Şimdi Ara

Yeni ram aldık pc boot etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün yeni ram'im geldi bilgisayara eski ramim olan 2 gb ile birlikte taktığımda bilgisayar açılıyor dıt sesi geliyor ama anakartın markası yazdığı yerde kalıyor ne boot ediyor ne bişi hdd ışığıda yanmıyor tam orda kalıyor 2 gb olanı söktüm bu sefer windows yükleme ekranında bilgisayar hep reset atmaya başladı [sadece yeni alınan ram takılı iken] bios sıfırladım bu sefer yeni aldığım ram ile 2 gb olan modüller çalıştı ama bilgisayarıma girdiğimde 2 gb olarak gözüktü sanırım tam olarak boot edilemedi görüntü gelmeme gibi durumlar söz konusu değil görüntü illa geliyor daha 2 hafta önce arkadaşın aynı marka aynı model ramini denedik orda sorunsuz çalışmıştı ne yaptıysak olmadı yani bios da güncel yapabileceğim başka birşey kaldımı acaba ? anakartım foxconn h55mxv yeni ram in markası modeli gskill f3 1333c9s-4gns

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 21 Temmuz 2015; 13:42:35 >

• O zaman aldığın ram uyumsuzdur.
  • rami vatandan aldım iade falan kabul ederlermi ? siparişi geçen hafta vermiştim bugün anca ulaştı elime
  • quote:

Orijinalden alıntı: neophronTR

rami vatandan aldım iade falan kabul ederlermi ? siparişi geçen hafta vermiştim bugün anca ulaştı elime

İade konularını bilmiyorum pek o konuda yardımcı olamam maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen bilirmisin bu ram iade etme konusunda direk alırlarmı sizce ? kutusuna ilk açılmış gibi koydum duruyor şu anda ayrıca nereye gitmem lazım ? internetten sipariş etmiştim belleği
  • Cayma hakkınız var. Paketleyip götürün paranızı alın.

• scorn kullanıcısına yanıt
    şu başımıza gelen işe bak ya allah belasını versin böyle dandik anakartın zaten böyle olacağı belliydi rahatımızdan olacağız bir ram yüzünden yine gittiğimde umarım pürüz çıkarmazlar ayrıca herhangibir vatan şubesi kabul edermi bunu ? ben internetten sipariş etmiştim dediğim gibi faturalarda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • netten aldiysan iade hakkin var vakit gecirmeden bir subesine git musteri hizmetleri bolumune anlat uyumsuzluk yapti anakart begenmedi rami calismadi diye iade almalari lazim ama her deneyecegin ramde boyle ugrasacaksan isin var.
  • hocam valla arkadaş 2 hafta önce ram getirdi aynı değilmiş galiba şuanki ramin diğer yüzü boş yani modül falan yok onunkinde doluymuş yani aynı değiller model olarak çalışmıştı rahatça ilk açışta görüntü gelmediydi sonra yerlerini değiştirince gelmişti 6 gb ıda görmüştüm şimdi 4 gb ı takıyorum windows yükleme yeride bekliyor az sonra reset atıyor biosa girilebiliyor 4 gbı görüyor yani ama hem 2 gb hemde yeni 4 gb ı takınca anakartın markası gözüktüğü yerde takılıp kalıyor bir türlü boot olmuyor anlaşılan şimdi eski ramleri taktım sorunsuz çalışıyorlar yapacak birşeyde kalmadı herşeyi yaptım yarın gideyim ozaman ben iade kesin kabul olur mu ? kutusuna ilk açıldığı gibi koydum.
  • Anakartın kitapçığında veya sitesinde destekli ram listesi vardır. Yani önceden vardı, şimdi yazmıyorlarsa bilmiyorum.

marka dışında bütün değerler eski ramlerle birlikte aynılar ama eski ramleri söksem bile çalışmıyor 1 buçuk saat uğraştım herşeyi denedim bi türlü masaüstüne giremedim bu yeni ram ile yeni rami takınca dıt sesi direk geliyor ama reset atıp duruyor daha önce aynı marka farklı model başka bir 4 gb ile eski 2 gb ramleri çalıştırdığımda sorunsuz 6 gb ı görmüştüm
  • subedeki musteri hizmetlerinin itnelik katsayisina gore degisir garantiye gonderelim diyebilirler basa basa ram bozuk degil anakartima uymadi diyeceksin yani yenisi gelse bile degisen bir sey olmayacak bunu anlatirsan iade almalari lazim.
  • itnelik katsayısı derken ? bide ödemeyi ininal karttan yapmıştım iade kabul olursa parayı eldenmi verecekler yoksa karta gerimi atackalar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 21 Temmuz 2015; 16:03:30 >
  • Numaralar değil serileri önemlidir.
    Mesela kingston üç farklı 2gb 1600mhz ddr3 üretmiştir, anakartınız sadece birini destekliyordur. O listeye bakmanız gerekiyor.

İadeyi karta yaparlar. Taksitli ise taksitli yaparlar.

zaten yapacak birşey kalmadı illa iade olacak ne yapalım bizde 4 gb ile idare edeceğiz yeni mimariye geçene kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: neophronTR

itnelik katsayısı derken ? bide ödemeyi ininal karttan yapmıştım iade kabul olursa parayı eldenmi verecekler yoksa karta gerimi atackalar ?

mesela biz arizali telefon gonderiyoruz degisim diyoruz telefona yazilimi tekrar basip gonderiyorlar iade diye yolluyoruz yine aynisini yapiyorlar 3 kere gonderdik sonuc yok artik anlasilmasi lazim yani yazilimi yeniden basmanin ise yaramadigini.sordum 4 kere gitmesi gerekiyormus garantiye iade olabilmesi icin.gelsin bir daha gonderecem o yuzden garantiye yollayalim filan derlerse kabul etme ram bozuk degil anakartta calismiyor de.iade nasil oluyor bilmiyorum hediye ceki verebilirler vatanda harcamak uzere.
  • peki hocam yarın öğlen saatlerinde gideceğim vatanlada mailleştik ya kargoyla bize gönderin yada en yakın vatan şubesinden iade işlemini yapabilirsiniz dediler umarım yarın pürüz çıkarmazlar
  • hocam bugün gittim iade ettim rami ödemeyi nasıl almak istersin dediler hediye çeki dedim biraz bekledikten sonra makbuzla aldım çeki iadeyide kabul ettiler 8km yol yürümeye mal oldu bunlar kargo parasınıda eklemişler çek'e sağolsunlar bende çeki kullanıp eve şimdi geldim 2 buçuk saattir yollardayım hocam iş halloldu en azından
  • iyi gozun aydin.ceki kullandim derken yeni bir ram mi aldin yoksa baska bir sey mi?
  • yok hocam logitech m500 ile 8 gb flash bellek aldım valla gez gez ne alsam diye düşünüyordum baya bi oyalandım en sonunda bunları alayım dedim zaten fare dökülüyordu benim değiştirmiş oldum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.