Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Şimdi birşey sormak istiyorum bu konunun uzmanlarına...Kelvin demek bir şekil ışık rengi, ya da sıcaklığı demektir...6500 (daylight) kelvinlik bir ampul bildiğiniz güneş ışığı simülasyonu yapar...10.000 i tam orta olarak görürsek daha şağı kelvinlerden kırmızıya yaklaşlırken daha yukarı kelvinlerde ise mavi tonlara yaklaşılır. Yani daha alt seviye bir kelvin değeri verip, ampulun dış kaplamasını maviye boyayarak resmen üçkağıtçılık yapılıyor bana kalırsa...

Philips 5.000K yazıp Ultimate blue dedimi resmen üçkağıt oluyor bu iş. Mavi tonlar 14.000K dan sonra doğal olarak kendilerini göstermeye başlar ve 20.000K diğer bir değişle actinic tam mavidir.

Biri bana burada üçkağıt olmadığını açıklasın lütfen...

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

verdikleri K değerinden farklı bir değer değill...
    yani olayın tek uçkağıdı reklamlama ve sloganları....

ama sayısal değerler olarak bit yanlışlık asla olmaz....

• Arkadaşlar xenon far konusunda uzman bir arkadaş var mı?

Elimde b5.5 kasa passatın kırık farından söktüğüm xenon far balastı var. Bende de b5 passat var. Buna xenon takmak istiyorum. Elimdeki balast bir işe yarar mı? Elimdeki balast 3.jenerasyon. Şu resimdekinden;
     Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

Bu balastı kullanarak aracımın orjinal farlarına, yani free form olmayan, hella marka farlara xenon takabilir miyim? Neler gerekir? Sadece ampuller yeterli midir? Ne tür ampul gerekir? Ampuller ne kadar tutar?

Yardımcı olacak bir arkadaş varsa sevinirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Arkadaşlar xenon far konusunda uzman bir arkadaş var mı?

Elimde b5.5 kasa passatın kırık farından söktüğüm xenon far balastı var. Bende de b5 passat var. Buna xenon takmak istiyorum. Elimdeki balast bir işe yarar mı? Elimdeki balast 3.jenerasyon. Şu resimdekinden;

Bu balastı kullanarak aracımın orjinal farlarına, yani free form olmayan, hella marka farlara xenon takabilir miyim? Neler gerekir? Sadece ampuller yeterli midir? Ne tür ampul gerekir? Ampuller ne kadar tutar?

Yardımcı olacak bir arkadaş varsa sevinirim...

net şekilde yardımcı olamam da sanırım xenon lambanın önüne 1- er mercek gerekiyor ve de sanırım bu maliyeti arttırıyor baya.. merceksiz ışığı toparlamak oldukça zor sanırsam

• merhabalar
    xenon far ile ilgili bütün sorularınızı xenon mercek konusunda sorabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_24565181/mpage_2/key_//tm.htm

aracınızın farları freeform olmadığına göre mercek kullanmaktadır. ve bu mercek H7 mercektir. elinizdeki 3.jen hella balast ise orjinal xenon balastı olduğu için D2S ampul kullanır. ucundaki kırmızı duya ancak D2S ampul takılabilir ama bu d2s ampulde sizin merceğinize uymaz. dediğim gibi merceğiniz h7 dir. özetle elinizdeki balast sizin işinize yaramaz malesef. H7 xenon kit almanız gerekir.
    Mtec 2 yıl birebir değişim garantili H7 xenon kitin fiyatı kdv dahil 400ytl dir.
    özelden ulaşabilirsiniz

ekleme : şu an aracınız üzerindeki mercekleri D2S xenon merceği ile değiştirirseniz o zaman elinizdeki xenon kiti d2s ampullerle kullanabilir ve orjinal xenon sistemine sahip olmuş olursunuz. olabilicek en iyi aydınlatmayı elde edersiniz. gene xenon mercek ve ampul için özelden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon Mercek -- 1 Kasım 2008; 1:12:44 >

• bakın yolcu tarafındaki Osram Night Breaker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brainiac_x -- 31 Ekim 2008; 23:37:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

Şimdi birşey sormak istiyorum bu konunun uzmanlarına...Kelvin demek bir şekil ışık rengi, ya da sıcaklığı demektir...6500 (daylight) kelvinlik bir ampul bildiğiniz güneş ışığı simülasyonu yapar...10.000 i tam orta olarak görürsek daha şağı kelvinlerden kırmızıya yaklaşlırken daha yukarı kelvinlerde ise mavi tonlara yaklaşılır. Yani daha alt seviye bir kelvin değeri verip, ampulun dış kaplamasını maviye boyayarak resmen üçkağıtçılık yapılıyor bana kalırsa...

Philips 5.000K yazıp Ultimate blue dedimi resmen üçkağıt oluyor bu iş. Mavi tonlar 14.000K dan sonra doğal olarak kendilerini göstermeye başlar ve 20.000K diğer bir değişle actinic tam mavidir.

5000 kelvin değerindeki bir ampul üzeri maviye boyanmazsa eğer hiçbir şekilde mavi ışık veremez hatta sarıya bile kaçar... Oraya 5000k yazıp bide Ultimate blue dedinmi iş değişiyor ama. Direk hileye giriyor bence...14000k ampul de ancak mavi hissedilebilir doğal olarak....

• Geçen yıl Praktiker mağazasında OSRAM standındaki tahmin yarışmasına katılmıştım ve 1 hafta sonra anahtarlık masaüstü lamba vs. eşantiyon ürünler yollamışlardı ödül olarak.

Sağolsunlar kısa süre önce de ücretsiz bir çift H7 NightBreakerII yollamışlar.Üstelik kargo parası bile yok.

Buradan Osram a teşekkürler.

İnşallah ocak ayında aracın yıllık bakımı yapılırken yetkili serviste taktırıcam..
  • valla iyiymiş hocam. adamlar stant başında iyi işler yapıyorlar. bi de şu sitesindeki oyun oynansa sabaha kadar 1-2 çift toplarım heralde

o oyunu nasıl açarız ?

nightbreaker II nedir hocam? öyle yazmışsınız

DH Yarbaylarına yılbaşı hediyesi bekleriz nihgtbreaker gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 4 Kasım 2008; 22:58:49 >
  • slm arkadaslar
    men narvanın 85 W lık ampulunu kullanıyorum 7 aydır
    bı sorun daha olmadı ama ılerde sorun yasarmıyım??
  • Selam arkadaşlar;

3 ay önce Osram Nightbreaker aldım. Aydınlatması gayet güzeldi.

Ancak ömrü çok kısa oldu. 2 hafta ara ile önce sağ, ardından da sol far ampülü patladı.

Uzun süre kullanan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: enver78

Selam arkadaşlar;

Ancak ömrü çok kısa oldu. 2 hafta ara ile önce sağ, ardından da sol far ampülü patladı.

Ben 2007 haziranda aldım hala kullanıyorum bi problem yok. Geçenlerde aydınlatmadan çok şikayetçiydim ama farları bezle silince şikayetlerim bitti

• arkadaşlar aracımda kısalar xenon(6000k) sisler mtec beyaz ampül
    uzunlar normal sarı ampül

uzunlara osram taktırsam zifiri karanlık yollarda gözle görülcek,hissedilcek bir artısı olur mu ?
    bir diğer sorum osram taktığımda yapacağım sellektörler daha etkili, farkedilir olur mu ?

sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden tşkler
  • Orjinal ampüle göre artış sağlanıyor.Fakat orjinal ampülün kaliteli ise açıkçası farkı çokta hissedemezsin.Eğer karşıdaki kişi uzunları yaktı diye onu uzundan kısaya zorlamak istiyorsan sis farlarını Osram veya Philips ile değiştir, far ayar cihazında iyi bir ayarlat.Uzunlarla birlikte sisleride yakarsan sonuç çok daha etkili oluyor.
    Mtec sisler bu etkiyi yapmaz.
  • teşekkür ederim bilgiler için @tenekekutu
  • Philips Crystal Vision Ampullerimi Ekim ayının başından beri kullanıyorum, gece ve gündüz hep açık olmak üzere.
    Şu ana kadar hiç bir şikayetim yok, ne renginden ne aydınlatmasından. M-tech'lerden filan baya iyi.

Rengi de bembeyaz, kristal gibi :)

• quote:

Orjinalden alıntı: enver78

Selam arkadaşlar;

ilk çıktığında almıştım (kasım-2007) hala kullanıyorum çokta menmunum.

• quote:

quote:

quote:

5000 kelvin değerindeki bir ampul üzeri maviye boyanmazsa eğer hiçbir şekilde mavi ışık veremez hatta sarıya bile kaçar... Oraya 5000k yazıp bide Ultimate blue dedinmi iş değişiyor ama. Direk hileye giriyor bence...14000k ampul de ancak mavi hissedilebilir doğal olarak....

K değeri olarak yazdıkları doğru olmak zorunda...yoksa sahteciliğe giriyor....
    tüketiciyi kandırmaktır...cezaları büyük ki philips osram v.s. ciddi şirketler bunlar...

ama insanlar sanıyorki onu alınca xenon gibi olacak etrafta gördükleri ....halbuki lümen olayını herkes unutuyor....xenonun 2 katdan fazla aydınlattığını ve yüzde 99 mercek içinde olduğu içinde renginin güzelliğine aldanıp bu halojenlerle işe girişiyorlar....

güzel görünüyor olabilir ancak kesinlikle güvenliğinizden çalıyor....yamurda v.s. iyice görüş düşüyor...
    eğer xenon imkanı olmayanlar varsa tavsiyem yüzde 90 v.s. fazla ışık performans tipi osram philips gibi markaların ürünleridir...

• quote:

Orjinalden alıntı: poseid0n

slm arkadaslar

aracınızin elektrik tesisatı 55W a göre yapılmıştır büyük ihtimalle...
    siz 85 takarak sürekli olarak tesisatın gereğinden fazla yükle karşılaşmasını sağlıyorsunuz...

sorun bir anda çıkmayabilir ileride çıkabilir...
    elektrik tesisatı otomobillerde şakaya gelmez....eğer 85 lik çok rahat takılsaydı 85 W lık çıkardı fabrikadan....

bir an önce orjianal W ne ise onu takmanızı öneririm...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: poseid0n

slm arkadaslar

aracınızin elektrik tesisatı 55W a göre yapılmıştır büyük ihtimalle...
    siz 85 takarak sürekli olarak tesisatın gereğinden fazla yükle karşılaşmasını sağlıyorsunuz...

sorun bir anda çıkmayabilir ileride çıkabilir...
    elektrik tesisatı otomobillerde şakaya gelmez....eğer 85 lik çok rahat takılsaydı 85 W lık çıkardı fabrikadan....

bir an önce orjianal W ne ise onu takmanızı öneririm...

Bir arkadas C4ünde bu tarz bi ampul değişikliği yapmıştı. Aradan 6 ay geçti bi baktık ampulun yuvası erimiş. Bi de ona para verip yenisini almak zorunda kaldı.

• evet kaya arkadaşım bahsettiğin gibi birçok sorun olabilir
    bu örneği vermen arkadaş açısından düşündürücü olur umarım

bir diğer etkende farlar normalinden çok çabuk daha kararacak olmasıdır....
    reflektörün yapısı far camının yapısı çok daha çabuk bozulabilir....
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.