Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (790. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.287.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 788789790791792
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozanzeno

İki araç arasında kararsız kaldım. Fiyatları bayilerden öğrendim. Toyota konfor ve malzeme olarak daha iyi geldi. Ama yakıt tüketimi ve atmosferik motorun ataklığı konusundaki tereddütümden dolayı karar veremiyorum. Özellikle 1.6 Corolla kullananlar bilgi verirse çok sevinirim.  Toyota uzun yolda rampada yavaşlayınca akıp gidebiliyor mu? Her iki aracında 0-100 aynı süre gibi 10 sn civarında.

Skoda Oktavia 1.0 TSİ Ambition : 75.000TL 110 beygir 200 Tork - Şehir içi  yakıt tüketimi  5,4 Lt
    Toyota Corolla 1.6 Touch: 74.000 TL 132 beygir 160 Tork - Şehir içi  yakıt tüketimi  8,1 Lt

Toyota Corolla'nın donanım artıları: Sis farı, krom cam çıtalar, katlanabilir aynalar, geri görüş kamerası, otomatik klima, arka kol dayama, 6 hoperlör ve çelik jantlar ( kapaklı değil, oktavia'da kapaklı)

Bu kadar yakıt tüketimi farkının kullanım esnasında olamayacağını da düşünüyorum. 1.0 TSİ motorun biraz zorlanınca bu verilerden 2 litre falan daha çok yakacağını tahmin ediyorum. Skoda ile test sürüşü yaptım. Çekiş gücü ataklığını beğendim.

Benzer bir soruya cevap vermiştim.
    Konu içerisinde arama yapınca belki başka cevaplar da çıkabilir.

https://forum.donanimhaber.com/2017-megane-vs-2017-octavia-makyajsiz-versiyon--126635124

• Ön ızgaraya nikelaj işlemi uyguladım güzel oldu

6mm nikelaj ile yaptım modifiyecilerde bulunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona76 -- 13 Haziran 2017; 20:23:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok şık olmuş. Maşallah

• Merhaba arkadaşlar, 2 araba arasında kararsız kaldım ve fikrinizi almak istedim.

1. Octavia 2015 Model, Beyaz, DSG, 25.000 Km., Sunroff, Nikelajlı çam çıtaları ve 17 inç jant var. Boyasız ve fiyatı 95.000 TL.

2. Passat 2016 Model, Gri, DSG, 6.000 Km., Boyasız ve fiyatı 138.000 TL.

Her ne kadar gönül Passat dese de aradaki 43.000 TL. vermeye değer mi diye düşünüyorum. Ayrıca Octavia bu fiyata alınır mı?

Sağlıcakla kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbilge

Merhaba arkadaşlar, 2 araba arasında kararsız kaldım ve fikrinizi almak istedim.

1. Octavia 2015 Model, Beyaz, DSG, 25.000 Km., Sunroff, Nikelajlı çam çıtaları ve 17 inç jant var. Boyasız ve fiyatı 95.000 TL.

Her ne kadar gönül Passat dese de aradaki 43.000 TL. vermeye değer mi diye düşünüyorum. Ayrıca Octavia bu fiyata alınır mı?

Sağlıcakla kalın.

o fiyata 2016 6-7. ay çıkışlı temiz bulursunuz hocam. 8. ayda 0 full paket i 97 ye aldik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Ön ızgaraya nikelaj işlemi uyguladım güzel oldu

6mm nikelaj ile yaptım modifiyecilerde bulunuyor

Gayet güzel olmuş güle güle kullanın nikelajları nasıl kestiniz, silikonla mı yapıştırdınız?

• FX1 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Nikelajları makasla kestim.

Silikon kullanmadım kendi yapışkanı şimdilik gayet iş görür durumda.Silikonla yapıştırmaktansa bali ile yapıştırmak daha mantıklı gibi duruyor.Hem plastiğe de zarar vermez diye düşünüyorum.Bakalım bir süre kullanacağım eğer kalkma vs bir durum olursa bali ile yeniden yaparım diye düşünüyorum.

Gayet basit bir işlem doğru ölçü alıp düzgün kesmek yeterli oluyor.Bir de ızgaraların ortasındaki kanallara denk getirirseniz kayma olmuyor daha düz duruyor.

En alt kısımları kıvrılmıyor o kısımlar biraz açık gibi kalsa da üst kısımlr araya girdiği için kalma v.s gibi bir durum olcağını düşünmüyorum.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, 2 araba arasında kararsız kaldım ve fikrinizi almak istedim.

Sağlıcakla kalın.

Her iki arabaya da bu kadar para verilmez ama maalesef fiyatlar böyle..Passat testlerinde süspansiyonların çok konforlu olmadığı ve motor sesini de içeri aldığı belirtiliyor. 140.000 tl civarı bir bütçeniz varsa benim tavsiyem eski kasa 2014 veya 2015 model az kullanılmış E180 alın..

• Bakım zamanı gelenler yetkili serviste 15 haziran 15 temmmuz arası %15 indirim yapmışlar geçen sene %20 ydi o kadar bekledim yetişemedim bu defa indirime
  • quote:

Sağlıcakla kalın.

hocam eşekle atı karıştırmışsınız
    oktavya c sınıfı
    passat d sınıfı araç

oktavya ile jettayı karşılaştrmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudret1

quote:

Sağlıcakla kalın.

hocam eşekle atı karıştırmışsınız
    oktavya c sınıfı
    passat d sınıfı araç

oktavya ile jettayı karşılaştrmalısınız

Eşekle at biraz ağır olmuş. Sınıf farkı elbette var ancak gerçekte Octavia ile Passat arasında aman aman bir fark yok. Tabi ki Passat daha iyi ama aradaki fiyat farkını hak etmiyor. Yine de imkan varsa yurdum gerçeği ikinci elde altın gibi Passat almak daha mantıklı.

• iatros81 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde hiçbiri hak etmiyor o paraları ama Passat passattır ki Yen'i Honda civciv fullü bile bi passat değildir

Polodan fazla satılıyor ülkemizde

2. Eli altın gibi

Sıfırı

3-4 yıl öncesinin 2 katı parası 2. Elde ölüsü para ediyor

• merhabalar, 2016 model 1.6 dsg optimal kiralık araç olarak aranıza katıldım, araca telefonumu bağlamak istiyorum navigasyon için , ne yapmam gerekiyor? teşekkürler
  • Eğer bluetooth varsa ayarlardan telefonu eşle derseniz ve telefonunuzun bluetoothunu açarsanız 4 haneli eşleşme kodu gelşyor. Hepsi bu kadar.

Bende aracı alalı 2 hafta oldu 2015 elegance modeli.Aklıma takılan sorular şöyle:

1- emniyet kemeri ne sürücü ne yolcuda ötmüyor. Ayarı mı var?

2- silecekleri yağmur sensörüyle nasıl ayarlanıyor?

3- yorgunluk tespit sistemi nasıl aktif ediliyor?

• 1.Emniyet kemeri uyarısı vagcom ile kapatılabiliyor.
    2.Silecveği fasılalı çalışma moduna yani kapalı konumdan 1 seviye yukarı alıp açık hale getirirseniz auto moduna almış oluyorsunuz. o şekilde bırakırsanız auto modda kalır
    3. ayarlar kısmında bununla ilgili bir menü olması lazım.
  • Cevaplar için teşekkürler fakat emniyet kemeri ikazınınkapatmak istemiyorım aksine açmak istiyorum. Ne şöföre ne de yolcuya ötüyor. Ben kurallara uymak istiyorum😳Binen adamda uysun o yüzden ötsün istiyorum.

• royals R kullanıcısına yanıt
    "Kapatılıyor" diye yazarken muhtemelen oradan kapattırmıştır, vagcom ile bağlanıp açabilirsiniz manasında yazmıştım.
  • Arkadaşlar beni mazur görürseniz belki paylaşım olmuştur. 2016 model octaviamızda 2 aydır ön göğüste lıkırtı tarzında bir ses var. Yerini tam olarak anlayamıyoruz. Bu durumu yaşayıp çözebilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfaydin

Arkadaşlar beni mazur görürseniz belki paylaşım olmuştur. 2016 model octaviamızda 2 aydır ön göğüste lıkırtı tarzında bir ses var. Yerini tam olarak anlayamıyoruz. Bu durumu yaşayıp çözebilen var mı?

Göğsün üst tarafına elinizle bastırınca geçiyor mu ses?
    Bende bu şekilde bir trim sesi vardı. Sadece çok sıcaklarda ve stabilize asfaltta ortaya çıkıyordu ama can sıkıcıydı. Dörtlüleri yaktığımız düğmenin üst tarafı ile göğüs arasına yaklaşık 2-3 mm kalınlıkta bir karton parçası yerleştirdim. Ucunu da siyaha boyadım gözükmesin diye. Ses kesildi. Çok ilkel bir çözüm ancak işimi gördü. 2 yıldır böyle biniyorum. Servise kalsa tüm göğüsü sökeceklerdi. Sonra başka yerlerden başka sesler gelecek iyice delirecem diye yaptırmadım. İyi ki de yaptırmamışım.

• Style 1.6 Dsg ilk Bakım 640 TL fiyat nasıldır?
  • 
Sayfa: önceki 788789790791792
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.