Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ancak Ankara'da kış lastiği havası hiç yok bence. Önümüzdeki haftaki yağışlarla düşüş olacak ama o da çok yeterli değil. Gündüz sıcaklıkları 10 derecenin altına ya da gece sıcaklıkları sıfırın altına indiğinde geçerim kış lastiğine. Muhtemelen 10 günden önce geçmem. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 8 Kasım 2023; 22:13:38 > |
YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (35. sayfa)

-
-
Arkadaşlar piyasada rizline dışında austral için bagaj havuzu ve kauçuk paspas üreten bir marka ya da üretici mevcut mu ya da kullandığınız? Benim anladığım cSuv segment araçlara aşağı yukarı standart aynı paspaslar yani austral kauçuk paspas yazıyor ama wv ya da hyundaide de aynı paspasi satiyorlar, saniyorum bı bagaj havuzu aracın boyutlarına özel. Bagaj havuzu özel dedim ama onda da düz kare uretiyorlar hep yandaki kulakçık alanları kapatmıyor gördüğüm kadarıyla. Biraz daha bekliycez galiba orjinalde yakın bir yan sanayi paspas ve bagaj havuzu için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar. Aracın Dikiz aynası kısmından yolda rahatsız edici trim sesi geliyor. Kapılarda falan da var zaten de kesin bir çözüm yok diye henüz o konuya girmiyorum. Ancak dikiz aynası kısmı çok rahatsız ediyor. Aynı sorunu yaşayan ve çözümü bulan var mı acaba?
-
Rizline ın austral paspas takımı 1.2 full hybrit e uymadı.
Slm,servisde paspaslarimi teslim alirken 1.3 benzinli ile 1.2hybrid paspaslari malzeme ve sekil olarak biraz farkli uymaz demisti.Rizline da 1.3 e gore olcu almis demekki..
Merhaba, ilgili ses bende de var ve sadece kalkışlarda motor devri düşükken oluşan vibrasyondan dolayı geliyor. Yalnız sesin kaynağı dikiz aynası değil, gözlük koyma bölgesinin kapağı. Gözlük kabını açın, sesin kesildiğini göreceksiniz.
Benim aracımdaki tek rahatsız edici ses şu an bu, sizin kapılardan nasıl bir ses geliyor?
-
Aracımla şu na 10.000 km ye yaklaştım.
Hafta sonu Istanbul -> Konya -> Ankara -> Bursa -> Istanbul şeklinde 2 yetişkin, 2 çocuk ful bagaj toplamda 1465 km yol yaptım. Ortalama hız 87 km/h, ortalama yakıt 6.9 litre ve hiç sürüşe dikkat edilmedi. Bu değerin içinde kısa şehir içi turlarda var.
Ben şahsen aracın yakıt tüketiminden çok memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frd0101 -- 15 Kasım 2023; 12:49:24 > -
Evet bende de düşük devirlerde oluyor ses ve istanbul trafiğinde sürekli o şekilde seyahat olduğundan çok rahatsız ediyor açıkçası. Dediğiniz gibi bir deneyeceğim önümüzdeki hafta. Ancak bende de aynanın orada değil zaten sanki o kamerayı çevreleyen plastik aksamdan geliyor gibi geldi ses. Siz çözüm buldunuz mu peki kapak açık gezecek değiliz herhalde :D
Kapılardan arka taraftan falan da tümsek veya bozuk zeminde geçerken tık tık sesler geliyor.
-
Geçen ay aldığım kış lastiğini bugün satın aldığım yere giderek taktırdım. Bizim aracın ebadına uygun lastik kalmamış, ne zaman geleceği de belli değilmiş. Fiyatı da 9200 oldu dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 15 Kasım 2023; 16:56:42 > -
Öyleymiş, sipariş verirken yazmıyodu aldık uymadı.
Rizline ı aradım, 1.2 full hibrit için olan paspas takımı üretim aşamasındaymış, yakın zamanda çıkacakmış.
Çok tiz ve düşük seviyede bir ses olduğu için açıkçası müzik dinlerken hiç duymuyorum. O yüzden şu an üzerine odaklandığım bir konu değil ama servise gidince bir çözümü varmı diye soracağım.
-
Bulursanız lütfen benimlede paylaşın. Bende almak istiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam acele etmemek lazım , ben biraz beklemeye karar verdim full hibride uygun bagaj havuzu ve lastik paspas elbet gelecektir sırf almış olmak için almak istemiyorum.
Arkadaslar bu aracin e tech'ini onerir misiniz? Veyahut mild hybrid'in yakit tuketimi e tech'e gore nasil?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
20 Ekim itibari ile Tekno Alpin Saten Mineral Gri 1.3 (270 Tork) Mild Hibrit kullanıyorum.
Konfor, kolaylık ve güvenlikler gayet başarılı,
Yakıt tüketimi çok erken fakat;
Uzun yolda ortalama 6 Lt. (120 km lik bir mesafede)
Kısa mesafe kullanımı 7-8 Lt. (3-5 km aralığında)
Sakin kullanım 90-110 denemesini yapamadım.
* Daha önce arabam 2016 Opel Insignia 1.6 CDTİ (320 Tork ) Cosmo idi. Ortalama ikiside aynı ağırlıkta (1600 kg)
Uzun yolda 5-6 Lt. arası performansa göre
Kısa mesafe 7-9 Lt.
Sakin kullanımda 90-110 ortalama ile 4-5 Lt. arası yakalıyordum.
Benim için Austral in yeni olması kullanım karakteristiği vs nedeniyle 6-8 Lt. yakıtı kabul edilebilir limit dahilinde, Ayrıca Dizel aracımda katalizör ve Egr sistemi vardı. Bunların sorun yaşatmasında bakım maliyetini bilen bilir.
Mild Hibrit lerde bu sistemler yok, ayrıca tam emin olmamakla egzoz muayenesininde olmadığını biliyorum.
Forumlarda haklı olarak sorun yaşayan ve çözüm arayan insanların mesajları daha fazla olur, sorun yaşamayıp memnun olanlar çok fazla yazma ihtiyacı hissetmezler, bu da aracı araştıran insanlarda yanlış kanılara neden olabilir. Bu nedenle 3000 km'yi deviren bir Austral mild hybrid konfor paket kullanıcısı olarak aracımdan çok memnun olduğumu ve iyi ki almışım dediğimi kayıt altına alayım. Şehir içi çoğu akıcı olan bir trafikte tüketimim 6.7'de sabitlenmiş durumda. Bu araç için gayet makul olduğunu düşünüyorum.
Bir sorum olacak. Aracın ayarlarında yazılım güncelleme kısmında güncellemeleri denetle kısmı hiç aktif gözükmese de son güncelleme denetleme tarihi her zaman o günkü tarih gözüküyor. Araç Android Auto'ya bağlanınca zaten internet alıyor, oradan kontrol ediyordur diye düşünüyorum ama emin değilim tabi. Araca ayrıca telefondan wifi hotspot ile de internet verebiliyorsunuz, Android Auto'yu kapatıp onu da denedim, ancak yine de güncellemeleri denetle kısmı aktif olmadı. Soru şu: araç gerçekten güncellemeleri denetliyor mu, yazılımları güncelliyor mu?
-
Size katılıyorum,
Benim hayal kırıklığım multimedia sistemi oldu, android tabanlı oluşu heveslendirdi şuan kısıtlı fakat ilerleyen zamanda çok fazla özellik yapılabilir altyapı müsait.
Dediğimiz gibi aracımı bende WIFI ile bağlantı kurmuştum, güncellemeler pasif, denetlemeyi biz yapamıyoruz.
Müsait bir ara apk kurmayı deneyeceğim müsade edecek mi bilmiyorum.
Tek rahatsız olduğum arka koltukta biri varken verdiği uyarı sesi, zorunlu kemer ikazı !!!
ilk işim o sesi kapattırmak, bu konuda bilgisi ve görüşü olan varsa süper olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbsezgin -- 18 Kasım 2023; 22:34:59 >
Saten mineral gri renkte araca sahip olan arkadaşlar boya koruma vs. yaptırdınız mı? Teslim alırken bu boyanın özel olduğunu ve bu boyaya yapılmadığını söylediler bana.
Yaptırmadım. Zaten yapılmayacaklar listesi imzalattılar aracı teslim ederken, boya koruma, bıcı bıcıda yıkama, pasta cila, hepsi vardı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende birşey yaptırmadım. Teslimde uyarılarda bulundular fakat imza karşılığı vs gibi birşey tebliğ etmediler. Su lekesi oluşmaması için iyice kurutulması ve fırça kullanılmaması gerektiği söylendi. PPF kaplama sorduğumda net bilgi alamadım yaptırırsamda kaliteli bir malzeme kullanın sonra boyaya zarar vermesin diye fakat sadece piyano black kısımlara kaliteli PPF yaptırasım var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X