Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (345. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.138
Cevap
188
Favori
1.009.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. yıl ve 30.000km bakımını yaptım. (1,4S 4x4)
    garanti süresi dolduğu için, bayide yaptırmadım.
    İzmir Alsancak Oto kapanınca, çalışanlardan Ufuk, Yakup, Barış ayrılarak kendi oto servislerini kurmuşlar. 6. sanayi D kapısında.
    yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi yanısıra Ön balatalar da değişti (250tl),
    toplam nakit 750tl. pazarlık bile etmedim. çocuklar yeni ve saygılı, yardımcı....

tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Balatanın markası neydi biliyor musunuz. Bende İstanbul bostancı sanayi sitesinde özel suzuki servisine sordum trw mi dedi ona yakın birşey mi telefonda çok anlayamadım 250 tl fiyat verdiler.

• ne olacak bu torsiyon eğrilik muhabbeti? burada sıkıntı yaşayan yok heralde, negzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 30 Eylül 2019; 7:22:7 >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Suzuki formunda okudum. Içime kurt düştü su an avrupa yakasında bulunuyorum kolay otoya gidip ölçüm yaptıracağım. Eger rapor problemli olarak çıkarsa hemen servise gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzi_ko -- 30 Eylül 2019; 9:10:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

ne olacak bu torsiyon eğrilik muhabbeti? burada sıkıntı yaşayan yok heralde, negzel
    İnsanın hiç aklına gelmez böyle bir sorun varmı diye. Sonuçta aracın gidişinde herhangi bir sorun çıkmıyorsa. 42 bin km oldu araç 2016 model 1.4s 4x4. Bu olayı hissetmemiz imkansız yol tutuşu da gayet iyi aracın. Ama benimde kafamda soru işaretleri oluştu haliyle. Aracın garantisi de bitti neyapacağız şimdi. Ama şöyle birşey var aracımda sizde varmı bilmiyorum. Araç çalışır vaziyette d modunda ayak frende direksiyonu tutmadan ani gaz verğinizde direksiyon yön değiştiriyor. Sağa mı solamı onu tam hatırlamıyorum şimdi. Araç bildiğin dönüyor. Bu durumu sorduğumda servis araç 4x4 olduğu için çekiş torku sağ sol farkı olduğu için yapması normal dediler.

• redloves kullanıcısına yanıt
    Genel de sola doğru atıyor bende. Tabi bu bahsi geçen olayı anlamak icin yazılanları anlamaya düşünmeye başlıyorum hiç aklıma bişey gelmiyor. Lastiklerimi kontrol etmedin ama arkadan veya önden baktığım da gözle görülür bir aşınma yok. Virajlarda sorun yaşamadım. 120 de ve 160 da titreme haricinde sıkıntım olmadı.
    Alacağım raporu nasıl yorumlayacağım bilmiyorum. Sorun varsa servis ne diyecek?
    Zaten RBS yüzünden iyice soğudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: muzi_ko

Genel de sola doğru atıyor bende. Tabi bu bahsi geçen olayı anlamak icin yazılanları anlamaya düşünmeye başlıyorum hiç aklıma bişey gelmiyor. Lastiklerimi kontrol etmedin ama arkadan veya önden baktığım da gözle görülür bir aşınma yok. Virajlarda sorun yaşamadım. 120 de ve 160 da titreme haricinde sıkıntım olmadı.
    Alacağım raporu nasıl yorumlayacağım bilmiyorum. Sorun varsa servis ne diyecek?
    Zaten RBS yüzünden iyice soğudum.
    Rbs nedir? Radar fren sistemi mi. Devre dışımı kalıyor sürekli.

Ben bir sene önce farkına vardım ama ebd ile ilgili diye düşünmüştüm hatta geriye gidip mesajı bulmam lazım, 1 ay önce 1550 km seyahat yaptım Tınaztepe'den Manavgat'a doğru inerken sağa virajda sol iki teker suya girdi tabi kaçma imkanı olmadığı için biraz savrulsakta toparlandı araç, savrulmayı lastiklere yordum biraz yıpranmıştı. Geçen hafta lastikleri değiştirdim yine 1450 km'lik bir yolculuk yaptım ama aracı virajlarda tutmak epey zorladı beni, torsiyondan olacağı aklıma hiç gelmezdi, şimdi bizim burada yeni vitara değerleri yüklü olan bir rotçu bulmakta sıkıntı.
    Bu konu daha ziyade fb grubunda çokça tartışılıyor. Rapor alanlar paylaşıyor, vs

Aynen hocam, ilk aldığım yıl 4-5 ay sonra başladı hız sabitleme vs sensörleri devre dışı diye saçmaladı garantiden değişti, şimdi yine başladı yine değişecek.

• Az önce Anadolu yakası Tuğmaner servisle görüştüm. Onlara bu durumla ilgili şikayet gelip gelmediğini sordum. Evet böyle birşey var. İster kendiniz, istersenizde bizim anlaştığımız rot balansçıya gider balans işlemi yapılıp çıkan rapora göre işlem başlatırız dediler. Şimdi önümüzdeki hafta içi bir gün işyerinden izin alıp randevu alacağım. İnşallah birşey çıkmaz ama şüphe oluştu bende de.

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Az önce Anadolu yakası Tuğmaner servisle görüştüm. Onlara bu durumla ilgili şikayet gelip gelmediğini sordum. Evet böyle birşey var. İster kendiniz, istersenizde bizim anlaştığımız rot balansçıya gider balans işlemi yapılıp çıkan rapora göre işlem başlatırız dediler. Şimdi önümüzdeki hafta içi bir gün işyerinden izin alıp randevu alacağım. İnşallah birşey çıkmaz ama şüphe oluştu bende de.
    Tuğmaner Ali Bey ile geçen hafta bende konuşmuştum, daha önce 1 arabada böyle bir işlem yaptıklarını söyledi.

Suzuki olayın daha tam farkına varamadı bana göre, 10 gün kadar önce 30 Vitara araç ile Suzuki Koşuyolu Genel Merkez'e gidildi süpriz şekilde, orada insanların yaşadığı sorunlar anlatıldı, servislerin yetersizliği, multimedya sorunları, torsiyon, vs... bir sürü şey konusuldu şu anda insanlar beklemede, genel merkez bakalım nasıl karar alacak...

5 ekim cumartesi bende tuğmaner'e gideceğim, elimde 90 TL verip aldığım rapor var, ölçüm sonuçları felaket. Tugmaner aracılıgı ile tekrar ölçüm yapılacak.

KOSKOCA SUZUKİ SERVİSLERİNDE ROT BALANS YAPILAMASI, ÖLÇÜM ALINAMAMASI DA AYRI BİR SKANDAL.

bu ölçüme göre değişiklik talep edeceğim, torsiyon değişimi yaptıranlar, yeni torsiyonların 2.5kg daha ağır vs.. oldugunu söylemişti, konuyu dikkatlice takip edeceğim.

torsiyon değişiminden sonra tekrar ölçüm yaptıracağım.

aracın garantisi bittikten sonra çıkaracağı fabrikasyon ayıplı mal olaylarından tırsıyorum artık. arabayı seviyorum ama bu işler insanı yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Ben bir sene önce farkına vardım ama ebd ile ilgili diye düşünmüştüm hatta geriye gidip mesajı bulmam lazım, 1 ay önce 1550 km seyahat yaptım Tınaztepe'den Manavgat'a doğru inerken sağa virajda sol iki teker suya girdi tabi kaçma imkanı olmadığı için biraz savrulsakta toparlandı araç, savrulmayı lastiklere yordum biraz yıpranmıştı. Geçen hafta lastikleri değiştirdim yine 1450 km'lik bir yolculuk yaptım ama aracı virajlarda tutmak epey zorladı beni, torsiyondan olacağı aklıma hiç gelmezdi, şimdi bizim burada yeni vitara değerleri yüklü olan bir rotçu bulmakta sıkıntı.
    Continental lastik bayilerine gidin, onlarda oluyor.

benim rapor bu şekilde,

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU)

burada dikkat edeceğiniz nokta, araç marka ve modelin uygun olması, raporun yukarısında yazıyor, bu şekilde buldugunuz zaman ölçüm yaptırabilirsiniz.

benim raporda göreceğiniz üzere arka dingiller TOE 6 - 7 mm arası gidip geliyor, inanılmaz fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Merhaba,

olayı ilk yaşadığınızda hangi marka model lastik vardı, ikinci seferde hangi marka model lastik vardı?

Bir de aracın lastik basıncı kaç? komfor modunda mı, eko modunda mı lastik basıncınız?

Ben de benzer bir durum yaşadım ancak torsiyon kontrolü yaptırdım, bende torsiyon sıkıntısı yok ancak aracın ikinci sahibiyim ve araca eski sahibi Tigar diye saçma bir yazlık lastik taktırmış, eko ve konfor modunda iki farklı basınçla aynı noktada viraja sert girdiğimde ikisinde de aynı sorunu yaşadım, ben lastikten olduğunu düşünüyorum benimkinin sebebini..

Buna ancak kış lastiklerini alınca emin olabileceğim, daha önce kullandığım bildiğim kaliteli bir kış lastiği takınca da aynı şeyi yapıyorsa arabanın kendi dengesi ile ilgili demektir.

• Genel olarak 2 çeker araçlarda görüldüğü söyleniyor. 1.4 4x4 lerde varmı acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Genel olarak 2 çeker araçlarda görüldüğü söyleniyor. 1.4 4x4 lerde varmı acaba.
    Çoğunlukla 4x2'lerde çıkıyor sorun ama bu 4x4'lerde sorun yok demek olmuyor.
    Bir kaç 4x4 kullanıcıda da sorun çıktı ve değişim yaptırdılar.
  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt
    İlk lastik continentaldi yeni lastiği kumho aldım.
    Az önce servisi aradım böyle bir sorunum var hiç size bu konuyla ilgili şikayet geldi mi diye
    getirin kontrol ettirelim dediler ama olayı biliyorlar geçiştirmeye çalıştı. Araç 1.6 4x2
  • newfel kullanıcısına yanıt
    lastik basıncısını eko ve konfor olarak iki farklı değerde test edebildiniz mi? Kaç psi da kullanıyorsunuz lastik basıncını?

her iki olayda da örneğin konfor modunda veya eko modunda mıydı?
    facebook grubundan gördüğüm kadarıyla azınlıklı olmak kaidesi ile 1.4s 4x4lerde de torsiyon soru çıkmış araçlar var.

Genelde 4x2'lerde sorun çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.