evet arkadaşlar , yarın akşam dedim ama bu akşam fırsat buldum , sağolsun kursad arkadaşımızın gönderdiği filmlerde gelmişti , onlarla biraz haşır neşir oldum.öncelikle daneel in sorduğu soruyu cevaplayayım.analog da eq ayarı v.s yapılamıyor.test ettiğim spiderman 3 te de en iyi sesi analog multı ch den aldım.Bu sefer biraz daha dikkat ettiğimde sesin center da DD ye göre daha mat olması da aslında sanırım kulağımın diğer ses modlarında parlaklığa alışmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Fakat arada gerçekten oldukça fazla fark var.DD true HD , DD den daha başarılı ama o bile analogla kıyas kabul etmez. Bu arada kursad , samsung dan bitstream iletim mevcut ama kalp kalbe karşıdır derler, işyerinde bugün samsung sayfasından yazılım güncellemesini cd ye yükledim , ya birazdan ya da yarın bluray e yükleyeceğim...inşallah makineyi bozmam.
Bu da kursad a sözverdiğimiz true HD resmi.
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero evet arkadaşlar , yarın akşam dedim ama bu akşam fırsat buldum , sağolsun kursad arkadaşımızın gönderdiği filmlerde gelmişti , onlarla biraz haşır neşir oldum.öncelikle daneel in sorduğu soruyu cevaplayayım.analog da eq ayarı v.s yapılamıyor.test ettiğim spiderman 3 te de en iyi sesi analog multı ch den aldım.Bu sefer biraz daha dikkat ettiğimde sesin center da DD ye göre daha mat olması da aslında sanırım kulağımın diğer ses modlarında parlaklığa alışmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Fakat arada gerçekten oldukça fazla fark var.DD true HD , DD den daha başarılı ama o bile analogla kıyas kabul etmez. Bu arada kursad , samsung dan bitstream iletim mevcut ama kalp kalbe karşıdır derler, işyerinde bugün samsung sayfasından yazılım güncellemesini cd ye yükledim , ya birazdan ya da yarın bluray e yükleyeceğim...inşallah makineyi bozmam.
Vay vay vayy! İşte budur Zapatero_can, Benim tanıdığım bildiğim, bu "Dolby True Hd " ışığını AV Receiver'ında gören ilk Türk kullanıcı sensin, tebrikler Son versiyon hangisi ve artıları nelerdir incelemedim ama eğer bitstream kabiliyeti mevcutsa zaten, çok da gerekli değil derim SORU: Şimdi sen analog bağlantının, hdmi üzerinden bitstream olarak gönderdiğin ve AV Receiver'da çözülen DTHD formatından, ses kalitesi bakımından daha önde olduğunu mu söylüyorsun?
aneyyyyyyy ne güzel ışık o
Sevgili zapatero crossover değişiklikleri analog multichannelde fark yaratıyor mu acaba?
Valla aklıma başka birşey gelmiyor, acaba oda yönetimi ayarlarımı seste de olan denetimin kaybolmasına yol açıyor. Auto kalibrasyon mu yapmıştın kendin mi ayarladın?
Ben binbir takla atmama rağmen audysey multi XT kalibrasyonunu tatmin edici seviyeye çıkaramadım o yuzden kendi ayarlarımı kullanıyorum.
valla o ışık yanıyor ama, kalite kallaviyim demiyor işte arkadaşlar. Şahsi fikrim, kayıttaki veri miktarının düşüklüğü buna sebep sanırım...ileride daha yüksek veri kapasiteli kayıtlar olursa bu daha iyi gün ışığına çıkar diye düşünüyorum.Kursad ın gönderdiği filmlerde pek çok ses seçeneğinin olması ve benim bunları denemem esnasında sanırım macarca idi, bir DD kayıtta son derece kaliteli ses aldım.Fakat diğer dil seçeneklerinde böyle kaliteli bir kayıt olmadığını gördüm. Bu arada dayanamadım , gecenin bir köründe samsung da yeni yazılımı cd den yükledim.Başarılı bir yükleme gerçekleştirdim.Adamların sitesinden indirdiğim yazılımı, gene siteden indirdiğim yönergelere göre adım adım yaptım.Sorunsuz ve verilen sürelerde yükleme gerçekleşti.Kulllanıcılarına gösterdiği bu ilgiden dolayı samsung u tebrik ederim.Yeni güncellemenin ne getirdiğini bilemiyorum.Deneme şansım olmadı (uykum geldiğinden ötürü).Cihazın normal çalıştığını görünce kapattım. Benim için ilginç olan , cihazı alırken penta da yaptığım dinletide HDMI üzerinden alınan PCM ses te büyük fark yaşamış olmamdı.Filmde spiderman 3 tü.Evde de aynı filmde ne olacak diye ekran karşısına geçtiğimde DD ye göre fark olmasına rağmen(çok bariz değil ama var), analog mutı ch. girişte dün de dediğim gibi gündüz ve gece gibi fark yaşıyor insan. Denemelere ve izlemelere devam.... Şu anki görüşüm,ileride dekoder barındıran 7.1 analog çıkışlı bağlantı yapan arkadaşlar bana göre son derece kaliteli ses elde ederler.
quote:
Orjinalden alıntı: Daneel
Sevgili zapatero crossover değişiklikleri analog multichannelde fark yaratıyor mu acaba?
Valla aklıma başka birşey gelmiyor, acaba oda yönetimi ayarlarımı seste de olan denetimin kaybolmasına yol açıyor. Auto kalibrasyon mu yapmıştın kendin mi ayarladın?
Ben binbir takla atmama rağmen audysey multi XT kalibrasyonunu tatmin edici seviyeye çıkaramadım o yuzden kendi ayarlarımı kullanıyorum.
Sevgili Daneel, ben otomatik kalibrasyon yapmıştım.Hemde ilk defa bu cihazda.Daha önceki cihazımda da vardı bu özellik ama rağbet etmemiştim.Her kanalı kendi dinleti zevkime göre seviye , mesafe ve eq olarak ayarlamak bana göre daha iyi netice verir diye düşünmüştüm.İlk defa bu cihazda aldık bari kullanalım şu özelliği dedim..cihaz yaklaşık 3-5 dakikalık bir sürede gerekli ayarlamaları yaptı.Hiç ümitli olmamama rağmen çok da iyi becerdi bu ayarları. Dün de yazmıştım gerçi, ben senin dediğin gibi analog ta ayar yapılıp yapılamadığına baktım.Cihaz eq v.s hiç bir ayarı kabul etmiyor.
Daneel, 875 ile okuduğum da özellikle audysey kurulumun çok başarılı olduğu yazılı idi hep.Kullanıcı yorumlarında da millet çok övgüyle bahsediyordu bundan.
arkadaşlar ben bu panasonıc bd 10 u alıyımm mı ne dersiniz .analog 7.1 bağlanıyormu ? benim 875 ile iyi eşleşirmi ?
Blu-ray dahil süper multiformat playback HDMI – Yüksek Çözünürlüklü multimedya arayü girişi ve çıkışı Yüksek çözünürlüklü (720p/1080i) üst dönüştürücü ve HD zenginleştirici P4HD (Kusursuz Yüksek Çözünürlüklü yayın oluşturucu) Kusursuz Piksel üretimi HDAVI Kontrol Yüksek Hızlı Görüntü Tarama 7.1 kanal çıkışıyla 7.1 kanallı playback Dijital Görüntü İyileştirici Ses / Jpeg Navigasyon Menüsü VIDEO P4HD Hassas Piksel Üretimi Evet
Piksel esaslı hareket uyarlamalı 16-Seviye hareket algılama Evet
Çapraz İşlem Evet
3:2/2:2 Pull-Down Sürekli Tarama İşlemi Evet
1080p*4 Oynatma için i/p Dönüşümü Evet
1080p*4 Oynatma için i/p yükseltme Evet
Video D/A Dönüşümü 297MHz/14bit
HD i/p Dönüşümü Evet
Sürekli Tarama Evet (PAL/NTSC)
Dijital Gürültü Azaltma Evet
Görüntü Modu Evet*5
Görüntü Ayarı Evet*6
*1 DVD video kayıtr cihazlarında / kameralarda kaydedilen ve sonlandırılan diskler
*2 İçeriklere, disklere ve kayıt kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
*3 Sadece kişisel kullanımınız için CD-R/RW'ye kayededilen içerikler için.
*4 HDMI bağlantısı gereklidir.
*5 Normal/ Soft (Yumuşak)/ Fine (İyi)/ Cinema (Sinema)/ User (Kullanıcı)
*6 Brightness (Parlaklık), Color (Renk), Contrast (Kontrast), Sharpness (Keskinlik), Gamma Correction (Gamma düzeltme Ses sinyal / görüntü azaltma özelliği 125dB
Dinamik Kapsam 118dB
Güç kaynağı AC 230V, 50Hz
Güç Tüketimi 42W
Ağırlık (kg) 4, 7
Ebatlar (g x y x d) (mm) 430 x 85 x 331.6
Ses Ses D/A Dönüştürücü 192kHz/24bit
Sanal Pil Çalışması Evet
Dolby Dijital Plus Dekoderı Evet
DTS Dekoderı Evet
DVD/CD için Re-master Evet
Geliştirilmiş Surround (V.S.S.) Evet (DVD)
Diyalog Zenginleştirici Evet
Dinamik alan Sıkıştırma Evet
HDAVI Kumanda Evet
Çok Yüksek Hızlı Tarama Evet (x200)
Audio/JPEG Navigasyon Menüsü Evet
Üçlü Lazer Pikabı Evet
HDMI Evet
Scart Çıkışı(RGB Çıkışı) Evet
Component Video Çıkışı (Y, PB, PR) Evet
S-Video Çıkışı Evet
Video Çıkışı Evet
7.1 kanal ses çıkışı Evet
2 kanal ses çıkışı Evet (x2)
Digital Audio çıkışı Evet(1 optical, 1 coaxial
BD-Video Evet
DVD-Audio Evet
DVD-Video Evet
DVD-RAM/ -RW*1/ -R*1/ -R (DL)*1 Evet
+R*1/ +R (DL)*1/ +RW*1 Evet
CD, CD-R/RW*2 Evet
MP3*3 Evet
JPEG Evet
Opsiyonel NTSC Çıkışı Evet
ne diyorsunuz ?
fiyatı ne bu cihazın?
299 ytl zapatero
panasonıc kampanya yapıyomus bu alksam dan ıtıbaren ..kullanılmıs urunler bunlar bı kısmı da tamır yada bakım görmus .. ama 299 ytl ye taksıt ımkanıda var . değer gibi geldi bana sanki .
quote:
Orjinalden alıntı: hakansolak
299 ytl zapatero
iyi fiyat.dvd cihazın yoksa ve yeni bir cihaz almayı düşünüyorsan onun yerine düşünülebilir...bazı eksileri var ama bence dert değil gibi..detaylı bakarsam yazarım.
aaaa eksikleri varsa almam o zaman . bd 30 u beklerim. yanılmıyosam bunlar ilk jenerasyon bd ler .aklıma geldi benimde.dvd var idare eder bd 30 ucuzlyana kadar