Şimdi Ara

YENİ SİSTEM MAVİ EKRAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    i5 2500k
    asus gtx 560ti directcu2 top
    msi z77a g45 anakart
    corsair 4gb 1600mhz ram
    samsung 160 gb hdd (eski sistemden)
    termalthake 500w (450w gerçek) psu
    Hurricane feel2 kasa

MAVİ EKRAN ALIYORUM.
    Olay günlüğünde yazan hatalar şunlar

quote:

1. Kaynak WMI yazıyo
    açıklaması şu:
    Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
    2.
    kaynak CAPI 2 hatada şu yazıyo: Üçüncü taraf kök listesinin ayıklanamadığı otomatik güncelleştirme kabin dosyasının konumu: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab> hata: Gerekli sertifika, geçerli sistem saatiyle veya imzalı dosyadaki zaman damgasıyla doğrulanırken geçerlilik süresi dışındaydı.
    3.
    Sürücü, \Device\Harddisk1\DR3 üzerinde bir denetleyici hatası belirledi.

Arada film izlerken ve windowsta gezinirken mavi ekran hatası veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsong -- 17 Mayıs 2012; 23:27:24 >

• Bilgisi olanlar cevap yazarsa çok makbule geçer
  • internetten full update yani güncellemelerini yaptınız mı windowsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qujaga

internetten full update yani güncellemelerini yaptınız mı windowsun

evet windowsun updatelerini olabildiğince yapmaya çalıştım.Önemli güncelleştirmeleri yaptım.
    Bu arada windows orjinal değil windows 7 kullanıyorum
    Son güncellemelerden sonra arttı biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsong -- 18 Mayıs 2012; 0:09:04 >
  • ram tek parça mı yoksa 2 adet 2gblık mı ve service pack 1 kurmuşmuydunuz win7'ye. Birde bununla ilgili microsoftun sitesinde şu adresi buldum sizdeki sorunun cok benzeri, orda fix this problem diye bir link var ona tıklayınca bir güncelleme indiriyor onu kurun bakalım düzelecek mi

http://support.microsoft.com/kb/2545227
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qujaga

ram tek parça mı yoksa 2 adet 2gblık mı ve service pack 1 kurmuşmuydunuz win7'ye. Birde bununla ilgili microsoftun sitesinde şu adresi buldum sizdeki sorunun cok benzeri, orda fix this problem diye bir link var ona tıklayınca bir güncelleme indiriyor onu kurun bakalım düzelecek mi

http://support.microsoft.com/kb/2545227

ram tek parça 4 gb

service pack 1 dediğiniz gibi.

Dediğiniz güncellemeyi kurdum sorunun gidip gitmediğini nasıl anlayabilirim?Tekrar mavi ekran hatası mı beklemem gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsong -- 18 Mayıs 2012; 0:53:36 >

• Işletim sisteminde problem olmayabilir istersen mavi ekranın kodunu yaz en azından çözüme yaklaşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxuzmanxX -- 18 Mayıs 2012; 1:32:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş aynı sorun bendede oldu ekran kartın güç çıkışına baq powersubblydeki pcı 6+2 güç çıkışınamı bağlı? bağlı değilse yada yoksa ekran kartındaki çoğaltıcıyı çıkar
    2 ayrı molex kabloya bağla o zaman düzelir sorunun sendeki olan sorun aynısı bendede oldu bende böyle çözdüm olayı
  • ben de ondan korkuyorum. psu thermaltake 500watt soketlere yetmemişti ekran kartının çevirici ara kablo ekledik. ama güç hesaplaması yapıyorum max tüketimde 450yi geçmiyo psu 450watt verebiliyo.

hata kodlarını yazdım xxuzmznxx mavi ekran geldiği anda resim mi çekeyim o şekilde mi diyosun anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsong -- 18 Mayıs 2012; 11:09:10 >
  • Yukarı(yardım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: XxuzmanxX

Işletim sisteminde problem olmayabilir istersen mavi ekranın kodunu yaz en azından çözüme yaklaşalım

hata kodlarını yazdım xxuzmznxx mavi ekran geldiği anda resim mi çekeyim o şekilde mi diyosun anlamadım
  • Mavi ekran kodu örneğin 0x000001 gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsong

ben de ondan korkuyorum. psu thermaltake 500watt soketlere yetmemişti ekran kartının çevirici ara kablo ekledik. ama güç hesaplaması yapıyorum max tüketimde 450yi geçmiyo psu 450watt verebiliyo.

çoğaltıcıyı çıkar büyük ihtimal 12 pinlik güç çıkışı vardır o kartta 6 pin i ayrı molex e diğer 6 pini de ayrı molex e bağla sorun ortadan kalkar
    bende 550 waat kullanıyorum ama +80 sertifikası yok bende psu dan sıkıntılıyım kullandığım ekran kartı HD6870 tir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRk_BeeR

quote:

Orijinalden alıntı: nightsong

ben de ondan korkuyorum. psu thermaltake 500watt soketlere yetmemişti ekran kartının çevirici ara kablo ekledik. ama güç hesaplaması yapıyorum max tüketimde 450yi geçmiyo psu 450watt verebiliyo.

çoğaltıcıyı çıkar büyük ihtimal 12 pinlik güç çıkışı vardır o kartta 6 pin i ayrı molex e diğer 6 pini de ayrı molex e bağla sorun ortadan kalkar
    bende 550 waat kullanıyorum ama +80 sertifikası yok bende psu dan sıkıntılıyım kullandığım ekran kartı HD6870 tir

hocam güç kaynağında 2 adet bu pin girişlerinden yok 1 adet vardı.Ekran kartına kutusuyla beraber gelen şu ürünle diğer girişe güç vererek elektrik girişi sağladık.

Bunu mu demek istediniz?Dediğiniz bu ise ekran kartı üzerinde 2 adet giriş varya.1 tanesi direkt güç kaynağından geliyor.Diğer girişi bu kablo ile güç verdik.
    ekran kartının kutusuyla beraber 2 adet geldi bu 6 pinlerden diğerini kullanmadık.Psudan 1 güç kablosu direkt geliyor diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsong -- 18 Mayıs 2012; 19:05:32 >

• ekran kartıyla gelen resimdeki pinin ortasında boşluk var ama psu nun orjinalinde boşluk yok hepsinden elektrik geçiyo. yerlerini bi değiştirip öyle taktım vga ya. nolur nolmaz belki güç bölünüyodur diye kabloloyu da direk psu dan gelen boş bitanesine ekledim. şimdi beklemedeyim bakalım düzelcek mi.

ortası boş dediğim aynen şu şekil

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS4Fj2E7Sh_XUCvQffIt3hK1lMm3qD3_gXR4_PJzPpQKeBtnqPgbQ

• Sıcaklık ve voltaj değerlerini inceleyin derim.

HWinfo programı işinizi görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okg53

Sıcaklık ve voltaj değerlerini inceleyin derim.

HWinfo programı işinizi görecektir.

Everestle stress testine sokmuştum sıcaklıklar normal.
    İşlemci boşta 30-34 derece
    50-55 derece yükte
    ekran kartı 61 dereceyi geçmedi şimdiye kadar oyunlarda filan
    Voltaj değerlerinde anormallik olduğunu nasıl anlayabilirim?
  • EKRAN KARTRINDAN GELEN 6 LI 2 ADET GÜÇ KABLOSUNU AYRI AYRI MOLEX E BAĞLA EVET DOĞRU O DEDİKLERİN ÇOĞALTICIDAN BAHSETTİM
  • GERÇİ ŞİMDİ BENDE ÖLE KULLANDIM AMA SIKINTI BELLİ OLDU ŞİMDİ RAM ARIZALANMIŞ DAHA ALALI 2 AY OLDU KİNGSTON HYPERX VERDİĞİ HATA KODU İSE ŞU
    Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000024 (0x00000000001904fb, 0xfffff880070399b8, 0xfffff88007039210, 0xfffff80002a800c5). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 051812-20607-01.
  • Bendede Öle Oluyo İlk Geldiğinde Rahat Çalışıyor Sonra
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.