Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: emrecan0012 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.095
Cevap
43
Favori
29.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Hem oyun oynuyorum hem de word de makale vs yazmam gerekiyor. Temiz bir kurulum yapabilir miyim onu anlamaya çalışıyorum. Yani 4k oled e o kada para verip yanına yine bir ips panel koyacaksan 2k oled alırım onun yerine. ya iki ekran alırım bir 4k ips bir 2k oled olacak şekilde ya da iki ekran yerine sadece 4k oled tek ekran alacağım.

  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt
    O zaman benim gorusum rtings incelemesini bekle. Oylandi 3 ay once asus pg32ucdm secildi hala satin alip incelemediler ama eli kulaginda. Su an msi nin 27 inc oledini inceliyorlar. Veya şöyle yapabilirsin dell aw3225qf incelenmisti rtingste. Office 8.5 almis. Ordan bakip kiyas yapabilirsin. Yani yazi kismindan emin oldugun bi monitorle dell aw3225qf i kiyaslayabilirsin. Paneller ayni asus dell msi gigabyte

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt
    Hocam alıp alabileceğiniz en kaliteli görüntüye sahip bir monitör bu. 4k çözünürlükte bazı basit ve 4k desteği olmayan uygulamalar upscale yaparken kalitesini bozuyor ama word excel olsun, tarayıcı olsun, oyunlar olsun mükemmel ötesi. ister yakından çalış ister uzaktan. cam gibi görüntü. stok bulan alır.

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Eyw arkadaşlar. Birincil kullanıcı deneyimleri önemli benim için. Yine de paylaşmak istediğiniz deneyimleriniz olursa lütfen aktarın. Başlığı sık sık takip ediyorum. Stok gelene kadar almak istediğim ürünü netleştirmiş olurum diye düşünüyorum

  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle alma diyebileceğim tn panel ve va panel olur. özellikle mini led va panel. film izlemek ve oyun oynamak için iyi ama webde gezinme ve iş amaçlı kullanım için çok rahatsız edici. alacağınız monitörün parlama önleyici kaplaması ne kadar hafif olursa o kadar net oluyor yazılar. oled glossy paneller cam gibi valla. telefon nasılsa bu da öyle

    keskinlik olarak Samsung neo g7 daha iyiydi. ancak mini ledlerin kapanıp açılmasi flicker efekti yapıp bende epilepsi etkisi yapıp rahatsız etti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sniktwolverine kullanıcısına yanıt
    Dakika 5 ten sonra izleyebilirsin. Recep bu panelin 2k modeli olan msi yi incelemis.

    https://www.youtube.com/watch?si=RYRcd3r936eFWgh8&v=kabnHr8CQQs&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Bro senin burda ki ayarlarin nasil. Yahu monitorun 2. Gununde falan ekranda bi ara piksel hareketi olmustu sabit dururken. Onu bir daha hic yakalayamadim biliyor musun. Sirf o yuzden ekran hareketini guclu yaptim gorurum belki diye ama nafile. Bu iyi bisey aslinda ama acaba o ozellik calismiyor mu artik dedirtmiyor degil 🤣
    Bu arada fix olarak 3-4 saat arasi mutlaka piksel temizleme yapıyorum.

    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    Ayarlarim da su sekilde;



    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

    Yerine gore dci-3p ve srgb arasi gecis yapiyorum. Benim deneyimledigim en iyi konum burasi oldu. Sinema, 7500k, dci-3p, 2.2 gama ve duzgun parlaklik acik. Parlaklik ve kontrast aksam 60-65 arasi. Gunduz 70-75 arasi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Benim de ne kadar oldu bilmiyorum ama herhalde bir 2 hafta olmuştur Asus PG32UCDM ile,


    inceleme değil de kişisel yorum yapacak olursam eğer,


    monitör gerçekten mükemmel. 32" amoled ekranı samsung/apple tablete bakıyor gibisiniz. Cam gibi görüntü.

    Ekranın her noktası aynı renkte ve aynı parlaklıkta. Her yer çok net.


    Parlaklık seviyesi akşam bu saatlerde, karanlık odada %30'da kullanıyorum. Monitörün arkasında her zaman en kısık seviyede led lambam duvara dönük çalışır. Ona rağmen %30 parlaklık yetiyor.


    Gündüz de parlaklık yetiyor ama nasıl desem, %90 açsanız yadırgamazsınız, güzel dersiniz. Öyle yetiyor. Örneğin Neo G7'de %70'in üstünü açınca kör ediyordu, öyle parlaktı. Bunda öyle bir seviye yok malesef :)

    Ama %100 açmaya hiç ihtiyacım olmadı.


    Gündüz %50, Akşamları %25-35 arası kullanıyorum. Monitörden çok memnunum.


    Diğer paneller gibi saçma sapan flicker, titreme, scanlines, bulanıklaşma, ghosting, ışık sızması vs vs vs vs hiç bir sorunu yok.

    He tabi ona göre para veriyorsun diyorsanız haklısınız, para sıkıntı değilse tercih etmenizde fayda var...



    Bir de kullanan arkadaşlara sorum olacak. OLED care 2 saat ayarladım ben, 2 saatte 6dk temizlik beni rahatsız etmiyor. Ancak bunun zararı olur mu sizce? @ziyaberkay





  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Edit: Hocam siz uzaktan bakıyorsunuz, daha doğrusu olması gereken uzaklıktan, ben ise 70-80cm'den bakıyorum. Pixel shift hareetini görüyorum ara sıra ama her zaman fark etmek imkansız. Bence güzel bir özellik. Ama anlamadığım bu hareket için extra pixel dizilimi mi var monitörde :) Yani 2160 pixeli bir tık sağa kaydırınca baştaki boşta kalırken en sondaki nereye kayıyor Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 


    Edit2: Dün ayarları kurcalarken pixel hareketini kapatmışım, sana SS alırken fark ettim :) açtım ve güçlü'yü seçtim şimdi :)



    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler


    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 8 Nisan 2024; 23:2:57 >




  • claswan kullanıcısına yanıt

    Öncelikle piksel temizliğinin kesinlikle hiç bir zararı yok. Ben özellikle aradım konuştum asus ile. Hem mailleştik hem bizzat görüştüm. Yarıda kesilirse, temizlik esnasında elektrik giderse vs sorun olur mu dedim kesinlikle hayır dediler bir sorun olması durumunda hepsi garantiye giriyormuş. Parlaklık %30 kontrast %80 de bana da yetiyor aslında ama sende düzgün parlaklık açık mı osd ayarlarında. O ayarı açınca parlaklığı gözle fark edilir derece de kısıyor. Bende açık.

  • claswan kullanıcısına yanıt

    Ayarların dikkatimi çekti sanırım tft centralin yayınladığı ayarları yapmışsın. Yahu ben yaptım o ayarları fakat beni sarmadı hiç ya. Hani böyle sarımtırak görüntü oldu. Benim bu ayarlarımı bir dene derim.

  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Evet düzgün parlaklık açık ve hoşuma gitti. Sahneye göre hiç fark ettirmeden parlaklığı değişiyor.


    Ayarlar TFT Central'in evet. İlk başta çok yadırgadım ancak bir süre sonra baktığımda en gerçek ve göz yormayan ayarların bu olduğuna karar verdim. 2-3 günde alışıyorsun. Seninkini de deniycem.

  • claswan kullanıcısına yanıt

    Senden de bekliyorum böyle bir video :)



    Yeni Nesil Qd-Oled MonitörlerZ.Berkay Ozdemiryoutube
    🔹 PC SPECS: • MB: Msi B650 Carbon Wifi • CPU: Amd Ryzen 7800x3d • Cooler: Deepcool Ls720 • GPU: Msi Rtx 4090 Gaming x trio • RAM: Kingston Fury Beast DDR5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) 6000 Mhz • PSU: Fsp Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold • SSD: Kingston Fury Renegade 2 Tb • Case: Cm Td500 V2 • Monitor: Asus Rog Swift OLED PG32UCDM • Speaker: Klipsch - The Nines • Keyboard: Asus Rog Scope 2 96 • Mouse: Logitech G305 #4k #hifi #klipsch #oled #qdoled #thenines #asus #gaming #setup #msi #rtx4090
    https://www.youtube.com/shorts/EtU7VMB6g48
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

    Reis o mouse u değiş sisteme yanlışlıkla girmiş gibi Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 9 Nisan 2024; 0:32:15 >
  • donda kullanıcısına yanıt

    hehe yok yok çok seviyorum onu. Her türlü işimi görüyor ya öyle 3-5 bin lira vermek istemedim ekstradan :)

  • claswan kullanıcısına yanıt

    Zararı olmaz ama özellkle düşük parlaklıkta kullanıyorsanız bu kadarına gerek yok. Cihazların bu kadar üzerine düşmeye gerek yok. Max. süreye ayarlayın. Bilgisayarı kapatırken çalıştırın kafi (Bazen kendisi otomatik de yapıyor). Zaten o kadar kolay yanıyor olsa 3 sene garanti vermezler. Yeni nesil oled tv ve ekranları adamlar rağmen uğraşarak zorla yakıyorlar.


    Ancak tavsiyem benim biraz kişisel tercihimlerimle alakalı. Zaten bir iki yıla modeli eskiyecek bir ürünü korumak için çaba göstermeyi yersiz buluyorum. Bir ürünü kullanmak eziyete dönüşmemeli.


    Yapmazsam kesin yanacağını bile bilsem bile kimse o şeyi 2 saatte bir çalıştırtamaz. Alt tarafı bir ekran. Biz hergün yaşlanıyoruz ekran yansa ne olur? Bırak yanacaksa yansın Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler  Demek ki bu oled teknolojisi daha olmamış der geçeriz. Telefona ekran koruyucu falan da takmam ben mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 9 Nisan 2024; 4:50:55 >




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    vallahi bu monitör benim için ideal acikcasi. son 10 yıldır da ahım şahım bir şey görmedik zaten ips tarafında. Beni bir 5 sene götürsün derim en azından. derdim maddiyat değil de almak, alışmak, araştırmak sıkıyor beni. alırken bile strese girdim stok aramaktan :)

    ama dediğiniz gibi yanması baya zor gen1 lere göre.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    Uyarıyı bir şekilde halletmeyi öğrendik ama ekrandaki yansıma hiç hoşuma gitmiyor benim. Değiştirirsem bu yüzden değiştireceğim. LG nin ekranı mat ama bundan %30 daha pahalı.

  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam mat ekran kabul edebileceğim bir şey değil artık benim. bizim ki aynı mı bilmiyorum ama çok günlük güneşlik olmadığı sürece kaplama beni rahatsız etmedi hiç.

    lg'nin pixel dizilimi bir sonraki nesilde veya sonrasında rgb olarak değişecek. netlik artacak. şuan onu almazdım şahsen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.