Şimdi Ara

Yeni sistem amortisör ile ilgili bir bazı sorular :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gizlilik nedeniyle mesajı değiştirdim.----

Türkiyede bu amortisör işini iyi yapan ve ar-geye önem veren amortisör fimaları nelerdir söyleyebilirmisiniz ?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 21 Nisan 2010; 14:12:00 >

• Büyük düşünüyorsunuz tebrik ederim.
    Keşke biraz daha acıklama yapsaydınız bilgi sahibi olsaydık merak ettimde.
  • Bu konuda düşünüp birşeyler geliştirmeniz çok güzel gerçekten tebrik ederim....

Kabaca sistemi anlatırsanız çok bilgili tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olabilirler....

Firmaya satma konusunda da dikkatli olmak lazım... Firma sizin sunumunuzu yanında mühendisleriyle dinleyip sonra bu sistem çalışmaz diye gönderir 1 ay sonrada X firmadan mükemmel buluş diye piyasaya sürerlerse yandım anam demeyin.... Prosedür nasıl işler çok iyi öğrenmek lazım...

Bu arada bazı sistemler var zaten .... Satabilmeniz için maliyeti daha düşük ve en kötü ihtimalle aynı başarıyı yakalaması gerekir diye düşünüyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 15 Nisan 2010; 20:50:12 >
  • Sizin buluşunuzun artısı hangi alandaysa ilgilenecek sektör buna göre değişebilir. Benzer konularla yine bir titreşim-akustik firması olan Bose, Almanya'da da Faist ilgileniyor. Son kullanıcı olarak amortisör denilince aklımıza gelecek, Monroe, KYB, Beldesan, Gabriel vs. gibi firmaların ilgileneceklerine pek ihtimal vermiyorum. Onlar ar-ge nin sadece reklamını yapan ve daha büyük grupların alt firmaları olan tedarikçilerdir. Incelediniz mi bilmiyorum, Cadillac'larda belirttiğiniz sürelerde cevap veren bir sistem vardı, yedek parçaların tederikçisi de yan sanayi değil aynı firmaydı.

Hangi firmayla görüşürseniz görüşün, buluşunuzun değeri varsa patenti kırmaya, veya patentin çevresinden dolaşmaya çalışacaklardır. Patentiniz yoksa bunu yapmaları çok kolay olur. Sonuçta ancak faydalı-model seviyesindeki bir teknik katkıyla patenti alablirler, siz de seyreden drumuna "yasal" anlamda düşebilirsiniz. Bunun yöntemi önce patent almak, sonra patent haklarının ne şekilde satılacağıyla ilgli masaya oturmaktır. Şahsi tavsiyem de bunu mutlaka ve mutlaka tecrübeli bir "patent vekili" ile yapmanız olur. Veya fikri haklar, fikri mülkiyet konularında kendinizi geliştirebilirsiniz, pek çok "konu araştırma"sı, buluşun ticari değere dönüştürülmesiyle ile ilgli işlerlikte paradokslar vardır.

Bir diğer yöntem de kendiniz üretin, ürünü pazarlayın. Yukarıda yazdıklarımdan daha kolay olabilir. Bu yol üretim kolaylaşıp yöntemleri çoğaldıkça daha da çok geçerlilik kazanıyor. Patentini kendisi koruyan firmalarda (CocaCola, 3M vs.) genellde üretimi de kendilerinin yaptıkları görülüyor.

kolay gelsin

• patent almadan böyle bir işe girişmeniz tehlikeli. Sonuçta bir firmaya gitsnizde adamlara sistemi göstermeniz gerek eğer işe yarar bir sistem ise zaten fikri kapmış olurlar iş biter. devir kötü işin içine para girdimi kimseye güvemezsiniz.
  • Önce patent alınderim yoksa elinizden alırlar . .
  • bu şekilde çalışan sönümleyiciler piyasada bolca kullanılıyor zaten. sizin daha önce kullanılmayan ve mevcut modellerden daha yüksek başarım gösterebilecek bir metod geliştirmiş olmanız gerekiyor.

patent konusunda da çekingen davranmayın. bir sürü patent ofisi var ülkemizde, çalışmaya hazır bir modeli son vidasına kadar tasarladıysanız patentini almanız hiç zor olmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim de araç amortisörleri üzerine bir projem var sizinkine benzer ama benimkinde referans nokta 4 teker değil sadece ön tekerler... Düşünce tarzım sizinkiyle birebir aynı...
  • Anladığım kadarıyla sizin düşündüğünüz şey aracın süspansiyonlarını yol koşullarına göre "otomatik" olarak ayarlaması.Opel insignia'm vardı ordan biliyorum şimdi bazı arabalar bunu tuşlarla yapabiliyor(sport-normal-tour mode) gibi.Fikir olarak güzel bence değerlendirilebilir ama bir sorum olacaktı.

Dediğiniz bir sistemin yapılması ülkemiz gibi yolları çok fazla ve sık değişiklik gösteren yerlerde bu araçlar nasıl adapte olacaklar yol koşullarına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanM

Anladığım kadarıyla sizin düşündüğünüz şey aracın süspansiyonlarını yol koşullarına göre "otomatik" olarak ayarlaması.Opel insignia'm vardı ordan biliyorum şimdi bazı arabalar bunu tuşlarla yapabiliyor(sport-normal-tour mode) gibi.Fikir olarak güzel bence değerlendirilebilir ama bir sorum olacaktı.

Dediğiniz bir sistemin yapılması ülkemiz gibi yolları çok fazla ve sık değişiklik gösteren yerlerde bu araçlar nasıl adapte olacaklar yol koşullarına?

aynen öyle hocam. ön amortisörlerin hareket sıklığına göre yumuşatmak ya da sertleştirmek için otomatik ayar yapılmasını sağlayacak bir sistem.
    hatta benim daha ileri bir düşüncem var... Ama çok ama çok hassas bir durum

• Valla inşallah güzel şeyler çıkar ortaya ama biraz karmaşık gibi geldi bana.Yani sonuçta yolların halini görüyoruz sürekli amortisör özelliğini değiştirmek, çok çabuk bozulması falan, bilmiyorum aklım karıştı biraz.Neyse yapan yapıyor biz neden yapmayalım deyip düşünmek,çalışmak lazım kolay gelsin herkese...
  • Üzgünüm ama inandırıcı bulmadım, hem de hiç inandırıcı bulmadım.

Böyle bir amortisör sistemi geliştirecek kadar yetkin mekanik ve elektronik bilgisine sahipsiniz ve amortisör firmalarını bilmiyorsunuz!..

Biraz ağır olacak ama size en basit süspansiyon sistemlerinden Mcpherson strut'un parçalarını say desek, sayabileceğinden emin değilim.

İkircikli tavrımı bağışlayın, böyle şeylerin hep fos çıktığını görecek kadar hayat tecrübem olduğu için tavrım negatif.

Ayrıca arkadaşın profilini ve mesajlarını biraz inceledim, bu da negatif tavrıma katkıda bulundu.

Yoksa yanılmayı ve mahçup olmayı isterim, yeter ki durum gerçekten de arkadaşın dediği gibi olsun...

Bu iddianın fos çıkmasından bir çıkarım yok, inşallah doğru çıkar, hepimiz seviniriz.

Ama bu işlerin o kadar kolay olmadığını bilecek kadar hayat tecrübem var ve maalesef inandırıcı bulmadığımı yine belirtiyorum.

• Aktif süspansiyon değil mi bu zatenMercedeste var mesela yol koşullarına ve sürüş tarzına göre otomatik olarak süspansiyonu ayarlıyor.
  • ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 21 Nisan 2010; 14:12:50 >
  • burada daha fazla bilgi veremem yoksa sistemin çalışma prensibi ortaya çıkar
  • Bende bir ara donuslerde aracin yattigi tarfi kaldiran sistem dusunuyordum havali suspamsiyon ile olmasi mumkun gibi gozukuyordu ama hersey teoride olmakla bitmiyor bu araca kac kg ekleyecek maliyeti ne olacak ben olmaz demiyorum olur belki cok basarili olursunuz ama mercedes bmw gibi buyuk firmalar bunu dusunmemislermidir hic bilmem anlatabildimmi
  • Sanırım düşünülen sistem ESP mantığıyla çalışan bir süspansiyon sistemi öyle mi?
  • Patentini siz alın, birçok markaya satın.. Neden kendi buluşunuzu bir markaya satıp onların tescillemesini istiyorsunuz ki? Birde bu sürecde canınız yanabilir.. Kimseye bilgi vermeden önce, patentini alın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaymen

Bende bir ara donuslerde aracin yattigi tarfi kaldiran sistem dusunuyordum havali suspamsiyon ile olmasi mumkun gibi gozukuyordu ama hersey teoride olmakla bitmiyor bu araca kac kg ekleyecek maliyeti ne olacak ben olmaz demiyorum olur belki cok basarili olursunuz ama mercedes bmw gibi buyuk firmalar bunu dusunmemislermidir hic bilmem anlatabildimmi

Yemin ederim aynısı benimde aklıma gelmişti.Hayal işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.