Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.286.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

Linki tekrar vereyim arkadaşım zira senin vermiş olduğunun sonunda yıldız olduğundan çalışmıyor:)

http://forum.donanimhaber.com/m_58259699/tm.htm

Tashih için teşekkürler, boşluk bırakmayı ihmal etmişim :)

Şimdiii, Civic'i birinci çıkaran AMSnin yapmış olduğu bu test sonucunu paylaşımınızın nedenleri ile ilgili ister istemez aklıma bir kaç soru geliyor. Bunlar;

- Size göre AMS sadece Vw söz konusu olunca mı yanlıdır?
    - Honda, civic'i birinci çıkarması için ams'ye rüşvetin diğer adı "reklamları" bastırmış mıdır?
    - Dergiler ile ilgili tüm olumsuz düşüncelerinize rağmen aslında olan şey, test sonucunun değil de testte civic'in birinci çıkması nedeniyle ufaktan aldığınız bir keyfin mi paylaşımıdır?
    - "Otomobil genel" bölümünde açılan onca saçma sapan konular içerisinde iyi-kötü, yanlı-yansız yapılmış olsa dahi sektörün bu kısmındaki emekçilerinin veya bu işin uzmanlarının yapacağı değerlendirmeleri bir fikir vermesi açısından daha değerli bulmanız mı?
    - Yoksa öylesine mi? :)

Bir de son olarak merak ettiğim ileride dergiler konusunda benim için varmayı temenni ettiğiniz kıvama geldiğimde sizin bu örneğinizden aldığım ilhamla golfün 1. çıktığı karşılaştırmalı testleri paylaşabilecek miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

2008 model octavia teyzemlerin arabası , 2012 yılı oldu zar zor dayanıyor. Açıkcası skoda ile vw kalitesi arasında dağlar var bana göre. Skoda ve seat göstermelik kalitelere sahipler.

Gelen gıcırtı sesler, motor'un aşırı gürültüsü ve motor freni yaptığında çıkan garip sesler , süspansiyonlar falan saymakla bitmez. En kısa sürede değiştirecekler.

kardeş bak sana çok dürüst bir şekilde bi kaç bişey diyecem. haziran ayı gibi il dışında oldugumdan araba kıralamak zorunda kalmıstım. kıraladıgım araba 2011 model 1.6 ( klasik mpi motor ) tüplü bir octavia idi. araba tam 180 bindeydi. nerelere gittim biliyomusun ? erzurum dan yola çıktım bingöl üzerinden malatyaya ordan kayseri üzerinden ankara dönüştede sivas erzıncan uzerınden erzuruma geldim. toplamda 2500 km yol yaptım harcadığım tüp nekadardı ? 400 tl.. ne kadar yakmışım 16 kuruş. ben bu arabayla yeri geldi 160 170 yaptım yeri geldi devirli kullandım. bingöl üzerinde yol olmayan yerde 2 tank arasında km lerce araba sürdüm. 3 tane kedi ezdim 1 tane tilkiyi kafasından ezdim 1 tane leyleğe kıl payı vuruyordum son anda kaçtım. ankara'ya vardığımda öyle bir yağmur yağıyorduki aracın haliyle berbatlaşan silecekleri silmese daha iyi ! zar zor önümü görerek defalarca 100 kmh hızda otobanda bariyerlerin yanında biriken su birikintilerine saplandım. eminim altımda başka dandirik bir araba olsaydı ben şu an yaşamıyordum. yani sana o kadar diyim. ankara dönüşünce yemin ederim en az 40 50 cm büyüklüğünde bir okadarda yüksekliğinde bir taş parçasını otobanda 100 km hızla giderken farkettim frene basamadan o taşı arabanın altına aldım. şu an sakin sakin yazıyorum ama inanın dedimki arabada kesin birşey olacak. arabayı sağa çektim baktımki sağ ön teker salıncagında ezilme var. arka tampon altındaki plastik kaplama kırılmış. birde tüp ucumudur herneyse onun girdiği bi delik var oda yerinden hafif çıkmış. artık nasıl bir taşa çarptım onu siz anlayın. böyle macera dolu bir yolculuktu. bu araba daha öncesinde kaçakcılar tarafından kaçırılmış ve domuza çarpmış aracın önü komple toplanmış bir octavia idi. tekrar söylüyorum 180 bin kmdeydi. ve her 100 km de bir araba su kaynatıyordu ben motor kabutunu acıp arabaya su koyuyordum. bagajdada 5 lıtre su hazır bulunduruyordum. bingöl yolundada arabanın yağ lambası yandı onada 5 liraya yağ attım. artık ne yağı bilmiyorum. öyle sürdüm arabayı. şimdi bu araba sağlam değil öylemi ?

belki sağlam ama dayanıklı değil! sen de dayanıklı olmadığını anlatmışsın zaten yukarıda.araba her 100 km.de su kaynatıyor,ayrıca yağ da eksiltmiş.daha ne olacak.
    araba resmen dökülüyormuş. bu yukarıda anlattıklarının sonucu nasıl iyi,güvenilir,dayanıklı olarak çıkacak onu anlayamadım.
    zaten arkadaş teyzesinin arabasının sağlamlığından değil dayanaklılığından şikayet etmiş. ikisi farklı şeyler.

180. 000 de olan kiralık bir araçtan en bakımı ne dayanıklığı bekliyorsunuz onu anlayamadım kiralayanlar arabayı acımadan düşünmeden sürmüş olmalılar adamlar sorunları geçici yada anlık çözüp arabayı kiraya vermeye çalışıyorlar muhtemelende yağ ve su eksittiğinide kiralarken söylüyorlardır böyle bir araçta bakım aramanız yanlış ha bence dayanıklı ve güvenli bir araç diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nilve

quote:

Linki tekrar vereyim arkadaşım zira senin vermiş olduğunun sonunda yıldız olduğundan çalışmıyor:)

http://forum.donanimhaber.com/m_58259699/tm.htm

Tashih için teşekkürler, boşluk bırakmayı ihmal etmişim :)

Şimdiii, Civic'i birinci çıkaran AMSnin yapmış olduğu bu test sonucunu paylaşımınızın nedenleri ile ilgili ister istemez aklıma bir kaç soru geliyor. Bunlar;

- Size göre AMS sadece Vw söz konusu olunca mı yanlıdır?
    - Honda, civic'i birinci çıkarması için ams'ye rüşvetin diğer adı "reklamları" bastırmış mıdır?
    - Dergiler ile ilgili tüm olumsuz düşüncelerinize rağmen aslında olan şey, test sonucunun değil de testte civic'in birinci çıkması nedeniyle ufaktan aldığınız bir keyfin mi paylaşımıdır?
    - "Otomobil genel" bölümünde açılan onca saçma sapan konular içerisinde iyi-kötü, yanlı-yansız yapılmış olsa dahi sektörün bu kısmındaki emekçilerinin veya bu işin uzmanlarının yapacağı değerlendirmeleri bir fikir vermesi açısından daha değerli bulmanız mı?

Bir de son olarak merak ettiğim ileride dergiler konusunda benim için varmayı temenni ettiğiniz kıvama geldiğimde sizin bu örneğinizden aldığım ilhamla golfün 1. çıktığı karşılaştırmalı testleri paylaşabilecek miyim?

Değerli arkadaşım,

Aslında bu tür bir cevabı önceki mesajlarımda da vermiştim.

Klavyem aşınmaz, bir daha yazayım :)

Benim otomobil dergilerinin yaptığı testlerle ilgili bir alıp veremediğim yok.

Zaten aksi olsa her hafta 2, her ay da 4 adet dergiyi bizzat yolumu değiştirip, küçük bir çocuğun bisiklet almaya gittiği günkü gibi büyük bir heyecanla almazdım.

Envai kez belirttiğim gibi rahatsız olduğum nokta bu karşılaştırmaların puanlama kısmında dönen ayak oyunları.

Siz test yapın, somut değerleri yazın, gerekiyorsa karşılaştırmalı yorumunuzu da yazın ama geri kalan puanlamayı yapmayın.

Puanlama kısmı objektif olsa bile yapılmaması lazım zira benim bir araçtan beklediklerimle başka birisinin aynı araçtan bekledikleri yüzde yüz örtüşür diye bir kaide yok ki!

Benim ihtiyaçlarımı gören bir araç başkasının ihtiyaçlarını tam olarak görmüyorsa (ya da tam tersi) bu "ille de benim beğendiğim araç diğer araçtan (ya da tam tersi) daha iyidir" anlamına gelmek zorunda mı?

Ama puanlama yapınca tek bir iyi ortaya çıkıyor: EN İYİ.

Ve çoğu insan buna bakıyor sadece.

Böyle bir araç henüz üretilmedi ki

Belli şartlar altında belli kişilerin ihtiyaçlarını daha çok görecek bir araç olabilir.

Ki benim bile mevcut aracımı alırken belirlediğim öncelikler, bir önceki aracımı alırken belirlemiş olduğum önceliklerden farklılık gösteriyor.

Aynı şey bir sonraki aracımı alım zamanı geldiğinde de başıma gelecek.

Durum buyken farklı kişilerin ihtiyaçlarından bahsedip en iyi olanı seçmek bu kadar kolay olamaz, olmamalı..

Dergilerde karşılaştırılan araçların teknik ve test verilerine ilaveten genel anlamda beğenilen-beğenilmeyen noktalara gerekçeleriyle birlikte değinilmesi gayet yeterli olurdu.

Ama bu puanlama kısmı yapılıyor maalesef.

Hem de objektif değil ve de araçtan araca, günden güne değişebilecek nitelikte yapılıyor.

Vw başta olmak üzere bir testte bir araca bahşedilen bir puan başka bir testte aynı özelliklerdeki bir araca layık görülmüyor.

Başka bir araçta eksik bulunan bir özellikten dolayı kırılan puanlar başka bir testte Vw başta olmak üzere Alman araçlarından kırılmıyor.

Ya da aynı testte yorumlarda çok beğenilen ya da hiç beğenilmeyen bir özellik puanlamada hakettiği puanı alamıyor vb.

Gelelim Civic-Focus karşılaştırmasına:

Bu testi Civic'in burun farkıyla birinci çıktığı için değil dinazor tam otomatik şanzımanıyla (burayı İngilizce yazayım) "state of the art" çift kavrama şanzımanlı Focus'tan daha performanslı çıkıp daha az tükettiği için paylaşmıştım.

O konudaki ilk mesajımda da, devam eden mesajlarımda da kullandığım ifadelerin bu paralellikte olduğunu görebilirsin.

Eğer Civic bu testte daha az performanslı olsaydı ve daha fazla yaksaydı; üstüne üstlük daha da pahalı olsaydı da birinci seçilseydi işte o zaman "Honda bastırmış" olabilirdi. :)

Ben dergi testlerine değer vermiyor değilim.

Hatta benim test sürüşlerimde deneme fırsatı bulamadığım performans testlerini yaptıkları için kendilerine gıpta da ediyorum,

Ama yine dediğim gibi bu testler bana fikir veriyor sadece.

O "kıvam" olayı ise çok derin. :)

Kıvama gelinip varılacak nokta ile ilgili olarak da mucize beklememek lazım zira daha çok hayal kırıklığı ve aldatılma duygusu içeriyor.

Yıllarca baştacı yaptığınız kaynağın; sabahın köründe gazeteciye gidip balyasını sizin açtığınız derginin meğer buna değmemiş olduğunu ve bundan sonra da değmeyeceğini farkediyorsunuz.

İşte o zaman kendi yaptığınız testlerin daha bir değerli olduğunu da görüyorsunuz zira sizin önceliklerinizi birebir görebiliyorsunuz testte.

Ve belki de en güzel tarafı test sürüşü izlenimi sonunda, dergilerin yapamadığını yapabilmenin verdiği huzuru yaşıyorsunuz: "Bu izlenimler size sadece fikir verebilir. Bu aracı almayı düşünenlerin mutlak surette bu aracı detaylı olarak incelemeleri, bu araçla (ve alternatif araçlarla) bir ya da birkaç kez test sürüşü yapmaları ve araç alım kararlarını ona göre vermelerini öneririm." diyebilmek

Ne zaman ki dergiler puanlamaya girmek yerine test yazısının sonuna bunu (ya da aynı anlama gelecek başka bir ifadeyi) yazarlar işte o zaman "şimdi oldu işte" derim.

Bugün çok yorgun olduğumdan olsa gerek yazındaki şu kısmı tam olarak algılayamadım, kusura bakma:)

quote:

"Otomobil genel" bölümünde açılan onca saçma sapan konular içerisinde iyi-kötü, yanlı-yansız yapılmış olsa dahi sektörün bu kısmındaki emekçilerinin veya bu işin uzmanlarının yapacağı değerlendirmeleri bir fikir vermesi açısından daha değerli bulmanız mı?

Selamlar.

• quote:

Haluk hocam fikirlerinize ve ifade ediş tarzınıza saygı duyuyorum. Fakat dergilerde puanlama olmamalı kısmını ben daha farklı değerlendiriyorum. Konu başlığından daha fazla uzaklaşmamak için kendime göre nedenlerini daha uygun bir başlıkta yazarım.

Vw'nin yeni platformunda (MQP) üretilecek olan octavia bana kalırsa jetta'dan daha iyi bir araç olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nilve -- 21 Kasım 2012; 14:41:26 >
  • Güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Valla testlerde hissedilen ses diye bir kalem oluyor ama amacı işlerine gelen otomobile fazladan puan vermek olan bir kalem.

Yoksa zaten ses duyma duyusuyla hissedilen bir şey, şiddetinin ölçüsü de desibel.

Hissedilen iç hacim, hissedilen performans, hissedilen fren mesafesi, hissedilen yol tutuş vs hepsi subjektif yani kişiden kişiye değişen değerlerdir. Benim için hiç bir anlam ifade etmiyor, testlere eklenmiş olması da kelimenin tam manasıyla komedi.

Objektif değerler yani kişilerden bağımsız değerler, ölçüm aygıtlarıyla ölçülmüş değerlerdir, herkes için geçerlidir.

Yüzde yüz katılıyorum.
  • arkadaşlar, octavia 2013 hakkında yeni bilgi, resim falan yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

kulaklarım son derece hassastır bunu belirteyim. octavia kullandınız mı bilmiyorum ama bana kesinlikle kötü gelmedi. şikayet edenleri merak ettim şimdi. en azından focustan iyi olduğu kesin.

Google da superb yalıtım filan yazarsanız direk Skoda kullanıcılarının platformu var dıymuşsunuzdur belki skoda turkey çarşaf gibi konular var olumakla bitmez.

Arabasını baştan aşağı söküp yalıtım işine giren mi dersin, elinde ses cihazı habire ölçüm yapan mı?

amma abarttın haa...

• quote:

Orijinalden alıntı: selamcom

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU

arka stoplar ve çizgi eski kasa audi a6 yamı benziyo benmi benzettim

resim yükleyemedim biri yüklerse sevinirim 2007 veya 2008 model

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

quote:

quote:

kulaklarım son derece hassastır bunu belirteyim. octavia kullandınız mı bilmiyorum ama bana kesinlikle kötü gelmedi. şikayet edenleri merak ettim şimdi. en azından focustan iyi olduğu kesin.

Google da superb yalıtım filan yazarsanız direk Skoda kullanıcılarının platformu var dıymuşsunuzdur belki skoda turkey çarşaf gibi konular var olumakla bitmez.

Arabasını baştan aşağı söküp yalıtım işine giren mi dersin, elinde ses cihazı habire ölçüm yapan mı?

amma abarttın haa...

Denemesi ücretsiz kardeşim açar bakarsın...

www.skodaturkey.com
    Skoda Superb Yol Sesi Sorunu - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=14232

Yol sesinden muzdaribim fena derecede. Özellikle pürüzlü asfaltta, Ankara'yı bilenler için bilhassa çevre yolunda yüksek süratte giderken oradaki pürüzlü asfaltta, araçtakilerle sağlıklı diyalog kurmak bile güçleşiyor.. Ciddi manada bir uğultu oluyor aracın içinde..

Bu sorun lastikten mi kaynaklı yoksa genel manada bizim araçlarda bir yalıtım sorunu mu var bunu anlamak için bu konuyu açtım..

Benim araçtaki lastikler 225*45*17 ebatta Pirelli P7 Cinrurato.. Superb kullanıcıları araçlarında mevcut bulunan lastikler hakkında bilgi de vererek bu sorunu yaşayıp yaşamadıkları hakkında paylaşımda bulunursa çok sevinirim..

Burada ulaşmak istediğim sonuç; eğer farklı lastik bulunan araçlarda böyle bir sıkıntı yoksa gidip lastikleri değiştireceğim.. Ancak farklı lastiklere sahip araçlarda da bahsekonu durum mevcutsa yalıtımı iyileştirmek yönünde çabalamak gerekecek..

Akşam dönüşte durumun daha net anlaşılması için cep telefonuyla kısa bir video çektim.. Videodaki "uğultu"ların tamamı yol sesidir.. Zaten videonun %95'i bu şekildedir.. Özellikle 1.40 ile 1.45 arası ve 1.57 ile 2.08 dakikaları arası çok daha nettir..

Not: Burada birşeyi ispata falan çalışmıyorum; sadece durumu ve bence sorunu göstermeye çalışıyorum; bilmiyorum bulabilir miyim ama çözüm de arıyorum.. Bu nedenle kimsenin beni yanlış anlamamasını rica ederim...

www.skodaturkey.com
    yol sesi yalıtım sorunsalı!!! - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=15334

arkadaşlar bir önceki aracım 2011 1.4 tsi leon idi.
    yol sesi kabul edilebilir düzeydeydi.rahatsızlık vermiyordu.

2012 octavia 1.6 tdi de ise inanılmaz fazla yol sesi alıyor araç

yanımdakiyle konuşurken bağırmak zorunda kalıyorum nerdeyse.
    gerçekten müzik sesini bile duymuyorum yahu

seat scoda vw alt grupları değil mi?

seat ses yalıtımında scodadan daha iyi olabilir mi?

hadi vw tamamda scodayı pek sallamamışlar gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldızyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: selamcom

arka stoplar ve çizgi eski kasa audi a6 yamı benziyo benmi benzettim

resim yükleyemedim biri yüklerse sevinirim 2007 veya 2008 model

bir önceki sayfada açıklanmış özür dilerim bi sayfa atlamışım

• Rapid'in bir beden büyütülmüş hali gibi görünüyor.

• yeni fotolar

• tasarım olarak ruhsuz
  • Eski tospağa tasarımdan daha güzel olmuş...Beğendim...
  • fena değilde pek bi değşiklik göremedim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

quote:

quote:

amma abarttın haa...

Denemesi ücretsiz kardeşim açar bakarsın...

www.skodaturkey.com
    Skoda Superb Yol Sesi Sorunu - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=14232

Yol sesinden muzdaribim fena derecede. Özellikle pürüzlü asfaltta, Ankara'yı bilenler için bilhassa çevre yolunda yüksek süratte giderken oradaki pürüzlü asfaltta, araçtakilerle sağlıklı diyalog kurmak bile güçleşiyor.. Ciddi manada bir uğultu oluyor aracın içinde..

Bu sorun lastikten mi kaynaklı yoksa genel manada bizim araçlarda bir yalıtım sorunu mu var bunu anlamak için bu konuyu açtım..

Benim araçtaki lastikler 225*45*17 ebatta Pirelli P7 Cinrurato.. Superb kullanıcıları araçlarında mevcut bulunan lastikler hakkında bilgi de vererek bu sorunu yaşayıp yaşamadıkları hakkında paylaşımda bulunursa çok sevinirim..

Burada ulaşmak istediğim sonuç; eğer farklı lastik bulunan araçlarda böyle bir sıkıntı yoksa gidip lastikleri değiştireceğim.. Ancak farklı lastiklere sahip araçlarda da bahsekonu durum mevcutsa yalıtımı iyileştirmek yönünde çabalamak gerekecek..

Akşam dönüşte durumun daha net anlaşılması için cep telefonuyla kısa bir video çektim.. Videodaki "uğultu"ların tamamı yol sesidir.. Zaten videonun %95'i bu şekildedir.. Özellikle 1.40 ile 1.45 arası ve 1.57 ile 2.08 dakikaları arası çok daha nettir..

Not: Burada birşeyi ispata falan çalışmıyorum; sadece durumu ve bence sorunu göstermeye çalışıyorum; bilmiyorum bulabilir miyim ama çözüm de arıyorum.. Bu nedenle kimsenin beni yanlış anlamamasını rica ederim...

www.skodaturkey.com
    yol sesi yalıtım sorunsalı!!! - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=15334

arkadaşlar bir önceki aracım 2011 1.4 tsi leon idi.
    yol sesi kabul edilebilir düzeydeydi.rahatsızlık vermiyordu.

2012 octavia 1.6 tdi de ise inanılmaz fazla yol sesi alıyor araç

yanımdakiyle konuşurken bağırmak zorunda kalıyorum nerdeyse.
    gerçekten müzik sesini bile duymuyorum yahu

seat scoda vw alt grupları değil mi?

seat ses yalıtımında scodadan daha iyi olabilir mi?

hadi vw tamamda scodayı pek sallamamışlar gibi

"Yol sesinden muzdaribim fena derecede. Özellikle pürüzlü asfaltta, Ankara'yı bilenler için bilhassa çevre yolunda yüksek süratte giderken oradaki pürüzlü asfaltta, araçtakilerle sağlıklı diyalog kurmak bile güçleşiyor.. Ciddi manada bir uğultu oluyor aracın içinde..

Not: Burada birşeyi ispata falan çalışmıyorum; sadece durumu ve bence sorunu göstermeye çalışıyorum; bilmiyorum bulabilir miyim ama çözüm de arıyorum.. Bu nedenle kimsenin beni yanlış anlamamasını rica ederim."

Bu kısmın yazarı benim; zaten bu konuyu bu forumda Skoda alt başlığında da belirtmiştim.. Gerek orada gerekse burada büyük bir çoğunluk bana katılmamıştı; ancak ben halen aynı görüşteyim. Skoda'nın amiral gemisi Superb yol sesi yalıtımı konusunda D segmenti standartının fazlasıyla altındadır. Ayrıca bahsettiğim güzergahta daha sonra tamamen aynı şartlar altında kayınpederimin B7 kasa Passatı ile de test yaptım, kesinlikle çok daha başarılı idi ses yalıtımı konusunda. Elbette ses geliyor ancak benim araçtaki gibi rahatsız edici değil. Bir de kendi çapımda ölçüm yapmıştım, Iphoneda soundmeter uygulaması ile; benim araçta ses 83 desibelin altına inmezken kayınpederimin aracı 80 desibelin üstüne çıkmadı.

Uzun lafın kısası Skoda yalıtım konusunda ne yazık ki başarılı değil, bu yöndeki eleştirilere tamamen katılıyorum. Umarım yeni araçlarda bu durumu düzeltirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

...

Uzun lafın kısası Skoda yalıtım konusunda ne yazık ki başarılı değil, bu yöndeki eleştirilere tamamen katılıyorum. Umarım yeni araçlarda bu durumu düzeltirler.

Kaliteli ve objektif paylaşımınız için teşekkürler.
    Keşke hep böyle elle tutulur, tarafsız verilerle konuşabilsek.
  • Şimdiki octavia'da güzel bunuda güzel yapmışlar. Araç alma arifesinde iyi oldu bu. Yalnız ne zaman, kaçtan ve hangi motor-şanzıman kombinasyonlarıyla gelecek acaba bilen biri var mı?
  • Şimdiki octavia'da güzel bunuda güzel yapmışlar. Araç alma arifesinde iyi oldu bu. Yalnız ne zaman, kaçtan ve hangi motor-şanzıman kombinasyonlarıyla gelecek acaba bilen biri var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.