Şimdi Ara

Yenı sıstemıme Sapphire 1950XT Gıdermı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tsk

Karşımdakini "insan" zannedip bir şeyler öğretmeye çalışıyorum, neyse sorun yok biri bulur nasılsa. Bir daha da dayanaklı yorum olmadan bu konuya mesaj atmam zaten.

neyse sende kusura bakma sana sert davrandım galiba
  • tam olarak tartısılan nedir ? yukarıyı okuyunca kafam karıstıda , bilgilendirirseniz sevinirim.
  • boşver hocam 9600 gt dx10 oynatır mı oynatmazmı olayı işte
    neyse arkadaşa da kırıcı oldum sanırım ondan da özür dilerim bu arada
  • 9600gt yüksek degerlere cıkılmadıkca 1024 civarı dx10 oynatır diye düşünüyorum.
    ama dx10 da oyun oynayacam diyede bırakın 9600gt yi 8800gt bile alınmaz , dx10 oyun oynayacak kişi , 4870 yada gtx260 gibi bir kart almalı ki tadını cıkarsın..

not : gözlerimde çok hafif problem var fakat ben crysis dx10-dx9 farkını pek anlayamadım.dx9 gayet tatmin edici geldi
  • Şu anki ekran kartlarının hepsi Dx10 efekleri kullanıldığı zaman yetersiz kalıyor.Ancak yeni oyunlar shrader 4.0 isteyebilir.Örneğin Mafia2 shrader 4.0 'ı şart koşuyor.Bu durumda 1950 ekran kartıyla bu oyun oynanamayacaktır.Bunu başka oyunlar da izleyebilir.
  • aynen zaten benim demek isteğim sadece 9600 gt bir 8600 gt gibi veya 320 mb 8800 gts gibi dx 10 altında ezilmez yeterince oynatır yoksa yüksek başarım dersek zaten üst düzey kartların fiyatlarıda başarımlarıda buna göre çok daha yüksek olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cobi
    9600 gt bir 8600 gt gibi veya 320 mb 8800 gts gibi dx 10 altında ezilmez yeterince oynatır.

İşte bu kavram kişiden kişiye degişir.tsk ile bu yüzden tartısdınız galiba , bana göre de öyle zira.9600gt yada 8800gt m varsa gidipte dx10 diye yırtınmam , dx9 dan mükemmel bir üstünlügü yok, benim görüşüme göre. aa-af ile olay biter zaten.

Dx10 oynayacak adamda dx10da oyun oynadım diye oynayacaksa o ayrı tabiki,,yoksa dx10 yüksek çözünürlük oynamadıktan sonra hoşaf olur,bence.( 8600Gt dx10 düşünmek pek mantıklı degil)

9600gt yada 8800gt de oynanmaz demiyorum kesinlikle , oynanır tabiki ama bazılarını tatmin eder bazılarına işkence , olay budur yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 19 Ağustos 2008; 16:42:57 >

• Valleyi yigen :D 9600 gt cs:sourcede bile yetersiz kalıyo bende siz neden bahsediyosunuz yahu.
    Bende 9600 gt kullanıyorum ama merak ediyorum xp den vistaya zıplayınca dx 10 destekli oyunlarda performans 10 fps falan artarmı ?
    Zaten crysis de 1024 hersey medium aa af yok onda bile zor gidiyoz bendeki 9600 gt mi arızalı acaba ?
  • 1gb ram + işlemciyi 3.0 üzerine aşırtın + mümkünse güzel bir monitör alın
  • bakınız aşağıda dx10-dx 9 aynı ayaralarda kaç fps farkediyormuş görün
    http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/ekran-kartlari/crysis-dx9-vs-dx10-ati-vs-nvidia-93903.html
    oradaki crysis resimlerine iyi dikkat aynı ayarlarda dx 10-dx 9 2 fps farketmiş sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 19 Ağustos 2008; 17:25:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: derhce

Valleyi yigen :D 9600 gt cs:sourcede bile yetersiz kalıyo bende siz neden bahsediyosunuz yahu.
    Bende 9600 gt kullanıyorum ama merak ediyorum xp den vistaya zıplayınca dx 10 destekli oyunlarda performans 10 fps falan artarmı ?
    Zaten crysis de 1024 hersey medium aa af yok onda bile zor gidiyoz bendeki 9600 gt mi arızalı acaba ?

evet ram ve işlemci olabilir problem
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: derhce

Valleyi yigen :D 9600 gt cs:sourcede bile yetersiz kalıyo bende siz neden bahsediyosunuz yahu.

evet ram ve işlemci olabilir problem

Dostum cpu 3.00 te res atıyo zaten voltajsız stok fan mecbur 2.4 yada 2.7 de kullanıyorum ramlerim 800 mhz ocz nin value serisi 1 gb.Fakat ani fps düşüşlerininde onune gecemedım bir türlü acep 430 w tt psu danmı oluyor bunlar ?

• hocam oc yaparken bir çok etken vardır
    fsb:ram ayarını 5:6 dene (fsbb333 ramler 400 olacak) çünki ram her hızda düzgün çalışmayabiliyor benim ramler ddr667 çalıştırdığımda tökezleyip makineyi resetliyordu bende ddr2 800 olarak çalıştırdım.ayrıca pc-ex/pc oranlarınıda varda biosdan fixle(sabitle) makinen dediğim ayarlarda çılırsa sıcaklıklarda normalse olur 3.00 ghz ;yok biraz çalışıp resetler ise dediğim gibi voltaj arttırımı , ram oranları gibi değişik kombinasyonları denemek zorundasın bildiğim kadarıyla e-2160'ın 3 ghz rahatça görebilemsi gerekir (senin işlemci e-2160 dimi) normal şartlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 19 Ağustos 2008; 18:05:08 >
  • sen o sisteme bi 4850 al enazından. o sisteme senin dedigin ekran kartı hiç gitmez.
  • quote:

hocam oc yaparken bir çok etken vardır
    fsb:ram ayarını 5:6 dene (fsbb333 ramler 400 olacak) çünki ram her hızda düzgün çalışmayabiliyor benim ramler ddr667 çalıştırdığımda tökezleyip makineyi resetliyordu bende ddr2 800 olarak çalıştırdım.ayrıca pc-ex/pc oranlarınıda varda biosdan fixle(sabitle) makinen dediğim ayarlarda çılırsa sıcaklıklarda normalse olur 3.00 ghz ;yok biraz çalışıp resetler ise dediğim gibi voltaj arttırımı , ram oranları gibi değişik kombinasyonları denemek zorundasın bildiğim kadarıyla e-2160'ın 3 ghz rahatça görebilemsi gerekir (senin işlemci e-2160 dimi) normal şartlarda.

Dostum cok tesekkurler ılgılendıgın ıcın benim sistem şimdi
    e2160+p35*ds3L rev 2.0+ocz value ddr800 mhz cl5+XpertVision 9600 gt 650/1800/1625 thermaltake 430 w psu
    Sımdı overclockta fsb 333 ramı ona gore ayarlayıp 800 mhz de bırakıyorum ramde hıcbırsey yok yani voltajların tümü normalde pcı exp hızı 100 de sabit.C1e falan kapalı stok fanda sureklı 2100 rpm yapıyo.Ama crysiste res yiyorum sımdı akasanın 12 mılyonluk fanından alıp denıycem hanı cpu bolumunde konusu vardı ama hıcbısey farketmez dıye tırsıyorum iç güdüm ise git al diyo en azından daha sessiz olur.
    sımdı eklemek ısteyecegınız bırsey warmı acaba hocam?Bu arada bi ss de koyuyım orta derece overclock lu hali
     Yenı sıstemıme Sapphire 1950XT Gıdermı ?

birde dostum bu hızlarda 3dmark06 yı bitiriyo ekran kartı falan airfact vermeden ama crysis te bi süreden sonra misal 5 dk den sonra direk ekran bozuluyo goruntu donuyo res atıyorum mecbur.Yardımcı olursanız sevınırım.
    Birde su puanımı yorumlarsanız ooo xD Allah razı olsun derim :D

• Yok sen testten de anlamıyorsun

8800gtx 4 ayar medium'da iken bile avg:26fps vermiş(hiçbir ayar veryhigh değil), bu mu akıcı oyun? Oyunun patlama sahnelerinde ne olacak o zaman.8800gtx bunu yapıyorsa 9600GT için nasıl dx10'a yeterli oluyor diyebiliriz?
  • Sorularıma cevap bekliyorum arkadaslar lütfen birde 12 ytL lik akasa 775 fanı için yorum yaparsanız sevınırım.Suanki fan stok en incesinden :D
  • o kadar müdür uzman kullana kullana twinmos ram kullanıyo vay anasını tsk ye katılıyorum kaçtane doğru düzgün dx10 oyunu var baya çok diyelim getirisi ne
  • quote:

Puhahahaha :D acizliğini benim üzerine yıkıp gittin helal olsun diyorum, bir tane test koymadan bir ekran kartını savunan yegane kişi.
    (koyduğu testlerin akibetini biliyoruz :P ) Bu konudan ekmek çıkmaz sana git "konu dışında" mesaj sayını yükselt.

Edit: Axle 9600GT'nin Tom'sHardware testlerinden önemli olan yer
     Yenı sıstemıme Sapphire 1950XT Gıdermı ?

Siz halen toms hardware sitesine giriyor musunuz yaw O sitenin ne kadar sallamasyon şeyleri koyduğunu bilmiyor musunuz?

• quote:

Yok sen testten de anlamıyorsun

8800gtx 4 ayar medium'da iken bile avg:26fps vermiş(hiçbir ayar veryhigh değil), bu mu akıcı oyun? Oyunun patlama sahnelerinde ne olacak o zaman.8800gtx bunu yapıyorsa 9600GT için nasıl dx10'a yeterli oluyor diyebiliriz?
    />

Bu bana bayağı bir yalan geldi.8800gt amp tüm ayarlar high'de directx 10'da vista 64 bit işletim sisteminde crysis'de yanlış hatırlamıyorsam 36 veya 38 fps alıyordu.İnanmıyorsan sitemizdeki videoyu izle.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.