Debriyaj merkezi arızası olarak araştır merkez arizalanir debriyaj boşa düşer. Duz vitesli diğer araclarda da bu sorun olur Ama Astra K da model yılından bagimsiz makyaja kadar (2020) bu sorun görülür. Kroniktir Dizelinde kronik oldugunu opel de kabul etmisti. Benzinli de kabul etmemişti ama benzinli de bu sorun var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Mayıs 2025; 0:22:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2074. sayfa)

-
-
Çok enteresan.. K kasaya özel bir sorun mu? Bir de bu sorun özellikle denk geldiği modeller var mı? Belirttiğim model aralığı için bu sorunu yaşama riskim yüksek mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Direksiyon kolon kilidi sorununu şöför kapı kilidini yağ sıkarak çözenler var ve park ederken direksiyonu düz şekilde bırakılmalı.
Bu bilgi için ayrıca teşekkür ederim. Bu sorunu yaşamak durumunda ciddi bir maliyete sebep oluyor mu acaba? Bilginiz var mı?
Çekici masrafi (kaldığın yere göre) +merkez masrafı (alt veya üst hangisi gittiyse parça fiyati bilmiyorum) + işçilik (usta ne isterse) sanziman icin yağ da alınıyor olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Mayıs 2025; 0:40:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence ana iki sorun kolon kilidi ve zincir değişim masrafı.
Kolon kilidi ile ilgili yukarıda bilgi verilmiş.
-
Olur mu olur, aklımıza bile gelmeyen başımıza gelmiştir belkide
-
Bu arada araç 1.4T değil, 1.2T 145hp (GM motoru PSA Puretech değil) ama ikisi için de aynı onay gerekli. Bir noktada haklısınız, aslında kitapçıkta "DX1 Gen2" yazıyor. DX1 Gen3 ise Gen2'nin daha da geliştirilmiş hali ve Gen2'yi de kapsıyor.
Liqui Moly eskiden Gen2 onaylı ürünlerini Gen3 onaylı olarak güncelledi.
Hatta, Linkteki ürün resmi eski kalmış ve üzerinde "GM dexos1 Gen2" onayını okuyabilirsiniz ama aşağıdaki açıklamalarda "GM dexos1 Gen3" yazıyor.
liqui moly türkiye
LIQUI MOLY Special Tec DX1 5W30 Motor Yağı 4 Litre (20968)https://www.liquimolyturkey.com/special-tec-dx1-5w30-motor-yagi-4-litre-20968?srsltid=AfmBOor-efFF4RkUlwgtyMloIodn-0LX3OiKCQ6pAA56lXOs6aMvCetiEdit: PSA Opel'i satın aldıktan sonra yağ onaylarını kendi standartları olan ACEA C2/C3 olarak değiştirdi. Ama bu bana ticari bir değişiklik gibi geliyor, motoru tasarlayan mühendislerin kitapçıkta da yazan önerileri daha mantıklı geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurce -- 23 Mayıs 2025; 16:41:17 >
-
Bugün bakım yapıldı. Şanzıman yağı değişimi için 5000 tl fiyat verildi bayram sonrası yaptırabilir.
Seneye bakım'da komple fren sistemi yenileceke. Disk + balata + fren sıvısı.
-
ürün linki var mı, benimki de bozuldu
Hocam önce sensörü aldım burdan. Sonra da lastik tanıtma cihazını aldım. Sensörü lastikçide değiştirttim. Cihazla da sensörü araca tanıttım.
eğer ankarada iseniz lastik tanıtma sensörünü satın almayın ben yardımcı olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
çok teşekkür ederim. Ankara'da değilim maalesef. lastikçiye taktırırım artık.
Köpek balığı anten almak istiyorum. İnternetten alıp memnun olan var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben aldım uymadı. Tam olarak oturmuyor. Ben de Temudan küçük antenlerden aldım memnunum 4-5 aydır kullanıyorum.
Arkadaşlar tekrar servis : esc arızası aldım dün akşam eve dönerken araç yine esc abs yaktı ve güç kaybı oldu hemen sağa çekip stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi , geçen sene sol abs hız sensörü arızalıydı değiştirdim acaba aynı sol ön teker hız sensörü yine mi arızalandı yoksa piston kırma vb gibi bir şeye mi çevirecek , bugün özel servise gidip göstereceğim
selamlar arkadaşlar.
aracı 4 yıldır kullanıyorum ama buraya bakmak ilk defa nasip oldu :)
istanbul avrupa yakasında, hatta mümkünse zeytinburnu yakınlarında, boyasız çizik, göçük giderme işini hakkıyla ve münasip ücretle yapan bildiğiniz bir yer var mı.
selam arkadaşlar, kazasız arızasız sürüşler hepimize..
1.4t otm.150hp aracım 8 yaşında ve 55bin km. hala orjinal aküsü üzerinde..
lastik sensörlerinin 3 ü çalışıyor birisi yaklaşık 3 senedir devre dışı kalmış durumda. Diğerleri de zamanla bozulsun öyle değiştireyim dedim 2nci takım lastiklerin kullanım ömrü doluyor. Artık toplu bir değişim yapılır gibi görünüyor.
son yağ değişimin (dx1g3) üzerinden 2 yıl 9bin km geçmiş oldu. uzun çalışma saati olmayan taze yağı ilk senesinde 4 bin kmde değişim yapmak içimden gelmedi ve devam ettim. iyi mi kötü mü yaptım bilemiyorum. bu ay içerisinde periyodik bakıma gireceğim.
şuanda vites geçişlerinde vuruntu, geçişlerde isteksizlik gibi bir problem gözükmese de bu yıl sonuna otomatik şanzıman yağının değişimi konusunda ustaya soracağım.
-
Pistonu eline alırsın yağı senede 1 değiştir. Akü 2017 araçta 2 gün önce bitti uyarı vermiş babama lastik bridgestone aldık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aman hocam dikkat edin yağ bakımı bizim arabalarda şakaya gelmez öyle çok km yapmadım daha gider falan diye asla düşünmeyin bu piston kırma segman dağıtmanın tek sorunu yağ neredeyse kalitesiz ve bakımı yapılmamış arabalar genelde kırıyor o yüzden bakımları 1 sene dolmadan 10.-11. Ayında yaparım aküyü 2022 de değiştirdim , benimde sol ön sensör bozuk silip devam ediyorum şu anlık bir problem yok şükür ama bakımlar her dahil erken yapılmalı
İyi forumlar, Aracım 2017 model 1.4T 150HP 2018 trafik çıkışlı. Motor kapağı üzerinde 0W-20 yazıyor ve serviste buna ve motor numarasına uyarak yağ koydu. Ancak kitapçığına vs. baktığımda bu yağın uyumsuz olduğunu söylüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X