Şimdi Ara

yeni sistemim icin yardima ihtiyacim var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yeni sistem almak icin 1000€ biriktirdim. Sahsen almanyada yasiyorum ama kasayi almak icin türkiyeye gelicem. bütcem TL olarak 2350 civari oluyo. Alisveriste sorun yasamamak icin kesinlikle novabilgisayardan yapicam. Sitelerinden kendime bir sistem kurdum. ihtiyacim olanlar sadece kasa ve klavye-maus set. Monitörüm mevcut.

CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W 212 $ ( 382,24 TL)

ANAKART: ASUS P8Z68-V LX, Z68, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX 148 $ ( 266,84 TL)

BELLEK - RAM: KINGSTON 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 HYPERX 55 $ ( 99,17 TL)

HARD DISK: WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX 133 $ ( 239,80 TL)

EKRAN KARTI: MSI N560GTX-Ti Hawk, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 950/4200 295 $ ( 531,89 TL)

KASA: THERMALTAKE V3 600W (Mavi Ledli 12cm Fan) Kasa 125 $ ( 225,38 TL)

KLAVYE / MOUSE: HAVIT HV-K506CM GAMER Klavye + Mouse SET 19 $ ( 34,26 TL)

YAZILIM: MICROSOFT WINDOWS 7 Home Premium 64 Bit TR OEM 109 $ ( 196,53 TL)

DVD / Blue-ray: LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 22 $ ( 39,67 TL)

TOPLAM : 2.015,75 TL
    KDV (%18) : 362,84 TL
    NAKİT / HAVALE (TL) : 2.378,59 TL

Bu sistemim kafamda olusturdugu bazi sorular var. Bunlar;
    1)Dogru anakart mi sectim? (gamer pc icin gereksiz mi)
    2)Fiyati degistirmeden, anakarti düsürerek, hdd yerine ssd almalimiyim? (amac= ayni fiyata daha iyi performans)
    3)ramler corsair vengeans olsa dahami iyi olur? (1,5 volt oldugu icin diyorum)
    4)kasayi alir almaz almanyaya geri dönüs yapicam. Hava alaninda gümrükten gecerken kdv yi geri alabiliyomuyum? (böyle bise var diye hatirliyorum. bilenler yardimci olsun)

Eklemek istediginiz baska sorunlu bi bölge varsa, söyleyin lütfen. Simdiden tesekkürler...

• Seçimler iyi,dediğiniz gibi 1.5v gerilim ile çalışan bellek tercih edin ve seçtiğiniz kasa model olarak hoşunuza gitmiş olabilir ama içinde ki güç kaynağının kalitesi hakkında iyi konuşulmuyor,anakartı düşürüp ssd almanızı tavsiye etmem,harddiski 500gb yapıp işletim sistemi almak yerine , eski işletim sisteminizi kurarsanız ssd alabilirsiniz
  • o kasayi donanim haber öneriyo. önerilen sistemlerde her para dagarciginda ayni kasa var. ayrica eski isletim sistemimin cd si yok, o yüzden yeni orjinal alicam. bu arada 1. ve 4. soruya net cevap alamadim. tekrar bakarmisin...
  • 35 kere konuya tiklaniyo ama sadece 1 yorum var. arkadaslar lütfen biraz ilgi gösterin. parami cöpe atmak istemiyorum. donanimhaberin forumu digerlerine göre en iyi forum. abilerim yardimci olsun lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UstaMuro

o kasayi donanim haber öneriyo. önerilen sistemlerde her para dagarciginda ayni kasa var. ayrica eski isletim sistemimin cd si yok, o yüzden yeni orjinal alicam. bu arada 1. ve 4. soruya net cevap alamadim. tekrar bakarmisin...

Ben forumdan kullanıcı yorumlarını okuduğum ölçüde biliyorum,kasayı alıp kullanmışlığım yok.Evet seçtiğiniz anakart doğru ve iyi bir seçim,gereksiz değil,bu da olabilirhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5074 Gümrük işlemleri hakkında bilgim yok

• birseyi söylemeyi unuttum. PC ye komple overclock yapicam. yani bunun icin ramler uygunmu? anakart izin veriyomu? kasanin pcu su yeterli mi? fazladan bi sogutucu sistem eklemelimiyim?
  • quote:

35 kere konuya tiklaniyo ama sadece 1 yorum var. arkadaslar lütfen biraz ilgi gösterin. parami cöpe atmak istemiyorum. donanimhaberin forumu digerlerine göre en iyi forum. abilerim yardimci olsun lütfen.

Konuya her tıklayanın cevap verme mecburiyeti mi var? Okumak için de bakabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamamda ben burda bilgi yayinlamiyorum. destek istiyorum :) koca forumda yardimci olabilecek 1 kisinin olmasina sasirdim. genelde herkez bilgisini döktürür... :)
  • quote:

birseyi söylemeyi unuttum. PC ye komple overclock yapicam. yani bunun icin ramler uygunmu? anakart izin veriyomu? kasanin pcu su yeterli mi? fazladan bi sogutucu sistem eklemelimiyim?

ram'ler uygun,anakartın uygun ve özel programları var,600w psu yeterli ve işlemci soğutucu almalısınız, daha verimli olur
  • talatcaner kardesim, vermis oldugun destek ve yorumlar icin cok tesekkür ederim ama kendimi tatmin edebilmem icin bir kac kisinin daha benzer yorumlarini görmek istiyorum. Sansima bugün herkez uyuyo :)
  • No problem
  • o kasadaki psu 80+ değil diye biliyorum.Overlock yapacaksan tırt yani.
    2300 tl ye vatan bilgisayardan %25 indirim dahilinde çok daha iyi sistem çıkartılabilir.
    işletim sistemini paranız çoksa orjinal alabilirsiniz
  • tamam o zaman kasayi degistirdim, bunu kullaniyorum.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6911

ayrica vatandaki ürünlere %25 indirim varmis gibi hesap yaptim. Sonuc, novabilgisayar herzaman en hesaplisini sunuyo.

Suana kadar aldigim bilgiler dogrultusunda yaptigim degisiklikler;

RAM:8gb 1600 mhz corsair vengeans 1.5 volt low profile
    kasa:COOLER MASTER CM 690 II (RC 692) GX 650W 80+ Güç Kaynaklı Kasa
    anakart:MSI Z77A-G43 (ivy bridge desteklemesi cok iyi ve ucuz)

Geriye kalan sorunlar ise, hard disk ve isletim sistemi.
    simdi ben isletim sistemi almaz isem, evde intarnetten indirip yükleyebilirim. ancak bu sefer pcnin tüm ayar ve testleriyle ben ugrasicam. novabilgisayardan ürünü alirkene herseyi tam veriyolar. icine birsey yükletmessem linux yüklicekler. Sizce o konuda ne yapmaliyim? Yani bilgisayarin ayarlariyla ugrasma konusunda kendime güvenmiyorum. Daha önce cok format attim ama driver yüklerken elbet biseyleri yanlis yaptim. Ayrica O/C yapmakta basli basina bi sorun. daha önce hic yapmamistim. Bunu ilk defa denicektim. Sistemde ona göre kurulu zaten. Eger buna bi cözüm yoksa mecbur orjinal isletim sistemi alicam ve tüm ayarlari novabilgisayara yaptircam.

Hard disk konusundada yapacak fazla biseyim kalmadi. SSD yi unutabilirim. artik daha ucuz bi HDD ariyorum. marka olarak western digital sart mi? yada yine western digital olsun ama 64 mb yerine 16 mb olsa ne fark olur?

• son değişiklerle sistem güzel olmuş
    yalnız bu o.c gerekli mi niçin gerek olacak

kasanın ön panelinde USB 3.0 desteği var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 17 Nisan 2012; 10:28:46 >
  • Bu bi oyun bilgisayari. bütün özellikleri OC yapmaya müsait. bütün bu parcalar OC icin yaratilmis. Ayrica bu devirde OC yapmayana kiz vermiyolar, bilmiyomuydun! Ben simdi böyle güzel parcalarna niye oc yapmicam ki?

bu arada kasanin linki bu. üstünce hic bi giris yok. o yüzden anakarttan baglicam usb3.0 i.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6911
  • ne cabuk 2. sayfaya düsmüs konu :) illa floop yaptircaklar bize :)
  • yaw nerde bu millet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.