Şimdi Ara

Yeni pc aniden donup kalma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle hayırlı ramazanlar arkadaşlar

laptobum daha 0 sayılır 1-2 aydır böyle bir problem asla yoktu

laptobun açma tuşuna basıyorum sonra açılıyor şifreyi girip masa üstüne geliyorum sanki f5 çekermiş gibi oluyor ve aniden donuyor ve asla düzelmiyor kapatıp açmak şart
    sonra kapatıp açıyorum tekrar şifre giriyorum sonra masaüstü biraz daha vakit geçiyor ekran f5 çeker gibi yeniler gibi yapıyor görüntü 3-4cm sağa kayıyor ve hemen donuyor
    tekrar kapatıp açıyorum daha sorun olmuyor asla 10 saat beklettim sorun olmadı gta5 gibi yüksek oyunlarda fps degerlerini kontrol ettim sorun yok

laptobum masa üstündeyken ağır oyunlarda degilken intel hd graphics 530 işlemcisini kullanıyor
    oyunlarda gtx970m işlemci çipsetinde mi bir sıkıntı var anlamadım yardım lütfen

• Laptopun güzelmiş ben o laptopa o kadar para verecek olsam firmanın tekniğinden girerim iadesinden çıkarım kafa yorma ver teknik servise yada iade et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 27 Mayıs 2017; 16:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim ama pc yi çok seviyorum yazılımdandır diyip kendimi avutuyorum teknik servise versem daha kötü olur

Bilen anlayan varsa lütfen yardımcı olsun

1.açılışta masaüstünü görür görmez ekranı yeniliyor f5 yapar gibi ve donuyor kapatıyorum

2.açılışta masaüstü 1dk geçmiyor sağa 3-4cm kayarak donuyor

3.açılışta 0 sıkıntı neden olur böyle bir şey yav

• Günceldir sorun aynı şekil devam bazen 2.açılıştada sıkıntı çıkarmıyor yardım pls

• Düzgün açıldığı bir vakitte aşağıdaki araçları indirip bir tarama yapabilirseniz sorununuz çözülebilir

https://www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-malware/

https://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

bu ikisi virüs benzeri yazılımları temizleyecektir, şayet bunlarla da olmazsa yedeklerinizi alıp recovery yapabilirsiniz.

sorun driversal bir sorunda olabilir, ama bunu anlamak biraz zor tabiki, ekranın kayması beni ekran kartı driverlarında sorun olabilirmiş gibi düşündürdü, yukarıdaki işlemler işe yaramazsa program ekle kaldırdan nvidia ve intel ekran kartları driverlarını silin, internetten güncel driverları indirip kurun.

intel ekran kartı driver
    https://downloadcenter.intel.com/download/26772/Graphics-Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-45-?product=88345

Nvidia Driver
    http://www.nvidia.com.tr/drivers (işletim sisteminizi yazmamışsınız o yüzden siz ilgili linkten bulursunuz)

• sorun devam ediyorsa bilgisayar marka model lütfen
  • hocam deneyip size yazacağım
    pc:

msi ge72 6qf
    intelcore i7 6700hq
    nvidia gtx 970m
    16gb ram var
    windowsta orjinal

ve hocam driverları en son sürüm yaptım sorun devam ediyor en son defender la tarama yapmıştım o programlarlada yapıp yazacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 gündür açmıyordum şimdi ekrana hiç görüntü gelmiyor fan dönüyor laptop çalışıyor ama görüntü yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Coastr

2 gündür açmıyordum şimdi ekrana hiç görüntü gelmiyor fan dönüyor laptop çalışıyor ama görüntü yok

Sorun yazılımsal olsa windows ortamında sıkıntı yaşarsınız sadece. Servise verin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar daldım pcnin içine ramları güzelce silgileyip taktım canavar oldu sorun rammiş yerinden mi oynadı anlamadım teşekkürler virüs taramalarını yapacagm şimdi
  • hocam dediklerinizi indirip tarama yapsam defender la çatışır mı?
  • Coastr kullanıcısına yanıt
    defender ı geçiçi olarak servis dışı bırakmanız daha uygun olur
  • http://www.webtekno.com/hp-nin-dizustu-pc-lerinde-keylogger-oldugu-ortaya-cikti-h28920.html

fabrikadan çıkandan bile bişeyler olabiliyor ona buna format attırmayın !!
  • Merhabalar şu çözüm yollarını denermisiniz ;

1) Ekran kartını söküp vga kablonuzu onboard'e takıp öyle çalıştırmayı denermisiniz.
    2) Çift ram kullanıyorsanız ramlerden birini söküp sırasıyla tek tek denermisiniz(tüm işlemleri vga onboard'den alıyorken yapın).
    3) Eğer imkanınız var ise anakartınıza uyumlu başka bir işlemci denermisiniz sorununuz büyük ihtimal ile işlemciden,ramden veya ekran kartınızdan kaynaklı.

İşlemcinizin fanınıda kontrol edin dönüp dönmediğini vesaire son olarak işlemcinizin termal macununu yenileyip öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kajmeri35 -- 2 Haziran 2017; 11:18:24 >
  • Çözdüm sorun ramden dolayı olmuş neden anlamadım

2adet ramim var ikiside takılıydı(8+8) ikisinide çıkardım uçlarını silgiyle temizledim ikisini ayrı ayrı takıp denedim ikiside tek başına ekran verdi sonra ikisini beraber taktım yine ekran verdi sonra kasayı kapadım şuana kadar sorun yok virüs taramalarınıda yaptım

Şüphem şu çok güçlü bir ses sistemim var çok sesli müzik dinlerim odayı sallar haliyle pcnin içide sallanıp tir tir titriyor ramlar yerinden oynayıp temassızlık mı yaptı anlamadım gitti ya da başka bir sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coastr -- 2 Haziran 2017; 20:54:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.