Şimdi Ara

YENİ RENAULT MEGANE IV - [Ana Konu - 65.250 TL den Başlayan Fiyatlarla Türkiye'de] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
10
Favori
25.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konu dışı ama bu megane 4 1.2 tce 130 bg benzinli arka suspansiyonlar bagimsiz mi bilgisi olan var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane4 M kullanıcısına yanıt
    Renault son dönemde Latitude hariç hiç bir binek aracında bağımsız süspansiyon kullanmadı! Renault arka süspansiyonlar şu an her modelinde torsiyonlu sistemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

Aracı alan da yok , fiyat alıp paylaşan da yok

Akrabam aldı, 2004 model bora verdi oyak vs indirimi toplam 76 bin liraya geldi yaklaşık. Siyah renk bursadan direkt teslim edildi. Araç şahane.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Megane 4 1.5 dCI Icon full paket ile ilk izlenimleri.

1.Çift kavramalı şanzıman işini fazlasıyla görüyor. Vites geçişlerinde belirgin bir yavaşlık yok. Motor klima açık iken yokuşta zorlanmıyor.
    2.Sport/Comfort/Eco gibi modlarının kullanımı kesinlikle kişiye göre değişiyor. İstanbulda Eco modda sürerseniz azıcık arkadan korna yersiniz. Gaz tepksini geç algılıyor doğal olarak. Efendi efendi sür diyor. Lakin istanbul da ışık yeşile döndümü far ve kornanın haddi hesabı yok. Direniyorum
    3.Depoyu 164 liraya doldurdum ve Kozyatağı , Adapazarı gidiş dönüş, Kozyatağı İkitelli arası bir kere, Ataşehir ümraniye 10 kere, Ataşehir kadıköy 10 kere gittim. Ara ara şehir için gezişlerim oldu. 810 km sonra ışık yaktı. 5.4 LT ile sürdüm.
    4.Şerit takip harika, adamı disipline ediyor
    5.Adaptif cruise kontrol ile Ataşehir Adapazarı gidiş dönüş yaptım. Açıkçası büyük kolaylık. Bazen tetikte gidiyorum gayri ihtiyari. Kontrolsüz önünüze dalan araçlara karşı dikkat ettiniz mi hiç yorulmadan uzun mesafe gidersiniz. Tekrar edeyim geç algılıyor önünüze gelen aracı. Araç önünüze geçtikten 1-2 sn sonra tepki veriyor. Genelde araçlar birinin önüne geçip fren yapmaya eğimli olduğundan ayağınız rahatta ama gözünüz pür dikkat kesiliyor bilginize.
    6.Otomatik park olayında iki defa denedim. Milisaniye ile çarpmasını durdurdum. Kesinlikle bir sorun var. Söyleneni harfiyen yaptım. Direksiyonu bıraktım kendi kendine çevirip park etmeye çalışırken aracın genelde ön tarafını önündeki araca sürtme demiyorum vurmasına saniye ile durdurdum. Denerseniz bile arac değil duba veya plastik bir obje ile deneyin.
    7.Dikiz aynalardaki kör nokta takip harika çalışıyor. Yani ona kalsa asla şerit değiştiremezsiniz :) İlla araç sağınızda veya solunuzda 30 m gerinizde olacak, yavaş gelecek falan da filan. Zaten sinyali verdiğimde arkamdaki araçlar direkt gaza basmaya başlıyor. Dikiz ayna ışıkları turuncu renkte çakar atıyor ama malesef zorlada giriyorum.
    8.Aracın aynaları araç kitlendikten sonra otomatik kapanmadı. Anahtar üzerinden denedim.. cık olmadı.
    9.Yan aynalar araç kitlenince otomatik kapanıyor. Bir kere kapanmadı, tek farkı geniş bir araziye park ettim yanında hiç araç yoktu. Kapatmadı. Onun dışında hep kapatıyor.
    10.Arka diz mesafesi sandığım kadar geniş değil ama işimi görüyor. Boyum 1.88 azıcık uzunum da
    11.Araç hız halindeyken 120 km ye kadar içeri rüzgar sesi almadı.
    12.Hızlı viraj girişlerinde savrulmuyor. Çok rahat geçiyor. Lastikler continental geldi.
    13.Gelelim Rlink-2 ye, resmen tablet koymuşlar ön tarafa. Araç hareket halindeyken kullanmayı pek tercih etmiyorum. Türkçe navigasyon dahili geliyor. Çok güzel bir özellik. Fakat, navigasyonda adres bulmak zor. Cadde ismini kesinlikle doğru bilmelisiniz. Telefona gönderilen konum bilgisini buraya aktarabilseydim efsane olacaktı. Yolu varsada ben bulamadım. Şimdilik coğrafi koordinatları giriyorum :) Çözümüm bu.
    14.USB bağlantım ile Mp3 dinlemeyi başaramadım. Media yok diyor. Aynı USB yi satış noktasında Kadjar da denedim çalışmıştı. Cepten bluetooth parçaları çalıştırmakta zorlanıyor.
    15.Ses çıkışları çok kaliteli değil. Daha önce Kia Cerato vardı. Açıkçası hiç bir araçta böyle bir tok sesle müzik dinlemedim. Aracıma binen herkes bunu söylüyordu. Ses sistemi ortalama.
    16.Aracın önden görüş açısı yan taraflarda kısıtlı birde dikiz aynası önünde bir blok var anlamadım neden o kadar büyük yapmışlar o alanı. Onun dışında bir sorun görmedim.
    17.Masajı kullandım. Çalışıyor ama ihtiyaç duymadım. İsteyen kullanır. Çok gerekli mi bilemedim.
    18.Arka tarafta havalandırma çıkışı var güzel bir özellik. Birde oraya usb çıkış koysalarda güzel olurdu. 12V bir çıkış var, oradan istediğim şeyi şarj edebildim.
    19.Anahtarı kullanmadan araca giriyor çıkıyor ve çalıştırıyorum. Büyük kolaylık.
    20.Yağmurlu havada sileceklerin çalışmasına halen adapte olamadım. Yağmur sensörü öyle bir çalışıyor ki sanırsın gök yarıldı sular boşanıyor gibi kafasına göre deli gibi silecekleri çalıştırıyor. Sadece gülmek için açıyorum
    21.Geri park kamerası gece bile çalışıyor. Çok yararlı. Dönüşe göre gösterim yapıyor.
    22.Sensörleri çok detaylı bilgi veriyor. 360 derece bilgi veriyor. Tabi bizim apartmandan çıkmak için tıkışık park etmiş araçların arasından geçebilmek için yüzlerce manevrada sensörler kan kırmızı ve sürekli bağırıyor.
    23.Acil fren sisteminin devreye girdiği bir an yaşamadım. Çok dibine girerseniz bir aracın ikaz ediyor.
    24.Frenlemesi yavaş. Tekrar ediyor frenlemesi yavaş. Efendi gitmekte yarar var.
    25.Start stop çok güzel çalışıyor. Klima açık iken bazen çalışmayacağını bildiriyor. Onun dışında çok yoğun trafikte kapatıyorum.
    26.Ön farlar ilerisini çok güzel ışıklandırıyor. Fakat anlamadığım birşey var, ön tarafta ışıklandırdığı yerde ışığın bitiminin üst tarafına mor ve turuncu renkte bir çizgi ile aydınlatıyor. Anlam veremedim.
    27.Torpido geniş ve kullanımı kolay.
    28.Telefonumu Rlink e bağladım kullanımı yeterli.
    29.Sesle kumanda ederek radyo ve telefon aramasını denedim. Çalışıyor. Lakin, bunu çok rahat bir ortamda yapabilirsiniz.
    30.Kısaca Renault Megane 4 diyor ki, hayatı öyle hızlı yaşama. Sakin sakin git diyor. Bende öyle gidiyorum. Faydasını görüyorum. Alacaklara tavsiye eder miyim. Ederim.

• renault un yeni fiyasko aracı megane 4 oldu sanırım ..çıkalı bir iki ay oldu ama yollarda hiç göremedik artı forumda da hiç hareket yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vdeniz17

renault un yeni fiyasko aracı megane 4 oldu sanırım ..çıkalı bir iki ay oldu ama yollarda hiç göremedik artı forumda da hiç hareket yok...

Aracı hiç incelediniz mi ?
  • ognemir kullanıcısına yanıt
    araç bayilere geldikten bir iki gün sonra ayrı günlerde olmak üzere iki kez gittik arkadaşlarla... uzun zamandır astra k golf 1.4 125 hb yine aynı motor leon fr arasında mekik dokurken dizel meganı da bi görelim görelim dedik..araç güzel ama o seviyedeki tüm modellerden biraz fiyatı yüksek gibi geldi ve yeni çıktığı için sanırım hiç bir indirim yapmadılar...
  • quote:

araç bayilere geldikten bir iki gün sonra ayrı günlerde olmak üzere iki kez gittik arkadaşlarla... uzun zamandır astra k golf 1.4 125 hb yine aynı motor leon fr arasında mekik dokurken dizel meganı da bi görelim görelim dedik..araç güzel ama o seviyedeki tüm modellerden biraz fiyatı yüksek gibi geldi ve yeni çıktığı için sanırım hiç bir indirim yapmadılar...

Bende 2 defa test yaptım,
    Araç güzel , bugün mevcut aracımın cuma günü satışı için bir arkadaş ile anlaştık. 1.2 ICON modeli almayı planlıyorum, bayilerin elinde birkaçtane stok var cumaya kadar satılmazlarsa alacam inşallah.
    inşallah istediğin olur ve alırsın yeni aracını.. fiyat ne dediler en son..
  • quote:

inşallah istediğin olur ve alırsın yeni aracını.. fiyat ne dediler en son..

Stoklarda bu donanım ve motor çok fazla yok ama 74200-74800 bandında fiyatlar veriliyor . Zorlamak lazım
    liste fiyatına yakın bi rakam fazla indirim yapmıyorlar ..inşallah gönlünüze göre olurda alırsınız..
  • quote:

liste fiyatına yakın bi rakam fazla indirim yapmıyorlar ..inşallah gönlünüze göre olurda alırsınız..

Liste fiyatı stepne +met boya 76500TL oluyor.İlk etapta 75600-75800 civarına düşüyorlar. Sonra biraz daha zorlayınca dediğim aralığa doğru kayıyorlar..Yeterki aracı alma konusunda ciddi olun ve karşı tarafta bunu anlasın..
  • Henüz üretim süreci yoğun olan bir araç için bence de biraz önyargılı ve abartılı bir kelime olmuş “fiyasko”. Oyak satışlarıyla birlikte ak kara ortaya çıkar. Ya yolda gören alır, ya da unutulup gider. Ama ben de testini 2 defa yapmış biri olarak bu modelin megane 3 kadar satmasa da en iyi megane olarak piyasaya gireceğini düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende inşallah salı ya da çarşamba günü aracımı teslim alacam.Önceki aracım C4 bej kumaş döşemeydi,2 gündür kardeşimin j kasa astrasını kullanıyorum içi siyah yarı deri döşeme,aracın içi hamam gibi oluyor.C4 te hiç bunu yaşamıyordum.Megane da siyah yarı dwri döşeme.İnşallah astra da yaşadımı yaşamam.

• Araca cam filmi bu sicaklarda olmazsa olmaz bir gereklilik. Ben de koyu renk döşemeyi cok sevmesem de aracın kendi renginin de sıcaklıkta cok etkisi var sanırım

• yeni çıkan araca bu kadar heyecansız bir millet algısı ilk kez gördüm.
    Forum ölmüş, giren yok, 1 tane adam gibi gözlem paylaşan var, demekki alan eden , test eden vs dahi yok..
    Ulaşılamaz fiyatlarla milleti clio'ya tamah etmeye devam edeceksiniz.

renault'un o "yerli otomobilimiz gibi" marka algısını yavaş yavaş bitirdiniz, milletin empatisini böyle yanlış fiyat politikaları ile yıktınız, aferin size..

çıkalı 2 ay gibi (belki daha fazla) bir zaman olmasına rağmen yolda 1 tane gördüm, her gün Anadolu-Avrupa gidip geliyorum, yani hep yollardayım..

bu fiyatlarla zaten millet nasıl alsın..
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Kızma okadar ..
    Ben numunelik birtane aldım , bayram sonrası 3-5 bişiler yazarım buraya
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Bende aldım oyak kampanyasından . Aracı teslim almadık daha. Foruma aktif aldıktan ve gözlem yapınca gelirim artık :))

• Ses sistemi disinda bir eksik goremedim.Gelelim merak ettigim yanlarina ;

-Ses sistemini opsiyonla alamiyormusunuz ? Misal clio 4 te bose ses sistemi vardi,bmw de harman kardon vs.

-Yol tutus focus kadar iyi mi ?

Para isi hallolursa 1.6 dci gt line dusunuyorum.Siz araci ne kadara aldiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 1 Temmuz 2016; 0:10:32 >
  • pizdies kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun.Ne kadara aldiniz ve hangi donanim ? Normal liste fiyati nedir ? Yanilmiyorsam megane lar Fransiz uretimi,mais bursada uretilmiyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.