Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: milyarderdahi Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.921
Cevap
95
Favori
98.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Tamamdir bende simdi eve gectim kurulum yapiyorum. Icinden gelen hdmi ile kullaniyorsun dimi. Extra kaliteli bir hdmi almaya gerek varmi ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rica ederim arkadaşlar.

  • Henuz daha acar acmaz siyahlar arasinda ki fark.

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    İçinden çıkan kabloyu kullanmadım. Kendi kullandığım Paugge marka var onunla bağladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Ben icinden cikanla taktim problem yok sanirim her sey yolunda

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birde boyle bir problemim var. Display widget bu sekilde aciliyor anlamadim. Driverini aygit yoneticisinden update ettikten sonra oldu

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 21 Mart 2024; 19:19:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Surucu tarihi 16.02 diyor sitelerin de 18.03 gozukuyor tarih. Onuda anlamadim 😅

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüm kablolar tam giriyor, güç girişi niye tam girmiyor

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brotha B kullanıcısına yanıt
    O sorun degil ki be bro. Benim paylaştiklarim sorun. Onun haricinde su anlik baya memnunum monitorden. Renk ayarimi falan da yaptim cok tatli oldu. Hdr da 4k da oyunda denedim muazzam hosuma gitti. Su an tek sorun surucu gibi sanirim. Redditte paylasim yapmislar bu surucuyu yukleyip ekran ayarlarina hdr sertifikasi gelmis. Bana gelmedi anlamadim. Gorselini de paylasayim hatta.


    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Buda bende ki hali

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabı aslında sana yazmıyorum ama aynı monitör sende de olduğu için sende yorumlarsın diye sana cevap olarak atayım dedim.


    Ben 3 yıldır falan LG 27GN950 4K 144HZ IPS monitör kullanıyorum. Ve kontrastı OLED ile kıyaslarsan çok kötü olduğu için, OLED'e geçmek için 2 senedir falan 4K 144HZ+ OLED ve Glossy monitör çıksın diye bekliyorum. Mini Led ekranlı MacBook Pro sahibi olduğum için ve amazonda güncel olarak indirimi olduğu için Odyssey Neo G7'yi mini LED olması açısından bir deneyeyim dedim.


    Monitör "BANA GÖRE" berbat ötesi. Sanırım VA panelden kaynaklı olarak renkler (bana göre) dayanılamayacak kadar kötü. Mac'te ve PC'de denedim, masaüstü kullanımı için kötü, içerik tüketmek için film, dizi vs, bakmaya dahi tahammül edemeyeceğim kadar kötü. Üstüne birde mat kaplamadan nefret ediyorum, onunla ekstra kötü.


    Öznel yorumlarımı bir kenara bırakırsam, blooming var ciddi manada ama renkler bu kadar kötü olmasaydı ve mat kaplama olmasaydı, ben şahsen, blooming çok fazla olmasına rağmen kullanırdım bu monitörü. (fiyat performans açısından). Beyaz üzerine siyah olduğu zaman örneğin yazı vs. bu tarz şeyler genel olarak güzel görünüyor ama işin içine biraz renk girince şahsen çok kötü olduğunu düşünüyorum.


    Monitörü sadece ve sadece oyun için alacaklar için ise, görsel kötülük oyunlarda homojen olduğu için, genel resim kötü görünmek yerine, yanlış ama kendi içinde güzel görünüyor diyebilirim. Masaüstü günlük kullanım için tavsiye etmem, içerik tüketmek için asla tavsiye etmem.


    Şahsen OLED'lerin stoğa girmesini bekleyeceğim. Bunu da kesin olarak iade edeceğim. Denedim aklımda soru işareti ve acaba kalmadı.


    Ayrıca bu monitörün HDMI 2.1 girişi de tam kapasite değil, yani 48 GBPS yerine 40 GBPS. Samsung OLED tvlerinde de bu aptallığı yapıyor. Ve bundan kaynaklı olarak samsung OLED tvlerde sıkıntı yaşayanlar olduğuna dair çok yorum okumuştum. Aynısı bu monitör içinde geçerli olabilir, ben şimdilik bu manada bir sorun yaşamadım.


    Edit: Yazmayı unuttum, HDR performansı da rezalet bana göre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustStreaming -- 21 Mart 2024; 23:25:27 >




  • MSI OLED stok gören olursa beni de haberdar edebilir mi?

  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt
    Hocam bu monitörü bende almayı düşünüyordum ama siz yerden yere vurdunuz bu kadar kötü olsa rtings de nasıl o kadar yüksek puan alıyor, sizce bir anlaşma vs mi var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    Hocam ben odağı oyun olan birisi değilim. Dolayısıyla monitörlere genel olarak oyun odaklı bakmıyorum.


    Rtings incelemesini okumadım ama, herşey döneminde değerlendiriliyor genel olarak. Bu monitör ilk çıktığında mini LED olması bir avantajdı. O günün şartlarında, amacı kontrast olan insanlar için iyi bir alternatifti. Ama benim gözüm IPS'e alışık. OLED'le tanıştıktan sonra IPS'i bırakıp OLED'e geçmek istedim. Arada bunu denedim ve bu uzun süreli denediğim ilk VA monitör oldu. Yani söylediklerim monitörün kendisinden çok VA için olabilir. Siz VA kullanıp memnun kaldıysanız sizi tatmin edebilir. Ama ben bir LG OLED C3 tv'ye bakıyorum, bir mini LED MacBook Pro ekranına bakıyorum, Odyssey Neo G7'nin görüntüsü çok kötü geliyor. Hatta 27GN950'ye baktığımda da kontrasta rağmen ben genel görüntü açısından IPS arkadan aydınlatmayı bile tercih ederim. Bu durumlar biraz subjektif.


    Film açıyorum mesela, insanların ten renkleri o kadar kötü ki (bana göre), Sinema modunda da denedim, (bu arada sinema moduna alınca yazılar aşırı bozuluyor, tam olarak neyi değiştirdiğini anlamadım) ama ben bu monitörde herhangi birşey izleyeceğime izlemem daha iyi.


    Siyahlar siyah mı? Siyah. IPS'e göre kontrast iyi mi iyi. Parlaklık iyi mi? İyi. Ama renkler kötü. Geneli (bana) kötü hissettiren birşeyde kontrastın (benim için) bir anlamı kalmıyor. Yani siyahlar iyi geri kalanı kötü gibi hissediyorum :)


    Dolayısıyla monitörün vadettikleri açısından aslında en ufak kusuru yok diyebiliriz. Sadece vadettikleri bana göre değil. VA ile mutlu olan birisi, bu monitörden çok keyif alabilir. Sadece oyun oynayan biri de keyif alabilir bence. Ama film dizi izleme için kesinlikle tavsiye etmem, masaüstü kullanım için de alıştıktan sonra kullanılabilir. Benim aynı anda bakıp, bu görüntüden nefret etmek için yeterli miktarda farklı ekranım var. Bana göre değil o yüzden.





  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için. Sizin gibi farklı cihaz kullanıp yorum yapanlar çok yardımcı oluyor bizlere.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Hocam şu an elimde Windows bilgisayar olmadığında dolayı sürücü işini halledemedim daha, HDR de deneyemedim konsolum yanımda yok Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler Mac ile kullanıyorum şu an görüntü olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım, birkaç gün içinde sürücü güncellemeyi deneyeceğim.

  • Rica ederim hocam. OLED'lerde sorunlu. Yanma, düşük parlaklık vs. Kusursuz ekran yok gerçekten. Ama herkesin önem verdiği şey farklı olabilir, o yüzden değerlendirmedeki kıstas, aldığımız ürün ne vadediyor ve vadettiğini sunuyor mu o olmalı. Kullanım amacına uygun olarak, bir monitör vadettiğini sunuyorsa ve alacak kişi, monitörden ne beklediğini biliyorsa, genel olarak herkes aldığından memnun kalabilir. Sözün kısası, bu monitör vadettiğini sunuyor bence ama benim beklentim farklı o yüzden de bana göre değil. :)

  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, rtings de renkler için aynı şeyi diyor fakat kalibrasyon sonrası iyi gözüküyor.




    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
  • eXteras kullanıcısına yanıt

    Hocam evet uyguladım şimdi, daha iyi oldu gerçekten de. Ama fikrim değişmedi. Kullanacak kişiler bu profili uygulamalı mutlaka. Çünkü varsayılan hali korkunç :)

  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt
    açıkçası ben senden önce (bu ürünü satın almadan gidip gördüm) burada gömdüm ancak sonrasında alıp kullandığımda aslında ayak üstü incelediğimde elde ettiğim deneyimin yanlış olduğunu anladım.

    1. Si üründe olabilecek en hafif mat kaplama var. burada yanlışın var yani. bunun bir üstü glossy olur onda da oledlerdeki glossy kaplamanin kir tutması, ışığı yansıtması ve zor temizlenmesinden bahsettiler.

    2. renkleri monitörü kutudan çıkarttığında bir tık zayıf ama 1-2 ayar ile olması gerektiği seviyeye geliyor. aynı şekilde HDR da öyle. HDR modunda diğer monitörler görüntüyü mahveder. konuda OLED sahibi insanların eski monitörüm un Dell G3223Q olduğunu fark etmişsindir. hepsinin ortak şikayeti HDR açınca görüntü yıkanmış gibi oluyor olmasıydı. Neo G7 de bu da yok.

    son olarak ürünü zaten iade ederim diye aldım halen daha da iade eder OLED alırım düşüncesindeyim ancak garip bir şekilde beğendim monitörü. OLED"e en yakın performansı bu monitör verebiliyor. senin kullandığın üründe sorun olabileceğini düşünüyorum.

    benim de alışamadığım tek konu ise ekrandaki homojenliğin Mini-LED özelliği ile kaybolması. kimi yer zifiri karanlık siyah kimi yerde yine siyah ama yazıların etrafı hafif açık siyah gibi gibi. buna alışabilirsem de etmeyi düşünmüyorum.

    Misal bu neo g7'yi gidip vatan'da incelediğimde Rtings'in ve milletin öve öve bitiremediği bu saçmalık mıydı dedim ve şurada şu yorumu yaptım;https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158259909
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    Sonrasında Amazon.com.tr de hem indirim hem satıcı amazon olduğunu görünce iade ederim kafasıyla bir şans verdim.https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158300744
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler


    Ek olarak bir kaç görsel bırakıyorum. Gördüğün gibi siyahlar diğer tüm IPS'lerde olduğu gibi lacivert ya da gri değil.
    İçerik tüketirken tek sıkıntı Mini-LED'lerin aktifleşmesini bazı yerlerde rahatsız edici şekilde fark ediyor olmak. Örneğin simsiyah bir sayfada beyaz geniş bir kutucuk olan yer aşağı kaydıkça flicker benzeri şekilde Mini-LED'lerin aktifleşmesi ile sonuçlanıyor...

    Not: Fotoğrafları çekerken ayar yapmadım. Telefonun kamerasını açtığında ne görüyorsan o. Siyahların seviyesini gözümle de bu şekilde görüyorum. İncelemeni tavsiye ederim.
    Her ne kadar fotoğrafla bir şeyler anlatılamayacak olsa da, ürünü almadan gömmüş biri olarak, o kadar da berbat değil bu :)
    Buna berbat diyorsan eğer piyasadaki IPS, VA'ların %95'ini falan çöpe atmamız lazım :)


    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 22 Mart 2024; 2:45:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.