Bildirim
Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (86. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
-
Beyler xbox one x'in fiyatı 1999tlye düştü.Bazı mağazalarda 1850yi gördü hatta.Ben 1850tlye kaptım bir tane PS4 pro'dan daha ucuz.Neredeyse içindeki gpu fiyatına komple 4k oynatan bir sistem aldık.
gtx 1060 bile 1500tlden aşağı değil.İhtiyacı olan kaçırmasın.
_____________________________ -
Oyunların fiyatı makul olsa alacaktım 1 tane ama , far cry 5 oynamak istesem en ucuz kaç lira kim bilir.quote:
Orijinalden alıntı: aterikasedi
Beyler xbox one x'in fiyatı 1999tlye düştü.Bazı mağazalarda 1850yi gördü hatta.Ben 1850tlye kaptım bir tanePS4 pro'dan daha ucuz.Neredeyse içindeki gpu fiyatına komple 4k oynatan bir sistem aldık.
gtx 1060 bile 1500tlden aşağı değil.İhtiyacı olan kaçırmasın.
_____________________________ -
Oyunu ıkıncı elden al.Oyna sat.Neredeyse bedavaya gelmıs olurquote:
Orijinalden alıntı: OPTİMİST
Oyunların fiyatı makul olsa alacaktım 1 tane ama , far cry 5 oynamak istesem en ucuz kaç lira kim bilir.
Alıntıları Göster_____________________________ -
-
-
R9 390 olan sistemi satıp PS4 pro almak ne kadar mantıklı olur sizce ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Pcyi kullanım şekline bağlı biraz.Sırf oyun amaçlı kullanıyorsan olabilir.Pcye çıkan her oyun ps4'e de çıkıyor.Artı bu ara deli gibi exl oyun geliyor.Onlar pcde mevcut değil.PS4'ün en büyük esprisi de exl oyunlar zaten.Yok ben pcyi hem oyun hem film hem internet hem de arada sırada photoshop-word vs için kullanıyorum diyorsan pcyi satmak senin için kayıp olur.Pcnin yanına bi ps4 koymak lazım öyle bir durumda.quote:
Orijinalden alıntı: powerring
R9 390 olan sistemi satıp PS4 pro almak ne kadar mantıklı olur sizce ?_____________________________ -
-
-
-
Yaptığın gibi pişman olursun. Konsol pc nin yerini tutmaz hiç bir zaman. Bunu ps 1 2 3 xbox 360 wii psp wii u ve daha bir çok konsol sahibi olmuş biri olarak söylüyorum. Excler bittikten sonra kalırsın ortada. Pc de 60 fpsden konsoldaki 30 fps ye düşünce kör olmamak elde değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W
Xiaomi MI 6 128 gb -
Hocam sen deyince birkaç oyun açtım.30 fps ultrada oynamaya çalıştım. Gözlerim ağrıdı resmen.Ekran kartımı ve güç kaynağımı yenilediğim zaman konsoldan çok daha iyi bir sistemin olacağını düşünüyorum şimdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Şuan pc piyasası pahalı evet doğrudur.Lakin Pc, sadece oyun makinası olarakta kalmamakla beraber multimedya ofis iş makinası olmasıda cabasıdır.
Dün kingdom come'u bende 30 fps'de oynayayım dedim, cık inan olmuyor
Hatta örnek verecek olursak, youtube'dan god of war'ın ps4 pro'daki 60 fps ve ps4'deki 30 fps versiyonlarını izle.Konsol dünyasıı bile 60 fps seçenekler koymaya başladıysa bu yüksek fps işi boşa değil._____________________________ Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W
Xiaomi MI 6 128 gb -
Xbox One X'e 120hz desteği geliyormuş _____________________________ -
gerçek anlamda ray tracing ışıklandırmanın donanımlara ciddi yük getireceğini hatta bu tanıtılan demonun ancak ve ancak 30 fps olduğunu ve titan v ile yapılabileceğini tartışmalarda söylemiştim. hatta bu videoyu örnek göstererk "144hz monitörlere alışmayın önümüzdeki yıllarda 144hz yi yakalmak için 2 tane titan kart alıp SLI yapmanız gerekebilir" demiştim. ray tracing demosu benim beklediğimdende daha ağır donanım şartlarıyla yapılabilmiş meğerse.. 144hz sevdalılarını bu değerler üzecekquote:
4 tane titan V ekran kartı ile 1080p çözünürlükte 24 kare elde edilebilmiş. Hani nerede 144HZ? Ben bu foruma defalarca söyledim. 144HZ monitörlerin piyasaya çıkış nedeni yeteri kadar gelişim göstermeyen oyun motorlarının sonucudur. Bunu da iyi derecede unreal engine kullanan birisi oalrak söyledim ve arkadaşlar benim yanlış konuştuğumu bu monitörler neden çıktı o zaman boşuna mıydı gibi sorularla karşıladılar. Gün geçtikçe ps5 konsoluna yaklaşıldıkta 144HZ oyun hayalini herkes unutsun. Hoş çokta önemli birşey değil. 56k çözünürlükte 250hz eski grafikli bir oyun oynayacağıma fotorealistik bir şekilde renderlenmiş bir oyunu 1080p de 24 kare hızda oynarım daha iyi. Bu teknolojiyi bizler 3D render alırken kullanıyoruz. Zaten bu sebeple realistik render adını alıyor. Bu teknolojinin bir şekilde oyunlara adapte edilmesi oyunların dünyasının gerçekçilik anlamında ilk adımını atması olarak tarihe yazılmıştır ve üstte duran video gibi hiçbir oyunda da ışıklandırma,yansıma ve gölgelendirme görülememiştir. yıllardır beklenilen gelişme buydu sonunda hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladı._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: vamp
gerçek anlamda ray tracing ışıklandırmanın donanımlara ciddi yük getireceğini hatta bu tanıtılan demonun ancak ve ancak 30 fps olduğunu ve titan v ile yapılabileceğini tartışmalarda söylemiştim. hatta bu videoyu örnek göstererk "144hz monitörlere alışmayın önümüzdeki yıllarda 144hz yi yakalmak için 2 tane titan kart alıp SLI yapmanız gerekebilir" demiştim. ray tracing demosu benim beklediğimdende daha ağır donanım şartlarıyla yapılabilmiş meğerse.. 144hz sevdalılarını bu değerler üzecek
4 tane titan V ekran kartı ile 1080p çözünürlükte 24 kare elde edilebilmiş. Hani nerede 144HZ? Ben bu foruma defalarca söyledim. 144HZ monitörlerin piyasaya çıkış nedeni yeteri kadar gelişim göstermeyen oyun motorlarının sonucudur. Bunu da iyi derecede unreal engine kullanan birisi oalrak söyledim ve arkadaşlar benim yanlış konuştuğumu bu monitörler neden çıktı o zaman boşuna mıydı gibi sorularla karşıladılar. Gün geçtikçe ps5 konsoluna yaklaşıldıkta 144HZ oyun hayalini herkes unutsun. Hoş çokta önemli birşey değil. 56k çözünürlükte 250hz eski grafikli bir oyun oynayacağıma fotorealistik bir şekilde renderlenmiş bir oyunu 1080p de 24 kare hızda oynarım daha iyi. Bu teknolojiyi bizler 3D render alırken kullanıyoruz. Zaten bu sebeple realistik render adını alıyor. Bu teknolojinin bir şekilde oyunlara adapte edilmesi oyunların dünyasının gerçekçilik anlamında ilk adımını atması olarak tarihe yazılmıştır ve üstte duran video gibi hiçbir oyunda da ışıklandırma,yansıma ve gölgelendirme görülememiştir. yıllardır beklenilen gelişme buydu sonunda hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladı.
Alıntıları Göster
Crysis'i de ilk çıktığı zaman ortalama bir kartla 1024x768 çözünürlükte 10fps'de oynuyorduk.Oyunun çıktığı dönemde en güçlü kart 8800gtx idi ve 1024x768de 30fpsyi geçemiyordu hatırladığım kadarıyla.Zamanla kartlar güçlendi, çözünürlükler de yükseldi fpsler de.Şu anki kartlarla oyunda 4k'da 60fpz üstü almak mümkün.10 senede böyle bir fark.Kimse ray trace ile 144 fps alma peşinde değil zaten.Şimdi iki üç kartla 30fps alınır yıllar geçtikçe standart kartlarla standart çözünürlüklerde ortalama fpslerde çalışır.Yıllardır grafikler gelişsin gelişsin diyoruz.Bunun da bi bedeli olacaktı elbet._____________________________
-
Tabikide bedeli olacak ama bu zamanda piyasaya pompalanan 4k ve 144hz grafiksel gelişim değil. Bunlar donanım firmalarının ürünlerini satma çabası. İnsanlar 4k ya da 144hz diye tutturmaya devam ederse bu güzel teknlojiyi 16 tane titan v ile oynatmak zorunda kalırız bu da hayalden öteye gidemez. Şu an bile yeni çıkan birçok oyunda 144hz alınamıyor. Onu geçtim 4k muhabbetinde de aynı şey var. Halbuki Oyun firmaları duruma el atsalar 1080ti ekran kartı 1920x1080 de bile 30 fps verir. fakat bu oyunu sadece 1080ti sahipleri oynar. Bu da satış için mantıklı bir hamle olmaz. Keşke crysis dönemindeki gibi mantıksızca grfiksel gelişim olsada piyasada adam gibi oyunlar görse. Çok zor değil. Grafik ayarlarından da bu devrimsel değişiklik ayarlanabilir hale getirilebilir.Sırf ps4 ün satışları baltalanmasın diye yapılmıyor. Her platformda eşitlik için bizde 5 yıl önceki grafiklere katlanıyoruz. ps5 çıksında piyasa rahat etsin. Eğer ps5 native 4k bütün oyunları oynatma parolası ile gelirse grafikler yine gelişmez. bir 5 yıl daha bekleriz. Bu safer 16k ekranlar çıkar ps6 native 16k parolasıyla gelir. yine grafikler bugünün aynısı olur. Bu bakımdan çözünürlük yükseltmek veya tazeleme oranı yükseltmek grafik gelişiminin önündeki en büyük engeldir. İşallah ps5 için böyle saçma bir hamle olmaz. 4k grafikleri 5 yıl önceki teknolojiyle oynayacaksak olmasın öyle 4kquote:
Crysis'i de ilk çıktığı zaman ortalama bir kartla 1024x768 çözünürlükte 10fps'de oynuyorduk.Oyunun çıktığı dönemde en güçlü kart 8800gtx idi ve 1024x768de 30fpsyi geçemiyordu hatırladığım kadarıyla.Zamanla kartlar güçlendi, çözünürlükler de yükseldi fpsler de.Şu anki kartlarla oyunda 4k'da 60fpz üstü almak mümkün.10 senede böyle bir fark.Kimse ray trace ile 144 fps alma peşinde değil zaten.Şimdi iki üç kartla 30fps alınır yıllar geçtikçe standart kartlarla standart çözünürlüklerde ortalama fpslerde çalışır.Yıllardır grafikler gelişsin gelişsin diyoruz.Bunun da bi bedeli olacaktı elbet.
Alıntıları Göster_____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X