Şimdi Ara

Yeni monitör alınca fps'm arttı ve drop yaşamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Millet normalde kare ekranda oynuyorum oyunu 17 inc olması lazım tam bilmiyorum oyunda 60-70 fps çok sık ani düşüş alırdım birden 5-6 felan olurdu geri çıkardı haftasonu 21.5 inc bir monitör aldım oyunu 1920x1080 en düşük ayarlarda oynuyorum eskiden 1280x1024 en düşük ayardı her neyse fps 70-120 arası gidip geliyor ve şuana kadar aldığımdan beri çok çok az drop yaşadım onlarda bilgisayarı 16-17 saat açık bırakınca felan oluyor sonuca gelmek istersek arkadaşda benle aynı sıkıntıyı yaşıyor kare ekran kullanıyor oda, pek anlamıyorum bu işlerden fakat onada geniş ekran bir monitör alsak fayda edermi açıkçası çok saçma buluyorum bu monitör ile alakası olmadığını düşünüyordum fakat düzelmesi için başka sebep'de yok

• Bende bir ara fps sorunları yaşıyordum tabiki yeni ekran kesin çözümdür ama ondan önce ekran kartını ve bilgisayarındaki bütün yazılımların güncellemesini yapsın bilgisayarın ısınma sorunu varsa ona baktırsın (macunu bitmiş veya tozlanmış olabilir) oyun ayarlarını düşürmeyi denesin. Eğer hala sorun yaşıyorda o zaman yeni monitor almayı denesin boşuna parayı verip almasın direk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Thablion

Bende bir ara fps sorunları yaşıyordum tabiki yeni ekran kesin çözümdür ama ondan önce ekran kartını ve bilgisayarındaki bütün yazılımların güncellemesini yapsın bilgisayarın ısınma sorunu varsa ona baktırsın (macunu bitmiş veya tozlanmış olabilir) oyun ayarlarını düşürmeyi denesin. Eğer hala sorun yaşıyorda o zaman yeni monitor almayı denesin boşuna parayı verip almasın direk.

Ama yeni ekran almak nasıl çözüm olabiliyorki ? çözünürlük artıyor boyut artıyor ?

• Alakasi yok.

2560x1440p islemciye yukleniyor

Orijinalden alıntı: Kaybettiren

Alakasi yok.

2560x1440p islemciye yukleniyor

cozunurluk arttıkca ekran kartına bınen yük artar babalık
  • Ekranın değişmesi fps yi mi etkiliyor ?

Lady Luck is Smiling.
  • Çekilişe katılıyorum kardeşim. Kargo benden.

7.62 x51

Kobo Glo HD kullanıcısı
  • neden hocam sonuç olarak ekran kartı bu işe bakmıyor mu

"Diyelim ki elimizde GTX 780 var. Fantezi olsun diye Crysis 3'ü 1024 x 768 çözünürlük ve en düşük detay kalitesinde oynuyoruz. Süreç şu şekilde işleyecektir:

Yazılım işlemciye gidip koordinatları alır, ekran kartına götürür. Ekran kartı bakar ki; çözünürlük düşük, detay kalitesi yerlerde sünüyor.

1920 x 1080 çözünürlükte 62.208.000 piksel hazırlayacağına, 1024 x 768 çözünürlükte 23.592.960 piksel hesaplayacaktır.

Ekran kartı verir coşkuyu ve anormal derecede performansa ulaşır. Ortaya çıkan frame sayısı 100-200 arasıdır. Bu sefer işlemci, ekran kartına koordinatları yetiştirmekte zorlanır. Ekran kartı saniyede 200 frame'e çıkar ama işlemci su koyar, yetiştiremez ve kasılır kalır. Biz buna: işlemci limiti diyoruz."

• quote:

Orijinalden alıntı: SEANKingston

FPS' i anlarım da pingi nasıl etkiliyor?

@Zaman Geldi hocam ben de full hd ips monitör kullanıyorum. Düşük çöznürlüklerde neden işlemciye yükleniliyorki?

hocam troldü o

Kobo Glo HD kullanıcısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Geldi

https://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlarda-islemci-darbogazi-nedir.27065/

"Diyelim ki elimizde GTX 780 var. Fantezi olsun diye Crysis 3'ü 1024 x 768 çözünürlük ve en düşük detay kalitesinde oynuyoruz. Süreç şu şekilde işleyecektir:

Yazılım işlemciye gidip koordinatları alır, ekran kartına götürür. Ekran kartı bakar ki; çözünürlük düşük, detay kalitesi yerlerde sünüyor.

1920 x 1080 çözünürlükte 62.208.000 piksel hazırlayacağına, 1024 x 768 çözünürlükte 23.592.960 piksel hesaplayacaktır.

Ekran kartı verir coşkuyu ve anormal derecede performansa ulaşır. Ortaya çıkan frame sayısı 100-200 arasıdır. Bu sefer işlemci, ekran kartına koordinatları yetiştirmekte zorlanır. Ekran kartı saniyede 200 frame'e çıkar ama işlemci su koyar, yetiştiremez ve kasılır kalır. Biz buna: işlemci limiti diyoruz."

arkadaş bu sorunu oyun içi ayarlardan fps sabitleyerek çözebilir.

• O ekran kartiyla ayar kismana gerek yok. Büyuk ihtimal darbogaz oluyor dahli bilsenlerde bütun bilsenelerinizi belirterek konu acin oraya yazayim burayi kirletmiyelim.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.