Şimdi Ara

Yeni notebook alacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni bitane laptop alacam ama nasıl birşey alacağıma bir türlü karar veremedim 4000tl kadar birşey ayırdım yeni laptop için Apple Sony veya hp düşünüyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim


    şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...



  • güzel bir macbook pro alabilirsin
  • Apple, Sony gibi markalardan bahsederken HP'nin yakınından geçme derim. Apple olarak güzel bir 15" Macbook Pro edinebilirsin. Sony'nin de güzel modelleri var, kullanım amacına göre araştır ve karar ver. Nerelerde kullanacağın hakkında bilgi verirsen buradan da yardımcı olabiliriz.
  • aynı fiyat aralığında iç özellik olarak apple'dan daha üstün sony bulabilirsin fakat tasarım, sağlamlık dayanıklılık, işçilik olarak apple benim görüşüme göre kesinkikle sony den iyi. Gidin mağazalarda elinize alın kontrol edin sağını solunu hem apple'ın hem sony'nin. bir çok defa konuşuldu bu forumdada macbook lardaki unibody aliminyum tasarımın faydaları.
  • Oyun için filan kullanacam programla ilgili değil msn ıvır zıvır filan olacak ama oyun filan için düşünüyorum

    yorum yapan arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim...
  • oyun için alcaksan apple yonelme ya da hangı oyunları oynuosun belkı calısıyodur mac de . alıp xp falan kurup orda oynarım dıosan al ama bence gereksız o sekılde yapmak. mesela ben fm oynuyorum mac de calısıyo sıkıntım yok o yuzden . ona bı bak ona gore karar ver oyun oynıycak bırı ıcın mac cok ıyı bır tercıh olmıyabılır ,tabı alıp ben xp kurarım abı oynarım dıyenlerden bahsetmıyorum
  • bi kararsızlık aldı başını gidiyor call of duty yi çalıştırsa yeter benim için bide warcraft dota yeter mac lara xp kurmak uğraştırır filan diyor arkadaş o yüzden apple da biraz kararsızım
  • oyun icin mac almanizi onermem hocam,
    mac e gectikten sonra oyunsuzluga dayanamadim konsol aldim
    size de tavsiyem odur, konsollarin omru daha uzun oluyor oyun konusunda

    autocad yada benzeri agir cizim programlari yada spesifik is programlari kullanacaksaniz mac olmayan bir bilg da daha rahat edersiniz
    macos gunluk basit kullanimda (muzik, film, internet ve basit office isleri) daha rahat ve yeterli ama is ozel programlar ve digerleri olunca macos yetmeyebilir
  • Monsterlara yönelin derim yada Toshiba Qosmio
  • Sadece oyun için Windows kuracaksan diğer işlerini mac de halledeceksen apple alabilirsin. ama tüm işlerini windows da yapacaksan yazık o alete. Millet normal pc lere kırılmış mac kurabilmek için saatlerini harcıyor. Ama sen okadar para o aletlere verip üzerine birde sadece windows kullanacaksan parana yazık. Zaten Mac'in fiyatının yüksek olmasının sebeplerinden en önemlisi Mac Os işletim sisteminin benzersizlği ve başka bilgisayarlarda kullanılamaması. Sürekli güncel ve güvenilir olması. Ama sadece Windows kullanırsan tek avantajın sağlam kasalı, hoş tasarımlı, klavye aydınlatmalı ve multitouch lı bir windowsun olur. ama dediğim gibi dersenki ben mac'i de merak ettim, onu da kullanırım, windows dan virusden formattan sıkıldım, neden olmasın o yüzden mac de kullanırım, ozaman bence de al apple.

    Apple'a windows kurmak hiç zor değil. Hatta zaten öyle iPhone'a jailbrake yapmak veya pc lere hacklenmiş Mac kurmak gibi illagel bir iş olmadığından saatlerini harcatan, forumlarda takıldığın yerlerde çözüm aratan bir işlem zinciri değil. Mac de windows kurmak için bir asistan bile var. Boot camp dediğimiz küçük programcık hdd ni istediğin miktara göre bölüyor. 10 dakikalık iş. sonrasında Win CD sini takıp restart edip cd den boot ediyorsun, gerisi normal pc lerle birebir aynı. Kurulumun başında disk seçim ekranında, daha öncesinde mac deyken ayırdığın bölüntüyü seçip oradan devam ediyorsun. Windows ilk açılışta masa üstüne gelincede macbook kutusundan çıkan Apple DVD sini takıyorsun, otomatik driverların tümünü ( web camde, multitouch'a, klavye aydınlatmasından, klavye kısayollarına kadar hepsini) kuruyor tek seferde. Windows kullanıma hazır.

    Benim Kuzenim 17 inch macbook pro aldı. Tüm işlerini Mac de yapıyor. 50 GB lık bir windows XP kurdu. Kendisi biraz oyun tutkunudur. Mac de olmayan Tüm oyunları Windows una kurdu. Oyun oynayacağı zaman XP ye geçiyor. Macin kapanıp XP nin açılması zaten 1 dk'ı geçmiyor ( Macin kapanması 5 sn XP nin açılması 40-50 sn ). Ama dediğim gibi bunun dışındaki tüm işlerini mac de yapıyor. çokda memnun. 17 ve 15 inch macbook lardaki 9600 GT ekran kartının performansı harika zaten. 13 inch lerdeki ve en ucuz 15 inch modelindeki 9400M ekran kartıda oyunları oynatır. ama son çıkan çok yüksek grafikli (call of duty 6, crysis 2 gibi ) oyunları yüksek seviyelerde kastırır. paylaşımlı tabi en nihayetinde. en yeni oyunları bile yüksek görsellikle oynamak istiyorsan 9600 GT li 15 inch macbook pro almalısın. Ayrıca Call Of Duty ve Warcraft oyunlarının, mac sürümleride mevcut. Özellikle Blizzard ın tüm oyunları (en eskiler dahil) hibrit olarak satıldığı için türkiyeden bile olsa orjinal aldığınız blizzard oyunlarının DVD lerinin içinde hem mac hem windows sürümü bulunmakta. ben Wow oynamıştım bir süre mac'imde. aynı şekilde Sims ve Spore oyunlarınında türkiyede satılan sürümleri hem mac hem PC olarak aynı DVD de satılıyor. Başka hangi oyunlar hibrit olarak satılıyor bilmiyorum ama hibrti olarak satılmasa bile Mac versiyonları olan aklımda kalan bazı oyunlar şöyle, Call of duty serileri, Guitar Hero, Age of Empires III, need for speed serileri, Football manager, Unreal Tournament, C&C serisi, red alert 3... liste dahada uzar. Tabiki PC kadar tüm oyunlar Mac de yok ama, internette şöyle bir ararsanız epey bir mac oyunu var yinede.




  • oyun için laptop alacaksanız hiç apple a falan bakmayım, piyasaya yavaş yavaş 8 çekirdekli Core-i7 Laptoplar düşmeye başladı. bahsetmemişiniz ama Dell-XPS serisini veya sony nin çıkarsa yine core i7 li yeni serilerinden almanı tavsiye ederim. kesinlikle HP'den uzak dur (en azında pavilion serisinden, compaq serisi çok sağlam ama iş bilgisayarı o yüzden biraz tipsiz oluyolar :) ). hayatımda 2 kere hp ürünü aldım ikisinde de serivisiyle yaşadıklarım tam bir kabustu (ikisinde de servise gitmemde ayrı bir konu).

    yeni alacağın laptop'un 4000 tl gibide bir bütçe ayırmışsın, kesinlikle ama kesinlikle Core i7 işlemcili ve ge-Force 9600 ve yukarısı bir ekran kartı olmasını (yada ati karşılığı) dikkat et derim.
  • 10 yıldır linux windows hackintosh hepsini kullandım ama hiç birisi yeni aldığım macbook pro nun yerini tutamaz..bence donanimdan daha önemlisi işletim sistemi ve snow leopard dan daha gelişmişi de maalesef yok. maalesef diyorum çünkü sırf onu kullanmak için aynı donanim için iki katından fazla para ödedim.en yüksek donanimi alsan ne olur windows 7 yi yükledikten sonra..bu benim şahsi görüşüm tabi oyun oynamadığımıda ekleyeyim..
  • Genel olarak oyun amacli kullanmak istiyorsan Toshiba Qosmio serisini tavsiye edebilirim. F50-12B modelini yaklasik 2 ay boyunca kullanmistim. GTA IV u en yuksek ayarlarda oynarken bile cihazda cok isinma yoktu. Sogutma sistemi mukemmel. Diger markalarda ise cod 6 crysis 2 gibi oyunlarda kasinti olur, ancak diger oyunlarda bir sknti olmaz. Gelelim Mace, su anda Macbook Pro 13 inc kullaniorm. Warcraft 3 Frozen Throne (kisaca dota) yuklu ve cok da iyi bir sekilde oynuyorum. Yalniz Mac alcaksan sinirsiz bir internetinin olmasini oneririm (Mac oyunlarini piyasada bulmak biraz zor ama internetten rahatca bulunup indirilebilir). Baktin Mace istedigin oyunlari yukleyemiyorsun, boot camp adli yazilimla windows kurup rahatca oynayabilirsin. Ve sunu da belirtiyim, bir sure mac kullanip sonrasinda windowsa gectiginde macin degerini anliyorsun.

    Soyle bi toparlarsak yuksek performansli oyun oynamak istiyorsan Qosmioyu, diger kosulda ise kesinlikle Maci almani tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isson

    10 yıldır linux windows hackintosh hepsini kullandım ama hiç birisi yeni aldığım macbook pro nun yerini tutamaz..bence donanimdan daha önemlisi işletim sistemi ve snow leopard dan daha gelişmişi de maalesef yok. maalesef diyorum çünkü sırf onu kullanmak için aynı donanim için iki katından fazla para ödedim.en yüksek donanimi alsan ne olur windows 7 yi yükledikten sonra..bu benim şahsi görüşüm tabi oyun oynamadığımıda ekleyeyim..


    Bende bir 2 yıllık bir macbook kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum ama arkadaş oyun oynamak istediğini söylemiş. ne derseniz diyin hiçbir işletim sistemi microsoftun directx oyun platformunu geçebilen bir yazılım dah açıkaramadı. windowsta oynadığınız oyunun os xiçin uyarlanmış versiyonlarında genelde gözle görülür performans düşüklükleri oluyor. Bunu Eve-Online oyununda denedim, WOW Oyununda denedim, windows versiyonu aynı makinede kat kat daha hızlı. Belki oyun geliştiricilerininde osx üzerine fazla eğilmemesini gösterebilirsiniz ama sonuç olarak bu 1+1=2 gibidir. oyun oynamak istiyorsanız windows kullanmalısınız.

    Ayrıca Windows7'yi yükledikten sonra.. cümlesinde sanırım biraz bilmeden yapmışsınız, Windows7'yi macbook bilgisayrımda ve ev bilgisayarımda 1 senedir kullanıyorum ve 1 kere bile problemle karışlaşmadım (Ayrıca Windows7 yi çevremdeki HP,ACER,DELL laoptlarada ve toplama masaüstü bilgisayarlarda kurdum hiçbirinde kurulduğu günden beri bir problem olmadı). hatta osx te Xcode kullanıyor olmasam windows7 macbookumun ana işletim sistemi diyebilirim. Microsoft Vista faciasından sonra windows7 de çok yol katetmiş, haklarını yememek gerek (Snow Leopard da açıkçası ben beklediğimi bulamadım. Benim açımdan değişen birşey olmadı)

    Bu arada diğer arkadaşın dedikleirne de katılıyorum, Toshiba Laptoplarıda Sony ve Dell gibi üst seviye laptoplardır onuda es geçmemek gerek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 14 Ocak 2010; 17:53:02 >




  • windows 7 yi bütün betası rc rtm si hepsini kullandım sorunlu olduğunu iddia etmedim şahsen beğenmediğimi mac os u tercih ettiğimi ifade etmek istedim bilginize..
  • yurtdışından alabilecek isen hpnin envy serisini tavsiye ederim. hem mobil, hem güçlü :D ve magnezyum kasa
  • peki arkadaşlar sony vaio yeni F serisini mi önerirsiniz yoksa macbook pro mu ben oyun oynuyorum ama çok fazla degil macbook'a boot ile xp kurup ordanda oynasam performans da bi düşüklük meydana gelirmi yada onun yerine hiç düşünmeden sony mi alayım ?
  • almayı düşündüğünüz macbook'un konfigrasyonu ne ise, aynı konfigrasyondaki bir pc deki windows performansını verir.
  • asusun G serilerine bakın derim.
  • performans düşüklüğü olmuyorsa macbook pro almak daha mantıklı performan düşüklügü olmadan boot ile xp ye geçip oyunda oynayabilirim yanlış anlamadıysam ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.