattığınız motor conta yakması gibi insallah öyle değildir.

• Seyahat sebepli aracı henüz teslim alamadım. Yarın inşallah. Ama Cuma günü servis yetkilisi ile görüştüm, hem çeşitli modüllere, hem multimedya modülüne güncelleme yapıldığını bildirdi. Teslim alınca eskiye göre versiyon farklarını burada yazarım. Geri giderken sensör hassasiyeti sebepli diye düşündüğüm ani frenlemeyi tespit edememişler, belki yapılan güncelleme ile düzeltilmiş olabilir dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 12 Mayıs 2025; 0:29:5 >

Tamam hocam.

Yeni tiguanda sevmediğim en rahatsız edici şey, bu park yerinden geri geri çıkarken aracın 3-4m gerideki nesne, araç, insan vs algılayıp ani çok sert fren yapması olayı. Geçen hafta yine apartmanın park yerinden geri çıkarken yoldan geçen aracı algılaması sonucu yaptığı ani sert fren , kemer takılı olmasına rağmen beni bayağı sarstı, ciğerlerim ağzıma geldi sanki. Daha önce sormuştum bu konuyu, çözümü yok demişti. Tamam güzel bir özellik ama bu kadar ani sert fren yapması normal değil, önceki tiguanda bu kadar değildi. İnşallah bir çözüm bulunur.

Arkadaşlar eski sayfalarda var, 1.5tsi su eksiltme arızası çok var. Servis elemanlarına suç bulmayın. Kapak fırlamış, motor aşırı ısınma uyarısı vermiş.

Su eksiltme sorunu varsa bile kapak fırlamaması lazım. Eskimiş kapak olsa neyse olur denir.

Aynı durumdayım, eşim hamile ve park etmeden önce arabadan iniyor. Çok ciddi geriliyor eğer inmazse, sanki her an fren yapacak gibi diken üstünde oluyor. Çarpsam daha az sarsılır içerdeki insanlar. Bu kadarı da saçma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

24 modeli mart 2025'te aldım, yolda falan bir iki denk geldim gereksiz frenlemeye ama park yaparken gereksiz frenleme hiç olmadı bende. Bir keresinde dar bir yolda yerleşmeye çalışırken fren yaptı, yolun soluna yerleşirken darlıktan ötürü sağ tarafta bir engel varmış, ona çarpmaktan/sürtmekten korudu. Evet frenleme çok sert oluyor, şiddetli biçimde çarpmış gibi hissettiriyor.

Fikir vermesi açısından; multimedya ekranında yazılım 2632, ABT yazılım 4047 görünüyor.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.