Şimdi Ara

Yeni nesil konsollar birer aldatmaca mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
1
Favori
9.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PSAC

benim düşüncem yeni nesil konsollarda oyunlar pcden bile iyi olacak..ya arkadaşlar şunları unutuyorsunuz.. en başta tabi oyun şirketleri ile olan anlaşmalar.. konsoldan daha fazla para kazanacaklar . oyunlar pc yapılırken belli seviyedeki düşük pc baz alınarak yapılıyor .(en güçlü pc göre yapsalar düşük pclerde çalışmaz ) ... tamam pc donanım olarak çok güçlü ama bu nedenden dolayı konsollarda daha iyi grafik olacak görürsünüz .. konsol sabit donanım herkes de aynı donanım olacak .. ve donanımın tüm gücünü kullanabilirler..ve yeni nesil konsolların donanımı pc kadar olmasa da güçlü diyebiliriz.. ne zamanki pcde en düşük seviyedeki pclerde yeni nesil konsollarla aynı güçde olur veya öne geçer (şuanki ps3 olduğu gibi ) o zaman pc öne geçer grafik olarak .. yoksa çok güçlü bir pc konsoldan tek farkı daha yüksek fps öte olmayacak .. görsel olarak yeni nesil bile daha güçlü olabilir..

Hocam PC den daha iyi olamaz. Oyun şirketleri ile olan anlaşma diyosun tamam ama PC tamamen farklı bir market. PS4 ve Xbox One ile rekabet edebilecek bir markette değil bütçe açısından.

Düşük PC ye göre baz alarak belki LOW settingler ayarlanıyodur ama bir Battlefield 3 veya bir Crysis 3 veya diğer tonlarca değişik oyuna bak.

Haklısın konsolda donanımın tüm gücünü kullanabilirler fakat sonuçta donanım bir yere kadar. Bu aynı donanım tam 6-7 yıl daha gidecek.

Yeni nesilde olacak olay şu. Bütün oyunlar x86 mimarisini kullanıyorlar. Yani PS4 oyunları da Xbox One oyunlarıda PC oyunları diyebiliriz. Bu başlı başına bile ileride PC ye çıkacak oyunların artık çok daha kaliteli olabileceğini gösterir.

Şu an Battlefield 3 ün grafik kalitesi konsol Battlefield 4 de yok mesela. ÇOK yakın ama ufak tefek farklılıkları gördüm.

Bir oyunun konsolda, PC ye göre daha iyi grafik vermesi imkansız. Çok kötü veya averaj bir bilgisayarı yoksa insanın tabi.

• arkadaşım en başta zaten pc donanım olarak çok güçlü olduğunu biliyoruz konsollar pc ile zaten donanım olarak yarışamaz .. ama pc çıkan oyunlarında en güçlü pc göre değil belli sivedeki düşük pc baz alarak geliştirildiğini anla.. ps3 ile pc arasındaki farkın nedeni pcde en düşük diyebileceğimiz donanımın bile ps3 donanımından güçlü olmasıydı .. yani pc tek bir donanım yok.. ne kadar güçlü bir pc olursa olsun senin donanımına göre oyun yapılmıyor oyun.. ne zamanki pcde en düşük donanım ps4 donanımından güçlü olur o zaman pc donanım olarak konsolları geçer .. şuan çok güçlü bir donanıma sahip olamak ps4 den daha iyi fps sahip olmana sebep olacak başka artısı yok arkadaşım .. grafiğe gelirsek konsol sabit herkes de aynı donanım var ve konsolun donanımı da pc kadar olmasa da güçlü diyebiliriz böyle olunca oyun konsolda daha iyi olacaktır..

NOT:aynı şeyleri ikinci defa yazdın kusura bakmayın :)

• hala anlamadın ya oyun senin güçlü pc göre yapılmadığından senin pc gücü bir işe yaramıyor konsolda ise tam gücünü kullanıyor .. ne zaman konsol eskir ve belli seviyedeki düşük seviyedeki pcler yeni nesil konsolın donanımın daha iyi olur o zaman pc one geçer .. zaten bende bir yere kadar diyorum 3 veya 4 yıl sonra pc öne geçecektir ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

Nedir bu grafik takıntılığı senelerdir takılmış kalmış bazıları oyun motoru aynı aa var af var azcıkta detay çözünürlük vs.duyanda sanacak ki ps3 deki oyun almışlar yeni oyun motoru yazmışlar pc de öyle oynuyor millet ps3 xbox 360 oyunu almışlar port etmişler,çözünürlüğü detayları bilmemneyide sen ayarlıyorsun olay bu,şuan en baba kart hd7990 2k da gördük crysis 3 de 30 40 fpslerde akıyor oyun titanı alıyorsun tanesi 2 bin tl lerde geziyor slı yapıyorsun 2k da zort yalanmı arkadaşlar ? neymiş sürücüler oturmamış yok optimizasyon sıkıntısı varmışmış,adam gitsin 2005 çıkışlı xbox 360 da taksın oynasın aynı oyunu farklı açıdanda bakalım 2007 2008 gibi dx10 kartlar piyasada hüküm sürdüler ta ki dx11 e kadar,ozamanın en baba kartları 8800 ultra,3870x2 falandı,hala aynı yada dx10 kartları olupta crysis 3 oynayamıyorsunuz,nedeni nedir ? dx11 dayatması değilmi ? şuan titanmış hd7990 mış dx12 gelince ne olacak ? yeni nesil sonrası microsoft dx12 dayatmayacak mı ? kesin çıkartır,o meşhur okyanus ss ini dayar gene pc güncellersin buna birşey diyen yok,her sene harcarsan para ekran kartını devamlı güncel tutarsan tamam grafiğide alırsın bunlar normal şeyler bazılarıda gamepad alırım takarım pc konsol gibi oynarım mantığında,o mantıktaki adamda ilginç tak sen gamepad git bf3 online oyna millet mouse ile sana kaçtane hs atar haberin olmaz sen nişan alana kadar,single takılırsın ama online fps imkansız oyundan soğursun gamepad kırar atarsın,konsolda böyle birşey yok herkes gamepad ile takılıyor,merak eden varsa yazayım,aylar öncesi xbox 360 sattım,ağababasından gtx690 ekran kartlı sistemimide sattım,elimde şuan sadece ps3 var,onuda yeni çıkan exc oyunları için tutuyorum,gelsinler bitireyim satıcam,ps4 alırım birdaha öyle pc masrafta yapmam,geçmişte örnekleri var güncel tutarım diyenler varsa her yıl bir motorsiklet parası bayılırım ekran kartına açar oynarım diyen varsa buyursun gitsin pc toplasın,konsol bölümünde bunları tartışmanın bir sonu gelmiyor,ps3 mü xbox mu konularında 2008 2007 gibi buralarda millet neler neler yapıyordu küfürler kıyametler aktı gitti,bari şimdilerde yapmayın.

Şimdiki yeni oyunları Ps3'e faln adapte etmenin nasıl bi dert olduğnu anlayan oyuncu tarafında fazla insan yok sorun orda. Senin ilk satrlarda dediğinin tam tersini yapıyorlar, yani bi Bf3'ü Crysis3'ü PS3'de çalıştırmak için neredeyse yeniden motor yazıyorlar ve insanlar konsolların bu oyunları oynatabilio olmasının aslında bi tür lütuf olduğu noktasını tam kavramıyor. BF3'ün mesela PC'de DirectCompute ile GPGPU kullanarak nasıl hesaplama yaptığını, aydınlatmadan ışıklandırmadan HBAO vs. gibi şeyler için ne tarz şeylerin olduğunu, bunu programlanabilir olmayan konsol GPU'larında yapmanın imkansız olduğunu, mecburen motorun yeni baştan bazı hesaplamaları CPU'da yapacak şekilde dizayn edilmesi gerektiğini falan pek kimse takmıyor (takmak takmamak faln önemli değil zaten). Konsol hedef alınarak çıkmayan oyunları Konsola aktırken yapılmaya çalışılan iş hiç de azımsanacak gibi değil ve o yüzden diyorum, bu oyunlar PS3'de faln çalışabiliyor diye şanslı saymalıyız kendimizi.

Benimde değindiğim kısım bu ancak oyun farklı değil benzer fizik efektleri gene var senaryo aynı hemen hemen herşey aynı sadece grafik farkına inmiş,oyun neticede bunu bazı insanların sadece grafiği abartması saçma,oynarsın zevk alırsın biter gider yani amacı bu seni eğlendirmek zevk aldırmak,crysis 3 mesela grafik iyi senaryo kötü millet aldı origin ekledi,oynayan yok süs diye duruyor,benchmark oyunu olmuş,senelerce zaten bilgisayar oyuncusu port oyundan çekti,konsolun portu oyunlar geldi,ve rezalet kötüydü bilen zaten bunları biliyordur,oyun kısmını sadece grafiğe indirgemek saçma kalıyor,grafik önemli önemsiz değil tabi gerçekçiliği size vermesi gerekli ama senaryosu oynanabilirliği yoksa bir oyunda ne yazık ki başarılı olmuyor ki crysis 3 böyle bir oyun esamesi bile okunmuyor şimdilerde nerde o ilk çıktığı zaman ki crysis öyle değil mi ?

• Konsol grafikleri elbette PC'den geride. Detay olarak yetersiz PC ile karşılaştırıldığında. Bunu da yıllardır bilen biliyor zaten.

1500 USD'lik ekran kartı ile 500 USD'lik konsol aynı olur mu yani.
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    görende o ekran kartına uygun oyun yapıyorlar sanacak yani ..ne zaman herkes evinde bu ekran kartını kullanır ..işte o zaman bu ekran kartının güçünü oyunlarda görürsün.. :) bekle bir gün mutlaka kullanacaklar .. siz şu yanlışa düşüyorsunuz tamam yeni neslin sonu aynı bu zaman gibi olacak.. ps3 ile pc arasında uçurum fark var ama bu farkın nedeni pc sinde oyun oynamayan , güçsüz diyebileceğimiz pc sahip olan bir kişinin evinde bile ps3 donanımından daha güçlü pc var .. kısacası pc grafik olarak öne geçmesi için tüm pc kullanıcıları yüksek donanım alacak ve oyunlar sadece yüksek donanımlarda çalışacak şekilde yapılacak veya bir kaç yıl bekleyeceksiniz aynı bu zamandaki gibi yeni nesil konsollar eskiyecek ve pc yine yükselişe geçecek benden söylemesi .. bu konuda tamamen konsolları kötülemek için açılmış zaten ..son olarak yeni nesil konsollar çıksın bakalım karşılaştırmalar yapılsın o zaman her şey ortaya çıkar.. olmadı siz hakılısınız ben yanılıyorumdur ..ps4 verecek parayı pc alırız yani para bizim değil mi.???.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSAC -- 15 Haziran 2013; 12:17:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Konsol grafikleri elbette PC'den geride. Detay olarak yetersiz PC ile karşılaştırıldığında. Bunu da yıllardır bilen biliyor zaten.

1500 USD'lik ekran kartı ile 500 USD'lik konsol aynı olur mu yani.

Misal örnek verirmisiniz.Gerçi daha yeni nesil konsollar çıkmadı ama bir örnek veririmisiniz.Hangi oyunlara geride kaldı.Daha konsol çıkmadan bu kanıya nasıl vardınız.Infamouse,Killzone,Division,Drive Club'dan daha iyi görünen bir pc oyunu varsa buyrun gösterin lütfen.
    Geride olan varsa o da, ps3 ve xbox360'dır.Ps4 değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

quote:

Orijinalden alıntı: Absolutely_TR

Konsol rahatlıktır bana göre.Koltuğa uzanırsın keyfine bakarsın.Pc her zaman öndedir ama.

naptın hocam ne koltuğu ya utan bide konsol kullanıcıs olacaksın ya.

ben pc kullacısı olduğum alde yatağa uzanıyorum alıyorum xbox gamepadimi misler gibi oynuyorum.

konsol oyuncusu daha rahat olmadı bana göre.

Pc'de gamepadimi birde ayarlıcakmıyım?Konsolda herşey hazır.
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    aynen arkadaş .. ps4 donanım olarak pc ile karşılaştırıyorlar ya ..oyun şirketlerinin kimin yanında olduğu parayı nereden kazandıkları ortada .. birde oyunun güçlü bir pc göre değilde belli bir sınırın altındaki pc göre yapıldığını bilmiyorlar sanırım .. konsol sabit ..
  • ya bu konu fıkır edınmek ,, bılgı edınmek veya bılgı vermek degıl resmen konsolları kotulemek acılmıs .. konsol hakkında bır kotu haber goruyorlar sonra gelıp sankı tarafsızmıs gıbı konu acıyorlar.. bu konuyu acan arkadas pc fanı oldugu bellı.. sony 2. el kısıtlama ıcın yapımcıya bıraktık deyıncede aynısı oldu .. sonradan sony bunun onlıne pass oldugunu soyledıde rahatladık.. sımdıde xbox one oyunları pcde oynadı dıye haber cıktı bu konu acıldı .. ama sony yıne icimizi rahatlattı ve oyunlar ps4 uzerınden oynandıgını acıkladı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSAC -- 15 Haziran 2013; 13:49:33 >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    1500 USD'lik ekran kartı senin pc de yer alıyorsa eğer yapımcı sana o kartın gösterdiği ultra performansı göstermiyen oyun yapamıyorsa suç onlarda kartta değil 1500 USD'lik ekran kartını napıcaksın yada napıcağız konsollar hiç bir zaman PC değildir, PC de herşeye hakimiz herşeye bazıları Consol daha iyidir diyor hayır,konsol stabilitidir müdahele edilmez sistemi vardır yettiği kadar yaşar PC öyle değilki herşeyine hakimiz önemli olan yapımcı firmanın kalite oyun çıkarması...

Bknz: Radeon HD 7970

• quote:

arkadaşım en başta zaten pc donanım olarak çok güçlü olduğunu biliyoruz konsollar pc ile zaten donanım olarak yarışamaz .. ama pc çıkan oyunlarında en güçlü pc göre değil belli sivedeki düşük pc baz alarak geliştirildiğini anla.. ps3 ile pc arasındaki farkın nedeni pcde en düşük diyebileceğimiz donanımın bile ps3 donanımından güçlü olmasıydı .. yani pc tek bir donanım yok.. ne kadar güçlü bir pc olursa olsun senin donanımına göre oyun yapılmıyor oyun.. ne zamanki pcde en düşük donanım ps4 donanımından güçlü olur o zaman pc donanım olarak konsolları geçer .. şuan çok güçlü bir donanıma sahip olamak ps4 den daha iyi fps sahip olmana sebep olacak başka artısı yok arkadaşım .. grafiğe gelirsek konsol sabit herkes de aynı donanım var ve konsolun donanımı da pc kadar olmasa da güçlü diyebiliriz böyle olunca oyun konsolda daha iyi olacaktır..

NOT:aynı şeyleri ikinci defa yazdın kusura bakmayın :)

Nasıl güçlü bilgisayar donanımına göre oyun yapılmıyor. Madem düşük bir PC baz alınıyor ise oyunlarda neden ULTRA ayarları var? Bi açıklarmısın? O ayarlar üst düzey kartlar için yapılıyo sonuçta.

Çok anlamsız bir nokta senin dediğin. Ne zaman en düşük PC PS4den farklı olursa o zaman PC geçer demişsin. Böyle saçma bir düşünce olur mu? Bilgisayarların amacı sonuçta sırf oyun değilki. Bilgisayarlar PS4 ile yarışalım diye mi çıkıyor? Farklı nedenler ile çıkıyor.

Ayrıca PS4 den artısı yok demişsin donanımın. Anti Allising diyorum sana. Ekstra FPS dışında, daha fazla çözünürlük diyorum. Daha iyi texturelar diyorum. Daha iyi ambient occlusion ve tesselatioın diyorum. Daha iyi Phsyx desteği diyorum.

Adam gibi bir PC nin grafik açısından çok artısı vardır konsollara göre. Çok hemde.

Konsolların artılar farklıdır PC ye göre ama adam gibi bir bilgisayar, konsollardan hem daha özgürdür hem daha performanslıdır.

Konsollar bakın tekrar diyorum ÇOK GÜZEL aletlerdir. Ama grafik açısından PC ler ile asla yarışamazlar. Fark önümüzdeki seneler çok açılacaktır.

Allah aşkına şu konsol grafikleri sanki başka hiç bir platformda yakalanamaz havası yaratmıyalım. Tamamen içi boş bir arguman. Ha tabi gidip GTX 260 ile filan karşılaştırırsanız PS4ü orasını bilemem.

• quote:

aynen arkadaş .. ps4 donanım olarak pc ile karşılaştırıyorlar ya ..oyun şirketlerinin kimin yanında olduğu parayı nereden kazandıkları ortada .. birde oyunun güçlü bir pc göre değilde belli bir sınırın altındaki pc göre yapıldığını bilmiyorlar sanırım .. konsol sabit ..

Senin bu mantığına göre Audi nin Ferrari den daha iyi araba olması lazım. SOnuçta para yı asıl kazandıran Audidir...

Bide hala alakasız laf atmaya çalışmışsın.

Oyunu PC de alt sınıra göre yapıp daha sonra güçlendiriyorlar. Oyunlarda bir tek LOW ayarımı var? Sende bunu anlamamışsın veya kasıtlı anlamamaya çalılıyorsun.

En düşük minimum system requirement a göre oyunu yapar adam ama sonra bir ton grafik seçeneği ekler.

Bak mesela BF3 de

Low

Medium

High

ULTRA seçenekleri var

Ultra seçeneğini en düşük bilgisayare göre baz alarak mı yaptı bu adamlar şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

1500 USD'lik ekran kartı senin pc de yer alıyorsa eğer yapımcı sana o kartın gösterdiği ultra performansı göstermiyen oyun yapamıyorsa suç onlarda kartta değil 1500 USD'lik ekran kartını napıcaksın yada napıcağız konsollar hiç bir zaman PC değildir, PC de herşeye hakimiz herşeye bazıları Consol daha iyidir diyor hayır,konsol stabilitidir müdahele edilmez sistemi vardır yettiği kadar yaşar PC öyle değilki herşeyine hakimiz önemli olan yapımcı firmanın kalite oyun çıkarması...

Olay bu zaten.

Kimsenin konsolu kötülediği, yok ama bazı insanlar konsol grafikleri en iyidir moduna giriyolar. PC de ki özgürlük ve seçeneklerin 1 gramı yok Konsollarda grafik açısından.

Konsollarında bir çok artısı var ve tekrar söylüyorum konsollar harika aletlerdir. Ama grafik olarak PClerin arkasındadırlar. Bunu tartışmak yersiz.

Ha herşey grafik mi? Hayır değil. Ama konunun açılış nedeni grafikler.

Konsollarında PC ye göre bir çok insan için artıları var ve her zaman olacaktır.

Ki yeni konsollar PC tabanı üzerinde olduğu için artık çıkacak oyunlar PC lere çok daha kaliteli gelecek.

Bide ben bugüne kadar grafik ve oynanış açısından konsolda daha iyi olan tek bir oyun bile görmedim. GTAIV bir istisna olabilir belki. Ama genelde High End ekran kartlarım oldu tabi o yüzden. Gidipte sırf İntel HD4000 kullanan bilgisayarlardan bahsetmiyoruz burada sonuçta.

Benim bugün bir oyunu PC de oynama seçeneklerim şunlar

1080p 60 hz
    1080p 120 hz
    1440p 60 hz
    1600p 60 hz
    5760*1080p 60 hz
    7680*1440p 60 hz

3Dvision
    Oculus Rift te yakında çıkacak.

Bu nesil konsollar 1080p 60hz bile şüpheliyken 7 yıl gidecek.

Fakat konsolların amacı farklı. Güzel grafikten ziyade daha fazla insana eriştirebilmek. Ki bu nesilin grafikleri tabi PS3 den çok daha güzel. Özellikle sırf konsol oynayan bir adam her sene oyunlar yenilendikçe daha iyi grafiklere sahip olacak, ama PC zaten almış başını gitmiş olacak.

Farklı 2 kategori.

• quote:

Orijinalden alıntı: A35A

quote:

Senin bu mantığına göre Audi nin Ferrari den daha iyi araba olması lazım. SOnuçta para yı asıl kazandıran Audidir...

Oyunu PC de alt sınıra göre yapıp daha sonra güçlendiriyorlar. Oyunlarda bir tek LOW ayarımı var? Sende bunu anlamamışsın veya kasıtlı anlamamaya çalılıyorsun.

En düşük minimum system requirement a göre oyunu yapar adam ama sonra bir ton grafik seçeneği ekler.

Bak mesela BF3 de

Low

Medium

High

ULTRA seçenekleri var

Ultra seçeneğini en düşük bilgisayare göre baz alarak mı yaptı bu adamlar şimdi?

arkadaşım 07:30 itibaren izle öğren arkadaşım .. iyi izlemeler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSAC -- 15 Haziran 2013; 14:16:57 >

• quote:

quote:

quote:

Bak mesela BF3 de

Low

Medium

High

ULTRA seçenekleri var

arkadaşım 07:30 itibaren izle öğren arkadaşım .. iyi izlemeler..

Dostum senden çok daha iyi biliyorum bu işleri.

Sen canını sıkma.

Sen halen daha hayal dünyanda dolaş. Konsolda daha iyi grafik var diye. Kolay gelsin. Ama biraz eğit kendini. Gerçekten.

Edit : Bu arada Anti Allising bile olmayan oyunlar nasıl PCden daha iyi olacak. PC den kastı ne adamın? GTX 260 mı yoksa GTX Titan mı

Yalvarıyorum bir oyun benim Titanımdan daha performanslı olsun konsolda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 15 Haziran 2013; 14:19:01 >

• merak etme senden de daha iyileri var örnek videoda paylaştım .. bende senin kadar pc ve donanımları biliyorum .. ve sana da hak veriyorum pc çok güçlü orda tam fikiriz ama oyunlar o donanıma göre yapılmadığından asla o gücü kullanamıyacaklar sende bunu aklına sok arkadaşım .. yeni nesil konsolların daha iyi grafik vermesinin nedenide pcden daha güçlü olmasından değil pc donanımlarının tam güç kullanılmamasından .. yani siz konsollar sabit hiç geliştirilemez donanım yenilemez diye kötülüyorsunuz ama bunun bile artısı var sabit olması herkesin aynı donanım kullanmasına sebep oluyor buda ilk seneler pc den konsolları daha güçlü yapıyor .. neyse sende paylaştığım videoyu izlede bir şeyler öğren.. gelmiş konsol bölümüne ps4 ve xbox one kötülemek için konu açıyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSAC -- 15 Haziran 2013; 14:27:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufTaziM.

quote:

Orijinalden alıntı: trident02

quote:

Orijinalden alıntı: YusufTaziM.

Hı hı bukadar enayi toplandı medium quality için bekliyor

Basit bir cümle yerine yazdıklarıma değin istersen? Ne düşünüyorsun bu konuda?

KONSOL ALAN GRAFİK İÇİN ALMAZ RAHATLIK İÇİN ALIR EXCLUSİVE LER İÇİN ALIR HİLECİLERLE AYNI PLATFORMDAN UZAK OLMAK İÇİN ALIR
    ANLATABİLDİMMİ GRAFİK BURDAKİ ÇOĞU KİŞİNİN FAZLA UMRUNDA DEĞİL SONY ZATEN EXCLUSİVE OYUNLARDA FARKINI ORTAYA KOYUYOR ZATEN
    2006 DA ÇIKMIŞ EKRAN KARTI BU GRAFİĞİ VERİYORMU ;)

Şu oyunu oynamadığım için kendimi eksik hissediyorum resmen

• hersey grafik degil, konsollarin olayi alir cd yi takar basina gecer oynarsin. online bir oyunda butun sartlar esittir, birisi hile mi yapiyor diye kuskuya dusmezsin ve kendine gore bir kitlesi vardir. yok bilmem hangi ekran karti ps4 ten daha gucluymus sidik yaristiramazmis yapimcilarinda oyle bir iddiasi yok o yuzden geciniz bunlari
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Olay bu zaten.

Kimsenin konsolu kötülediği, yok ama bazı insanlar konsol grafikleri en iyidir moduna giriyolar. PC de ki özgürlük ve seçeneklerin 1 gramı yok Konsollarda grafik açısından.

Konsollarında bir çok artısı var ve tekrar söylüyorum konsollar harika aletlerdir. Ama grafik olarak PClerin arkasındadırlar. Bunu tartışmak yersiz.

Ha herşey grafik mi? Hayır değil. Ama konunun açılış nedeni grafikler.

Konsollarında PC ye göre bir çok insan için artıları var ve her zaman olacaktır.

Ki yeni konsollar PC tabanı üzerinde olduğu için artık çıkacak oyunlar PC lere çok daha kaliteli gelecek.

Bide ben bugüne kadar grafik ve oynanış açısından konsolda daha iyi olan tek bir oyun bile görmedim. GTAIV bir istisna olabilir belki. Ama genelde High End ekran kartlarım oldu tabi o yüzden. Gidipte sırf İntel HD4000 kullanan bilgisayarlardan bahsetmiyoruz burada sonuçta.

Benim bugün bir oyunu PC de oynama seçeneklerim şunlar

1080p 60 hz
    1080p 120 hz
    1440p 60 hz
    1600p 60 hz
    5760*1080p 60 hz
    7680*1440p 60 hz

3Dvision
    Oculus Rift te yakında çıkacak.

Bu nesil konsollar 1080p 60hz bile şüpheliyken 7 yıl gidecek.

Fakat konsolların amacı farklı. Güzel grafikten ziyade daha fazla insana eriştirebilmek. Ki bu nesilin grafikleri tabi PS3 den çok daha güzel. Özellikle sırf konsol oynayan bir adam her sene oyunlar yenilendikçe daha iyi grafiklere sahip olacak, ama PC zaten almış başını gitmiş olacak.

Farklı 2 kategori.

"konsolların ortak yapısı yüksek işlem gücü sunmalarına karşın, doku birimi ve rop birimi dezavantajına sahip olmalarıdır. bunun yanısıra bellek konusunda da her ne kadar yenilikçi ve pc'de kullanılmayan avantajlara sahip olsalarda bu noktada da sıkıntı yaşadıkları ortadadır. ps3 ile ilgili olarak gt5 örneği var vermiştim. yüksek işlem gücü sayesinde araç modellemelerinde abartı sayıda üçgen kullanılması ancak genel olarak düşük doku kalitesi hatta 2 boyutlu nesneler... xbox360 için de benzer örnekler vermek mümkün ancak genel olarak pc ile konsollar karşılaştırıldığında düşük doku kalitesi ve düşük çözünürlük konusu, konsolların en büyük sıkıntısı durumundadırlar. exc. oyunlarda bile birçok sahnede göze hoş gelmeyen nesneler ve efektler görülebiliyor,pc vs konsol kıyaslamalarında yapılan en büyük ve en yaygın hata "ben masa başında oturmak istemiyorum, dev ekran karşısında lüks koltuğuma yayılarak oynamak istiyorum" meselesi ve bu meselenin sadece konsolla sağlanıyor olduğunun sanılmasıdır.
    konsolları 22 inç monitörlere bağlayıp oturma odanızda oynayabildiğiniz gibi, desktop pc'leri de 55inç tv'nize bağlayıp salonda oynama imkanınız var.
    sonuçta pc'ler de hdmi destekliyor, pc'ye istediğiniz gamepad'i takabiliyorsunuz. salonda kanepenizin üstüne yayılıp oynamak, sadece konsollara tanınan bir hak değil.
    ama internette hangi siteye baksam, konsolu övmek için bir bahaneymiş gibi sunuluyor.
    gene amerikan konsolcu basının başının altından çıktığından şüpheleniyorum (paranoyak adamım ben).

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.