Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2076. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.543
Cevap
297
Favori
2.478.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20742075207620772078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bright like a Diamond kullanıcısına yanıt

Aliexpressten basınç sensörü alın lastikçiye taktırın hocam. Ben öyle yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • eren_ramazan kullanıcısına yanıt

Benim araç da 2016 model, önden düşük hızlarda yağsız kalmış bilye sesi gibi bı şey geliyor frene bastığımda herhangi bir ses yok bu arada. Sizin sorun çözüldü mü acaba?

2016 1.6 CDTI motor 140.000 de araç hala orijinal akü var

Benim 97 binde hala orjinal akü var daha değiştirmem herhalde

Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • Selamlar beyler.

2020 Astra K 1,5 dizel Edition sahibiyim 1,5 yıldır. Araçta yol bilgisayarı menüsünde Start-Stop kapatma vardı(konsoldaki düğmeden değil de menüden kapama) bu menüye nasıl giriliyordu bilen var mı?

Bir de yaşadığım arızayı anlatayım. Aracı aldığımdan beri sarı motor ışığı yanıyordu, problem de P059F kodlu "Aktif Izgara Kapağı 1 Performansı" Ön ızgaranın altında açılıp kapanan panjur gibi ızgaralar mevcut. Soğuk havada kapalı konuma gelip motorun çabuk ısınmasını sağlıyor, sonra açılıyor. Bendeki bazen düzgün çalışmadığından uyarı ışığı yakıyordu. Ustanın söylediğine göre kapalı kaldığından ısınıp su Radyatörünün çatlayıp plastik bağlantıdan kaçırmasına neden olmuş. Radyatör değişip klima gazı basıldı. Konya'da Alp Opel Serviste Ali Usta yeni radyatör dahil 11.000'e halletti. Aynı hatayı alıp gözmezden gelen olursa aklınızda bulunsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• le_vent_t L kullanıcısına yanıt
    yedek aküyle dolaşıuorum biterse diye :) bir de araçta stop lambakilarında tutukluk yapıyor söküp takıyorum çalışıyor var mı benzer sorun meydana gelen bir de aynısını sağ aol lambalarında yapıyor ama lambalar patlak değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Direksiyon kolon kilidi arızası verdi. Start tuşuna basıyorum yok olmuyor. Sonra internetten baktım anahtarı direksiyonu yaklaştırınca çalışacak demiş youtubeda birisi. Hakikaten çalıştı. Bunun mantığını anlayamadım ama bilgilendirmek istedim siziü

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt

3 yil once bende debriyaj silindiri arizasi olustu. araci hareket ettiremedim. halbuki daha evvelinde geri cagirmaya da goturmustum araci. neyse sattim kurtuldum. cekilecek cile degil. bu kadar guvenilmez arac olmaz. gm veya stellantis grubu bir arac asla almam bir daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infestor -- 17 Ağustos 2025; 14:49:57 >

Tekrar yine kolon kilidi arızası versi anahtarı direksiyonun yanına koymama rağmen çalışmadı. Çekici çağırdık komple iptal ettireceğim bunu

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Hocam internette şöför kapı kildine wd 40 sıkarak çözenleri gördüm bir deneyin isterseniz

İşe yaramadı hocam

• Emulator taktırdım kurtuldum bununla uğraşamam artık

• sarppy kullanıcısına yanıt
    Sarppy hocam, hizmete devam.👍😉

Koçum Benim.😉 2020 Astra 1,2 145 hp

• 1.6 dizel 120 binde aracım egr uyarısı veriyor. yürümede çekmede hiçbir sıkıntı yok. yakıt ta aynı sayılır. ama o sarı ışık beni uyuz etti. map sensörüne kadar temizlettim ancak manifold dahil sanırım dolu ışık sönmedi. egr manifold temizliği yaptıran oldumu hiç. yakıtı shell opet petrol ofisi total gibi yerlerden almama rağmen böyle oldu.

"...Hem bu memleketin ekmeğini yiyeceksiniz hem suyunu içeceksiniz hem de kanımızı içen düşmanlarla beraber olup milletin başına bomba yağdıracaksınız. Bu memleketin ne kadar haini, bölücüsü varsa, Oğuz’un da bitmeyen, tükenmeyen eri vardır..."
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt

benim yakıt filtresi resmen partikül doluydu bir zamanlar mazotu yaşadığım yerdeki shell'den almama rağmen. markaya değil istasyona güvenin. başka bir istasyondan almaya başladım partiküller bitti.

aslında değişik değişik shelllerden alıyorum.

partikülden ziyade, egr tıkanmış. maf sensörüne kadar temizlendi aslında ama sanırım manifold da temizlenmeli.

20 bin 10 bin fiyat veriyorlar temizlemek için, çıkma orjinali 5 bin :)

"...Hem bu memleketin ekmeğini yiyeceksiniz hem suyunu içeceksiniz hem de kanımızı içen düşmanlarla beraber olup milletin başına bomba yağdıracaksınız. Bu memleketin ne kadar haini, bölücüsü varsa, Oğuz’un da bitmeyen, tükenmeyen eri vardır..."
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt

Benzer Egr hatalarını ben de aldım ve ara ara alıyorum. Bu konuda da yazmıştım 3-4 kere sanırım. Özellikle şehirler arası seyahate çıktığımda rakım farklılıkları vs oluştuğunda ışık yakıyor yakacağına da emin bir şekilde çıkıyorum aslında 😂 En son İzmir Bursa dönüşümde yakmadı sadece onda da mola verirken ve verdikten sonra hemen yola çıkmamış biraz beklemiştim rölantide sensörlerin mevcut koşullara adaptasyonu için.

Motor ışığı yaktığında sizin de dediğiniz gibi çekiş gücünde vs. hiçbir sorun yok. Varacağım yere vardığımda 3-5 kontak sonrası ya da 1-2 gün içinde ışık kendiliğinden sönüyor. Yaklaşık 1 yıldan araç bende ve böyle garip bir döngümüz var. Dpf temizlettim, egr temizlettim, maf temizlettim fakat durum aynı.

Ariza isigi su an sondu dediğiniz gibi rakimlardan mıdır bilemedim. Ancak bendeki ariza tespit cihazına başladığımda o hiç sönmüyor orda devamli duruyor. Manifoldu temizlemeyi düşünüyorum onuda herkes yapmıyor malum esnafımız parçayı satıp parasına bakmaya çalışıyor. Aslında parça maliyetli işçilik parası vereceğim ama yok abi 20 diyen 15 diyen var. Motor inmiyor sonuçta esnafımız malesef bu durumda. Şu işe vereceğim para 10 u geçmemeli. Bakalım Hüseyin usta var malum videolarda hep var oda basaksehirde ben anadolu yakasındayim. Ona da ulaşmak sorun fiyatta anlaşırsak tam temizlik yaptırıp size de bilgi veririm.

• 
Sayfa: önceki 20742075207620772078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.