Şimdi Ara

Yeni ram takınca ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm beyler benim eski bi anakartım var modeli Asus P5QC anakartın üzerinde 4 adet ddr2 2 adet ddr3 slotu var ben bugüne kadar 2x2 ddr2 1066mhz kullanıyordum ama yeni ram 2x4 ddr3 1600mhz ram aldım bunları taktığım zaman bilgisayar açılıyor ancak görüntü gelmiyor ve ilk açıldığındaki tek bip seside gelmiyor sorun ne olabilir çıkarıp ddr2 leri taktığımda tekrar açıldı sorunsuz

aldığım ramler : Kingston 4 Gb 1600mhz Ddr3 Kvr16n11s8/4 - n11.com

• Anakart eski olduğu için DDR3 bellekli RAM leri okumuyor.Yeni bir anakart almanız lazım DDR3 kullanmak için.
  • Turuncu slotlara takıyorsun değil mi ?
  • kanomen kullanıcısına yanıt
    Evet turunculara takıyorum

'Anakart eski olduğu için DDR3 bellekli RAM leri okumuyor.Yeni bir anakart almanız lazım DDR3 kullanmak için.'

eskiliğiyle ne alakası var anlamadım sonuçta ddr3 destekliyen bir anakart
  • Ddr2 ile ddr3 ü birlikte mi takıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır ddr3 leri tek takıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkanneser

hayır ddr3 leri tek takıyorum

Anakartın özelliklerinde ddr3 1333mhz maksimum yazıyor. Sen 1600 almışsın. Biri 1333 diğeri 1600 olsa, büyük olan küçük olanın hızında çalışırdı. 1600mhz oc yapmadan direk çalışır mı bilmiyorum, hiç denemedim ama Sorunun bununla ilgili olduğunu düşünüyorum? Yani ddr3 1333 mhz ram bulup denersen kesinleşir..?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Furkanneser F kullanıcısına yanıt
    Eskiliği ile bir alakası yok, çalışması gerekiyor.

Ramlerden sadece bir tanesini turuncu slot'a takıp denedin mi peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Anakartın özelliklerinde ddr3 1333mhz maksimum yazıyor. Sen 1600 almışsın. Biri 1333 diğeri 1600 olsa, büyük olan küçük olanın hızında çalışırdı. 1600mhz oc yapmadan direk çalışır mı bilmiyorum, hiç denemedim ama Sorunun bununla ilgili olduğunu düşünüyorum? Yani ddr3 1333 mhz ram bulup denersen kesinleşir..?

Onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum zaten anakart kaç mhz destekliyorsa ram 1600 olsa bile 1333 de otomatik olarak çalışıyor diye biliyorum

'Ramlerden sadece bir tanesini turuncu slot'a takıp denedin mi peki ?'

bitane slotta denedim çalışmadı diğerinde denemedim sürekli açıp kapamak için gücü kesince diğer parçalara zarar gelmesinden korktum daha önce yanmıştı ekran kartım sabah denerim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum zaten anakart kaç mhz destekliyorsa ram 1600 olsa bile 1333 de otomatik olarak çalışıyor diye biliyorum

'Ramlerden sadece bir tanesini turuncu slot'a takıp denedin mi peki ?'

bitane slotta denedim çalışmadı diğerinde denemedim sürekli açıp kapamak için gücü kesince diğer parçalara zarar gelmesinden korktum daha önce yanmıştı ekran kartım sabah denerim

Neyse bi dene bakalım. Sonuçtan da haberdar edersen sevinirim.

• anakartın eski ve hiç tutulmamış bir model. ram uyumlarında bu modellerde genellikle sıkıntı cıkıyor. aldığın Ddr3 ramlerin mhz si anakartına göre yüksek. bir çok anakart üst mhz ram taktığında çalışabileceği max mhz ye ram i eşitler ama senin bilgisayarın bunu yapmıyor yapamıyor. 1333 mhz ram le denemen gerekir. yada ddr2 ram le pc yi çalıştırıp bios ayarlarına bir göz gezdir ddr3 ile ilgili bir secenek olabilir. orada ram mhz değerlerini ayarlama yada o.c yaparap ddr3 ü 1600 e çekme gibi bir durumun varsa onalra bak eer yoksa ramleri 1333 ile değiştir. ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.