yeni seat leon almayı düşünüyorum. bu iki modeli arasında çok kararsız kaldım. 1.4 motorun hem performansı daha iyi hemde yakıt tüketimi diğerine oranla daha az, ama donanım olarak ta daha zayıf. 1.6 ise donanım olarak kuvvetli fakat yakıt tüketimi ve performans olarak 1.4 ün gerisinde kalıyor. yılda max. 7-8 bin km yapacak biri olarak hangisini tercih etmeliyim sizce? yardımlarınız için şimdiden tşk.
Öncelikle ne istediğinize bağlı.Sizin için performans önemliyse tabi ki 1.4 tsı.Donanım önemliyse 1.6.Yani burda olay sadece sizin isteklerinize bağlı.
Bu durumda tercih bence TSI olmalı..Şu an Seat'ta iyi bir indirim var.
bence aradaki en çok göze çarpan donanım eksikliği cruise control, dijital klima ve fonsiyonel + deri direksiyon olmaması.
16 alüminyum jant da yok ama onun yerine 18-19 inçlik jant da takılabilir. katlanır ayna, bel desteği, usb gibi donanımların da kararınızı 1. derecede etkileyeceğini sanmıyorum.
ama 1.4 tsi her devirde dizel gibi yürüyen bir motor. sadece motoru için bile 1.4 tercih edilebilir.
fabrika verisine göre 1.6 38 kuruş, 1.4 tsi 31 kuruş tüketecek. yani senede 7.000 x 7 krş = 490 TL gibi bir fark olacak tüketiminizde.
uzun yıllar satmayacaksanız 4000 tl daha verip hem 1.4 tsi hem de style olanını almaya çalışın derim.
1.4 TSI
1.4 Tsı..
Satarken donanım para etmez ama motor eder..
ikisinede bin test et ona göre kararını ver.Senin için performansmı önemli yoksa donanım mı bu da önemli tabiki.. Mesela benim seçimlerimde hız sabitleyici,deri direksiyon ve bel desteği gibi donanım + ları çok önemlidir.Ama 1,4 TSI motorda gerçekten etkileyici.Kendini biraz zorlayıp 1,4 TSI style paket almanı öneririm..