Şimdi Ara

Yenı sınıf karakterlerin iyi ve kötü yanları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 gündür pts de ondan öncesinde de bir kaç gün private sunucularda oynadım ama private sunucularda bir çok ayar değiştirildiği için sağlıklı bir şekilde bilgi edinmek çok zor.

    Gunner sınıfı ile 55 e kadar ancak oynayabildim zira çok aceleye gelmiş bir sınıf gibi duruyor. 55 level ve her silah çeşidi için 3-4 tane skill ve chain skillerin hepsi aysı soğuma süresini paylaşıyor. Buff ile bu soğuma süreleri sıfırlansa da pek kullanışlı gelmedi bana. Dual pistol ve canon ikisini bir arada kullanıyor çoğu oyuncu. Pistolün skileri cd ye girince canon a geçiyorlar ama bana çok kasıntı geldi. Ayrıca diğer sınıflardaki gibi kendisine özel bir çok buff yok. 2 tane cd resetleme bir tane dp skilli mau form gibi ve %20 şanla uyduruk bir dps ekleyen bir buff. Bu dediklerim 55 e kadar olan skiller içerisende, belki ileriki seviyelerde yeni skill ve bufflar gelecektir ama ne kadar gelirse gelsin her silah için kullanılacak skiller quickbarın bir satırını doldurmaz.

    Bu sınıfın en iyi özelliği bence bir çok skilli koşarak kullanması. Bu saate kadar pvp yapmış gunner peşinde koşmaktan iflahım kesildi. Glad ve temp yakalarsa yere düşürdükleri anda kellesini alabilirler ranger gibi ne defans nede hp yönünden avantajı var. Ranger her türlü takar bu karaktere aynı koşullarda.

    Bard yada müzisyen ise biraz cleric ve sm karışımı. Gunner kadar yenilikçi değil ama cleric ile kıyaslandığında çok iyi dps i var. Debuffları sm gibi süründüre süründüre öldürüyor ama sm kadar dps yapması çok zor. Bu sınıfla oynamadım ama pvp ortamlarında genelde debuff ve heal için kullanıılıyor. Öyle çok büyük bir dps yapamıyor glad ve temp kesmekte çok zorlanmaz sanırım. Diğer karakterler ise gözünün yaşına bile bakmaz.

    Özet olarak bence iki sınıfta pek iç açıcı değil. Gunner ile oyunun sonuna gidemedim ama son 10 level ne kadar değişiklik yaratabilir onuda az çok kestiriyorum. Ya shift+z yaparak oynayacaksınız yada cd bitene kadar topuklayacaksınız. Diğer sınıflar arasındaki "o bunu keserse buda şunu keser" dengesine ters düştü bu karakterler. Gunner ve bardın üstünlük sağladığı bir sınıf yok oyunda.

    Bunları aynı koşullardaki pvp ortamında dayanarak yazdım. Oyundaki herkese 4.8m ap 1000 platinum medal 2000 de kahrun verdiler. Alınan eşyaları doldurmak içinde her manastone çeşidinden 120 tane ve yanmasını engelleyen taşlardan verdiler. Hemen hemen herkesin eşyası karşısındakine denkti.







  • Halbukı Gunner bana iyi gorunmustu baya skıll mevcuttu ızledıgım vıdeolarda ve adamların bazı pvplerı 2 dakıka cıvarında suruyordu cooldown sıkıntısı yasadıklarını pek gormedım ve gayet ıyı de dmg yapabılıyordu... garıpsedım sımdı...Yok mu baska yenı class denemesı yapan yahu.
  • Youtube videoları sizi yanıltabilir. Dps çok iyi değil. Hatta sıralama yaparsak sorc>ranger>glad>sin>gunner şeklinde olur bence.
  • @cumcumx, O videolarda kimin kötü dpsi oluyor ki :D Kendilerini king gibi gösteriyorlar :D

    Gunner çok düz ve sıkıcı bir karakter bence. Private serverda denedim anladığım kadarıyla orda skillere 1-2 ayar çekmişler -dp skillerini kullanamıyorsun mesela-. ayrıca RemoveShocktan sonra gelen teleportu dışında kaçış skilli hatırlamıyorum. Ayrıca yaman01 doğru söylüyor skill kıtlığı var ve hemen hemen hepsi aynı anda cd ye giriyor, belli skillerin CDlerini sıfıra çeken skilli var. Yani comboyu atıp, CD skillini basıp tekrar combo atmaktan başka pek numarasını göremedim. Doğru comboyu yaparsan sürekli koşarak vurabiliyorsun. Onun dışında aklıma gelen Silence Locka çok seri sokabiliyor. Düşük CD li bir shieldi var öyle pek bir damage absorb etmiyor. Evasion ve Hide2 görebilme yeteneği var cazip. Tırt ya bi pull yedimi gider :D Ama çok havalı duruşları, itemleri ve silahları var :D

    Bard oynamadım, ama karşıma gelen bardlar genelde şu taktiği uyguladı, Sleep > dot > paralyze > ölümüne aban :D Shieldleri var bol bol, ilk heal castı attıktan sonra kendilerine koşarak heal atabiliyorlar. Gıcıklar yani.




  • Chain skillin ilk vuruşu stun yapsa iyi olurdu. Öteki türlü chaini tamamlamak 3-4 saniye sürdüğü için stun yedimi 24 saniye bekleyiş boşa gidiyor. Pts tekrar açıldı şimdi gidip ranger açıp biraz gunner ve bard keseyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman01

    Youtube videoları sizi yanıltabilir. Dps çok iyi değil. Hatta sıralama yaparsak sorc>ranger>glad>sin>gunner şeklinde olur bence.

    Rangerın dpssi abartılıyor.eşit itemli cleric glad daha fazla dps yapıyor.kaldıki ranger focused shot+bestial furry olmadan tırt bunlarında dezavantajları var .diğer karakterlerin sürekli kullanabildikleri dps skilleri olmamasına rağmen dps oranları çok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rangerin dps bence pek abartılmıyor. Stunshot 8 kata kadar çarpana ulaşabiliyor. Bu şekilde vurduğunda karşısındaki glad yada temp bile olsa 7-8k vurabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman01

    Rangerin dps bence pek abartılmıyor. Stunshot 8 kata kadar çarpana ulaşabiliyor. Bu şekilde vurduğunda karşısındaki glad yada temp bile olsa 7-8k vurabiliyor.

    Sadece bu skili göz önüne alıp ranger süper dps yapar diye bir şey yok aynı seviyelerde ki bi glad benden 200kk en fazla aşşagıda oluyor.. Dediğin skille gladda 6.5k gördüm arena setli birisi ama sanş tabiki bu her zaman olan bir şey değil. crit 500 atıgınıda biliyorum.
  • Sadece o skill ile dps yapmıyor. Stunshot kadar olmasada rapture arrow, brightwing, explosive arrow skilleride iyi dps yapıyor. Gladın ve rangerın eşyalarından agro arttıran yada azaltan özellikleri çıkarsalar glad agroyu zor alır rangerin elinden.
  • 7.5k 8k görmek için bestial+focused+mau basması lazım genede çok düşük o damageyi görmesi.zaten bestial range düşürüyor focused defansını kırıyor glad yakaladımı 2 vuruyor pert ranger.pvp alanında herşey görüldüğü gibi basit değil malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kendi karakterine göre yorumlamasın pvp de kimin kimi alacağını. Glad 2.0 öncesi op tu sonrasında dps ini düşürdüler artık ud bile para etmiyor hatta ud+removeshock bile chanter ve tempe karşı hiç etkili değil. Glad yakalarsa keser ama oyundaki tek kriter dps değil. 4.0 ile ranger a kaçış skilli geliyor ankle snare de bitti artık. Gerçi kaçış skilline de gerek yoktu ankle yiyen rangerin aklına sleep atmak gelse her türlü kurtulur.
  • Gunner olayında pek emin değilim hala bana can yakacakmış gibi geliyor sonuçta hareket halinde tüm skillerini kullanma olanağı var.

    Barda gelirsek gereksiz bir class hatta chanter tarzı yardımcı rolü üstlenir gruplarda arada fearları ile ortamı şenlendirir.
  • Bard a göre gunner çok daha iyi olmuş ama magic yerine normal atak yapsaymış daha iyi olurdu. Crit vurma şansı çok düşük ve sorc kadar çok vuran skilleri yok.
  • Gunner tek seferde sorc kadar yuksek dmg atmıyor ama bır cok skılı multı cast cok fazla skılı cok kısa sure ıcerısınde atıyor.
    En guzel ozellıgı hem ınstant cast hem de hareketlı olarak skıll atabılmesı.
    Dolayısıyla ıyı enchantlanmıs ve manastone yapılandırması ıyı yapılmıs bır gunner bence de cok can yakar gıbı...

    Not: Uzun zaman L2 oynayan bırı olarak onda da ıkı tane yenı class geldı bırı gunnera ınanılmaz benzıyordu crossbow kullanıyordu..
    ılk basta kımse cozemedı klassı herkes çöp muamelesı yaptı ama sonra herkesın ıflahını kestı yenı klasslar..Bunlar da öyle olacak gibi.
  • 4.0 da glada da yakalama skili geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunner ın lvl kasması da cok kolay sanırım elite yaratıkları cok rahat farmlayabiliyor mana desen hiç sıkıntı değil damage de yemiyorsun
  • Test serverda bende gunnder test ettim hatta birçokda pvp yaptım gunner-gunner hariç hepsini kazandım, tabi 55 lvl pvp ile ne kadar sağlıklı karar verilir şüpheli, pvp için gözlemlerim şu silince skill i çok önemli, magic ağarlıklı karakter olduğu için tutma oranı yüksek, peşine head shot veya cannon shot ismini tam hatırlayamadım yüksek dps yapan bir skilli var ilk skill i stun atan chanileri ile birlikte ciddi dps yapan bir skill skillerinizi reload edip tekrar kullandığınızda karşı taraf ölmüş oluyor, ilk atak yapan karakter olduğunda karşı tarafın çok şansı yok, bunun dışında remove shock peşine gelen sorclardaki tp skillinin aynısı oldukça avantaj sağlıyor hemen targetten çıkıyorsun, mau formun etkilerine benzeyen DP skilli var ama %15 ti sanırım tabi yüksek lvl de daha iyisi olabilir, cannon skillerini denemedim, ama NA serveda oynayanlar gunnerlerin oyunun prensleri olduğunu söylüyorlar :) bard için ise tamamen hayal kırıklığı deniyor.




  • Gunnerin skill mesafesi 20 metre sorc ranger cleric sm 23 ve 25 metre mesafeden vurabiliyor. Bu karakterler root yada slow atarak çok rahat kesebilir gunneri. Ayrıca dps leri karşılaştırmak için çok erken. Herkes 55 level magic supp vermeyen eşyalar giyiyor normal sunucuda 65 level karakterlerde 1000 in üzerinde magic supp olacak ve buda gunner in dps ini düşürecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.