Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Omer.19o7 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.883
Cevap
92
Favori
95.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
83. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli yorumlarin icin tesekkurler bro. Benim asusta yarin geliyor ama yorumunu okuyunca bir acaba mi dedim yani.Gerci asusta msi deki gibi sacma sapan uyarilar cikmiyor o isi manuel olarak birakmislar asus tarafinda. Guncel monitorum dell g3223q. 4k 144 hz 1 ms ips panel gayette memnunum aslinda ama insanoglu hep daha iyisini istiyor malesef tatminsiz varliklariz. Her seye ragmen yine de deneyimlemek istiyorum oled ekrani. Bakalim hayirlisi bende kullandikca guncelleme yaparim yorumlarim da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 21 Mart 2024; 5:36:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asusta uyarilar cikmiyor derken yanlis kelime kullanmisim. Evet araliklarla uyarilar cikiyormus; oled piksel temizligi yapin vs gibi ama sadece uyari. Kapatip devam ediyorsun. Msi deki gibi kapatilmama, bekleme gibi zorunluluk durumlari mevcut degil. Eger istersen kendin manuel yapiyorsun o islemi. Arti olarak pc yi kapattiginda fisi cekmezsen neredeyse her oled panel arka planda kapaliyken piksel temizliği yapıyor. Tabi ki fisi cekmemek kaidesiyle. Oled kullaniyorsaniz fisi cekmeyeceksin buna alismaniz lazim. Monitor standbyda kalacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 21 Mart 2024; 5:42:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    Ekranı 21.9 olarak kullanmak zorunda değilsiniz. Büyük ekranı farklı senaryolarda farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Ekran kartı veya monitörün kendi içindeki ayarlardan farklı görüntü modları deneyebilirsiniz. Desteklemeyen oyun varsa kenarlarda siyah bantlı olarak kullanabilirsiniz. Hatta desteklese bile farklı sebeplerle bunu yapabilirsiniz. 34 inç 21.9 ekranı 27 inç 16.9 gibi kullanabilirsiniz mesela. Bir ara 34 inç 21.9 kavisli ekran kullanıyordum. FPS oyunlarıda mide bulantısı gibi bir şey oluyordu. Görüntü çok geniş olduğundan oluyor heralde diye düşünmüştüm. Görüntüyü ortaya aldım azaldı ama tam düzelmedi. Meğer kavisten oluyormuş. Düz ekrana geçince sorun kalmadı. Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 


    32 inç de cs oynarken bir tık büyük geldi. Onda da farklı çözünürlük seçip yine 16.9 oranında ama daha küçük bir alanda kullandım.





  • claswan kullanıcısına yanıt

    Bu biraz oled alehine haksızlık olmuş. Koyduğunuz görseller 2K oled ile 4K LCD karşılaştırması. Ayrıca text konusunda daha zayıf olan WOLED den alınmış QD-OLED ler bir tık daha iyi bu konuda. Sonraki nesil WOLED lerde beyaz pikselin yerini değiştirip biraz daha düzeltmeye çalışacakları söyleniyor.


    Sıralamak gerekirse:


    2K WOLED: 6.5

    2K QD-OLED: 7

    2K LCD: 7,5


    4K QD-OLED: 8,5

    4K LCD: 9


    4K qd-oled böyle. 2K LCD den daha başarılı.


    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler




  • Ekranı 240hz yapınca erkan kartı oldukça fazla güç çekiyor bende. Bu da fanın sürekli devreye girmesine sebep oluyor. Masaüstünde kullanmak için oldukça yeterli ve iyi bir değer olduğu için masaüstü kullanımında 180hz yaptım.


    180hz de 3-5W gibi değerler varken

    240hz de 20W üstünde oluyor.


    Kullandığınız ekran kartına göre bu değer değişebilir.

  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam oledlerle kıyaslamadim. arkadaş 2k ekran yeterli 4k ya ne gerek var dedi o yüzden attım. benim için lcddeki 4k ile oled 4k aynı :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    curved olması dert değil ama kenarlardan stretched olması sıkıntı benim için. gerçi oled monitörde 27" 16:9 yapınca yanlardaki black bar rahatsız etmez ama bilemedim.

    benim 1. önceliğim text clarity idi. 34" 2k ultra wide ile 27" wide monitor zaten aynı pixel yoğunluğuna sahip. az bir şey geniş olacak diye monitör değişmem saçma olurdu :)

    ilk mesajınızı da okudum. okurken güncelleme var onu yaosaydi keşke diyecekken zaten yapmışsiniz. geçmiş olsun. ama msi için çok fazla şikayet var redditte. o güncellemeyi de o sebeple yolladı. bence güncelleme ile uyarı sorunu çözülecektir

    benim bundan hariç fark ettiğim. normal kullanırken bile pixel ler yer değiştirdiğine çok kez şahit oldum.
    Bir de oled burn in riski korkuttu.
    ayrıca herkesin o aşırı beğendiği parlak ekran kaplamasını ben hiç beğenmemiştim. ama rtings bile iyi yorum yapınca acaba farklı mı dedim ki değilmiş.


    dediginiz gibi mükemmel monitör yok. ülkemizdeki seçenekler ile 3 5 monitör ayıkladım. Her birinin büyük bir de avantajı var .

    örneğin:
    dell G3223Q, arka aydınlatma edge lit ve hdmi 2.1 in 24gb bandwidth olması kötü. Bu sebeple ekranda siyahlar mavimsi gözüküyor.

    Samsung neo g7, curved oldugu icin sagdan soldan ekranın 5cm kadar kısmı ekranin geri kalanından %5-10 daha az parlakmış gibi duruyor. Hem va panel hem mini led birleşince oled gibi siyahlar elde ediliyor ancak tamamen siyah duvar kağıdı gibi bir ekranda beyaz pencereyi hareket ettirince mini ledlerin aktiflesmesi görülüyor ve rahatsız edebilir. sanki flicker gibi garip bir şey.

    cooler master GP27u, mini led ips, belki en dengelisi bu ancak 35k fiyatı ile 27* monitor olunca alınmaması gerekir diye düşünüyorum.

    gigabyte m27u, m32u bunlar da f/p sayılır ancak ışık sızması, backlight bleed, edge lit vs vs derken yine bir çok yerden gol yiyor. siyahlar siyah değil ya gri ya mavi...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • claswan kullanıcısına yanıt
    G3223q kullanan biri olarak cok olmasa da isik sizmasi bunda da var. Malesef ips panellerin ortak problemi bu. Kac tane ips panel degistirdim belli degil. Artik canima tak etti olede gecmeye karar verdim. Onda da ayri sikintilar var. Dedigin gibi mükemmel monitör yok. Mukemmel tv de yok. 8k oled ciksa onu bile alacagim artik deneyimlemek icin. Tn, va ve ips deneyimledim. G3223q hepsinin arasinda ki en iyi monitör oldu benim icin fakat onda da arkadan aydinlatma oldugu icin hem siyahlar siyah degil hemde cokta olmasa da isik sizmasi mevcut. Hal boyle olunca oled benim icin mantikli oluyor. Calisan insanim. Aksamlari evde 2-3 saat takiliyorum. Bi hafta sonlari +10 saat falan kullaniyorum. Tahminimce benim kullanimimda burn in olayi yasamam. Zaten o yuzden asusa verdigim paraya uzulmedim ki daha once ki yorumlarimda da bahsettim sogutmaya ozel olarak dikkat etmisler. Sogutmanin yani sira diyotlarin voltajlariyla ilgili de calismislar. Surekli yuksek voltaj cekmelerini engellemeye yonelik. Bakalim bugun gelecek bende 2-3 gun deneyimleyip asusla ilgili olumlu olumsuz yorumlarimi paylasirim. G3223q ile yan yana koyarim side by side hesabi kiyaslarim. Masam da musait buna. Ekran kartim rtx4090. Gormek istediginiz resim video vs olursa soylersiniz yan yana iki monitoru kiyaslama yapariz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 21 Mart 2024; 9:22:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • PG32UCDM için 3 gün önce driver gelmiş.


    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
  • Brotha B kullanıcısına yanıt
    Yenilik olarak ne gelmis acaba yazmiyor dimi. Neyse direk yükleriz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt
    Hocam siyahları ve canlı renkleri kıyasla sanız benim için kafi. Bir de diğer arkadaşın degindigi gibi parlak ekran kaplaması nasıl bir performans gösteriyor?

    neo g7 yi amazondan aldığım için daha 1 ay iade vaktim var. olmadı ya oled ya da G3223Q geçerim.

    Aslında neo g7 bana fazla fazla yetecek. sadece ekranın tamamen homojen olmamasına henüz alışamadım mini LED böyle çalışıyor sonuçta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Tabi ki test ederiz. Asus sanirim semi glossy yani yari parlak ekrana sahip. Tam emin degilim ama. G3223q cok mat bir ekrana sahip. Bunun avantaji da var dezavantajida var tabi. Benim kullandigim yerde yansima yapacak yer olmadigi icin mat panel cokta muhim degil ama gunes, isik vs gibi yansimaya acik yerlerde mat ekran gercekten basarili oluyor. Bakalim yansimalarini da kiyaslarim gunese dogru cevirip yada odanin aydinlatmasina denk getirip. Bende merak ediyorum acikcasi. G3223q dan gectigime degecek mi yoksa degmeyecek mi gorecegiz 😅 ben vatandan almistim kac gun iade hakkimiz var acaba yada kullandiktan sonra iade aliyorlar mi hic bilmiyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MSI 271QRX ile ilgili bir ön izlenim yazıcam, buna bir inceleme demek pek doğru olmaz çünkü 5-6 saat kadar kullandım.


    Öncelikle aldığım 2 monitörde çok yakın yerlerde birer tane yeşil ölü piksel var, arkadaşımla RMA süreçlerine hiç girmek istedik, bu da nazarlığı olsun kullanalım kararı aldık. Çünkü ürün şuan stoklarda yok, itopya yada msi göndericek olsak hem 20 gün kadar beklicez hem değişim almak pek mümkün olmıcak ve ücret iadesi alıcaz. Belki daha ileri tarihte servis ile iletişime geçeriz.


    Ayrıca forumdan ve başka platformdan tanıştığım iki arkadaşında ölü piksel sorunu yaşadığını öğrendim, yani ülkeye gelen 10 tane 271QRX varsa 4'ü ölü pikselli gelmiş, hele bir arkadaşınki çok kötüydü 5 tane yan yana bu pek kabul edilemez tabi.


    TL,DR: Monitör yeni teknoloji olması kaynaklı, firmware ile çözülebilecek sorunlar barındırıyor, büyük şeyler olmadığını düşünüyorum, IPS'e göre ciddi fark var bilgisayar deneyiminizi her anlamda değiştiriyor.


    Neyse üründen bahsedelim,


    + Malzeme kalitesi kutudan çıkarıp ilk tuttuğunuzda anlıyorsunuz, gerçekten çok iyi bir malzemesi var.

    + Ve yine ürünü ilk bağlayıp çalıştırdığınzda, bunun gerçekten farklı bir teknoloji olduğunu, ve IPS'e göre ciddi farkı olduğunu anlamak kolay.

    + Monitör hızlı, 2k 240HZ'den geçtim ve PG27AQN ( Asus IPS 360Hz ) deneyimlemiştim, bu monitörün 240 yada 360hz ayarı IPS'in 240'ı gibi değil daha hızlı gözünüz bu tarz yüksek yenilemelere alışıksa bunu anlıyorsunuz.

    + 10 bit oluşu, kontrastı, renk gamutu kendini net hissetiriyor ve birşey izlerken yada oynarken gerçekten keyif aldım.

    + Parlaklık konusu; bu çok göreceli bir kavram sattıığım monitör Peak 480 nit'e kadar çıkabiliyordu, OLED geçerken çok çekindim, ama tuhaf bi şekilde %50-60 aralığını fazlasıyla yeterli buldum. Tabi bu senaryodan senaryoya değişecektir.


    Yazıların okunması; tasarım yapan birisi olarak bundan çok endişe duydum, zaten 2. IPS monitörümü bu tarz durumlardan dolayı satmakda istemiyorum, fakat monitör gelince her ne kadar yazılar blurry olsada, tahmin ettiğimden iyi ama bu belki ikinci monitörün bana verdiği rahatlık olabilir, sadece bu tek monitörüm olsa yazılardan hoşlanmayabilirdim. Zamannında Gigabyte'ın 2K BGR diziliminde olan bir monitörünü kullanmıştım kısa süre, onun orada yazı okumak berbattı, bu ona göre çok daha iyi.


    @Hobar hocam ilede özelden kısa konuştuk, ben daha çok az kullandığım için onun sorunları ile henüz karşılaşmadım, fakat ilk günden yanlışklı ekrana hafif sıvı sıçradı temizlemem mat ekran kadar kolay olmasada, zor oldu diyemem tabi burada ufak bir yüzey ve sıçramadan bahsediyorum.


    Eksi yanlarına geçelim


    - Öncelikle MSI'ı içine koduğu aşırı kısa kablolardan dolayı tebrik ediyorum, bune abi 1metre kablo koymak nedir.

    - Ey MSI, bu monitör DP kablo takılıyken Firmware yapabiliyor sen bunu içine koymamışsın.

    - Monitörde bazı oyunların, gri sahnelerinde yada griye kaçan çok hareketde olmayan sahnelerinde parlalıklıkta dalgalanma gibi bir durum var, bunun adı Strobing miydi neydi hatırlamıyorum şuan. Kablo kaynaklı olabilir belki ama Firmware ile düzelebilecek birşey.

    - İlk taktığımda, bazı senaryolarda browser, discord vb. açıkken çok hızlı beyaz çizgiler oluşuyordu, çok anlık bir şey gidip geliyordu, HDMI 1'e taktığımda sanki bu sorun yok oldu, internette bunu yaşayanlar var, Display port ile çözdüm diyen ve çözemedim diyenler var. Bununda aynı şekilde Firmware ile düzelebilecek bir şey olduğunu düşünüyorum.



    Ekstra: Tabi bunu herkes yapmak zorunda değil, sadece monitörün sağlığı için Taskbar'ı gizliyorum yani mouse'u alta kaydırınca çıkıyor, ve arka planı siyah tek renk yaptım, bunlardan vazgeçmek kötü oldu fakat bunu yapmak istemeyende yapmaz monitörün taskbar ile ilgili koruma ayarı var. Wallpaper kısmına gelincede, wallpaper engine satın alıp hareketli bir arka plan yapmak sorunu çözecektir.



    İki ekranı siyah arka planla çekip göstermek istedim.





    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 21 Mart 2024; 9:59:42 >




  • [DHTUBE=]
    Tejavuyoutube
    Monitor Comparison: VA Panel vs OLED panel (27GR95QE-B) vs IPS panel
    https://www.youtube.com/watch?si=lPak1beAHMjPisVI&v=mcIDtlS77wo&feature=youtu.be


    Solda ki va, orta oled, sagda ki ips
    Inanilmaz degil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 21 Mart 2024; 9:58:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt
    vatanda bildiğim kadarıyla 14 gün iade değişim hakkı var. Amazon bu konuda daha iyi üstelik premium üye olduğum için bu süreye sahip olabiliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vatan’dan Cuma gecesi verdiğim sipariş an itibariyle teslim edildi.

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    Bir senedir Samsung OLED G8 kullanıyordum, bu ürüne geçmeye karar verdim. İkinci monitör olarak da Gigabyte M28U var. M28U’yu PS5 ile kullanıyordum fakat satıp, daha ofis tipi bir şey almaya kalksam da uğraştığıma değmez diye şimdilik böyle devam ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.