Şimdi Ara

Yeni sezon için Beşiktaş Analizi (Football Manager içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seneye nasıl bir Beşiktaş görmek istediğimi anlatan ufak çaplı analizimi sizlerle paylaşıyorum.

    GOL YEME SORUNU

    Belki de şu ana Beşiktaşın en çok konuşulan sorunu.Bu kadar çok gol yememizin belli başlı bir kaç sebebi var.

    1.) Ön Liberolu bir sistemde ön libero oyunusu bulunmaması.
    2.) Belirli Bir Defans Kurgusunun olmaması.
    3.) Orta saha oyuncularının genç ve terübesiz olmasından kaynaklanan top kayıpları ve pozisyon hataları.
    4.) Kaleci / Defans anlaşmazlıkları
    5.) Düzenli bir arada oynayan bir geri dörtlünün bir türlü oturmaması.

    Öncelikle ben sakatlıkların düzelmesiyle (özellikle ismail köybaşı) şu anki kadromuzdan iyi bir defans dörtlüsü oluşacağına inanıyorum.Defansta en önemli şey sürekliliktir.Defansa yapacağımız transferler birbiriyle daha önceden oynamamış isimler olabileceği için en baştan bir defans dörtlüsü kurmak fazla hayalperest ve riskli olur.Yine de takviyeler yapılabilir. Ancak Bu kadar gol yememizin öncelikli sebebi orta sahamızın yetersiz kalması ve defansta bir türlü " değişmez dörtlü " nün oluşmaması olduğunu düşünüyorum.Dediğim gibi defans dörtlüsünde bir süreklilik olmalı.

    SAKATLIKLAR

    Bunun üzerinde çok durmaya gerek yok.Kesinlikle Kondisyoner ve sağlık ekibinin toptan değişmesi, oyuncularımızın emin ellere emanet edilmesi gerekir.

    TEKNİK KADRO

    Teknik kadroya ayrı bir parantez açmazsak olmaz.Alt yapı sorumlularının, scout ekibinin kaleci antrenörünün yenilenmesi gerekir.Alt yapıya yıllardır beklediğimiz önem verilmiyor.Sergen Yalçın gibi bir isim alt yapıyı atağa kaldırabilir.

    KADRO DERİNLİĞİNİN YETERSİZLİĞİ

    Büyük bir sorun gibi gözükse de aslında çözülemez değil.İnce elenip sık dokunarak yapılacak 4 nokta transfer ile Galatasaray ve Fenerbahçe kadar alternatifli bir kadro yaratabiliriz.

    İŞE YARAMAYAN FUTBOLULAR

    Sırf taraftara hoş gözükmek adına işe yaramayan gereksiz isimler kadroya dahil edildi.Madem bir Feda senesi olacaktı, hiç oynamadığı halde Escude ve Dentinho'ya kalede cenkten daha iyi olmayan McGragor'a neden o kadar para harcandı ? Elbette demirören döneminde yapılan korkunç israflarla kıyaslamıyorum Ama 4 tane verimsiz oyuncu almak yerine 2 tane sağlam takıma katkı yapacak oyuncu almak daha akıllıca olmaz mıydı? Gelecek sezon saydığım isimlerin hepsi ile yolları ayırılmalı.

    KADRO DİZİLİMİ

     Yeni sezon için Beşiktaş Analizi (Football Manager içerir)


    yedekler:

    cenk gönen
    necip
    veli
    g.süzen
    ersan gülüm
    mustafa pektemek
    holosko
    muhammed

    TAKTİKSEL ANLAYIŞ

    Oynadığımız dizilimin yanlış olduğunu düşünmüyorum.Fakat Uygulamalarda ve oyuncu seçimlerinde hatalar var.Özellikle Defansta " adam adama " dan " alan daraltma " düzenine dönmemiz gerektiğini düşünüyorum.

    YENİ SEZONUN KADRO SEÇİMLERİ

    Bu dizilimde oynamak için orta sahamızın " koşan basan futbolcu " dan çok " pas yapan, gerektiğinde oyunu soğutabilen, güven veren oyuncu "lardan oluşması gerekir. Şimdi orta sahamızın tamamı 27-28 yaşında tecrübeli oyunculardan oluşsun demiycem. Fakat orta saha oyuncuları güven vermeli.Oğuzhan 21 yaşında olmasına rağmen Fernandes'ten bile daha az top kaybı yaptığını ve daha yüksek pas yüzdesiyle oynadığını maçları izleyenler bilir.Kastettiğim " güven " olgusu böyle bir şey.Oyuncu topu ayağına aldığında hiç birimiz tedirgin olmamalıyız.Oğuzhan Ve Fernandesin orta saha oynadığı bir sistemde arkada " Ernst ya da Melo tarzında, güven veren, lehimize gelişen hızlı ataklara önceden müdahale edebilecek, kazanılan topu hızlıca orta saha oyunularına iletebilecek " bir ön libero transferi ile orta sahamızdaki sorunu çözebiliriz. Üzülerek söylüyorum şu formları ve kendine güvensiz oyunları ile Necip ve Veli ancak yedek olabilirler.Ancak kendilerini yetiştirip tecrübe kazandıkça onların da kadroda oğuzhan gibi yer bulacaklarına inanıyorum.

    Tek Forvet oynayan bir takımın forvetinin ya Almeida tipi kanatlara top indirip golü hazırlayan bir oyuncu ya da Bobo tarzı sırtı dönük oynayıp uygun anda bitirici vuruşu yapabilen bir oyuncu olması gerekir.Beşiktaşa yakıştırdığımız oyunu profili her zaman Bobo tarzı oyuncular olacaktır.Bu sebeple Bobo tarzı iyi bir forvet bulunduğu takdirde çok fazla sakatlık geçiren Almeida'nın satılması taraftarıyım. Ancak yine de Almeida oynadığımız sisteme uyacak ender oyunculardan biridir.Özellikle hava hakimiyetindeki başarısını da göz önünde bulundurursak Almeida'dan daha iyi bir bitiriciliğe, fiziğe, top saklama özelliklerine sahip olmayan bir forvet transferi yapılıp Almeida'nın satılması tam anlamı ile saçmalık olur.O yüzden öncelikle transfer gerçekleştirilmeli, ardından Almeida pazarlanmalıdır.

    Holosko Ve Olcayın takıma katkıları inkar edilemez.Bence ikisi de Beşiktaş'ta kalmayı hak ediyorlar.Fakat Holosko'nun performansı Olayın aksine fazla inişli çıkışlı.Bu sebeple Niangın bonservisi alınmalı ve Holosko'ya alternatif getirilmeli, kadro çeşitlendirilmelidir. (Holoskoya Alternatif? aslına bakarsanız Niangın gelmesiyle Holosko Niangın alternatifi olur gibi gözükmekte)

    Mcgragor çok fazla kritik hata yapmadı bu sezon.Fakat ben maç kurtardığını da hatırlamıyorum. cenk ile kıyaslarsak bene cenk çok daha yetenekli. fakat daha fazla hata yaptığı için taraftarın yoğun eleştirisine maruz kalıyor.Ancak kendisini bir tehlike beklemekte. cenk güvenini iyiden iyiye kaybediyor.Bence refleksleri harika. Fakat öylesine basit ve dikkatsiz goller yiyorki çıldırmamak elde değil.Kusra bakmasın fakat kaledeki isim güven vermeli.Mcgragor bile refleksleri zayıf olmasına karşın hatalı gol yemediği için şu durumda cenkten iyidir.Fakat cenk bu sorunlarını çözebilir.çözülmeyecek sorunlar değil.Bu durumda da cenki yönlendirecek iyi bir kaleci antrenörü gerekiyor.bana kalırsa bu isim oscar cordoba.

    Mcgragor sene sonunda satılmalı ve yerine Onur Kıvrak alınmalı.Onur inanılmaz bir potansiyel ve gelirse Beşiktaş 10 yıl kaleci sorunu çekmez.Çok abartılı olmadığı sürece parası neyse verilip alınması gerekir. Fakat böylesine bi mali krizde Onur Kıvrak transferi gerçekleşmeyebilir bu olağan bi durum. İkinci Alternatif olarak
    kaleci antrenörü ve scout ekibinin ince eleyip sık dokuyarak gerçekleştirdiği refleksleri sağlam, geleceği olan güvenilir bir yabancı kaleci alınabilir.Fakat Mcgragor gibi silik bir kaleci olmamalı.Şayet Onur Kıvrak alınamaz, istenilen kaleci bulunamaz ise Mcgragorla bir sene daha sözleşme imzalanabilir.Sonuçta bonservisi elimizde.

    kısacası:

    Escude, uğur boral, mehmet akgün, mehmet akyüz derhal takımdan gönderilmeli.

    Gökhan süzen ismail köybaşının yedeği olarak kadroda tutulabilir.

    Yerinin doldurulması kaydıyla Almeida satılabilir.

    Niangın Bonservisi alınmalı.Alınamazsa scout ekibi tarafından gerçekleştirilecek yabancı bir sağ açık transferi yapılmalıdır.

    Onur Kıvrak alınmalı.Alınamazsa scout ekibi ve kaleci antrenörü tarafından gerçekleştirilecek yabancı bir kaleci transferi yapılmalıdır.En son senaryo olarak bir sene daha mcgragor ile devam edilebilir.







  • Bence sağlam, kaliteli bir defans ve ön libero alınmalı. Kaleciyi zaten söylemiyorum kaç yıldır adam gibi kaleci bulamadık. Bobo gibi bir forvet de bulduk mu tamamdır. Sağlık ekibi, kondisyoner ve teknik direktör de değişti mi çok iyi bir takım oluruz.

    Çok şey istedim ama bunlar şart olmazsa bu sezonun tekrarını izleriz.
  • ulan ya hep böyle oluyor

    sezona iyi başlıyoruz iyi götürüyoruz ama son 6-7 hafta kala havlu atıyoruz lige
  • isin garibi bunlari taraftarlar goruyor ama yoneticiler neden gormuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler ismail köybası ne zaman dönecek?
  • tek isteğim koşan takımın boşa koşmaması. Şimdi deli dana gibi koşuyorlar. Topa koşuyo ama niye koşuyo bilmiyor, basmaya koşuyor sanırım. Bu sayede rakip rahatça yer değiştirebiliyor. Bunu görmek için futboldan anlamaya gerek yok, malum ben görebildiğime göre zaten bu doğru. Düzgün koşması lazım takımın. yoksa boşa yoruluyorlar oyuncular.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.