Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ekran Kartının DVI Çıkışından HDMI ile SES de Taşınması

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Ekran Kartının DVI Çıkışından HDMI ile SES de Taşınması Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
signore

7 Ocak 2008; 10:44:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar,

Bu konuyu açma sebebim (araştırmak için benim vaktim olmaması dolayısıyla)
hazır bilgisi olan ve araştırabilecek arkadaşların yardımıyla "DVI Audio" konusunun netleştirilmesi.

Konunun çıkış noktası (grafiker'in 5. ve signore'nin 9.mesajları)
http://forum.donanimhaber.com/m_20043054/mpage_3/tm.htm

Bildiğiniz gibi, genel geçerli olarak şöyle söylenebilir :
DVI = Digital Visual Interface (sadece görüntü)
HDMI = High Definition Multimedia Interface (ses ve görüntü)

Gözüken o ki, bazı ekran kartlarının DVI çıkışlarından,
kendi DVI-HDMI adaptörleri ile Tv'ye HDMI bağlantı yapıldığında ses de alınabiliyor.

Benim tahminim, bazı DVI pin'lerinin ses taşımak için kullanıldığı ve taşınan sesin büyük ihtimalle HD değil, "analog veya stereo" olabileceği yönünde.

Umuyorum bu konuda teknik açıklama yapabilecek arkadaşlar vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 7 Ocak 2008; 10:45:17 >

butonu hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
drag

7 Ocak 2008; 11:12:24 

Benim bildiğim kadarıyla ATI'nın HD26xx serisi ekran kartlarına özgü bir durum bu. ATI burada standart dışı bir DVI şeması uyguluyormuş. Mainboard üzerinde spdif çıkışından ekran kartına küçük bir kablo ile ses bağlantısı varmış. Aynı zamanda ATI'nin ekran kartı ile birlikte verdiği özel bir DVI-HDMI dönüştürücü kullanmak suretiyle bu kartların DVI çıkışından HDMI'a ses alınabiliyormuş.

quote:

Orjinalden alıntı: signore

Merhabalar,

Bu konuyu açma sebebim (araştırmak için benim vaktim olmaması dolayısıyla)
hazır bilgisi olan ve araştırabilecek arkadaşların yardımıyla "DVI Audio" konusunun netleştirilmesi.

Konunun çıkış noktası (grafiker'in 5. ve signore'nin 9.mesajları)
http://forum.donanimhaber.com/m_20043054/mpage_3/tm.htm

Bildiğiniz gibi, genel geçerli olarak şöyle söylenebilir :
DVI = Digital Visual Interface (sadece görüntü)
HDMI = High Definition Multimedia Interface (ses ve görüntü)

Gözüken o ki, bazı ekran kartlarının DVI çıkışlarından,
kendi DVI-HDMI adaptörleri ile Tv'ye HDMI bağlantı yapıldığında ses de alınabiliyor.

Benim tahminim, bazı DVI pin'lerinin ses taşımak için kullanıldığı ve taşınan sesin büyük ihtimalle HD değil, "analog veya stereo" olabileceği yönünde.

Umuyorum bu konuda teknik açıklama yapabilecek arkadaşlar vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drag -- 7 Ocak 2008; 11:25:05 >

Sony Bravia KDL-40D3000 - Philips DVP 5980 - Philips HTR5000 - Epson TW20 - Custom HTPC (Asus M2A-VM - AMD Athlon64 X2 Dual 4000) - Logitech Harmony 525 Remote
Redalert2

7 Ocak 2008; 11:38:39 

ati 2600pro serisi ekran kartları çift dvi çıkışlı. kutusundan dvi hdmi çevirici çıkıyor.bu ekran kartlarının özelliği anakart üzerinden kabloyla ses almak değil. ekran kartının içinde ayrıca ses kartı var.driveri kuruluyor.yani anakartınızdaki ses kartının dışında bir ses kartı daha gözüküyor sistemde.ekran kartının ses kartı da 5.1 onu da belirteyim.

http://www.sapphiretech.com/us/productfiles/Catalogue_HDMI_Sound_output.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redalert2 -- 7 Ocak 2008; 14:55:38 >
signore

7 Ocak 2008; 12:08:46 

quote:

Orjinalden alıntı: drag
Benim bildiğim kadarıyla ATI'nın HD26xx serisi ekran kartlarına özgü bir durum bu. ATI burada standart dışı bir DVI şeması uyguluyormuş. Mainboard üzerinde spdif çıkışından ekran kartına küçük bir kablo ile ses bağlantısı varmış. Aynı zamanda ATI'nin ekran kartı ile birlikte verdiği özel bir DVI-HDMI dönüştürücü kullanmak suretiyle bu kartların DVI çıkışından HDMI'a ses alınabiliyormuş.

ATI ve HD26xx serisine özgü değil sanıyorum; aşağıdaki konuda Zotac Geforce 8800GT için de aynı özellikten bahsetmiş.
http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=92758

quote:

Orjinalden alıntı: Redalert2
ati 2600pro serisi ekran kartları çift dvi çıkışlı. kutusundan dvi hdmi çevirici çıkıyor.bu ekran kartlarının özelliği anakart üzerinden kabloyla ses almak değil. ekran kartının içinde ayrıca ses kartı var.driveri kuruluyor.yani anakartınızdaki ses kartının dışında bir ses kartı daha gözüküyor sistemde.ekran kartının ses kartı da 5.1 onu da belirteyim.

Ses kartının 5.1 olduğunu belirtiğiniz için soruyorum, "bu şekilde HDMI girişli bir ses sistemine bağlantı yapıldığı zaman Dolby Digital ve DTS 5.1 ses alınabiliyor mu" konusunda bilginiz, tecrübeniz var mı ?

DVI şemasının standart dışı olduğu aşikar, acaba on-vga card (şimdi yarattım bu tabiri !) ses kartı ve özel DVI-HDMI adaptörü ile elde edilen sinyali diğer cihazlar nasıl işliyor kısmını merak ettim.

grafiker

7 Ocak 2008; 12:35:43 

DOSTUM SEÇENEKLERDE 5,1 DTS DİYE SEÇENEK ÇIKIYOR
quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: drag

ATI ve HD26xx serisine özgü değil sanıyorum; aşağıdaki konuda Zotac Geforce 8800GT için de aynı özellikten bahsetmiş.
http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=92758

quote:

Orjinalden alıntı: Redalert2

Ses kartının 5.1 olduğunu belirtiğiniz için soruyorum, "bu şekilde HDMI girişli bir ses sistemine bağlantı yapıldığı zaman Dolby Digital ve DTS 5.1 ses alınabiliyor mu" konusunda bilginiz, tecrübeniz var mı ?

DVI şemasının standart dışı olduğu aşikar, acaba on-vga card (şimdi yarattım bu tabiri !) ses kartı ve özel DVI-HDMI adaptörü ile elde edilen sinyali diğer cihazlar nasıl işliyor kısmını merak ettim.

9NPAJ EPOX _ATİ RADEON sapphireX2600XT_ AMD 3200+64bit(939) 1gb(ddr 400) kingston_feel huricane_SAMSUNG 226BW_ x530logitech_Panasonic NV GS75_SX1_sanyo Xcati E60_external harddisk western digital premium 320_trust tablet (A4)
signore

7 Ocak 2008; 12:39:52 

quote:

Orjinalden alıntı: grafiker
SEÇENEKLERDE 5,1 DTS DİYE SEÇENEK ÇIKIYOR

Neyin seçeneğinde ?
- HDMI bağlantısı yaptığınız ses sisteminin ekranında mı ?
- PC'de ses kartı ayarlarında mı ?
- PC'de film izlerken tanınan ses kodlaması kısmında mı ?
- Tv'nin menüsünde mi ?

grafiker

7 Ocak 2008; 13:01:44 

PC DEKİ SES KARTI AYARLARINDA

9NPAJ EPOX _ATİ RADEON sapphireX2600XT_ AMD 3200+64bit(939) 1gb(ddr 400) kingston_feel huricane_SAMSUNG 226BW_ x530logitech_Panasonic NV GS75_SX1_sanyo Xcati E60_external harddisk western digital premium 320_trust tablet (A4)
signore

7 Ocak 2008; 13:36:23 

quote:

PC DEKİ SES KARTI AYARLARINDA

Yukarıda olabileceği söylendiği gibi ekran kartı üzerindeki ses kartının mı, yoksa DVI ile ilgisi olmayan sistemin ses kartının mı diye sormuyorum, isterseniz burada sadece konu ile ilgili daha teknik açıklama yapabilecek arkadaşlar bilgilerini paylaşsınlar.

grafiker

7 Ocak 2008; 13:52:39 

http://www.pclabs.gen.tr/2007/07/23/ati-radeon-hd-2600xt-palit-hd-2600pro-sonic-ve-hd-2400xt-incelemesi/

dostum burdaki karşılaştırmalı incelemeyi okursan belki sorularına bir nebzede çözüm bulursun

grafiker

7 Ocak 2008; 13:56:19 

Dün bilgilerini verdiğimiz üreticilerin Radeon HD 2600 serisi modellerinden sonra yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. AMD-ATi'nin en büyük partnerlerinden biri olan Sapphire'in son Radeon HD 2600 serisi ile pazara iddialı giriş yapacağı ve çok sayıda modeli eş zamanlı olarak pazara sunabilecğeini belirtmiştik. Son gelen bilgilere göre, Sapphire genellikle pasif soğutmaya sahip modellerini konumlandırdığı (X1950 Pro Ultimate hariç) Ultimate serisine Radeon HD 2600XT modelini de eklemeye hazırlanıyor.

Sapphire Radeon HD 2600XT Ultimate modelinin teknik özellikleri şu şekilde,

- GPU: RV630XT
- Grafik İşlemci Hızı: 800MHz
- Bellek Hızı: 1400MHz
- Bellek Tipi ve Miktarı: 256/512MB GDDR3
- Konnektörler: DVI-I + DVI-I + VIVO
- Dual Link DVI: Evet 2 adet
- HDCP Desteği: Evet
- Entegre Ses: HDMI üzerinden 5.1 desteği
- Windows Vista Premium desteği.

signore

7 Ocak 2008; 14:47:58 

quote:

http://www.pclabs.gen.tr/2007/07/23/ati-radeon-hd-2600xt-palit-hd-2600pro-sonic-ve-hd-2400xt-incelemesi/

dostum burdaki karşılaştırmalı incelemeyi okursan belki sorularına bir nebzede çözüm bulursun

Ben bu konuyu bana faydası olacağı için açmadım; zaten benim kurulu ve HTPC & ses sistemim var. Ancak bilinmesi ve açıklanması gereken bir konu olduğu için burada diğer kullanıcıların tecrübesine başvurulmasına ön ayak oldum.

Verdiğiniz linkte 6 sayfalık inceleme var; 1. ve 6.sayfada DVI kelimesini arattım, çok ilgisiz bir yerde geçiyor. Yani DVI ile ses taşınması hakkında bir bilgi yok. Siz böyle bir açıklama gördüyseniz kısmi olarak konumunu belirtir misiniz ?

Ayrıca bir yukarıdaki mesajınızda neden ekran kartı özelliklerini yazdığınızı da anlayamadım; konu ile pek ilgisi yok.

Redalert2