Şimdi Ara

Yeni Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi Lütfen ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlerden yeni oluşturduğum sistem için ekran kartı tavsiyesi istiyorum ..
    Yeni sistemime eski sistemimde bir süre kullandığım Powercolor HD 6850 ile devam edeyim, sonra değiştiririm diyordum.
    Ama nafile. Tam foruma mesaj yazarken ekran karardı. Sonra PC'yi tekrar açtığımda ekranda mavi çizgiler oluştu ve windows açılmadı.
    Kardeşimin bilgisayarındaki ekran kartını benim sisteme takınca çalıştı, demek ki sorun ekran kartında.
    Şu an bilgisayarsız kaldım ve diz üstü bilgisayardan yazıyorum.
    Önceki sistemimde de böyle bir hata vermişti. Servise gitti geldi, aynı sorunları vermeye devam ediyor.
    Kart da çok kullandığım bir kart değil. Sıfır aldıktan sonra uzun bir süre kenarda yattı,yeni sistem toplayınca takarım diye.
    Garantisi bitmedi ise servise yollayacağım ama garanti bitti ise tamir gibi durumlar olabiliyor mu, bilemiyorum.
    Sonuçta fazla kullanmadım. Netten okuduğum kadarıyla benim gibi şikayeti olan kullanıcılar var.
    Anladığım kadarıyla Powercolor ekran kartları pek verimli değil ve hata vermeye, çabuk bozulmaya müsait kartlar ...
    Başkalarının da benim durumumda olduğunu görünce bir daha asla Powercolor ekran kartı almam, aldırmam ...
    Size de tavsiye-öneri veriyorum. Üç beş kuruş ucuz diye bu markanın ekran kartlarını almayınız.

Şu anda sizlerden satın aldığım sistemim için ekran kartı tavsiyesi isteyeceğim.
    Sizin tavsiyelerinize göre hareket etmek istiyorum ..
    Çoğunluğun tavsiye ettiği, ortak noktada birleştiği, şunu al dediği kartı almak istiyorum ..
    Kartı ya Vatan'dan indirim zamanı alacağım ya da ikinci el garantili bir şekilde almayı düşünüyorum ..

Şunu sormak istiyorum:
    İntel sistemlerde Nvida çipsetli kart, Amd sistemlerde Ati çipsetli kartlar mı öneriliyor veya daha fazla performans veriliyor?
    Böyle bir durum varsa bilmek isterim. Sonuçta marka fanatikliğim yok. Benim açımdan hangisi daha iyi, uyumlu olacaksa onu almak isterim.

Sistemim aşağıda arkadaşlar ...
    Monitörüm 22 inç ve 1680 x 1050 çözünürlükte ..
    Şu anda monitörden memnunum, değiştirmedim ama ilerde fiyatlar ucuzlarsa full hd 27 inç 3D-Led bir monitöre terfi edebilirim.

Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz
    MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V
    SAMSUNG 128GB 840 PRO SATA 3.0
    CORSAIR 400R 80PLUS 750W
    HP 22 inç Monitör ( 1680x1050) çözünürlük

Tavsiyeler için teşekkürler ...

• AMD R9 Serisini bekleyin derim, şuan ekran kartı fiyatları çok uçuk. 7790 önerirdim ama o sisteme küfür olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Şunu sormak istiyorum:
    İntel sistemlerde Nvida çipsetli kart, Amd sistemlerde Ati çipsetli kartlar mı öneriliyor veya daha fazla performans veriliyor?
    Böyle bir durum varsa bilmek isterim. Sonuçta marka fanatikliğim yok. Benim açımdan hangisi daha iyi, uyumlu olacaksa onu almak isterim.

böyle bir durum yok hocam istediğiniz kombineyi yapabilirsiniz, bütçenizi benmi göremedim acaba ne kadar maksimum bütçe ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2434

quote:

Şunu sormak istiyorum:

böyle bir durum yok hocam istediğiniz kombineyi yapabilirsiniz, bütçenizi benmi göremedim acaba ne kadar maksimum bütçe ?

Kaan hocam bilgilendirme için teşekkürler ...
    Yani intel işlemcili bir kullanıcı sistemim intel deyip GTX 660 TI,
    veya AMD sistem kuran bir arkadaş da sistemim amd deyip 7870 almıyor değil mi?
    Ne bileyim nette sanki bu tür yazılara denk geldim.
    Bir kullanıcı diğerine sistemin intel, Nvida çipsetli bir kart al (örneğin 660TI gibi) daha fazla performans alırsın diyordu.
    Ama böyle bir şey yoksa sizin dediğinize inanırım. Öyleyse kullanıcılar testlere ve para durumuna göre ürün seçiyorlar değil mi?

Kaan hocam, belli bir bütçe belirtmedim. Ortalama bir ürün almak isterim. Ne çok üst seviye olsun ne de dandik bir ürün olsun.
    Sen olsan benim yerine hangi ürünü alırdın? Sen alternatifleri sıralayabilirsin, içlerinden ben seçim yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: boksit

AMD R9 Serisini bekleyin derim, şuan ekran kartı fiyatları çok uçuk. 7790 önerirdim ama o sisteme küfür olur

Önerin üzerine,

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/MSi-Radeon-R9-280X-ekran-karti-video-inceleme-AMD-Radeon-R9-280X-test-masamizda.htm

ve

http://www.donanimcibaba.com/2013/10/amd-radeon-r9-290x-tesleri-gelmeye-basladi-titani-geciyor.html

bu başlıkları inceliyorum. AMD 7000-8000-9000 diye gidiyordu. Sayı 10000'e dayandığı için mi isim değişikliğine gittiler yoksa
    tamamen eski serilerden farklı mimari, çekirdek, ram falan farklı bir kart mı? Beklemeye değecekse bekleyelim ama ne zaman gelir
    ve içlerinde hangisi fiyat performans ürünü olur?

• quote:

Şunu sormak istiyorum:

Bunları kim uyduruyosa artık.Tam sopalık bu dingiller.

Bu arada dostum yeni amd kartları beklemelisin.
  • electronica kullanıcısına yanıt
    şöyle söyleyeyim i3 ve 7850 kullandım bir süre kadar hiç bir sıkıntım, performans kaybı filan yaşamadım, kart alırken bütçeye göre o segmentteki en iyi performansı veren kartı almak doğru olur.

ben size bir kaç öneride bulunayım uygun gördüğünüzü alırsınız tavsiyem f/p olarak asus gtx 760 almanızdan yana tabi bütçeniz uygunsa ve daha yüksek değilse.

Asus gtx 660 dc2

Sapphire 7870 o.c.

Asus gtx 660ti dc2

Asus gtx 760 dc2 o.c.

Asus hd 7950 dc2 top
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boksit

AMD R9 Serisini bekleyin derim, şuan ekran kartı fiyatları çok uçuk. 7790 önerirdim ama o sisteme küfür olur

Önerin üzerine,

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/MSi-Radeon-R9-280X-ekran-karti-video-inceleme-AMD-Radeon-R9-280X-test-masamizda.htm

ve

http://www.donanimcibaba.com/2013/10/amd-radeon-r9-290x-tesleri-gelmeye-basladi-titani-geciyor.html

bu başlıkları inceliyorum. AMD 7000-8000-9000 diye gidiyordu. Sayı 10000'e dayandığı için mi isim değişikliğine gittiler yoksa
    tamamen eski serilerden farklı mimari, çekirdek, ram falan farklı bir kart mı? Beklemeye değecekse bekleyelim ama ne zaman gelir
    ve içlerinde hangisi fiyat performans ürünü olur?

Şuan için fiyat performans olarak R9 280X gözüküyor Nvidia tarafında Gtx 770 ile eşdeğer performans vereceği ve ondan bir miktar daha ucuz olacağı söyleniyor. 290 ve 290X ile ilgili kesin bir bilgi yok zaten fiyat anlamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 22 Ekim 2013; 21:01:54 >

• quote:

şöyle söyleyeyim i3 ve 7850 kullandım bir süre kadar hiç bir sıkıntım, performans kaybı filan yaşamadım, kart alırken bütçeye göre o segmentteki en iyi performansı veren kartı almak doğru olur.

ben size bir kaç öneride bulunayım uygun gördüğünüzü alırsınız tavsiyem f/p olarak asus gtx 760 almanızdan yana tabi bütçeniz uygunsa ve daha yüksek değilse.

Asus gtx 660 dc2

Sapphire 7870 o.c.

Asus gtx 660ti dc2

Asus gtx 760 dc2 o.c.

Asus hd 7950 dc2 top

Önerilerin arasında dikkatimi çeken ve benim incelediğim ürünler;

Asus gtx 660ti dc2 ve Sapphire 7870 o.c. veya Sapphire 7870 XT ...
    Acaba bu ürünlerden hangisini seçmem sistem için daha iyi olur?
    Sen olsan hangisini alırdın ve neden?
    Sıfır da alabilirim vatandan, forumdan ikinci el de alabilirim.
    Bu konudaki fikrini de belirtebilirsin.

Asus gtx 660ti dc2 adlı üründe bir kullanıcı Vatan'ın sitesinde şöyle yazmış, ne kadar doğru?
    ''Oyunları Full oynamak isteyen arkadaşlar kartın 192 bit olmasını göz önüne alsınlar.''
    Bit değeri çok önemli bir kriter mi? Benim monitörüm full hd değil, çok farkeder mi bu durum?

Bit değerinin bir önemi yok hocam 7870xt 660ti I'n gerisindedir azda olsa bildiğim kadarıyla xt sorunlu bir kartmış asus olmasından dolayı bile alırdım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bit değerinin bir önemi yok hocam 7870xt 660ti I'n gerisindedir azda olsa bildiğim kadarıyla xt sorunlu bir kartmış asus olmasından dolayı bile alırdım

Yanlışlık olmasın hocam 7870xt 660ti a göre biraz daha performanslıdır ancak 7870xt sorunları olan bir kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sisteme bence en iyi ya 660 ti yada hd7950 gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

quote:

Yanlışlık olmasın hocam 7870xt 660ti a göre biraz daha performanslıdır ancak 7870xt sorunları olan bir kart.

7870 XT 660 ti ye göre daha mı performanslı?
    Diğer taraftan 660 Ti modelinin soğutuculu bir ürün olması dayanıklılık, uzun ömürlü olma açısından daha mı iyi olur acaba?

ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C adlı ürüne baktım. 660 Ti ile arasında 64 lira gibi bir fark var.
    Almışken GTX 760 almak nasıl bir tercih olur acaba?

AMD R9 Serisi piyasaya çıkınca şimdi alacağımız kartlar çöp durumuna mı düşer,
    keşke bekleseydim R9 Serisi bir kart alsaydım der miyiz acaba?

Uzun vadede zaten en fazla değer kaybettiren parça ekran kartı ...
    İnsan seçim yaparken zorlanıyor ...

Acaba diyorum, şimdilik idarelik bir kart alsam - mesela ikinci el falan ...
    R9 Serisi çıkınca ve yaygınlaşınca, satar R9 serisine terfi ederim diyorum, bu sağlıklı bir düşünce midir?

• Ayrıca şunu sormak isterim: 7870 XT sorunlu bir kart derken ...
    Nette okuduğum 7800 serisindeki genel sorun mudur?
    Yani VGA girişli monitörlerde dalgalanma olayı varmış ...
    Sorun bu mu, yoksa bilmediğimiz başka sorunlar mı var?

İkinci el bölümünde 7870 XT model kart satan arkadaşlara rastlıyorum.
    Bu yüzden mi kartlarını satıyorlar?
    Sorunsuzluk benim için çok önemli ..
    Kartın stabil, verimli çalışması, hata vermemesi çok önemli ..
    O yüzden soğutuculu bir model almak istiyorum ..
    Powercolor 6850 karttan çok çektim ...
    Almışken iyisini al diyorum bu yüzden önerim

ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C.

o kadar para vermem dersen

ASUS GTX660 TI DIRECTCU II

amd olsun dersen

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP

yada hd7970 olabilir.

amd nin yeni serisinide bekliyebilirsin karar sana kalmış.
    Ayrıca bence kesinlikle idarelik bir kart alma ek masrafa hiç gerek yok zaten 2. el idarelik alayım falan dersen araştırması alması kartın sana gelmesi falan hep mesele ve zaman işi.O yüzden direk sıfır bir kart al

• quote:

Orijinalden alıntı: BeratChief

amd olsun dersen

yada hd7970 olabilir.

Ayrıca bence kesinlikle idarelik bir kart alma ek masrafa hiç gerek yok zaten 2. el idarelik alayım falan dersen araştırması alması kartın sana gelmesi falan hep mesele ve zaman işi.O yüzden direk sıfır bir kart al

Tercihlerin mantiklı aslında. İçlerinden en düşük seviye alınacaksa 660 Ti alınmalı. 589 tl.
    Üzerine 60 tl daha katılırsa GTX 760 alınabiliyor. 653 tl.
    Üzerine 53 tl daha katılırsa Asus 7950 alınabiliyor 706 tl.

Bence ara modeller alınmamalı. Ya Asus 660 ti alınmalı ya da Asus 7950 alınmalı ...
    Diğer taraftan AMD nin yeni serisini durumu var. Bilemiyorum, nasıl bir tercih yapsam, kararsızım.

Ayrıca sormak istediğim bir soru var:
    Benim anakartın sitesinde VGA BOOST kısmında şöyle bir açıklama var:
    http://tr.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#overview

VGA Boost, MSI GAMING anakartlara bir MSI GAMING ekran kartı takıldığında ekran kartının güç limitlerini ve grafik yeteneklerini arttırıp
    saat frekansını yükselterek çok daha uzun süreler maksimum performansta çalışmasını sağlar.
    Tüm bunlar PCI Express yuvalarının güçlü tasarımı ve MSI ekran kartlarının üretim kalitesinin bir sonucudur. Artık MSI donanımları bir arada
    kullanmak PC'nize yalnızca kırmızı ejderhanın dehşetli görüntüsünü değil, aynı zamanda grafiklerde güvenli ve muazzam bir güç de veriyor.

Yani MSI anakartıma bir MSI ekran kartı taktığımda daha fazla performans alacaksam, şöyle yapsam doğru bir tercih olur mu?
    Forumda ikinci bölümünde gezerken MSI 7870 Hawk modelini bazı arkadaşlar ikinci el olarak satışa koymuşlar.
    Ama ürünler satılmış. Bir arkadaş daha böyle bir ikinci el ilanı verse bu kartı 450 TL seviyesinde alsam, nasıl olur sizce?
    Sonuçta soğutuculu bir model ve MSI. Böyle bir durum benim için alternatif bir seçim olabilir mi?
    http://www.pclabs.com.tr/2012/08/13/msi-r7870-hawk-ekran-karti-incelemesi/

• Monitör konusunda ufak birşey söylemek istiyorum.Ekran kartı için gereken öneriler zaten yapılmış.27" monitör aldığınızda en az 2 metre uzaklıktan kullanmanız,göz sağlığınız açısından önemli.Ayrıca ekran büyüdükçe görüntü kalitesi düşüyor.Pikseller büyüyor.En fazla 0.26nm piksel büyüklüğüne sahip 24" ekran tatmin edici olacaktır.27" olup da fiyat/performans monitörü yok nerdeyse.Çok pahalılar.Zaten piksel büyüklükleri 0.31nm civarı genelde.Bu oran tam anlamıyla rezillik...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BeratChief

amd olsun dersen

yada hd7970 olabilir.

Tercihlerin mantiklı aslında. İçlerinden en düşük seviye alınacaksa 660 Ti alınmalı. 589 tl.
    Üzerine 60 tl daha katılırsa GTX 760 alınabiliyor. 653 tl.
    Üzerine 53 tl daha katılırsa Asus 7950 alınabiliyor 706 tl.

Bence ara modeller alınmamalı. Ya Asus 660 ti alınmalı ya da Asus 7950 alınmalı ...
    Diğer taraftan AMD nin yeni serisini durumu var. Bilemiyorum, nasıl bir tercih yapsam, kararsızım.

Ayrıca sormak istediğim bir soru var:
    Benim anakartın sitesinde VGA BOOST kısmında şöyle bir açıklama var:
    http://tr.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#overview

VGA Boost, MSI GAMING anakartlara bir MSI GAMING ekran kartı takıldığında ekran kartının güç limitlerini ve grafik yeteneklerini arttırıp
    saat frekansını yükselterek çok daha uzun süreler maksimum performansta çalışmasını sağlar.
    Tüm bunlar PCI Express yuvalarının güçlü tasarımı ve MSI ekran kartlarının üretim kalitesinin bir sonucudur. Artık MSI donanımları bir arada
    kullanmak PC'nize yalnızca kırmızı ejderhanın dehşetli görüntüsünü değil, aynı zamanda grafiklerde güvenli ve muazzam bir güç de veriyor.

Yani MSI anakartıma bir MSI ekran kartı taktığımda daha fazla performans alacaksam, şöyle yapsam doğru bir tercih olur mu?
    Forumda ikinci bölümünde gezerken MSI 7870 Hawk modelini bazı arkadaşlar ikinci el olarak satışa koymuşlar.
    Ama ürünler satılmış. Bir arkadaş daha böyle bir ikinci el ilanı verse bu kartı 450 TL seviyesinde alsam, nasıl olur sizce?
    Sonuçta soğutuculu bir model ve MSI. Böyle bir durum benim için alternatif bir seçim olabilir mi?
    http://www.pclabs.com.tr/2012/08/13/msi-r7870-hawk-ekran-karti-incelemesi/

illaki msı almana gerek yok asus ekran kartlarınada kendin overclock yaparak hızlandıra bilirsin.Msı gaming kart aldığındada olacak işlem aynı sana biraz overclock yapcaktır. Hem elinle yaparsan daha fazla performans elde edebilirsin daha yüksek değerler ile.Bana kalırsa 2. el kart alma alcaksan o sisteme sıfır bir kart al tabi bu benim düşüncem ters düşünenlerde olabilir ama ben her zaman 2. ele uzakdan bakmışımdır hep sıfır tercihimdir.Buna birazdan güvensizlik büyük etken.

• Merhaba arkadaşlar ...
    Sistemimde bulunan daha önce almış olduğum Powercolor HD 6850 ekran kartı sorun çıkardı.
    Foruma mesaj yazarken birden ekran karardı. Sonrasında kasayı kapat aç yaptığımda ekranda mavi dikey çizgiler
    ortaya çıktı ve windows açılmadı. Bugün kartı Vatan'a götürdüm, garantinin bitmesine 1 gün kalmış.
    Hafta sonuna denk geldiği için oradaki görevli bayan olmaz falan dedi ama yine de verdim kartı, ilgilenin dedim.
    Hoş daha önce de böyle bir sorun çıkardığında servise gönderdik de ne oldu? Yine aynı şekilde gönderdiler kartı ..
    Netten okuduğum kadarıyla bu markanın ekran kartlarında benim gibi sorun yaşayan kullanıcılar epeyce fazla ...
    Ekran kararması, ekranda oluşan mavi çizgiler ... Kart uzun vadede stabil, verimli, ve düzgün çalışmıyor, mutlaka bir sorun çıkartıyor ..

Bugün Vatana gittim. Hem Powercolor HD 6850 ekran kartımı garantiye vermek hem de yeni bir ekran kartı almak için ...
    Önce Asus GTX 760 modeline baktım. Sonrasında ise Asus 7950 modeline baktım. 7950 nin yanında GTX 760 yavru gibi kaldı ...
    Kartın şatafatlı görüntüsü büyüledi bizi .. 3gb ram, 384 bit, uzun kalın ağır olması, görüntüsünün insanın aklını çelmesi ..
    Oradaki görevli arkadaş da bu ürünü tavsiye edince aldım. Ya gtx 760 alcaktım zaten ya da 7950 alcaktım ...
    Ne diyelim hayırlı olsun artık .. Acil ekran kartı ihtiyacımdan dolayı R9 serisini bekleyemedim. Başka bahara artık ..

Bana yeni kartı takarken yardımcı olur musunuz? Önceki kartta 6 pin girişi vardı bunda 12 giriş var ...
    Bu girişler güç kaynağında mevcutsa eğer yanlış bir bağlantı yapmamam için nasıl hareket etmeliyim?
    Kartı taktığımda ilk iş eski kartın driverlerini silmek mi olmalı? Bunu sadece donanım ekle kaldır bölümünden mi yapacam?
    Ayrıca driver silmek için driver sweper gibi ek bir program kullanmama gerek var mı? Kısaca bi bahsederseniz memnun olurum ..

Hocam hayırlı olsun çok doğru bir tercih yapmışsınız asus 7950 almakla eski sürücüyü silmeye gerek yok zaten amd sürücüsü mevcut sistemde, güç kaynağında 2 adet 6 pin mevcutsa ki kesinlikle vardır tekini nasıl taktıysanız diğerinide o şekilde takıp kullanabilirsiniz yanlış yapma şansınız yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan2434 -- 27 Ekim 2013; 0:22:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.