Şimdi Ara

yeni ram lerim 4-4-4-12 çalışıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir çift 1x2 gb geil ram vardı. bir çift de 1x2 gba data aldım. ddr800 hepsi. ve a data da 4-4-4-12 zamanlaması olduğu yazıyor. geil den emin değilim ama %90 onun da var..
    belki bu everest görüntüleinden sizler anlarsınız.

birkaç sorum var.

1) 5-5-5-18 çalışıyorsa, bunu 4-4-4-12 yaparsam farkedilir bir hızlanma yaşar mıyım?
    2) 4-4-4-12 nasıl yaparım. sanırım şu an geil 5-5-5-18 çalışıyor. ve a data da onun hızına düştü otomatikman. geil in hızını 4-4-4-12 yaparsam heralde a data da halledeilmiş olur. nasıl yapacağımı tarif edebilir misiniz?
    teşekkür ederim

• Bu resimden anlaşılmaz. Evereste gir Bilgisayar bölümünde overclock sekmesine tıkla sayfayı aşşağı çekip oranın resmini koyarsan söyleyebilirim.
  • overclock daki resim bu

• Evet dediğin gibi 5-5-5-18 çalışıyor. Biostan elle ayarlaman lazım.

RAM timing diye biyer vardır Biosta ordan yapacaksın.

Anakart neydi?
  • Anakart zaten resimde yazıyormuş dikkat etmedim. Neyse daha önce Gigabyte hiç kullanmadım biosunu pek bilmem ama dediğim gibi her anakartta aynıdır zaten RAM timing e gelip manuel ayarlayıp elle 4-4-4-12 gireceksin.
  • sizce önemli bir fark olur mu 4-4-4-12 ye geçince
    yoksa yaptığıma değmez mi?
  • Cpu-Z 'den kontrol edebilirsin en net öyle anlaşılır... Ben 4.4.4.12 kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.7 2.8 ortalama yeterli mi?
    geçen yıl açıldı
    mi 14 t 12/512 1 haftalık
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakart biosunun ilk ekranında ctrl+f1 yap detaylı menüye gir oradan zamanlamaları elle ayarlayabilirsin. Değerleri çok düşürme yoksa mavi ekran alırsın
  • Gigabyte kolay bir biosu var biosa girip ilk çıkan bölüme girersen ordan gerekli yerleri görebilirsin.
  • İmzamdaki Anakartı aldım . Üzerinde 4 4 4 12 etiket yazan Team Xtreem kit ramlarim var , fakat 4 4 4 12 yerine 5 5 5 18 görünüyor nedeni ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironman -- 4 Mayıs 2009; 23:34:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.