Şimdi Ara

YENİ ÜNİVERSİTELER NEDEN TERCİH EDİLMEMELİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet diyorki yeni üniversiteleri tercih etme güzel olmuyor.

neden ??

süleyman şah. yalova üniversitesi. bunları düşünüyordum. iyi değil diyorlar yeni oldukları için.

• yardım yardım yardım yorumları bekliyorum.
  • Kötüleyecekler tabi,mesela sen ve arkadaşın bir kızdan hoşlansanız birbirinizi vazgeçirmek için kötülemezmisiniz
    Ayrıca Yalova üniversitesi hakkında iyi şeyler duruyorum,tercih etmen hiçbir sorun teşkil etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winchester_Dean

Kötüleyecekler tabi,mesela sen ve arkadaşın bir kızdan hoşlansanız birbirinizi vazgeçirmek için kötülemezmisiniz
    Ayrıca Yalova üniversitesi hakkında iyi şeyler duruyorum,tercih etmen hiçbir sorun teşkil etmez.

hahaha :D:D gerçekten güzel örnek oldu. iktisatta özel mi karlıdır devlet mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emoman

quote:

Kötüleyecekler tabi,mesela sen ve arkadaşın bir kızdan hoşlansanız birbirinizi vazgeçirmek için kötülemezmisiniz

Eğitim kadrosunu'da görmek lazım.Ama Devletten kastın Yalova ise kesinlikle tercih et derim.

• quote:

quote:

quote:

Eğitim kadrosunu'da görmek lazım.Ama Devletten kastın Yalova ise kesinlikle tercih et derim.

özel süleyman şahı düşünüyorum. yalova ise diyorlar yeni eğitimi iyi değil. kampüsü yok. bunlar cok mu önemli ki ? uluslararsı inglizce için konusuyorum

• Benim dalım daha çok sayısal alanda ve bu yönde iyileşmeler duydum.Çünkü Yıldız'dan bir çok hoca Yalova üniversitesine geçti ve sadece mühendislik değil TM alanında da geçmiş olmaları çok yüksek ihtimal.
    Yalova üniversitesine gir ve Uluslararası İlişkiler bölümünün akademik kadrosuna bak,ardından Süleyman Şah'a gir ona'da bak.Sonra gel buraya yaz beraber değerlendirelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim dalım daha çok sayısal alanda ve bu yönde iyileşmeler duydum.Çünkü Yıldız'dan bir çok hoca Yalova üniversitesine geçti ve sadece mühendislik değil TM alanında da geçmiş olmaları çok yüksek ihtimal.
    Yalova üniversitesine gir ve Uluslararası İlişkiler bölümünün akademik kadrosuna bak,ardından Süleyman Şah'a gir ona'da bak.Sonra gel buraya yaz beraber değerlendirelim.

süleyman şah ta iktisat istiyordum inglizce.

yardımcı doç. fatih macit
    yard. doc. utku kumru
    yard. doc. hatice özer
    yard. doc zeynep topaloglu
    ars. görevlisi mustafa köroglu

yalova uluslarası ilişkiler inglizce bölüm

Doç. Dr. Mehmet Efe çaman
    Doç. Dr. Kenan dagcı
    Yrd. Doç. Dr. Murat alakel
    Yrd. Doç. Dr. Gül Tuba taspınar
    Yrd. Doç. Dr. Nevra esentürk
    Yrd. Doç. Dr. Mehmet ali ugur
    Öğr. Gör. Kaan DİYARBAKIRLIOĞL
    Yrd. Doç. Dr. Gökhan özkan
    Öğr. Gör. Pınar AKPINAR
    ve bi kac tane daha arastırma görevlisi

• Yalova bariz şekilde üstün gözüküyor.Peki Süleyman Şah %100 bursun yanında sana ne gibi olanaklar sağlıyorlar muş?
  • yüzde yüz değil. yüzde 60 burs. 6 milyara geliyor. ben istanbulda oturuyorum. ist dısına gitsem yine masraf oluyor. süleyman şah ta staj imkanın daha cok. okudugun bölümde gelecekteki işin için daha iyi staj imkanları eğitim imkanları var deniliyor.

süleyman şahta ' Böylece öğrencilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda, öğrenimi boyunca göreceği, kişiye özel akademik ders programları oluşturulacaktır. Öğrencilerin kendi alanlarında gerçek ve pratik hayata dahil olabilmeleri için özel, tüzel, yerli ve yabancı kuruluşlarda mesleki ve entelektüel düzeyde tecrübe elde etmeleri sağlanacaktır. Üniversitemizde İngilizce’nin yanında dünyanın yaygın dillerini öğrenme olanağı sunulacak; üçüncü sınıftan itibaren öğrencilerimiz belli periyotlarla Amerika, Avrupa ve Pasifik’te anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde eğitim imkanı bulacaklardır.'

bu yazıyor. ne kadar dogru olur bilinmez. ikisininde dili inglizce yalova uluslararası süleyman şah iktisat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emoman -- 31 Temmuz 2011; 21:07:00 >

• okuyan fikri olan arkaddaşlar. hayatımın kararı. sormak lazım. yardımcı olursanız sevinirm
  • Aslında cevap gayet basit. Yeni üniversitenin akademik kadrosu şekillenmemiştir, hoca sayısı ve çeşitliliği azdır. Müfredatları sık sık değişir, sistem değişir, idari problemler ortaya çıkabilir. Alttan - üstten ders almak ilk öğrenciler için problem olacaktır, yaz okullarında sorunlar çıkacaktır. Sosyal olanakları haliyle zayıftır, genelde kampüsleri küçük olur. En önemli problem de, ortada mezun öğrenci olmayışı. Ne akademide, ne iş piyasasında mezun referansları olmayışı dezavantaj. İşveren her zaman mezunlarını aldığı üniversiteler varken, daha yeni yeni mezun vermeye başlayan, kapalı kutu üniversitelerin mezunlarını alıp da niye riske girsin? İyi yerlere gelinemez demiyorum tabi ki ama birkaç adım geriden başlamak durumunda kalacak yeni üniversitleerin öğrencileri, bu kesin.

Bir de yeni üniversitelerin hemen hepsi sadece kuruldukları şehirlere öğrenci gelsin, ekonomi canlansın diye kuruluyor. Kimsenin eğitim-araştırma aşkı ile iş yaptığı yok yani. Vakıf üniversiteleri de benzer şekilde, devletin öğrenciye harcadığı parayı azaltmak için bu kadar çoğaltıldı, vakıf üniversitelerinin tüm üniversiteler arasındaki payı artırılmaya çalışılıyor. Vs vs daha onlarca şey sayılabilir.

• Yeni üniversitelerin birçok eksiği olur.Yeni açılan bir yüksekokulda okudum.Hocalar bize bir okul açıldıktan en az 5 yıl sonra oturur demişti.İlk yıllarda okuyanlar eğitim zahiyatı oluyor.
    Ben bu sorunları yaşadığım için üniversite tercih edecek olsam asla yeni açılan bir yere gitmem.En az 10-15 sene önce açılmış olacak ki kadrosu oturmuş ve fiziki yapıları bitmiş olsun.
    Yalova üniversitesini de ayrıca hiç beğenmedim.Akdenizden oraya yatay geçiş yapmıştım.Ne üniversite üniversite ne de şehir şehir değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Aslında cevap gayet basit. Yeni üniversitenin akademik kadrosu şekillenmemiştir, hoca sayısı ve çeşitliliği azdır. Müfredatları sık sık değişir, sistem değişir, idari problemler ortaya çıkabilir. Alttan - üstten ders almak ilk öğrenciler için problem olacaktır, yaz okullarında sorunlar çıkacaktır. Sosyal olanakları haliyle zayıftır, genelde kampüsleri küçük olur. En önemli problem de, ortada mezun öğrenci olmayışı. Ne akademide, ne iş piyasasında mezun referansları olmayışı dezavantaj. İşveren her zaman mezunlarını aldığı üniversiteler varken, daha yeni yeni mezun vermeye başlayan, kapalı kutu üniversitelerin mezunlarını alıp da niye riske girsin? İyi yerlere gelinemez demiyorum tabi ki ama birkaç adım geriden başlamak durumunda kalacak yeni üniversitleerin öğrencileri, bu kesin.

Bir de yeni üniversitelerin hemen hepsi sadece kuruldukları şehirlere öğrenci gelsin, ekonomi canlansın diye kuruluyor. Kimsenin eğitim-araştırma aşkı ile iş yaptığı yok yani. Vakıf üniversiteleri de benzer şekilde, devletin öğrenciye harcadığı parayı azaltmak için bu kadar çoğaltıldı, vakıf üniversitelerinin tüm üniversiteler arasındaki payı artırılmaya çalışılıyor. Vs vs daha onlarca şey sayılabilir.

ne yapılmalı peki ? istanbul türkçe iktisata mı gidilmeli ? yalova inglizce uluslararası ilişkilere mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Yeni üniversitelerin birçok eksiği olur.Yeni açılan bir yüksekokulda okudum.Hocalar bize bir okul açıldıktan en az 5 yıl sonra oturur demişti.İlk yıllarda okuyanlar eğitim zahiyatı oluyor.
    Ben bu sorunları yaşadığım için üniversite tercih edecek olsam asla yeni açılan bir yere gitmem.En az 10-15 sene önce açılmış olacak ki kadrosu oturmuş ve fiziki yapıları bitmiş olsun.
    Yalova üniversitesini de ayrıca hiç beğenmedim.Akdenizden oraya yatay geçiş yapmıştım.Ne üniversite üniversite ne de şehir şehir değil.

herkezden güzel tepki aldım. ben tatile giderdim yalovaya. yeni kampüs yapılcakmış zaten. yıldız teknikten hocalar gelmiş üniversiteye. güzel deniliyor aslında
  • Kardeşim bu karar senin. Hayat senin hayatın, gelecek senin geleceğin, ben seni bu konuda yönlendiremem. Ancak şunu kesinlikle öneririm; yazacağın tüm üniversiteleri ziyaret edip yerinde gör. Öğrencileri ile konuş, tantım ekipleri vardır. Farklı bir şehirdeyse yine gitmeye çalış, şehir imkanlarını araştır. Elinin altında internet var, çeşitli forumları, sözlükleri vb. iyice araştır, az çok fikrin oluşacaktır. Hangileri içine sinerse onları yaz. Üstte Calpi arkadaşımız da deneyimlerini paylaşmış, bu tip sorunlar her yeni üniversitede olur ve öğrencinin zararınadır.
  • quote:

quote:

Aslında cevap gayet basit. Yeni üniversitenin akademik kadrosu şekillenmemiştir, hoca sayısı ve çeşitliliği azdır. Müfredatları sık sık değişir, sistem değişir, idari problemler ortaya çıkabilir. Alttan - üstten ders almak ilk öğrenciler için problem olacaktır, yaz okullarında sorunlar çıkacaktır. Sosyal olanakları haliyle zayıftır, genelde kampüsleri küçük olur. En önemli problem de, ortada mezun öğrenci olmayışı. Ne akademide, ne iş piyasasında mezun referansları olmayışı dezavantaj. İşveren her zaman mezunlarını aldığı üniversiteler varken, daha yeni yeni mezun vermeye başlayan, kapalı kutu üniversitelerin mezunlarını alıp da niye riske girsin? İyi yerlere gelinemez demiyorum tabi ki ama birkaç adım geriden başlamak durumunda kalacak yeni üniversitleerin öğrencileri, bu kesin.

ne yapılmalı peki ? istanbul türkçe iktisata mı gidilmeli ? yalova inglizce uluslararası ilişkilere mi ?

Sırf yabancı dil eğitimi mevcut diye yeni açılan bir üniversiteye gitmek de ne kadar doğru? Bunun olumsuz yönlerini, yukarıda açıklamışlar. Ayrıca bu İngilizce eğitimi tam anlamıyla sağlayabilecek bir kadro olup olmadığı iyi araştırılmalı. Bir de senin hedeflediğin bölümler de birbirlerinden farklı; ancak ben TM'ci olsaydım ve o ikilemde kalsaydım, İstanbul Üniversitesini tercih ederdim. Tabii ki son tercih senin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Temmuz 2011; 22:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

Sırf yabancı dil eğitimi mevcut diye yeni açılan bir üniversiteye gitmek de ne kadar doğru? Bunun olumsuz yönlerini, yukarıda açıklamışlar. Ayrıca bu İngilizce eğitimi tam anlamıyla sağlayabilecek bir kadro olup olmadığı iyi araştırılmalı. Bir de senin hedeflediğin bölümler de birbirlerinden farklı; ancak ben TM'ci olsaydım ve o ikilemde kalsaydım, İstanbul Üniversitesini tercih ederdim. Tabii ki son tercih senin. :)

bu bölümlerde inglizce olmayınca bir işe yaramıyor deniliyor. dısardan inglizce ögrenmek zor. bende istanbulu istiyorum ama ingilizce değil. dışardan ögrenmekte gerçekten zor. arada kaldım resmen

• quote:

quote:

Yeni üniversitelerin birçok eksiği olur.Yeni açılan bir yüksekokulda okudum.Hocalar bize bir okul açıldıktan en az 5 yıl sonra oturur demişti.İlk yıllarda okuyanlar eğitim zahiyatı oluyor.

herkezden güzel tepki aldım. ben tatile giderdim yalovaya. yeni kampüs yapılcakmış zaten. yıldız teknikten hocalar gelmiş üniversiteye. güzel deniliyor aslında

Üniversite dedikleri lise kadar birşey.2 tane bina biri myo öteki 4 yıllıklar.Mühendislikler ve hukuk başka yerdeymiş gidip görmedim.Benim gördüğüm kısımda hiçbir şey yoktu.Şehir merkezine uzak, etrafında doğru düzgün birşey olmayan bir yer.
    Yeni kampüs yapılacak dedikleri yer tigem arazisi kim bilir kaç yılda biter.Geçen senede aynı şeyler söyleniyordu.
    Oraya istanbuldan hoca gelmesi normal bizim derslere giren hocalar hep istanbuldan vapurla geliyordu yalovada oturan yoktu.
    Kalacak yurt bulamadım o şehirde 1 kişilik yer yoktu uğraştım olmadı akdeniz üniversitesine geri döndüm.

• quote:

quote:

quote:

Üniversite dedikleri lise kadar birşey.2 tane bina biri myo öteki 4 yıllıklar.Mühendislikler ve hukuk başka yerdeymiş gidip görmedim.Benim gördüğüm kısımda hiçbir şey yoktu.Şehir merkezine uzak, etrafında doğru düzgün birşey olmayan bir yer.
    Yeni kampüs yapılacak dedikleri yer tigem arazisi kim bilir kaç yılda biter.Geçen senede aynı şeyler söyleniyordu.
    Oraya istanbuldan hoca gelmesi normal bizim derslere giren hocalar hep istanbuldan vapurla geliyordu yalovada oturan yoktu.
    Kalacak yurt bulamadım o şehirde 1 kişilik yer yoktu uğraştım olmadı akdeniz üniversitesine geri döndüm.

sen hangi tarhite gelmiştin ki ? kyk varmış. özel yurtlarda var ben araştırdım. evet kampüs sıkıntı. yokmus adam gibi. başka ünilere giden abilere sordum. onlarda kampüs o kadar dert değil diyorlar. yeterki oku diyorlar işte..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.