Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.824
Cevap
176
Favori
933.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • audi Q2 için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar alternatif? 4x4 olacak ?
  • Zaten otomotiv sektöründe de diğer sektörlerde olduğu gibi satış temsilcilerinin sattığı ürünün özelliklerini ne kadar bildiği önemli değil Ülkemizde..

    Önemli olan satış temsilcisinin boyu posu, giyimi kuşamı, ne kadar kısa etek giyebildiği, makyajı.. Oysa benim anlamadığım esas nokta ise satış temsilcilerinin aldığı maaşı bu giderlere nasıl yetirebildiği..


    Sürçü lisan ettimse affola,

    Saygılarımla,
  • Araci bugun gidip alici gozuyle tekrar inceledim.

    Oncelikle arka camurluklar plastik, dis sac trim cok ince ki araci hafifletip yakit ekonomisi dusunulmus.GL model olupta onde 2 dolarlik saati koymamalari kotu, park sensoru olmamasini geri kamera kapatiyor.Test araci yok, Sross kullandim cok begenmistim,inanilmaz sessizdi buda aynıdır sanirim.Yeni aldigim Mazda 3 yerine bunu dusunuyorum ama sanirim 4*4 olabilir.4*2 icin Mazda 3 değiştirmeye degmez sonucta 5800km de aracim daha.Android bir multimedia olmasi harika, diz mesafesi harika 1.83 boyuma gore.

    Ama distributor kesinlikle yetersiz.Bircok seyden bihaberler.Yeni araclar ile ilgili diger arkadaslarin yorumlarina katiliyorum.

    Buyuk bir servis alanlari var, araclari satiyorlar ama halen servis acik degil.Aksesuar varmi diyorum bilmiyorlar.Garanti az(2+1 yıl)
  • Bu araca LPG takılabiliyormu motoru uygun mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavimantalite67

    ... Oysa benim anlamadığım esas nokta ise satış temsilcilerinin aldığı maaşı bu giderlere nasıl yetirebildiği..
    .

    Onlar için özel mağaza çekleri oluyor. gidip alın giyin deniyor. maaş dışı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokturk010

    quote:

    Orijinalden alıntı: mavimantalite67

    ... Oysa benim anlamadığım esas nokta ise satış temsilcilerinin aldığı maaşı bu giderlere nasıl yetirebildiği..
    .

    Onlar için özel mağaza çekleri oluyor. gidip alın giyin deniyor. maaş dışı.

    Haa öylemi tamam o zaman. ☺️ Sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    % 100 uyumlu.
    SX4 ile aynı motor.
  • Hemen hemen herşeyi sx cross ile aynı zaten (açılır cam tavan, all grip sistemi, motor seçenekleri). Sadece kasanın şeklini (belirgin olarak ön kısım değişmiş, arka kısım ve profilden kısmen aynı) değiştirip yeni diye satıyorlar. Sadece kasa ile aradaki yaklaşık 20 bin liralık farkı ben açıklayamıyorum. Sizin yorumunuz nedir?
  • mzsaglam M kullanıcısına yanıt
    Otomatik şanzımana sahip, benzinli ve 4x4 aktarmalı model 69.400 TL(34.063 $)’den başlayarak, GLX paketinde müşterinin karşısına 77.400(37.990$) TL’lik etiketle çıkıyor.*

    15.11.2013 Günü Saat 15:30'da Belirlenen Gösterge Niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları **
    USD/TRY 1 ABD DOLARI 2.0374

    Günümüzde ise Vitara ;
    81.500 TL = 28.100$

    Bence günümüz pişyasasına göre fiyat gayet makul. 80.000 TL bandında 4x4 bu özelliklerde sıfır alınabilecek başka araç var mı ?

    *http://otomobil.haber3.com/suzuki-sx4-s-cross-haberi-40710.htm#ixzz430iXMwkA
    **http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201311/15112013.xml
  • Evet var.. Hatta daha da aşağı fiyatlara da alınabiliyor..
    Üstelik de dizel.. Söylüyorum sıkı durun..

    Dacia Duster...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz önce ankara tecimeroğlullarına uğradım. araç kalmamış. demo aracı var sadece.

    haber: ay sonunda JIMNY ler gelecekmiş.

    Yedek parça konusunda bu sefer distribütör agresifmiş bir sürü yedek parça geldi depoya dediler.

    55 gibi olursa otomatik jımny almayı düşünüyorum. tabi evin üçüncü aracı olarak.
  • mavimantalite67 M kullanıcısına yanıt
    Anadolunun yeni torosu dur duster. sebepler aşağıda.
    Evet 2015 te 15 bin kadar satmış. mazotlu oluşundan 4 çekeri olduğundan. parçası ucuz olduğundan, hey yerde servisi olduğundan.
    Ama ''kaliteli'' olduğundan değil. Suzuki nere dacia nere. tr şartlarında duster satıyor satmayada devam edicek. ama milletin alım gücünün yettiğinden.
    Yoksa kimse dacia almaz. hele keyfine konforuna bu kadar önem gösteren bu millet tarafından. ( Keşke bu markayı DOĞUŞ getirseydi )
  • mavimantalite67 M kullanıcısına yanıt
    Güzel bir alternatif önerdiniz. Lakin önermis oldugunuz araçta otomatik vites seçeneği yok(kıyasladığımız araç otomatik ya hani(benim tercihim arasında da zaten otomatik vites olması zorulu.)).
    + olarak Bu donanımda dedim kıyaslama yapabilmeniz için buyrun ;http://www.epey.com/araba/karsilastir/47159-48465/2016-dacia-duster-1-5-dci-110-bg-laureate-4x4_2016-suzuki-vitara-1-6-120-hp-otomatik-glplus-4x4/

    Şimdi görüyoruz ki arada 15.000TL fark var ama donanım olarak arada uçurum farkı var. Şahsen 2016 model sıfır km araç alıcam ama içerisinde hiç bir donanım olmayacak(duster için konuşuyorum.) bu bana aykırı bir durum. Şu da var gl+ donanım paketi de benim için yeterli değil. Bu yuzdendir ki glx pakete sahip araçları beklemedeyim. Açıkça şunu söyleyeyim tamamen kendi düşüncem olarak şimdi bugun 4x4 otomatik vites az cok donanımlı bir araba alma ihtiyacım olsa gider vitarayı alırdım. Daha geçen gün honda bayisi ile görüştüm crv için min. 2.5 ay sıra var dedi. Bu durum benim anlayışıma ters bu durum bana paramla rezil olmak gibi geliyor. Neyse çok konuştum çok kafa ütüledim herkese iyi forumlar.




  • stompanato kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Dusterın donanım tablosunu incelediğimde zaten durumun ne olduğu gayet açık oluyor. Merak edenler için duster donanim tablosunu ekte veriyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thurguth -- 16 Mart 2016; 19:53:40 >
  • Dıster ile vitarayı karşılaştıran zihniyeti kınıyorum :) duster nireee vitara nireee.. Duster kaç yıldır yollarda vitara kaç yıldır...hani linelarada baksan jettalar ile benzer özellkte ama işte aması var... İşte buda boyle... Vitarayı tek geçerim klasmanında, borumu 81500 e 4x4 alıyorsun... Ustelik kibar bir 4x4 değil diferansiyel kilitli...

    Bu arada benim vitaraya niyetlenip niyetimi boşa çıkaran bayiler sebebi ile nissan qasqai 1.2 turbo otomatik aldım bugun aracı teslim ettiler, bu araç 91500 e geldi .. Yetenek olarak bir vitara değil ama konforu gidişi on numero, ilk izlenimde burada

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=115311793

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun yeni araciniz. Bende bugun vitarayi test ettim benim icin gayet yeterli bir aracti tabikide eksikleri var ma benim icin o kadar onemli degil. Önümüzdeki zaman diliminde 4x4 versiyonundan satin almayi planliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün ben de bu aracı test etmeye gittim, görevli arkadaş ısrarla cvt olduğunu söylese de bence araç yarı otomatik. global suzuki sayfasında da bunu destekler nitelikte bir video buldum. neyse yine de başarılı bir otomatik var araçta, ancak düşük viteslerde vites düşürme esnasında hafif sarsıntı hissettim. çok uzun ömürlü bir şanzıman olmayacağını düşünüyorum (yoğun yokuşlu ve şehir içi trafik kullanımında) şimdilik iki model alınabiliyor, otomatik 4x4 ya da otomatik 4x2, ben biraz peşinat biriktirip 4x4 manuel olanını almayı planlıyorum kısmet olursa.

    araçla ilgili benim düşüncelerim:
    +geri görüş kamerası
    +sessiz benzinli motor
    +anlaşılır sade ve kullanışlı ön panel düğmeleri ve göstergeler
    +geniş ön kabin
    +yüksek manevra kabiliyeti
    +yüksek görüş açısı
    +benim için tatminkar çekiş
    +test etme imkanım olmadı ama internetten izlediğim videolara göre, yüksek arazi kabiliyeti
    +dört fren de disk (internette yanlış yazılmış
    +işlevsel cruise kontrol
    +işlevsel aydınlatma lambaları var
    +arka görüşü bu sınıfta bir araca göre oldukça iyi
    +yan görüş de oldukça iyi
    +yoldaki çukur ve bozuk kısımlarda iyi bir darbe emiş hissi var.
    +araç epey hafif, çok pratik hareket ediyor, çok kompakt bir yapısı var
    +şehir içi manevrası çok güzel çok beğendim, çok pratik bir araç olabilir.
    +donanımına göre çok zengin özellikler sunuyor.

    -otomatik şanzıman <bence> yarı otomatik, uzun vadede baş ağrıtabilir
    -dar arka kabin (ama çok dar değil, idare eder)
    -biraz düşük kalite plastik kullanılmış
    -biraz yol sesi alıyor gibi (çok süratlenemedim ama bana öyle gibi geldi)


    bir de dusterla kıyaslanmış. ben epey duster kullandım işim gereği, çok iyi araç fiyatına göre çok acaip yollardan geçtik, çamur kar, dev kayaların üzerinden geçtik dusterla, hiç yolda kalmadı, hiç altını vurmadı. ama dusterın 4x4 en üst donanımını bile alsanız cruise kontrol otomatik klima, düzgün bir bilgi ekranı, mercekli ön farlar, tek dokunuşlu sinyal lambaları, geri görüş kamerası led gündüz farları, karartılmış arka camlar, diferansiyel kilidi daha fazla hava yastığı özelliklerini alamıyorsunuz. ayrıca suzukinin direksiyonu çok daha yumuşak, araç daha pratik. hem dusterın şanzımanı çok kısa uzun yolda mazotu içiyor. 110-120 giderseniz, 7,5-8 arası yakıyor. suzuki ile 7-7,5 yakar diye tahmin ediyorum. tabi vites oranlarını bulamadım araştırıyorum, bulursam onu da yazacağım.
    ancak duster'ın önde olduğu konu arka kabinin genişliği, biraz daha heybetli olması, ses yalıtımının (makyajlı olanlarında) daha iyi olması, servis yaygınlığı ve ikinci elinin de iyi olması, bir de sollamalarda daha atak olacağıdır. (arka amortisörler bağımsız mı bilmiyorum ama dacia duster'da arka amortisörler bağımsız) fiyat konusuna gelince, duster ful donanımda 67 TL sanırım değişmediyse, vitara düz vites gelirse 77 civarı olur diye düşünyorum, 10bin tl farkı hak ediyor bence, kalite çok çok daha iyi dusterdan.




  • TuzsuzDELiBEKiR kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi GLX bekleyeceğim . koltuk ısıtma-anahtarsızlık-sunroof olmadan hareket etmek istemiyorum.10 yıldır zaten GV kullanıyordum , biraz yenilik olmalı içinde... koşuyolu bayiyi biraz sıkıştırınca geliş süresine 3 ay gibi bişi dedi ama inşallah o kadar uzun sürmez .. 2006 model 3K da bile koltuk ısıtma varken neden GL+ larda neden yok anlamıyorum :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUZI -- 19 Mart 2016; 23:28:50 >
  • Bende vitara konusunda birkaç şey paylaşmak isterim.
    Vitara ya karşı herzaman ilk modelerden en son üretilenlere kadar ayrı bir sempatim olmuştur.
    Yeni vitara eski modellerdeki gücünü kaybetmiş dif mekezi kilitdir dingilde değil ve bunun yanında hafiflik ve ekonomik tüketim gelmiş.
    Yukarıda yazılanlarda farklı araçlardan bahsediliyor.
    CX-3 kalite seviyesi çok daha iyi piyasa kalite nedeni ile kayıp ortalamalarda..
    Honda gelecek göreceğiz.Piyasası herzaman iyi olmuştur.
    Duster TR de tutulan bir model.Renault desteği ile götürür.çekiş sistemi nissandan geliyor çok iyidir.
    Fazla donanım olmadan gerçek araziye girilecekse duster bu konuda tek görüyorum.Bu arada yeni modelleri eskiye nazaran daha dolu.Fakat şehirde konforlu gezeceğim dersen çok ciddi dizel cx-3 iyi bir seçim.
    Son olarak TR de suzuki bayiden cıktımı size para kaybettirir.Uzun süre kullanacağınıza emin olmadan almayın..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.