Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (691. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
65.078
Cevap
627
Favori
2.941.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Giriş
    Bir degişiklik yok Rds menü de çıkmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Otomotiv firmaları yazılım vs güncellemelerini bizleri memnun etmek amaçlı yapmak ve iyi tasarlamak zorunda

90 ların teknolojisine geri döndürmek için değil

Benim GT-Line Nappa gelmedi ama abimin eşine kırmızı Allure EP + Elektrikli Bagaj aldık.

2008 Allure EGT6 ile takas yapıldı; araç her ne kadar güzel olsada yarı-otomatik vitese bir türlü alışamadılar...

Araç gemide. Benimkinden önce gelecek :-)

Orijinalden alıntı: yasyas

Deriyi bende sizin gibi düşünenlerdedim aslında (ben normal Gt aldım) buraya sormadım ama merak ediyorum konforu nasıl diye?

Daha önce normal deri paket araç kullanmıştım soğutma ve ısıtması yoktu hem kışın hemde yazın İzmir'de bizi mahvediyordu koltuğa sıcak veya soguktan dolayı oturamıyorduk , ama şimdi nappa hem farklı bir deri hemde arabada ısıtma mevcut fakat soğutma gene yok ben sırf soğutma olmamasından dolayı tercih etmemiştim. Yazın şuaralar kullanan bilgi verebilir mi?

Forumda bir arkadaş başka bir konuda paylaşmış:

Sentetik Deri: %98 oranında hava almayan, güneş altında en yüksek sıcaklığa ulaşıp, kışın soğuk havalarda en çok soğuyan ve üşümenize katkısı olan deri tipidir. Terleyen bir yapınız var ise çok terletir. Terlemeyen bir yapınız var ise hafif oranda terletir.

Dakota Deri: %51 oranında hava almayan, güneş altında yüksek sıcaklığa ulaşıp, kışın soğuk havalarda sentetik kadar soğuyabilen ancak oturduğunuzda kısa süre içinde vücut ısısıyla beraber ısınarak daha az üşümenize sebep olur. Terleyen yapınız varsa çok terletmez. Terlemeyen yapınız varsa terlemezsiniz.

Nappa / (bazı modellerde Nevada) Deri: %10 oranında hava almayan, güneş altında ısınsa dahi oturduğunuzda güneş ışığını görmemesiyle birlikte kısa süre içerisinde soğuyan, kışın soğuk havalarda sentetik kadar soğuyabilen ancak oturduğunuzda Dakota'ya göre daha kısa sürede vücut sıcaklığınızla ısınarak neredeyse hemen ısındığınızı hissettiren bir deri tipidir. Terleyen yapınız varsa hafif oranda terletir, klimayı açtığınızda ya da koltuk soğutma gibi opsiyonlarla terletmeyen, terlemeyen bir yapınız varsa hiçbir şekilde terletmeyen bir deri tipidir.

Nappa'nın bir üst seviyesi ise BMW Individual'da kullanılan deri tipidir ki, bu deri aynı zamanda İngiliz Oxford deri olarak bilinen, Land Rover & Range Rover markalarında kullanılan, %99 oranında hava alan en kaliteli deri döşeme tiplerinden bir tanesidir.

• Gt line 12500 km de

Bugün D ve R vites geçişlerinde gacırtı sesi gelmeye başladı

Ne olabilir?

Yardımcı olursanız sevinirim

Bu arada Anamurdayım ve anormal sıcak var

Milletin işi gücü yok bayiyi arayıp neden şu fiyata verdin diye mi soracak. Adam sana ne dese yeri var :) malum forum kullanıcısı kendi hayal dünyasında kileri gerçekte olmuş zannediyor muhtmelen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 13 Temmuz 2017; 22:23:55 >

Orijinalden alıntı: Triple-X

Sn. acquiles fiyat artışına olan itirazım şudur. Dövizdeki kur artışını tabili yansıtabilirler ama 10 gün içinde 7000 TL'lik artış olan bir kur dalgalanması olmadı. Sadece Peugeot değil bir kaç modele daha bakıyorum. Onlarda bu kadar artış olmadı. Neyse sonuçta adam baktı ki araç satıyor 180 de yapar 190 da...

Size ayrıca bir sorum olacak. Sizde de GT Line + Nappa deri döşeme var sanırım. Bende aynı paketi almayı düşünüyorum. Deri paketini almaya gerçekten gerek var mı? Masaj fonksiyonunu kullanıyor musunuz? Almasanız da olur der misiniz?

Ben şu anki fiyata göre Otv zammı olmasına karşın uygun fiyata aldım diyebilirim. Ama şu an 180 kusur verirmiydim, en azından çok düşünürdüm.

Ama Nappa dan çok memnunum. Aracı hem görsel olarak hemde konfor olarak ciddi artiya geçiriyor. Araca binen arkadaşlarımın ilk dikkatini icocpkpit sonrası koltuklar çekiyor.

Masaj için ekstra para isterlerdi fiyatına bagli olarak almabilirdim. Navigasyon da hiç kullanmıyorum ona hiç para vermezdim.

Masaja bir miktar para verebilirdim.

Tabi böyle bir seçim şansımız yok.

Ama masaji kullanıyorum, özellikle uzun yolda ise yarıyor açıkçası. Burada kimse bir araçtan Bali masajı performansı beklemesin :) amaç o. Değil. Amaç sürekli sabit duran sırt ve bel bölümündeki kaslara Hareket getirerek dolaşımı hızlandırmak. Bunu da başarıyor bence.

Gereksiz diyemem o nedenle. Navigasyona 1000 TL degul 100 TL vermezdim ama masaja 1000-2000 TL verirdim mesela ayrı bir opsiyon olsaydı.

Ben alırken gtline da elektrikli hafızalı koltuk da yoktu.

Nappa paketi hem deri, hem masaj, hem elektrikli hafızalı koltuk anlamına geliyordu. Bu nedenle 8bin TL fiyat bana uygun geldi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

Nissan Juke tan geçiş yaptım. Direksiyon hissiyatı, yol tutuşu ve sürüş zevki hariç hiç aramadım eski aracımı. 1 aylık gozlemim..

Geriye ne kalmış?

Orijinalden alıntı: acquiles

Demez işte. Aynı fikirdeyim bende.

Milletin işi gücü yok bayiyi arayıp neden şu fiyata verdin diye mi soracak. Adam sana ne dese yeri var :) malum forum kullanıcısı kendi hayal dünyasında kileri gerçekte olmuş zannediyor muhtmelen..

Bingo bil bakalım kim işsiz

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: knopix2626

quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

Nissan Juke tan geçiş yaptım. Direksiyon hissiyatı, yol tutuşu ve sürüş zevki hariç hiç aramadım eski aracımı. 1 aylık gozlemim..

Geriye ne kalmış?

Geriye kalan herşey

Saygılarımla...

Koltuk soğutma olsaydı keşke, hiç demedim.
    Daha önceki araçlarım suni deri idi, terletme yapabiliyordu haliyle. Nappa yi kesinlikle tavsiye ederim.

Sadece söyle bir eleştirim var Peugeot a.
    Gtline ustpakette ve üzerine extra ücret ile bu koltuğu satıyorsun, koltuğun görünmeyen bölgelerini deri yapmalarini anlarım.
    Koltuğun kolcak a surten taraflarını zarar görmemesi için deri yapmamalarini yineanlarim (basit bir kumaş ile kaplı bu bölgeler)
    Ama şoför ve sürücü koltuğu kapı tarafları da bölgesel..

Özetle görünen kısımlarda hangi akla hizmet deriden tasarruf edeceğiz diye kumaş koymuşlar anlayamadım.
    Evet farketmek kolay değil belki araca bir kere binen kişi için, ama ben yakıştıramadım. Bu da nappa için tek elestirimdir.

Örnek : aşağıdaki resimde sürücü ve yolcu on koltuk yanları deri değil. Ve görünen bir bölge. Surten eden bir yerde yok, nedir kumaş kullanmanın sebebi anlayamadım.
    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 14 Temmuz 2017; 8:7:37 >

• merhaba forumdaşlarım.bu sabah kalabalık bir akraba topluluğuyla seyehat ederken hanımın aracı benim aracın önündeydi.(hanımın aracı yeni 3008 1.6 benzinli) daha yola yeni çıkmıştık.lambada durduktan sonra kalkışta 3008 in ekzosundan sumu benzinmi anlamadım bi şeyler aktı. daha sonra kesildi.bi dahada görmedim ama kafamada takıldı bu normalmidir sıfır araçta.

Normaldir

Orijinalden alıntı: ecosan

Klima suyudur

Normaldir

Egsozdan klima suyu?

• Vites geçişlerinde çıt-çıt gibi ses çıkıyor bu normalmidir? Klima olayında da sanırım cam filminin etkisi var, önceki aracım 320d cam filmliydi ve 3008 e henüz yaptırmadım belki onun etkisi olabilir klima memnuniyetsizligimde.

Orijinalden alıntı: acquiles

quote:

Orijinalden alıntı: ecosan

Klima suyudur

Normaldir

Egsozdan klima suyu?

Orijinalden alıntı: fme06

merhaba forumdaşlarım.bu sabah kalabalık bir akraba topluluğuyla seyehat ederken hanımın aracı benim aracın önündeydi.(hanımın aracı yeni 3008 1.6 benzinli) daha yola yeni çıkmıştık.lambada durduktan sonra kalkışta 3008 in ekzosundan sumu benzinmi anlamadım bi şeyler aktı. daha sonra kesildi.bi dahada görmedim ama kafamada takıldı bu normalmidir sıfır araçta.

Egzost içinde biriken sudur ve normaldir. Bir süre sonra da buhar olarak da görebilirdiniz. Sanırım yol çıkalı fazla olmamıştı.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.