Şimdi Ara

Yeni psu aldım 8CM Fan tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün forumdan 2.el bir psu aldım fakat psu önceki psuma %30 oranla fazla ses çıkarıyor buda beni biraz sıkmaya başladı bende psunun içini açtım ve temiz olduğunu gördüm sizce sessiz bir 8 cm fan işi çözermi çözerse tavsiyeniz varmı ?

Çıkan ses sürekli değişiyor mesela video izlerken oyun oynarken çok çalışıyor sonra sadece masaüstünde dururken daha az ses çıkarıyor bunuda söylemek istedim

• ayakliPC kullanıcısına yanıt
    hocam sorunun psu olmadığını düşünmeye başladım çünkü ses sürekli değişiyor mesela oyun oynarken ses artıyor ama sistem boşta iken program çalışmaz iken ise fan sesi çok az geliyor sizce sorun işlemci fanındamı ?
  • Fanı merkezinden yavaşlatarak durdurmayı dene.
    Önce ekran kartından başla istersen, fazla bastırmadan merkezden yavaşlatarak durdurduğun takdirde 3-5 sn kadar sen bıraksan bile hareketsiz kalacaktır.
    Aynı şekilde işlemci fanını da durdurabilirsin yalnız stok fan ise, fan merkezinin üstü kapalıdır. Mecburen fan yapraklarından durdurman gerek.
    Burda dikkatli ol, eline veya fan yapraklarına zarar vermemeye calış.
    Son olarak da PSU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞeRmeH

hocam sorunun psu olmadığını düşünmeye başladım çünkü ses sürekli değişiyor mesela oyun oynarken ses artıyor ama sistem boşta iken program çalışmaz iken ise fan sesi çok az geliyor sizce sorun işlemci fanındamı ?

Kasa kapağı açıkken oyun esnasında kasa içini gerekirse iyice yanaşarak dikkatlice dinle , sesi artan fan zaten kendini belli eder , bunun dışında ekran kartı fanı/fanları tek sorumlu da olabilir onları da dikkatlice dinle
  • hocam eski psu taktım sorun devam ediyor ekran kartı ızgaralı modellerden yani eski model fan yok bir tek fan işlemcide kalıyor sorun büyük ihtimalle onda çünkü oyun oynarken çok ses çıkarıyor masaüstündeyken neredeyse hiç duyulmuyor ama bilgisayarın içini açıp kabloları düzenledim fanı bir süpürgeyle çektim ve daha sonra açtım bir nebzede olsa düzeldi böyle kullanırım sorun çıkarmaz ise

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam eski psu taktım sorun devam ediyor ekran kartı ızgaralı modellerden yani eski model fan yok bir tek fan işlemcide kalıyor sorun büyük ihtimalle onda çünkü oyun oynarken çok ses çıkarıyor masaüstündeyken neredeyse hiç duyulmuyor ama bilgisayarın içini açıp kabloları düzenledim fanı bir süpürgeyle çektim ve daha sonra açtım bir nebzede olsa düzeldi böyle kullanırım sorun çıkarmaz ise

Hangi işlemciyi kullanıyorsun ve stok fanı ile mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    intel core 2 duo kullanıyorum lga 775 stock fan

hocam eski psu taktım ve bidaha dinledim ses biraz daha olsun azaldı ama öncesinde takarken 3 vida tek takmıştım psu o yüzden oynuyordu hafif bu defa yeni psu takarken 4 vidayıda taktım sorun bir nebzede olsun ortadan kalktı ve ikisi ile oyun oynadım 50 dk sonunda ısıları arasında fazla bir fark yoktu elle kontrol ettim dıştan oyun sırasında herhangi bir kasma kapanma da gözlemedim ve seste beni rahatsız etmiyecek düzeye indi sizce fanı hala değiştirmeye gerek varmı ısınmadan dolayı sorun falan çıkarmı ama kontrol ettiğimde ısısı normaldi psunun
  • quote:

intel core 2 duo kullanıyorum lga 775 stock fan

hocam eski psu taktım ve bidaha dinledim ses biraz daha olsun azaldı ama öncesinde takarken 3 vida tek takmıştım psu o yüzden oynuyordu hafif bu defa yeni psu takarken 4 vidayıda taktım sorun bir nebzede olsun ortadan kalktı ve ikisi ile oyun oynadım 50 dk sonunda ısıları arasında fazla bir fark yoktu elle kontrol ettim dıştan oyun sırasında herhangi bir kasma kapanma da gözlemedim ve seste beni rahatsız etmiyecek düzeye indi sizce fanı hala değiştirmeye gerek varmı ısınmadan dolayı sorun falan çıkarmı ama kontrol ettiğimde ısısı normaldi psunun

Dostum sorun eksik vidalama kaynaklıymış belli ki rahatsız edici düzeyde değilse artık kullanabilirsin.
    hocam sorun çıkarmaz değilmi sesli çalışması
  • quote:

hocam sorun çıkarmaz değilmi sesli çalışması

Eğer ısınma sorunu yoksa , durum tamamen kişisel tahammülün ile alakalı :)

Senin için rahatsız edici değilse kullanmaya devam et , ilerde eline para geçerse bir süre daha kullandıktan sonra yeni bir psu alır , kutusundan çıkarır kullanırsın temiz temiz :D Almışken 12cm ve üzeri fanlı modelleri almaya ve vidalamayı sağlam ve eksiksiz yapmaya çalış sonraki güç kaynağının Hayırlı Ramazanlar
    Saolun hocam 2 saat kullandıktan sonra kapatıp bakıyorum elle normal sıcaklıkta görünüyor seste o kadar problem değil.
  • Yalnız PSU'ların fanları 12CM oluyor.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    internette bir sürü 8 cm psu var hatta 2x 8cm psular bile var
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    8,9.2,12,14cm fanlı hatta fansız psular bile var
  • ŞeRmeH kullanıcısına yanıt
    Orta duzeydeki psularda da isi ayarli fan kullanilir. Yuke girince daha cok isinir daha fazla calisir daha fazla ses malum.

Kasa acikken bakin kulaginizi dayayin ses kaynagini bulun psu ise sessiz bir fan bakabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun psuda imiş ama ilk taktığım zaman vidaları tam oturtmadım o yüzden aşırı ses çıkarıyordu kasa şimdi taktığımda tam yerine otturtum bir nebzede olsa ses azaldı ve şuan rahatsız edecek seviyede değil

şuan kullandığım kasada bir ekran kartı, işlemci fanı, psu fanından başka fan yok kasanın durumuna göre ön ve arkaya 80 cm fan koymak istiyorum hava sülküsayonu olsun sizce etkisi olurmu ?
  • quote:

Hocam sorun psuda imiş ama ilk taktığım zaman vidaları tam oturtmadım o yüzden aşırı ses çıkarıyordu kasa şimdi taktığımda tam yerine otturtum bir nebzede olsa ses azaldı ve şuan rahatsız edecek seviyede değil

şuan kullandığım kasada bir ekran kartı, işlemci fanı, psu fanından başka fan yok kasanın durumuna göre ön ve arkaya 80 cm fan koymak istiyorum hava sülküsayonu olsun sizce etkisi olurmu ?

Kasa uçup gitmesin sonra ?
    nasıl yani anlamadım hocam :D
  • Hocam kasaya fan takacaksan mümkün olan en büyük fanı tak . 14 cm'lik fanlar en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 10 Temmuz 2015; 20:14:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.