Şimdi Ara

Yeni ses sistemi alacaklar dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şimdiye kadar x230 kullandım sadece.Creative in ses konusunda yorum yapamam.Kulaklığı var ama ses sistemi oalrak değerlendirmedim.Bu forumu profesyonel insanların forumu diye zannederek uye oldum yeni alacağım ses sisteminde yardımcı olurlar diye uye oldum.Uuzun samandır da takp ediyorum.onlarca topic okudum seslerle alakalı.Yalnız bir ses sistemini beğenene oluyor beğenmeyen oluyor.tabi burda başka kriterlerde soz konusu ses kartı şarkı türü vs.Ama artık bir sisteme birinin olumlu birinin olumsuz yaklaşması benim midemi bulandırdı ve bu vakitten sonra kimseye deği sadece kulaklarıma güveniorum alacağım zaman mağazada dinleme imkanım olacaktır muhtemelen o şekilde alacağım.Buradaki hiç bir arkadaşa da güvenemiyorum artık.Yeni ses sistemi alacakalra da bunlar kulaklarına küpe olsun.Mesela geçen hafta ses kartı almam gerekir mi diye bir topic açmıştım ses sistemimin modelii vermiştim.Anakartım 3 senelik.Arkadaşlar bana ses kartı alırsan ne kadar farkettiğini göreceksin demişleri.Kimisi de ses kartıylea dinledikten sonra çamur gibi olan onboard sesini bir daha dinlemek istemeyeceksin gibisinden yorumlar yapmış.Ben creative in ses kartını aldım ve bir fark goremedim arkadaşlar ve pişman oldum o akdar verdiğim paraya nasıl yandım anlatamam belki de arkadaşların yaklaşımı yanlıştı belki 5.1 sistem kullansaydım surround ses kalitesinde bir artış olurdu ama 2.1 ses kulalndığım için hissedemedim.Herkesin mantı şu:Para verip alacağın bi ürün seni zarara uğratmaz eve uğratmaz ama yarara da uğratmayabilir.Diyeceğim şu ki burda kimse profesyonel değil.3-4-5 kaç tane olursa olsun ses sistemi dinleyen arkadaş da olursa olsun yorumları sadece kendine yönelik göreceli oluyor.Ya da beğendiği bir markayı övüyor.Siz siz olun kendiniz test etmedikten sonra almayın.Bu forumdaki herkes sizin gibi hiç bir farkı yok 5000 mesajı olan da aynı 100 mesajı olan da ayrı.Çünkü ben buna şahit oldum bu forumda.saygılar.

• Arkadaşım bu iş hep böyledir ama.Başkalarının beğenisi senin hoşuna gitmeyebilir.Hatta senin kendi beğenin bile bir müddet sonra değişir.Bu forumda tavsiyeler alınır.Ama ilk kriter kendi zevkin ve tecrübelerindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 24 Eylül 2007; 19:05:10 >
  • Çok şaçma br konu açmışsın.Bi kere bi sistemi kiminin beğenip kiminin beğenmemesi gayet normaldir ben x-530 kullandım ve beğenmedim arkadaşım çok beğendi ona satmıştım yani dediğim zevkler değişir kişiden işiye çok doğal bir şey bu ama sen buda topic açarak bunu yadırgıyosun. Ama ses kartı konusunda haklısın ben ses kart önerisi isteyen arkadaşların çoğuna alma derim çünkü ben creative audiyg value kullanırken arkadaştaki onboard ayn ses sisteminde(X-530) çok daha fazla performans veriyodu bunu gördükten sonra ben kimseye sırf ses kalitesini yükseltmek için ses kartı alın demedim dememde ama önerenelr oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 24 Eylül 2007; 19:21:02 >
  • arkadaşım ses kartından önce ses sisteminin kalitesi önemlidir. dolby - dts ve thx uyumlu olmayan bir ses sistemin olacak ki kartın farkını anlayabilesin
  • ya bide onboard'da olsa ses kartı var ses kartı var... kendimden örnek veriyim

x-530umu aldığımda içinden çıkan aparat saolsun p3 800 islemcili(-ki anakartının ne kadar eski olduğunu düşünün; intel 815e çipsetli, stereo çıkışı var ses kartının..-) bilgisayarıma ve m:robe mp3çalarıma bağlıyordum... tercihimi çoğunlukla mp3çalardan kullanıyordum çünkü ses daha bi temiz geliyodu onda; tizler daha ön plandaydı. onboard'u sadece oyun oynarken vs. kullanıyodum.. 3.5 ay önce audigy value aldım, mutlaka equalizer'inde etkisi var ama ses tamamen değişti... mp3çalara kıyasla tabi. burda 6 kanal 2 kanaldan farklı olarak ses değişikliği bariz ortada... onboardla value'yi kıyaslayamadım henüz ama farkın nasıl olacağını tahmin etmek zor değil..
  • evet arkadaşım daha önce de bahsettiğim gibi.Bir ses kartı almadan önce setinizi bir cd player ile test edin bilgisayarla cd player arasında ses farkı yoksa ya da az bir fark varsa almana gerek yok diye.Ben bu cümleyi en az 3 4 defa yazdım.Dedim ki anakartlardaki ses kartları onboard olabilirler ama hepsi aynı değil kimi anakartların ses kartları bu 40 50 ytllik creativeleri aratmıyor kimi anakartlar ise ses teknolojileri ve ses kalitesi açısından çok geri planda onboard ses kartlarına sahip.Yani bir gerçek var bu 40 50 ytl lik kartlar çoğu onboardlardan iyidir fakat kimi onboardlarla bu fark çok az olduğundan almaya gerek yoktur.Forumda yazılanlara rağbet etmen seninle alakalı evet bu forumda ya da genelde benim malım en iyisi anlayışı var fakat senin yapman gereken tarafsız yorumlara itibar etmen.Ses kalitesi zevk meselesi değildir.Bir de bir ses sisteminden beklenecek şeyler belli yani bir x530 a ne kartı ile kullanırsan kullan vereceği en iyi ses bellidir öyle çok farklılıklar beklemende anlamsız.Tekrar söylüyorum ses sisteminizin kalitesini verebileceği en kaliteli sese yakın sesi cd playerlar verir.Bu size karşılaştırma ve ses sisteminizin limitleri hakkında bilgi verir ve siz de bilgisayarınıza kart alıp almama karaınızı bilgisayarınızdaki sesle bu sesi karşılaştırarak verebilirsiniz.

• Bencede saçma bir konu olmuş hadi kendi kulaklarına inan öyle al seti diyelim ama tek sesle olay bitmiyor ki diğer faktörleride unutmuşsun arakdaşım senin beyendiğin ve almak istediğin seti bir başkası daha önceden almış olabilir dediğim gibi tek ses değil sadece sağlamlık kalite garanti şartları kapsamları dimi birçok faktör var anlaman için kaba bir örnek veriyim.

şimdi bir arkadaş senin almak üzere olduğun ses sitemini yaklaşık 1 senedir kullanıyor ve arıza yaptı garantiye yolladı ama hiçbir sonuç alamadı set ya onarılamadı yada yenisiyle değiştirmiyolar vs gibi sorunlar çıktı sen bunu göz önüne almadan fikirler edinmeden aynı seti gittin aldın ve setin arızalandı ve garanti uygulaması iyi ilerlemiyor sende madur olmazmısın sence burda demek istediğmi sistemlerin tek ses gücüne kalitesine bakarak değil arakdaşlar hertürlü kalitesi garantisi kulanım şartları garantiyle ilgili şartlar da göz önüne alır tabiki onun dışında herkezin kulak zevki başkadır sen yine önerilerini al bide git sen dinle öyle karar ver burda arkadaşlarımızın kullandıkları sistemlerinin tecrübeleriyle ilgili yorumlar gelir kulanmadığın setin kullanan bir arakdastan tecrübe edinmiş bir arakdaştan yorum alman hep daha iyi olucaktır saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logan'da ses sistemi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • allahınızı severseniz üşenmeden okuyun şu yorumları ve siz karar verin
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd49719

40 ytl lik 2.1 den insanlar ne bekliyor ben şunu diyorum bu sistemi dinlemedim ama 1 kişi bile olumlu yorum yapmamış.Biz niye acaba 150$ veriyoruz 2.1 lere onu anlayamadım ondan da çıkan ses bundan da çıkan ses değil mi biraz farkedebilir ama bu kadar farka değer mi yoska para harcamak ve kendimizi tatmin etmek mi amaç?Bu yorumları yapan insanlar belki de hayatalarında 300 ya da 2300 gibi sistemleri dinlememişlerdir.

1 kişi bile kötü yorum yamadığına göre almalımıyız biz bu 2.1 i? bundan daha iyisi yoktur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysite -- 25 Eylül 2007; 18:32:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mysite

allahınızı severseniz üşenmeden okuyun şu yorumları ve siz karar verin

40 ytl lik 2.1 den insanlar ne bekliyor ben şunu diyorum bu sistemi dinlemedim ama 1 kişi bile olumlu yorum yapmamış.Biz niye acaba 150$ veriyoruz 2.1 lere onu anlayamadım ondan da çıkan ses bundan da çıkan ses değil mi biraz farkedebilir ama bu kadar farka değer mi yoska para harcamak ve kendimizi tatmin etmek mi amaç?Bu yorumları yapan insanlar belki de hayatalarında 300 ya da 2300 gibi sistemleri dinlememişlerdir.

1 kişi bile kötü yorum yamadığına göre almalımıyız biz bu 2.1 i? bundan daha iyisi yoktur bence

Şimdi çok saçma şeyler yazıyosun @mysite sana ödül vermek lazım.40ytl lik 2.1 dediğin alet çoğu kişiyi tatmin etmiz o yüzden daha fazla para verilir ses sistemilerine.Ayrıca sen bütçe belirtiyosun forumdaki arkadaşlar da öneride bulunuyor.Madem o kadar para neden verilir diyosun sen neden fazla para ayırıyosun ses sitemine açtığın topikler ortada gidip s750 almışsin bide 40 ytl lik sbs 370 e güzel diyosun s750 ye berbat diyosun nasıl olucak anlamıyorum ben seni .

• quote:

sesnin derdin nedir ya

• quote:

Orjinalden alıntı: John PHILIPS

quote:

Şimdi çok saçma şeyler yazıyosun @mysite sana ödül vermek lazım.40ytl lik 2.1 dediğin alet çoğu kişiyi tatmin etmiz o yüzden daha fazla para verilir ses sistemilerine.Ayrıca sen bütçe belirtiyosun forumdaki arkadaşlar da öneride bulunuyor.Madem o kadar para neden verilir diyosun sen neden fazla para ayırıyosun ses sitemine açtığın topikler ortada gidip s750 almışsin bide 40 ytl lik sbs 370 e güzel diyosun s750 ye berbat diyosun nasıl olucak anlamıyorum ben seni .

ya ben s750 almadım saten sbs aldım yanlış yazdım topic e de

• Arkadaşım x-230 a hangi ses kartına takarsan tak o farkı sen kulağınla hissedemezsin...

Essege altın semeri vursalar essek yine essek misali....
  • quote:

aslında haklısın ama bir yere kadar çünki o insanlar fiyatına göre iyi olduğunu söylemiş tabiki her insanın kulağı aynı değildir kimi jameson ile jbl nin arasındaki ses farkını anlayamaz kimine hiç bir sistem tatmin edici gelmez ben daha hiç birşey demiyorum sana

• quote:

Bahsettiğin yorumlar kişisel yorumlar sonuçta. Demek ki böyle bir set aramışlar, bulmuşlar, memnun kalmışlar. Ama bu "biz de alsak memnun kalırız" demek değildir... Olay tamamen beklenti meselesidir.

• mysite nin haklılık payı çok yüksek..bu forumda, çoğu kişide bi marka sempatizanlığı var,almış başını gidiyo...tabiri caizse bilsede bilmesede ağzı olan konuşuyo.

bende buradaki yorumlara bakarak bir ses sistemi almaya kalksam bugün kesinlikle logitechle creativeden başka ürün almamam gerekiyordu,çünkü diğer markalar afaroz edilmişti,kaka ilan edilmişti.

bugün vatan bilgisayara laptobumuda götürdüm ve bütün sistemleri tek tek test etme imkanım oldu.ne logitech ne creative..kesinlikle ben dahil arkadaşlarım kimse seslerini beğenmedi.

ama forumda yeteri kadar bahsedilmeyen hatta kalitesiz ilan edilen microlablar ortalığı adeta yıktı..sonuç olarak içime sinerek microlab fc 361 modelini 100 ytlye satın aldım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragic

ama forumda yeteri kadar bahsedilmeyen hatta kalitesiz ilan edilen microlablar ortalığı adeta yıktı..sonuç olarak içime sinerek microlab fc 361 modelini 100 ytlye satın aldım..

Yüksek ses demekki iyi kaliteli ses oluyor.
    İyi olmak için ortalık yıkılmalı.

Bense çoğunluk gibi rahatsız olmak değil, duyduğum sesten memnun olmak istiyorum.
  • yüksek sesin kaliteli olmadığını herkes biliyor.Bir sistemde herşey woofer değildir iyi tiz olmadan iyi bass duyamazsın.Yıkmak derken fiyatına göre yıkmak herhalde iyi ses çok açıldığında titretir de ortalığı kaliteli olmak sarsmamak değildir.Hem sarsan hem kaliteli setler de vardır.Açıkçası logitech ve creativenin z5500 benzetmesi ucuz setlerine yönelmemek lazım.
  • ses kartı konusuna katılmıyorum. ac97 ve audigy value kullanıyorum. audigy ile aygıt ayarlarından 24 bit ve 96 khz sese getirince tizler daha da netleşiyor bass sesler de değişiyor. üstüne ekolayzır ayarlarını yapınca güzel oluyor X530 ses sistemiyle 4x5 odada. ayrıca ses sistemini yerleştirirken dikkat edin. odadaki tüm eşyalar ses kalitesini etkiler unutmayın. ya da woofer'ı masanın üzerine koyup kullanacaksanız almayın. en dip, en uzak köşelere atın ki hakkını versin.
  • kullandığın on boarddan fark o kadar.Kimi anakartların onboardları özellikle msilerin onboardları creativenin bu modellerinden pek farkedilmeyecek kadar kaliteli sese sahip.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.